دولت موقت بنگلادش به دنبال خرید جت جنگنده از چین است

رسانه‌های بنگلادش از مذاکره دولت موقت این کشور برای خرید ۱۶ جت جنگنده از چین خبر دادند. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از بلاگ دیفنس بنگلادش، بنا بر گزارش رسانه های محلی، شیخ عبدالحنان رئیس نیروی هوایی این کشور، داکا در حال تلاش برای دستیابی به ۱۶ جت جنگنده چند منظوره J-۱۰C از چین است. ... دولت موقت بنگلادش به دنبال خرید جت جنگنده از چین است

ادامه

اقتصادی, اوکراین, بنگلادش, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا, غرب

سفر وزیر دفاع هند به روسیه؛ دهلی‌نو خواستار سامانه دفاعی اس-۴۰۰ است

رسانه‌های هندی با اشاره به سفر سه روزه وزیر دفاع کشورشان به روسیه، مهم‌ترین هدف دهلی‌نو از این سفر را دریافت بخش نهایی سامانه دفاعی اس-۴۰۰ اعلام کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای خبری روزنامه ایندیا تودی، راجنات سینگ وزیر دفاع هند در سفری سه روزه، یکشنبه شب وارد مسکو شد و مورد ... سفر وزیر دفاع هند به روسیه؛ دهلی‌نو خواستار سامانه دفاعی اس-۴۰۰ است

ادامه

اقتصادی, بریکس, جنوب آسیا, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق اروپا, هندوستان

یک کشته و بیش از۱۰۰ مجروح در درگیری پلیس پاکستان با حامیان عمران‌خان

براساس اعلام مقامات پاکستان، در پی درگیری حامیان نخست وزیر سابق محبوس این کشور با نیروهای امنیتی، دست کم یک نفر کشته و ده‌ها تن مجروح شدند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، در پی درگیری معترضان حامی عمران خان، نخست وزیر سابق پاکستان که در زندان به‌سر می‌برد با نیروهای امنیتی این ... یک کشته و بیش از۱۰۰ مجروح در درگیری پلیس پاکستان با حامیان عمران‌خان

ادامه

آزادی, امنیتی, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر

پیروزی چپ در انتخابات ریاست‌جمهوری سری‌لانکا

نوشتهٔ آتول چاندرا – ویجی پراشاد بخشی از روند بازسازی جبههٔ آزادی‌بخش خلق شامل طرد سکتاریسم [خودمحوری] چپ‌روانه در آن حزب بوده است. این حزب برای شکل‌گیری ائتلاف قدرت ملی خلق (NPP) متشکل از بیست و یک گروه چپ و چپِ میانه کوشید. برنامهٔ مشترک این ائتلاف شامل مقابله با فساد و سیاست‌های صندوق بین‌المللی ... پیروزی چپ در انتخابات ریاست‌جمهوری سری‌لانکا

ادامه

استقلال, تحلیل, جنوب آسیا, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فساد, کشاورزی, مارکسیسم, مارکسیسم-لنینیسم, نئولیبرالیسم

راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلام‌آباد + فیلم

هزاران معترض در نزدیکی اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان در حمایت از عمران خان دست به راهپیمایی زده و خواستار آزادی وی شدند. به گزارش ایسنا، حزب «تحریک انصاف پاکستان» به رهبری «عمران خان» نخست‌وزیر برکنار شده این کشور برای نخستین بار از مه ۲۰۲۳ در حالی این راهپیمایی بزرگ را برگزار کرد که اسلام‌آباد چندین بار ... راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلام‌آباد + فیلم

ادامه

اعتراضات اجتماعی, پاکستان, تروریسم, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر, فساد, فیلم

آغاز «لویه جرگه» مشورتی صلح افغانستان در میان انتقاد و تحریم

به رغم انتقادات به برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح و تحریم از سوی برخی افراد مطرح افغان، این نشست امروز دوشنبه با حضور سه هزار و ۲۰۰ نماینده منتخب و بیش از ۲۰۰ مهمان از سراسر افغانستان در شهر کابل پایتخت افغانستان آغاز شد.

به گفته «محمد عمر داوودزی» رئیس دبیرخانه شورای عالی صلح افغانستان، مقامات قوه قضاییه و قوه اجراییه نیز به عنوان مهمان در این نشست شرکت کردند. این نشست به مدت چهار روز ادامه خواهد داشت؛ ۳۰ درصد از شرکت کنندگان در این جرگه را زنان تشکیل می دهند.

 

لویه جرگه در حالی آغاز شد که بسیاری از چهره های سیاسی از جمله «عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی با تحریم جرگه مشورتی اعلام کردند که در این نشست شرکت نخواهند کرد.

 

به گفته این مقامات این‌ جرگه ‘بی موقع، غیرضروری و باعث اتلاف منابع دولتی’ است و این جرگه فاقد جایگاه حقوقی است.

 

پیشتر نیز چند طالبان نیز با انتشار بیانیه ای لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان را یک ‘دسیسه و غیرقابل قبول’ خواند.
کابل از روز شنبه به مدت یک هفته به دلیل برگزاری این نشست تعطیل شده است و تدابیر شدید امنیتی در این شهر حکم فرماست.

 

تمامی راههای منتهی به محل برگزاری لویه جرگه از سوی نیروهای امنیتی مسدود شده است و از فاصله چند کیلومتری کمربندهای امنیتی برای تلاشی ایجاد شده است و فقط به افراد و وسایط نقلیه اجازه داده می شود که کارت اشتراک در جرگه مشورتی صلح را داشته باشند.

 

طالبان و داعش پیش از برگزاری این جرگه اعلام کردند که جرگه مشورتی صلح را در شهر کابل مورد حمله قرار خواهند داد.

 

به گزارش رسانه های افغان، تدابیر شدید امنیتی امروز شهر کابل باعث جان باختن یک نوزاد شد؛ پدر این نوزاد می گوید هنگامی ‌که می‌خواست نوزاد بیمارش را به بیمارستان ببرد، نیروهای امنیتی در شهر کابل به امبولانس اجازه این کار را ندادند و سپس این نوزاد در آغوش مادرش جان داد.

 

لویَه جَرگه یا جرگهٔ بزرگ یا جرگهٔ ملی، به معنی «گردهمایی بزرگ سران قبایل افغانستان» است. لویه جرگه بزرگ‌ترین مجمع بزرگان و شخصیت‌های قومی و اجتماعی کشور افغانستان است و در موارد بحرانی در افغانستان تشکیل می‌شود.

 

در بیشتر موارد از سوی پادشاه یا رئیس جمهور فراخوانده شده اعضای آن می‌توانند هم انتخابی و هم انتصابی باشند.

 

نخستین جرگه در سال ۱۱۶۰ هجری (۱۷۴۷ میلادی) برگزار شد. این جرگه سرنوشت و آینده کشور تازه‌ای به نام افغانستان را رقم زد، پس از ۹ روز مباحثه میان سران اقوام غلزایی، پوپلزایی، نورزایی، سدوزایی و دیگران، احمدشاه ابدالی از قوم سدوزایی به عنوان پادشاه برگزیده شد.

 

لویه جرگه واژه‌ای پشتو است که در زبان فارسی دری به معنی جرگه بزرگ است. جرگه واژه‌ای فارسی و به معنی گروه و صف آمده‌است. جرگه در کاربردهای سیاسی-اجتماعی آن به معنی گرد همایی و نشست است. به عبارت دیگر هر مجلس، جلسه و اجلاسی که برای تصمیم گیری، نظر خواهی و مشورت دربارهٔ یک امر محلی، ملی و قومی برگزار شود، جرگه‌است.

 

آنچه جرگه را از نشست‌ها و گردهمایی‌های دیگر جدا می‌سازد محتوأ، شیوه کار و منظور آن است. محتوای جرگه مردمی است و برای سنجش آرای عمومی. از این رو برخی آن را نوعی رفراندم یا همه‌پرسی خوانده‌اند

ایرنا

تایمز او ایندیا: تحریم‌های آمریکا علیه ایران و ضربه‌ای که به‌اقتصاد هند وارد می‌شود

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا هر چند در سخنرانی‌های خود از نارندرا مودی نخست‌وزیر هند به عنوان یک همکار بین‌المللی خود یاد کند اما دهلی نو به طور فزاینده‌ای از تصمیم‌های ناگهانی آمریکا در اعمال تحریم‌های یکجانبه علیه ایران که منافع ملی این کشور را نادیده می‌گیرد ناراضی است.

ادامه

افغانستان, اقتصادی, امریکا, ایران, ترکیه, جنوب آسیا, جهان, روسیه, هندوستان