بیانیه مشترک حزب‌های کمونیست و کارگری درخط مقدّم مبارزه برای سلامت، کار، و دیگر حقوق طبقهٔ کارگر و ملّت‌ها

یک سال از آغاز همه‌گیری کووید-۱۹ می‌گذرد که به مثابه عاملی شتاب‌دهنده به تعمیق بحران سرمایه‌داری نیز عمل کرد و رنج زیادی را برای طبقهٔ کارگر و دیگر قشرهای مردمی در سراسر جهان به بار آورد.

ادامه

امپریالیسم, امریکا, بازنشستگان, بیانیه, تحریم, جهان, حقوق بشر, دهقانی, دیدگاه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, کارگری, کمونیسم, کوبا, ونزوئلا

ده سال پس از موفقیت جنبش مردمی درتونس: بحران سیاسی وتنش اجتماعی هنوز ادامه دارد!

جوانان فراموش شدهٔ تونسی چند هفته‌ای‌ است که به‌تظاهرات اجتماعی متوسل شده‌اند. اتحادیه عمومی کارگران تونس (“یو جی تی تی”) به‌جنبش مردمی پیوسته و در مورد ضرورت شروع بحثی ملی با مشارکت همه نیروهای فعال کشور به‌رئیس‌جمهور پیامی فرستاده است.  

ادامه

تونس, جنبش‌های اجتماعی, جهان, شمال افریقا, کارگری, مقاله

سندرز: ۵۰ میلیون آمریکایی قادر به تامین غذای خود نیستند/ اقتصاد ریاضتی دیگر بس است

سناتور برنی سندرز با اشاره به مشکلات طبقه کارگر در آمریکا و فشار مضاعف بر آنها تاکید کرد که ثروتمندان نباید هر روز ثروتمندتر شوند. او همچنین استیضاح ترامپ را بحث بر سر حفظ دموکراسی یا حرکت به سوی خودکامگی دانست.

ادامه

اختلاف طبقاتی, امریکا, امریکای شمالی, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خبر, فقر, کارگری

گزارش واشنگتن پست؛ از ویرانی اقتصاد نوادا، میشیگان و هاوایی، و درخواست بیمه بیکاری ۳۸ میلیون آمریکایی

براساس اعلام وزارت کار امریکا که روز جمعه نخستین تقسیم نرخ بیکاری دولت در طول همه‌گیری را اعلام کرد، این سه ایالت به سخت‌ترین ضربه در ایام شیوع پاندمی دچار شده‌اند.

 

به گزارش ایلنا به نقل از واشنگتن پست، شیوع کروناویروس در آمریکا، اقتصادهای نوادا، میشیگان و هاوایی را ویران کرده است. در این ایالت‌ها تقریباً یک چهارم نیروی کار هر ایالت را بیکار شده است.

 

براساس اعلام وزارت کار که روز جمعه نخستین تقسیم نرخ بیکاری دولت در طول همه‌گیری را اعلام کرد، این سه ایالت به سخت‌ترین ضربه در ایام شیوع پاندمی دچار شده‌اند. این داده‌ها منعکس‌کننده اثرات فاجعه‌بار توقف کارخانه‌ها و گردشگری است و به بالاترین میزان بیکاری در ایالات متحده از زمان رکود بزرگ نزدیک می‌شود.

 

نوادا در ماه گذشته نرخ بیکاری را بالاتر از ۲۸ درصد اعلام کرد، که این امر به توقف توریسم تا حد زیادی وابسته بوده است. این میزان تقریباً سه برابر بیشتر از ۹.۹ درصد بیکاری در مریلند است.

 

جارد برنشتاین، یک عضو ارشد در مرکز اولویت‌های بودجه و سیاست (CBPP) و معاون سابق رئیس جمهور باراک اوباما گفت: تا آنجا که اقتصاد به خدماتی که با مردم ارتباط برقرار می‌کند، بستگی داشته باشد، دچار مشکل شدید می‌شوید.

 

در ماه آوریل، ۴۳ ایالت نرخ بیکاری را بالاتر از همه آمارهایی اعلام کردند که طی ۴۰ سال قبل توسط دولت ثبت شده است و این نرخ بیکاری ملی را به ۱۴.۷ درصد رسانده بود. این ارقام ممکن است نمایانگر کمترین درصد از نرخ بیکاری آمریکایی‌ها زیرا بررسی دولت فدرال در مورد خانوارها فقط شامل افرادی است که به طور جدی به دنبال موقعیت های جدید شغلی هستند.

 

برخی از اقتصاددانان گفته‌اند: مراجعه تقریباً ۳۸ میلیون آمریکایی برای دریافت مزایای بیکاری طبق اعلام وزارت کار، حاوی علائم هشداردهنده برای سیاست‌گذاران است.

 

موج اولیه خسارات شغلی از ماه مارس آغاز شد که اغلب آنها به جز اساسی‌ترین مشاغل بسته شدند. این محدودیت‌ها با هدف متوقف کردن گسترش ویروس کرونا که باعث کشته‌شدن نزدیک به ۱۰۰ هزار آمریکایی شد، صورت گرفت اما همچنین بسیاری از کارفرمایان را بدون سرمایه یا مشتری کرد و شرکت‌ها به اخراج کارگرانی که دیگر قادر به پرداخت دستمزدهایشان نبودند، روی آوردند.

 

برخی از این شرکت‌ها از آن زمان عملیات مجدد را آغاز کرده‌اند و تصمیمات ایالت‌های خود را برای گشودن یا کاهش محدودیت‌ها در این ماه به دست آورده‌اند. اما نگرانی‌ها از بابت کاهش نیروی کار در ماه‌های اخیر که ممکن است دائمی شود، ادامه دارد.

ضربه سنگین کرونا به هزاران کارگر پاکستانی در خاورمیانه

شیوع ویروس همه گیر کرونا در منطقه به ویژه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس جایی که نزدیک به ۵ میلیون نفر کارگر پاکستانی امرار معاش می‌کنند، سبب شد تا هزاران نفر از آنها، بیکار شده و در بلاتکلیفی برای بازگشت به پاکستان به سر برند و همچنین دولت عمران خان نیز با مساله کاهش شدید ... ضربه سنگین کرونا به هزاران کارگر پاکستانی در خاورمیانه

ادامه

امارات, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, کارگری

ویروس کرونا و جنگ برضد طبقهٔ کارگر

سرمایه‌داران و “میلیاردرهای نگران” جهان درتلاش هستند که پزشکان و متخصصان بهداشتی  را نادیده بگیرند و روند سوداگری سرمایه‌داری را سریعاً از سر بگیرند (زولتان زیگدی – ۱۶ فروردین ۱۳۹۹).

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, حقوق بشر, سرمایه‌داری, کارگری

روز جهانی کارگر زیر سایه سنگین ویروس کرونا

رویدادهای روز جهانی کارگر امسال در پی شیوع ویروس کرونا که تاکنون جان نزدیک به ۲۴۰هزار نفر را در جهان بویژه آمریکا و اروپا گرفته تنوع قابل ملاحظه‌ای در این دو قاره داشت؛ از فرانسوی‌ها که به برگزاری جشن‌های بالکنی بسنده کردند گرفته تا شورش‌های خیابانی در آلمان و شیلی که منجر به درگیری بین ... روز جهانی کارگر زیر سایه سنگین ویروس کرونا

ادامه

الجزایر, المان, امریکا, اندونزی, ایتالیا, جهان, خبر, روسیه, فرانسه, فنلاند, کارگری, کوبا