استبداد سایبری: ادامهٔ توسل حکومت اسلامی به تجسّس و زندان در هراس از خیزش‌های مردمی

در خبرها و گزارش‌ها بود که طرح ”صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی و سامان‌دهی پیام‌رسان‌های‌ اجتماعی “قرار است در دستور کار هفتهٔ پیش مجلس قرار بگیرد.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر رسانی, مقاله

واکنش فلسطین الیوم به انسداد رسانه‌های مقاومت از سوی آمریکا

پایگاه خبری “فلسطین الیوم” که در کنار دیگر پایگاه‌های محور مقاومت توسط آمریکا مسدود شده است، به این اقدام خلاف آزادی مطبوعات واکنش نشان داده است.

ادامه

اسراییل, امریکا, ایران, بحرین, تحریم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, خبر رسانی, عراق, عربستان سعودی, فلسطین, قطر, یمن

نامزد آسانژ نیز آزادی او را خواستار شد

نامزد جولیان آسانژ نیز به جمع شهردار شهر ژنو سوئیس و کارشناس امور شکنجه سازمان ملل در درخواست برای آزادی فوری این بیانگذار وبسایت افشاگر ویکی‌لیکس از زندان انگلیس و دادن پناهندگی امن به او در کشوری دیگر پیوست.

ادامه

امریکا, انگلستان, جهان, حقوق بشر, روزنامه نگاران, سازمان ملل, سوئیس, ویکی‌لیکس

در دفاع از امنیت شغلی روزنامه‌نگاران و خبرنگاران

معیشت، امنیت شغلی، و حقوق خبرنگاران، بخصوص حق تشکیل دادن سندیکاهای مستقل‌شان مانند حقوق دیگر زحمتکشان از سوی رژیم ولایی به‌شدت نقض و پایمال شده‌ و می‌شود. با گسترش دامنۀ اثرات تعدیل ساختاری به تمام عرصه‌های اشتغال زحمتکشان، روزنامه‌نگاران نیز از آسیب اجرای این سیاست‌ها برکنار نمانده‌اند. اوایل سال جاری مدیرمسئول روزنامه شرق نداشتن توان ... در دفاع از امنیت شغلی روزنامه‌نگاران و خبرنگاران

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, روزنامه نگاران, مطبوعات, مقاله

“فیلتر جواب نمی‌دهد، باید برق را قطع کنیم”

یک نماینده مجلس ایران می‌گوید که مسدود کردن تلگرام کاربران را به سمت استفاده از “فیلترشکن‌های آمریکایی” سوق داده است. یک وگیل دادگستری از شکایت گروهی شهروندان از حکم دادگاه مسدود کردن تلگرام خبر داد.

 

به نقل از صدای آلمان: جلیل رحیمی جهان‌آبادی، نماینده مجلس ایران با اشاره به فیلترینگ تلگرام با حکم دادگاه، می‌گوید: «اگر بنا باشد یک دادگاه رای صادر کند و بخشی از حقوق مردم را بگیرد دیگر چیزی از حقوق ملت باقی نخواهد ماند.»

 

 

این نماینده اصلاح‌طلب به احتمال مهاجرت کاربران تلگرام به پیام‌رسان‌های خارجی دیگر اشاره کرد و گفت: «ما که نمی‌توانیم تمام پیام‌رسان‌های دنیا را فیلتر کنیم. نهایتا باید برق را قطع کنیم.»

 

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس همچنین تصریح کرد: «براساس مقررات حقوق بشری انسان در ارتباط با یکدیگر آزاد هستند و حق ارتباط، دسترسی به اطلاعات و نشر اطلاعات جزو حقوق ذاتی افراد است.»

 

بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران، روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت (۳۰ آوریل)، دستور قضایی فیلترینگ تلگرام را صادر کرد. در این دستور، پیام‌رسان تلگرام به بسترسازی برای ارتکاب انواع جرایم متهم شد.

 

به گفته جهان‌آبادی نتیجه فیلتر شدن تلگرام استفاده شهروندان از “فیلترشکن های آمریکایی” خواهد بود که “بدافزارهای فراوانی هم دارند”.

 

او با اشاره به اعتراضات دیماه ۱۳۹۶ و نقش تلگرام در این رخداد افزود: «خیابان‌ها، میدان‌ها، تلفن‌ها و… هم نقش داشتند؛ نمی‌توانیم میدان‌ها و خیابان‌ها را هم ببندیم.»

 

این نماینده مجلس به فعالیت مسئولان در شبکه‌های اجتماعی فیلترشده از جمله توییتر اشاره کرد و گفت: «کجای جهان به این صورت است که قانونگذار قانونی را مصوب کند سپس خودش رعایت نکند؟ قانونی که اکثر مردم رعایت نمی‌کنند، مشکل از قانون است نه مردم.»

 

رحیمی جهان‌آبادی از عملکرد صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز انتقاد کرد و با “میلی” خواندن آن گفت: «اگر به همان میزان که شامپو و میمون چیتوز در صداوسیما پخش می‌شد، نظر مردم هم انعکاس پیدا میکرد امروز وضعیت صداوسیما و دیش‌های ماهواره این طور نمی‌بود.»

 

در همین حال توییتر روزنامه شرق به نقل از زینب طاهری، حقوقدان، نوشت: «به نمایندگی از جمع کثیری از شهروندان، از حکم “مغایر قانون” بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران در خصوص فیلترینگ تلگرام به دادستانی تهران شکایت کرده است.»

 

به گفته این وکیل دادگستری دولت نیز در این ماجرا شریک جرم است.

 

اطلاعیه دولت در مورد فضای مجازی

دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت در پی محدودیت‌های اعمال شده در بخشی از فضای مجازی، طی اطلاعیه ای اعلام کرد: سیاست و برنامه دولت در حوزه فضای مجازی مبتنی بر صیانت از حق انتخاب شهروندان و مقابله با هرگونه انسداد و یا انحصار در حوزه شبکه های اجتماعی است.

ادامه

اطلاعیه, ایران, حقوق بشر, خبر