خطر جنگ‌های گسترده و رژیم ولایت فقیه

با توجه به بحران‌های فراگیر اقتصادی-اجتماعی و زیست‌محیطی، رشد فاشیسم در جهان، و با در نظر گرفتن آنچه در اوکراین و غزه و سودان می‌گذرد، به‌ویژه با توجه به اقدام تروریستی دولت فاشیستی اسرائیل در حمله به ساختمان‌های متعلق به سفارت جمهوری اسلامی ایران در خاک سوریه و سپس پرتاب صدها پهپاد و موشک توسط ... خطر جنگ‌های گسترده و رژیم ولایت فقیه

ادامه

آمریکا, اتحاد شوروی, استثمار, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, انترناسیونالیسم, انگلیس, اوکراین, ایران, بریکس, پاکستان, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, زنان, سرمایه‌داری, سودان, سوریه, سیاسی, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, فقر, فلسطین, کمونیسم, لنین, محیط زیست, مقاله, منافع ملی, نئونازیسم, نسل‌کشی

خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

یک گزارش جدید نشان‌ می‌دهد اروپا تقریبا دو برابر بیشتر از میانگین نرخ جهانی درحال گرم‌شدن است؛ این گزارش تأثیرات تغییرات آب و هوایی در اروپا را بررسی و تاکید کرده است که این گرمایش، وقوع سیل و خشکسالی را تشدید می‌کند. به گزارش خبرگزاری آلمان؛ سازمان هواشناسی سازمان ملل متحد و آژانس آب و ... خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, ایتالیا, جهان, خبر, محیط زیست

اروپا بی‌توجه به تنگناهایش به پیش می‌رود

مقاله‌ای از ژنرال “پیر شیل”، فرمانده نیروی زمینی فرانسه، در روزنامه لوموند در تاریخ ۱۹ مارس ۲۰۲۴/۲۹ اسفندماه ۱۴۰۲ با عنوان صریح “ارتش آماده است” منتشر شد. نخستین ماجراجویی‌های خارج از کشور شیل در جمهوری آفریقای مرکزی، چاد، ساحل‌عاج‌، و سومالی بود. در این مقاله ژنرال شیل نوشت که نیروهایش برای هر رویارویی “آماده” هستند ... اروپا بی‌توجه به تنگناهایش به پیش می‌رود

ادامه

آفریفای مرکزی, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, افغانستان, انگلیس, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, چاد, چین, روسیه, ساحل عاج, سومالی, عراق, فرانسه, محیط زیست, مقاله

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

رشد بیکاری، بطلان شعارهای ولی‌ فقیه! آمار منتشر شده در پایان سال گذشته خط بطلان دیگری بود بر شعار ولی فقیه یعنی سال “مهار تورم و رشد تولید”، شعاری که می‌بایستی به رشد تولید و اشتغال منجر گردد. طبق آمار منتشر شده توسط مرکز آمار، نرخ متوسط بیکاری در زمستان سال گذشته ۸٫۶ درصد بوده ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, اجتماعی, ایران, بازنشستگان, برابری اجتماعی, حقوق بشر, دانشجویی, زنان, سوخت‌بران, سیاسی, فقر, کارگری, کولبری, گزارش, محیط زیست, نئولیبرالیسم, نفتگران, همبستگی

پرتاب ماهواره تصویربرداری با جزئیات بالا “Resurs-P” شماره ۴ به مدار

موشک Soyuz-2.1b ماهواره تصویربرداری بسیار دقیق Resurs-P شماره ۴ را به مدار زمین فرستاد. به گزارش اسپوتنیک، روس کاسموس تصاویری پخش کرد که موشک Soyuz-2.1b روز یکشنبه از کیهان بایکونور پرتاب شد و ماهواره سنجش از دور Resurs-P Earth شماره ۴ را به مدار فرستاد. این ماهواره ۹ دقیقه و ۲۳ ثانیه پس از پرتاب ... پرتاب ماهواره تصویربرداری با جزئیات بالا “Resurs-P” شماره ۴ به مدار

ادامه

جهان, دانش, روسیه, شرق اروپا, گزارش, محیط زیست

عیسی کلانتری: ایران در بخش آب به ورشکستگی رسیده است

عیسی کلانتری می‌گوید بحران کم‌آبی و “هر بلایی” بر سر محیط زیست ایران آمده حاصل سیاست‌های نادرست ۴ دهه‌ی گذشته است. به گفته‌ی یک مقام سازمان هواشناسی ۹۰ درصد مساحت ایران دچار خشک‌سالی با شدت‌های متفاوت است.

 

همایش بررسی ساختار تشکیلاتی مدیریت منابع طبیعی و محیط‌زیست ایران روز گذشته (یک‌شنبه ۲۳ مهر ۹۶) در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد. یکی از سخنرانان این همایش عیسی کلانتری، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، بود.

 

عیسی کلانتری تمام مشکلات و بحران‌های زیست‌محیطی امروز ایران را حاصل سیاست‌های نادرستی دانست که از زمان تاسیس جمهوری اسلامی اعمال شده است. او تاکید کرد که در این سال‌ها “هر دشمنی در این سرزمین حاکم می‌شد” این رفتار را با منابع طبیعی و محیط زیست انجام نمی‌داد.

 

 

میراث هولناک جمهوری اسلامی

 

به گزارش خبرگزاری ایسنا رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «ما خودخواه‌ترین نسلی هستیم که در طول هفت هزار سال گذشته در این سرزمین زیسته، چون هر بلایی بر سر حوزه محیط زیست آمده طی چهار دهه گذشته بوده است. پیش از این مدت، بسیاری از شاخص‌های محیط زیستی کشور مثل آب در جایگاه مناسبی قرار داشت.»

 

کلانتری صاحب‌نظران و انجمن‌های علمی را متهم کرد که از سه دهه پیش وضعیت امروز و پیامد سیاست‌های نادرست مسئولان را پیش‌بینی می‌کردند اما از آنجا که اجرای این سیاست‌ها “باعث افزایش درآمدشان می‌شد” نه تنها مانع آن نشدند که پیش‌قدم شدند تا “امروز کشور به ورشکستگی در بخش آب برسد”.

 

معاون رئیس جمهور می‌گوید در دهه‌های گذشته مسئولان عواقب سیاست‌های خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی و کاهش وابستگی به واردات را درست محاسبه نکردند و این سیاست‌ها باعث شد که ایران امروز “در زمینه فرسایش خاک، استحصال منابع آبی، گسترش بیابان و…” جزو کشورهای اول جهان باشد.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دو ماه پیش نیز در مراسم معارفه خود در این سمت، مسئولان را متهم کرد که در دهه‌های گذشته با سیاست‌های احساسی و “به خاطر تولید چند تن گندم اضافی” منابع آب و خاک را بر باد دادند و و بحران کم‌آبی را به وضعیت “فاجعه‌آمیز” امروز کشاندند.

 

 

وزیر کشاورزی دیروز، منتقد امروز

 

روزنامه شهروند در شماره دوشنبه ۲۴ مهرماه خود با اشاره به تکرار این سخنان از سوی کلانتری در ماه‌های گذشته نوشت: «زمانی تلاش برای رسیدن به خودکفایی در محصولات کشاورزی از بزرگترین افتخارات کلانتری بود و حالا او یکی از منتقدان این سیاست شده و از ورشکستگی آبی و سکوت انجمن‌های علمی کشور می‌گوید.»

 

سیاست افزایش تولید محصولات کشاورزی مربوط به یک دولت و جناح خاص از حکومت جمهوری اسلامی نبوده و توسط همه دولت‌ها دنبال شده است. جشن‌های “خودکفایی گندم” در سال ۸۳ در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی، سال ۸۵ در دوران محمود احمدی‌نژاد و سال گذشته در دولت یازدهم به ریاست حسن روحانی برگزار شده است.

 

 

افزون بر این عیسی کلانتری در حالی مدیران قبلی را مسئول تمام بحران‌های زیست محیطی کنونی معرفی می‌کند که خود از سال ۶۸ تا ۸۱ وزیر کشاورزی بوده و به همین دلیل در اجرای “سیاست‌های احساسی” مخرب یا عدم جلوگیری از آن‌ها نقش و مسئولیت مستقیم داشته است.

 

رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به وضعیت بحرانی اغلب تالاب‌ها و دریاچه‌های ایران که کارشناسان یکی از علت‌های افزایش گرد و غبار را خشک شدن آنها می‌دانند گفت: «امروز یک تالاب و دریاچه زنده در کشور نداریم و از این متعجب هستیم که چرا حجم ریزگردهای کشور افزایش یافته است.»

 

شاهرخ فتاح، رئیس مرکز ملی خشک‌سالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی، نیز روز گذشته گزارشی از وضعیت خشک‌سالی در دوازده ماه منتهی به شهریور ارائه کرد که مطابق آن در شرایط کنونی نزدیک به ۹۰ درصد مساحت ایران درگیر خشک‌سالی به درجه‌های متفاوت است و این وضعیت در سال‌های آینده بحرانی‌تر می‌شود.

 

این مدیر ارشد سازمان هواشناسی گفته است در حال حاضر حدود ۳۰ درصد از مساحت ایران دچار خشک‌سالی شدید و بسیار شدید است و این وضعیت در استان‌های تهران، البرز، قزوین، فارس، خراسان رضوی، شمال و جنوب کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، بوشهر، کرمان، کرمانشاه، یزد و سمنان تداوم دارد.

 


چشم‌انداز نگران‌کننده‌ی خشک‌سالی

 

به گزارش ایسنا فتاح گفت: «هیچ نقطه‌ای از کشور نیست که در بازه بلندمدت با درجاتی از خشک‌سالی مواجه نباشد، حدود ۹۵ درصد مساحت کشور دچار خشک‌سالی است که ۱۱ درصد آن خشک‌سالی خفیف، ۳۹ درصد خشک‌سالی متوسط، ۳۳ درصد خشک‌سالی شدید و ۱۳ درصد خشک‌سالی بسیار شدید است و تنها نیم درصد مساحت کشور دارای ترسالی است.»

 

با این روند در چشم‌انداز بلندمدت، مناطقی از ایران که دچار خشک‌سالی شدید و بسیار شدید خواهند بود شامل حدود ۴۶ درصد کل مساحت کشور می‌شوند. به اعتقاد برخی کارشناسان، آوارگی و مهاجرت‌های گسترده‌ی درون‌کشوری و درگیری و نزاع بر سر آب از پیامدهای این وضعیت بحرانی است.

 

در جمهوری اسلامی معمولا بسیاری از بحران‌ها به اقدام‌های “دشمن خارجی” نسبت داده می‌شود. اکنون کلانتری که در دولت‌های مختلف مسئولیت داشته سرچشمه بحران‌های زیست‌محیطی را داخلی عنوان می‌کند و بدون پذیرش مسئولت خود می‌گوید: «بدون شک این رسم کشورداری نیست و آیندگان ما را قضاوت می‌کنند چون منابع طبیعی و محیط‌زیست ارث پدر ما نیست و باید به آیندگان منتقل شود.»

صدای آلمان

چرا دریاچه ارومیه هنوز در وضعیت بحرانی است؟

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: هیچ بودجه ای در سال ۹۶ برای ستاد احیای دریاچه ارومیه تخصیص نیافته است.   فرهاد سرخوش در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه از اعتبارات سال٩۶ هنوز هیچ اعتباری به پروژه‌های ستاد تخصیص داده نشده است افزود: به دلیل تخصیص نیافتن ... چرا دریاچه ارومیه هنوز در وضعیت بحرانی است؟

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

کارگر باغ وحش ائل گلی تبریز با حمله گرگ مجروح شد

شب گذشته (۱۵ مهر ماه) حوالی ساعت ۲۲:۵۷ یکی از کارگران باغ وحش ائل گلی تبریز حین انجام کار مورد حمله یک گرگ قرار گرفت و به شدت مجروح شد.   وحید شادی نیا مسئول روابط عمومی اورژانس استان آذربایجان شرقی با تایید این خبر گفت: گروه‌های امداد و نجات سریعا بعد از اطلاع از ... کارگر باغ وحش ائل گلی تبریز با حمله گرگ مجروح شد

ادامه

ایران, خبر, کارگری, محیط زیست

افکارنیوز؛ پشت پرده زمین خواری مدیران ارشد کشوری در گردنه حیران

“تعداد خانه های مسکونی گردنه حیران از ۳۸ به بیش از ۵۰۰ خانه رسیده است که متاسفانه ساخت و سازهای بسیاری از سوی مسئولان و مدیران ارشد کشوری دراین منطقه انجام شده است.”   به گزارش افکارنیوز، این خبری است که یوسفیان ملا نماینده مجلس و عضو مبارزه با مفاسد اقتصادی می دهد، وی حتی ... افکارنیوز؛ پشت پرده زمین خواری مدیران ارشد کشوری در گردنه حیران

ادامه

ایران, خبر, فساد, محیط زیست

تخلیه ۷۰ هزار نفر با احتمال شکستن یک سد در پورتوریکو

با افزایش احتمال شکستن سد رودخانه گوآخاتاکا در پورتوریکو پس از توفان ماریا، فرماندار این جزیره آمریکایی دستور تخیله ۷۰ هزار نفر از ساکنان منطقه خطر را صادر کرد.   به گزارش خبرگزاری رویترز، در حالی که جزیره پورتوریکو هنوز درگیر خسارات توفان ماریا است، احتمال شکستن سد رودخانه گوآخاتاکا در منطقه «سن سباستین» نگرانی ... تخلیه ۷۰ هزار نفر با احتمال شکستن یک سد در پورتوریکو

ادامه

جهان, خبر, محیط زیست