عواقب ژئوپلیتیکی از رده خارج شدن ۱۸ زیردریایی هسته‌ای برای آمریکا

گزارش‌ها حاکی از آن است که ۱۸ زیردریایی هسته‌ای این کشور برای تعمیر از رده خارج شده است که به نظر می‌رسد از نظر ژئوپلتیکی عواقب گسترده‌ای برای واشنگتن داشته باشد. به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک، کشور آمریکا اولین زیردریایی هسته‌ای جهان را در سال ۱۹۵۴ در کانکتیکات به آب انداخت و از ... عواقب ژئوپلیتیکی از رده خارج شدن ۱۸ زیردریایی هسته‌ای برای آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, ژئوپلیتیک, ژاپن, شرق آسیا, گزارش

خروج مخفیانه آمریکا از یک پایگاه خود در سوریه به دلیل حملات مکرر

منابع رسانه‌ای فاش کردند که به دلیل حملات مکرر اخیر گروه‌های مقاومت، نیرو‌های ارتش آمریکا مخفیانه از یکی از پایگاه‌های خود در سوریه عقب‌نشینی کرده‌اند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ منابع رسانه‌ای اعلام کردند که نیرو‌های آمریکایی چند روز پس از حمله گروه‌های مقاومت در عراق، پایگاه نظامی خود را در روستای «همو» در غرب شهر ... خروج مخفیانه آمریکا از یک پایگاه خود در سوریه به دلیل حملات مکرر

ادامه

آمریکا, تجاوز نظامی, جهان, خاورمیانه, خبر, ژئوپلیتیک, سوریه, عراق

پافشاری بر نظریه‌های نادرستِ خودساخته

نویسندگان بورژوالیبرال مشکل‌‌های موجود در سیستم سرمایه‌داری را اغلب نه با تحلیل خصلت‌های ذاتی آن بلکه با ناپایداری دولت‌های خاص توضیح می‌دهند. آنان به این ترتیب باور کردن به تئوری‌های نادرست‌شان در مطلوب‌تر جلوه دادن سرمایه‌‌داری می‌توانند ادامه دهند، مادام که انتقام جویی سیاسی را دلیلی برای ایجاد فلاکت‌ها نشان می‌دهند. برای نمونه‌، این‌گونه وانمود ... پافشاری بر نظریه‌های نادرستِ خودساخته

ادامه

آلمان, آمریکا, استثمار, اقتصادی, امپریالیسم, اوکراین, جهان, چین, روسیه, ژئوپلیتیک, ژاپن, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, غرب, فاشیسم, مقاله, نئولیبرالیسم

فارن افرز: ارتش آمریکا با بحران نیروی انسانی مواجه است

تارنمای آمریکایی نوشت: عواملی مانند فقر، ضعف روابط بین جامعه و ارتش، فقدان سرمایه گذاری کافی بر روی مسائل تغذیه‌ای و سلامت که باعث افزایش چاقی جوانان شده و بی‌رغبتی آنها برای دفاع از کشور، ارتش آمریکا را با بحران نیروی انسانی مواجه کرده است. به گزارش روز شنبه ایرنا، تارنمای فارن افرز نوشت: ارتش ... فارن افرز: ارتش آمریکا با بحران نیروی انسانی مواجه است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جهان, چین, روسیه, ژئوپلیتیک, فقر, کودکان, گزارش, ویتنام

فرمان رهبر کره‌شمالی برای حداکثر «آمادگی جنگی» مقابل آمریکا

رهبر کره‌شمالی به ارتش کشورش دستور داده تا «آماده‌سازی جنگی» برای مقابله با «تحرکات ستیزه‌جویانه شدید» ایالات متحده و متحدانش در شبه جزیره کره را تسریع کند. به گزارش ایسنا، خبرگزاری مرکزی کره‌شمالی موسوم به «کی‌سی‌ان‌ای» امروز (پنج‌شنبه) گزارش داد که این اظهارات کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در دومین روز از «نهمین نشست عمومی ... فرمان رهبر کره‌شمالی برای حداکثر «آمادگی جنگی» مقابل آمریکا

ادامه

آمریکا, امپریالیسم, خبر, ژئوپلیتیک, سازمان ملل, شبه جزیره کره, صلح, کره شمالی

سفر پوتین به چین همزمان با افزایش فشارهای آمریکا

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، روسیه و چین هر دو به دنبال پاسخ به فشارهای آمریکا بوده و در همین راستا می‌خواهند همکاری‌های نظامی، سیاسی و اقتصادی خود را افزایش دهند. همچنین هر دو طرف به دنبال تقویت سازوکار سازمان همکاری‌های شانگهای هستند که آن را به عنوان یک گروه منطقه‌ای ایجاد کرده‌اند.

 

همچنین نزدیکی مسکو و پکن بر اساس روابط شخصی و قوی میان پوتین و شی جینپینگ، رئیس جمهور چین به عنوان قدرتمندترین رهبر چین بعد از مائو افزایش یافته است. تاکنون دو طرف ۲۵ بار با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کرده‌اند که تنها پنج مرتبه آن در سال گذشته میلادی رخ داده است.

 

سفر پوتین قرار است فردا (روز جمعه) آغاز شود.

 

پوتین در گفت‌وگو با یک رسانه چینی با تأکید بر روابط شخصی نزدیک با شی اعلام کرد، رئیس جمهور چین تنها رهبر در جهان است که وی را برای جشن تولدش دعوت کرده بود.

 

یک کارشناس سیاست خارجی در مسکو اعلام کرد: هر دو سابقه بسیار خوب و هر دو دیدگاه‌های مشترکی دارند.

 

پوتین بعد از کاهش جدی روابط با غرب پس از بحران کریمه و حمایت از جدایی‌طلبان در شرق اوکراین در سال ۲۰۱۴ به چین نزدیک‌تر شده است.

 

مسکو بعد از تحریم‌های غرب که بخش حیاتی انرژی و صنایع نظامی آن را مورد هدف قرار داده و همچنین محدودیت‌هایی که در دسترسی این کشور به بازارهای جهانی مالی و پولی اعمال شده، به طور فزاینده برای سرمایه‌گذاری و تجارت، به پکن نگاه می‌کند.

 

همچنین وزیر دفاع جدید چین در ماه آوریل اعلام کرد، دلیل انتخاب روسیه به عنوان مقصد اولین سفر خارجی‌اش، یک پیام روشن برای واشنگتن درباره روابط نزدیک و فزاینده نظامی میان مسکو و پکن است.

 

“لین شین”، رئیس موسسه شانگهای می‌گوید آمریکا هر کاری برای تحریم روسیه و همچنین برای اعمال محدودیت علیه چین انجام می‌دهد. در همین راستا همین مسئله باعث افزایش همکاری‌ها میان روسیه و چین در همه حوزه‌ها شده است.

 

از سوی دیگر روسیه و چین در سازمان ملل همواره مخالفت خود را با هر گونه مداخله در سوریه اعلام کرده و تلاش‌ها برای انتقاد درباره وضعیت حقوق بشر در کشورشان را رد کرده‌اند. هر دو آن‌ها از مذاکرات با کره شمالی حمایت کرده و مسکو حامی مخالفت پکن با آزادی عملیات دریانوردی توسط نیروی دریایی آمریکا در دریای چین جنوبی است.

 

همچنین روسیه و چین رزمایش‌هایی مشترک از جمله تمرین‌های نظامی در دریای چین جنوبی داشته و مانورهای نظامی مشترک دریایی در منطقه بالتیک داشته‌اند.

 

در حالی که همکاری‌های امنیتی و سیاسی میان دو کشور گسترش یافته است اما روابط اقتصادی میان دو کشور به طور یکسان گسترش نیافته است.

 

چین بزرگترین شریک تجاری روسیه است اما روسیه در لیست پکن در دهمین جایگاه قرار دارد.

 

همچنین پکن تمایل خود را برای حضور در پروژه‌های ریلی و دیگر پروژه‌های زیرساختی در روسیه نشان داده است. پکن با ابتکارعمل “جاده و کمربند” به دنبال گسترش روابط اقتصادی با روسیه است.

 

لوک یانوف، رئیس شورای سیاست‌های دفاعی و خارجی روسیه می‌گوید: افزایش همکاری‌ها با چین یکی از اولویت‌های استراتژیک برای روسیه بوده اما هر دو کشور خواهان دستیابی به یک درک متقابل براساس منافع خودشان هستند.
ایسنا

مرکل ازطرح مکرون برای تشکیل نیروی نظامی اروپایی حمایت کرد

خبرگزاری رویترز گزارش داد: آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در گفت و گو با روزنامه فرانکفورت الگماینه سونتاگزایتونگ از پیشنهاد رئیس جمهوری فرانسه برای تشکیل نیروی مداخله اروپایی با فرهنگ نظامی راهبردی مشترک حمایت کرد.

ادامه

اتحادیه اروپا, المان, امریکا, ایتالیا, جهان, خبر, فرانسه

کارشناس آمریکایی: جنگ هسته‌ای آمریکا و روسیه برنده‌ای نخواهد داشت

دانیل السبرگ کارشناس آمریکایی در گفتگو با هفته نامه نیوزویک با بیان این که «برنامه هسته ای آمریکا جنایتکارانه و جنون آمیز است،» گفت: جنگ هسته‌ای آمریکا و روسیه یک جنگ یک طرفه نیست و در صورت وقوع هردو طرف نابود می‌شوند.

ادامه

امریکا, جهان, خبر, روسیه, کره شمالی

روسیه و چین؛ کابوس به حقیقت پیوسته آمریکا

سیاست خارجی مستقل، عدم وابستگی، رویارویی با غرب و روابط متحدانه بین روسیه و چین، به چالشی جدی برای آمریکا تبدیل شده و برغم انتظار واشنگتن، مسکو و پکن بر سر نفوذ در منطقه آسیای مرکزی دچار اختلاف نشدند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, روسیه, مقاله