عراق خواستار از سرگیری گفت‌وگوهای استراتژیک با آمریکا شد

مقام‌های عراقی می‌گویند که دولت بغداد درخواستی را برای از سرگیری گفت‌وگوهای استراتژیک با آمریکا و همچنین موضوع خروج نظامیان آمریکایی از این کشور، به واشنگتن ارسال کرده است.

ادامه

امریکا, ایران, تجاوز نظامی, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, عراق

بمباران یوگسلاوی «لکه ننگ» ناتو است که هرگز پاک نخواهد شد!

وزیر کشور صربستان به مناسبت بیست و دومین سالگرد بمباران این کشور از سوی نیروهای ناتو گفت: صربستان هرگز آن جنایت را فراموش نکرده و به دنبال عدالت است.

ادامه

امپریالیسم, امریکا, جنایات جنگی, حقوق بشر, دخالت نظامی, دیدگاه, سازمان ملل, صربستان, ناتو, یوگوسلاوی

رای الیوم؛ پس از۱۰ سال توطئه غرب، سوریه امروز درقله‌های پیروزی است

با گذشت ۱۰ سال از آغاز توطئه غرب و در رأس آن آمریکا علیه سوریه به خاطر ذخایر نفت و گاز این کشور، امروز شاهد آن هستیم که مقاومت ملت و ارتش سوریه این توطئه را خنثی کرده و ملت سوریه در داخل و خارج این کشور نسبت به این توطئه‌ها برای تجزیه کشورشان آگاه ... رای الیوم؛ پس از۱۰ سال توطئه غرب، سوریه امروز درقله‌های پیروزی است

ادامه

استعمار, اسراییل, اقتصادی, امریکا, انگلستان, تروریسم, حقوق بشر, خاورمیانه, دخالت نظامی, سوریه, مقاله

مسکو و دمشق: غرب دنبال غارت سوریه است نه مبارزه با تروریسم

دولت‌های روسیه و سوریه در بیانیه مشترکی اعلام کردند که هدف غرب و آمریکا در سوریه غارت منابع آن است نه مبارزه با تروریسم.

ادامه

امپریالیسم, امریکا, تجاوز نظامی, تحلیل, تروریسم, تشنج‌ زایی, جهان, جهان غرب, حقوق بشر, خاورمیانه, روسیه, سوریه

روزنامه «فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ»: نشانه‌های بروز جنگ واقعی میان ایران و آمریکا بسیار اندک است

جهان به دلیل تنش‌های روز افزون بین آمریکا و ایران در شوک است، ‌اما چنانچه نویسنده روزنامه « فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ» معتقد است، نشانه‌های احتمال بروز جنگ نظامی واقعی بسیار اندک است.

 

به گزارش دویچه وله، جهان به دلیل تنش‌های روز افزون بین آمریکا و ایران در شوک است، ‌اما چنانچه «راینر هرمن» معتقد است، احتمال بروز جنگ نظامی واقعی بسیار اندک است.

 

حتی اگر آمریکا ناوهایی را به خلیج‌فارس ارسال کند و حتی اگر ایران هشدار زمانی ۶۰ روزه را برای نجات توافق هسته‌ای تعیین کند، اما با این وجود، خطر جنگ قریب‌الوقوع از این امور استنباط نمی‌شود.

 

تنش‌های آمریکا و ایران دوباره افزایش یافته و کاروان نظامی دریایی آمریکا که به سمت اقیانوس هند عزیمت کرده بود، مسیرش را به خلیج فارس تغییر داد اما این اقدام برای انجام عملیات بزرگ کافی نیست و ایران همچنان بر آمادگی خود برای مذاکره تأکید می‌کند و احتمال تمدید مهلت ۶۰ روزه توسط حسن روحانی، ‌رئیس جمهوری ایران وجود دارد.

 

دو طرف راهکار نظامی را نمی‌پسندند

 

اگر در منافع این دو طرف متخاصم دقت نظر کنیم،‌ در می‌یابیم که نشانه‌های اندکی دال بر احتمال وقوع جنگ نظامی وجود دارد. «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا با وعده بازگرداندن سربازان کشورش از خاورمیانه وارد معرکه سیاسی شده است. به نظر می‌رسد که او از اشتباهات رؤسای پیشین خود آگاه است و نمی‌خواهد خود را وارد جنگ جدیدی کند که آمریکا با تحمل خسارت های فراوان از آن خارج نمی‌شود. وی در مقابل، گاهی برای اغراق به تحمیل معامله علیه ایران تهدید می‌کند.

 

در سوی دیگر،‌ ایران کشوری نیست که وارد ماجراجوئی شود. سیاست خارجی و امنیتی ایران، حتی اگر با منافع غرب در تضاد باشد، قابل پیش بینی است. ایران، چنانچه از نحوه برخورد آن با جهان عرب و یا اعمال فشارهای آمریکا مشخص است، از ضعف دشمنانش آگاه بوده و در بهترین حالت آماده افزایش تشدید است.

 

در این وضعیت این خطر وجود دارد که دو طرف تنش را تشدید کنند اما دیگر نمی‌توانند پس از بروز یک نقطه بحرانی دوباره چرخش کنند. در پایان نیز باید اقرار کرد که «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید پیش از این در سال ۲۰۰۳ چنین جنگی را راه انداخت و این جمله وی مشهور است که گفت: «هر کس خواهان نابودی بمب هسته‌ای در ایران است باید ایران را بمباران کند».

 

مذاکرات جدید بین ایران و آمریکا؟

 

موضوع مهم در اینجا این است که آیا دو طرف در هر شرایطی آماده مذاکرات جدید هستند؟ ترامپ روز پنج‌شنبه گذشته اعلام کرد که مقام‌های ایران باید با او تماس تلفنی داشته باشند اما این درست مانند اولین توپ آزمایشی بود که «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در روز ۲۴ آوریل به آسمان پرتاب کرد.

 

پیش از آنکه جنگی آغاز شود که نمی‌توان آن را بعید و دور از ذهن برشمرد، بسیاری از گزینه‌های احتمالی و بالقوه برای حل بحران همچنان وجود دارد و ممکن است.

ایلنا

“ارتش اجاره‌ای”، مجری طرح محرمانه بلک واتر برای سرنگون کردن مادورو

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش کرد، بنیانگذار شرکت امنیتی بدنام بلکواتر و از حامیان مهم دونالد ترامپ، در حال تهیه طرحی برای استقرار یک ارتش خصوصی در ونزوئلا به منظور سرنگون کردن دولت نیکولاس مادورو است.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, ونزوئلا