عراق خواستار از سرگیری گفت‌وگوهای استراتژیک با آمریکا شد

مقام‌های عراقی می‌گویند که دولت بغداد درخواستی را برای از سرگیری گفت‌وگوهای استراتژیک با آمریکا و همچنین موضوع خروج نظامیان آمریکایی از این کشور، به واشنگتن ارسال کرده است.

ادامه

امریکا, ایران, تجاوز نظامی, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, عراق

بمباران یوگسلاوی «لکه ننگ» ناتو است که هرگز پاک نخواهد شد!

وزیر کشور صربستان به مناسبت بیست و دومین سالگرد بمباران این کشور از سوی نیروهای ناتو گفت: صربستان هرگز آن جنایت را فراموش نکرده و به دنبال عدالت است.

ادامه

امپریالیسم, امریکا, جنایات جنگی, حقوق بشر, دخالت نظامی, دیدگاه, سازمان ملل, صربستان, ناتو, یوگوسلاوی

رای الیوم؛ پس از۱۰ سال توطئه غرب، سوریه امروز درقله‌های پیروزی است

با گذشت ۱۰ سال از آغاز توطئه غرب و در رأس آن آمریکا علیه سوریه به خاطر ذخایر نفت و گاز این کشور، امروز شاهد آن هستیم که مقاومت ملت و ارتش سوریه این توطئه را خنثی کرده و ملت سوریه در داخل و خارج این کشور نسبت به این توطئه‌ها برای تجزیه کشورشان آگاه ... رای الیوم؛ پس از۱۰ سال توطئه غرب، سوریه امروز درقله‌های پیروزی است

ادامه

استعمار, اسراییل, اقتصادی, امریکا, انگلستان, تروریسم, حقوق بشر, خاورمیانه, دخالت نظامی, سوریه, مقاله

مسکو و دمشق: غرب دنبال غارت سوریه است نه مبارزه با تروریسم

دولت‌های روسیه و سوریه در بیانیه مشترکی اعلام کردند که هدف غرب و آمریکا در سوریه غارت منابع آن است نه مبارزه با تروریسم.

ادامه

امپریالیسم, امریکا, تجاوز نظامی, تحلیل, تروریسم, تشنج‌ زایی, جهان, جهان غرب, حقوق بشر, خاورمیانه, روسیه, سوریه

توسعه طلبی انگلیس بیخ گوش چین

برنامه ریزی انگلیس برای ساخت یک پایگاه دریایی در آسیای جنوب شرقی، جایی که همواره محل تنش چین، آمریکا و برخی کشورهای اروپایی بوده است باعث بروز نگرانی هایی در میان کشورهای منطقه از جمله چین شده است.

 

بریتانیا که با هماهنگی با راهبردهای آمریکا در تلاش است تا حضور قویتری در آبهای منطقه داشته باشد، پیشتر هم با اعزام ناوهایش به دریای جنوبی، خشم چین را برانگیخته است.

 

این کشور حالا اما در حال برنامه ریزی برای ساخت یک پایگاه نیروی دریایی در کشور سنگاپور و یا برونئی است اقدامی که می تواند روابط لندن را با کشورهای آسیای جنوب شرقی بخصوص چین تیره کند.

 

البته بعید است آمریکا مخالفتی با این کار داشته باشد زیرا ‘دونالد ترامپ’ رییس جمهوری آمریکا که می کوشد حضور نیروهای نظامی چین را در خاورمیانه کمرنگ کند از متحدانش خواسته است حضور بیشتری در آبهای منطقه آسیای جنوب شرقی و دریای جنوبی داشته باشند بنابراین این برنامه دقیقا مطابق با راهبرد آمریکا است و این کشور را خرسند خواهد کرد.

 

منطقه دریای جنوبی و آسیای جنوب شرقی پیشتر به دلیل حضور نظامی آمریکا و برخی از متحدان این کشور متشنج شده و آبهای دریاهای این منطقه همیشه، مواج بوده است و با ساخت چنین پایگاهی، سایه تازه ای از تنش ها، این ناحیه را در بر خواهد گرفت.

 

‘گاوین ویلیامسون’ وزیر دفاع انگلستان در مصاحبه ای که بتازگی با رسانه های این کشور داشته از برنامه ساخت چنین پایگاهی در یکی از دو کشور فوق خبر داده است.

 

‘شی لو پینگ’ کارشناس آکادمی علوم اجتماعی چین هشدار می دهد که ساخت این پایگاه باعث بروز تنش های جدی میان انگلستان و کشورهای دیگر خواهد شد.

 

او می افزاید کشورهای آسیای جنوب شرقی و چین نمی خواهند شاهد نیروهای بیگانه و حضور با نفوذ آنها در آبهای منطقه باشند و روابط با لندن پر تنش خواهد شد.

 

انگلستان سال گذشته یکی از ناوهای خود را به نزدیکی جزایر پاراسل یکی از مهمترین مناطق پرمنازعه در دریای جنوبی فرستاد و چین را بسیار عصبانی کرد و باعث شد تا پکن به لندن هشدار دهد خود را از مسایل این منطقه دور نگهدارد.

 

به نظر می رسد انگلستان حالا که تصمیم به خروج از برگزیت گرفته، خود را از قید و بندهای اتحادیه اروپا فارغ می بیند و می خواهد دستکم در دو سال آینده دو پایگاه نظامی در کارائیب و آسیای جنوب شرقی ایجاد کند لندن با این کار در حال تبدیل شدن به یک بازیگر مهم در دریاهای منطقه است.

 

انگلیسی ها از زمانی که جنگ جهانی دوم پایان رسید کمتر در آبهای مناطق دیگر حضور یافته اند اما ساخت این پایگاه به این کشور این توان را می دهد تا در نقش تازه ای در منطقه حضور یابد و سیاست هایش با آمریکا نیز همسازی دارد زیرا واشنگتن سال ها است برای حضور فزاینده در منطقه دریای جنوبی و آسیای جنوب شرقی، نقشه می کشد.

 

این کشور در دهه ۶۰ از پایگاه های نظامی که در خلیج فارس و آسیای جنوب شرقی داشت خارج شد ولی حالا می گوید که دوره ای تاریخی از حضور فزاینده در آبهای منطقه شروع شده است.

 

‘نی لی شونگ’ کارشناس امور دریایی دانشگاه علوم و فنون شانگهای بر این باور است که انگلستان خود را با سیاست ها و راهبردهای منطقه ای دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا هماهنگ کرده است و می خواهد در نقشی جدید ظاهر شود.

 

وی ساخت این پایگاه را گامی مکمل با سیاست های واشنگتن در منطقه هند و پاسیفیک دانسته و افزوده است: برنامه آمریکا و ترامپ هم تقویت حضور امنیتی و اقتصادی در منطقه است.

 

کارشناسان می گویند ترامپ می خواهد از نفوذ فزاینده چین در دریای جنوبی و تبدیل این کشور به یک ابرقدرت جلوگیری کند برای همین لازم است متحدانش را نیز پشت خود جمع کند و انگلستان در همین راستا پایگاه های دریایی می سازد.

 

در حقیقت ترامپ نمی خواهد به طور مستقیم آمریکا را درگیر مسایل امنیتی منطقه کند و برای همین متحدانش را جلو انداخته و خودش در پشت سر آنها حرکت می کند و این پایگاه ها هم در راستای چنین راهبردی ساخته می شوند.

ایرنا

فراخوان رهبر چین: ارتش چین آماده نبرد باشد/ آمریکا موشک‌هایش را برای مقابله با چین در ژاپن آرایش می‌دهد

‘شی جین پینگ’ روز شنبه در نشست کاری کمیسیون مرکزی نظامی چین در پکن با اشاره به شرایط خاص چین تاکید کرد نیروهای مسلح باید برای جنگ و یک مبارزه جامع نظامی از نقطه شروع جدید آماده شوند.

ادامه

امریکا, جهان, چین, خبر, رویارویی نظامی, ژاپن, شرق آسیا

۲۰۱۹، سال تنش نظامی چین و آمریکا

کارشناسان معتقدند رویارویی آمریکا با چین در دریای چین شرقی و ادعای مالکیت واشنگتن بر دریای چین جنوبی، تهدید شماره یک جهان در سال ۲۰۱۹ است تهدیدی که موجب شده است تا ارتش چین به عنوان دومین قدرت بزرگ نظامی جهان، از سال ها پیش خود را برای مقابله با آن آماده کند.

ادامه

استرالیا, امریکا, انگلستان, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا

مقام ارشد نظامی چین: با غرق کردن ناو‌های هواپیمابر آمریکا و تلفات بالای آن‌ها، کشمکش‌ها خاتمه می‌یابد

یک مقام بلندپایه نظامی چین با اشاره به افزایش تنش پکن با واشنگتن بابت حضور ناوگان دریایی آمریکا در منطقه به بهانه حفظ آزادی کشتیرانی، گفت که غرق کردن ناوهای هواپیمابر آمریکا به تنش‌ها در منطقه بر سر «دریای چین جنوبی» خاتمه می‌دهد.

ادامه

امریکا, جهان, چین, خبر, روسیه, رویارویی نظامی

انگلیس بطور جدی خود را برای درگیری نظامی با روسیه آماده می‌کند

انگلیس امکان درگیری نظامی با روسیه در مناطق مرکزی یا شرقی اروپا را کاملاً محتمل می‌داند و به همین دلیل تصمیم گرفته پایگاه‌های نظامی خود در منطقه را که در آنها تجهیزات نظامی سنگین مستقرند، حفظ کرده و حضور نظامی خود در شمال اروپا را نیز افزایش دهد.

ادامه

المان, انگلستان, جهان, چین, خبر, روسیه, رویارویی نظامی, شرق اروپا, نروژ