
منابع خبری سهشنبه شب گزارش دادند: آلمان ۲۵۰ نظامی خود را برای نظارت بر اجرای تحریمهای سازمان ملل متحد علیه لیبی عازم این کشور کرد.
منابع خبری سهشنبه شب گزارش دادند: آلمان ۲۵۰ نظامی خود را برای نظارت بر اجرای تحریمهای سازمان ملل متحد علیه لیبی عازم این کشور کرد.
سفیر آلمان در سازمان ملل خواستار عدم مانعتراشی آمریکا در مسیر تعیین فرستاده ویژه این سازمان به لیبی شد.
نیازی نیست اخبار مربوط به رسیدن افسران و سربازان مصری به سوریه برای حمایت از نظام اسد را تکرار کنیم، تا بدانیم مصر از زمان کودتای سال ۲۰۱۳، در صف نظام اسد ایستاده و به این ترتیب عملا با ایرانی که مهمترین حامی نظام اسد محسوب میشود، تلاقی پیدا کرده است.
در سایه اقدامات ترکیه در انتقال گروههایی از نیروهای «اجیر شده» و عناصر تندرو از استان ادلب و شمال سوریه به لیبی؛ بسیاری از لیبیاییها، کارشناسان گروههای تندرو و مراکز تحقیقاتی از این مساله هراس دارند که گروههای تروریستی از اوضاع و تنش نظامی کنونی در لیبی بهره برداری کرده تا مقرهای جدیدی را برای
رهبر نیروهای موسوم به “ارتش ملی لیبی” در سخنانی گفت که “استعمارگری” ترکیه در لیبی را نخواهد پذیرفت. در همین حال منابع خبری از گفتوگوی وزرای خارجه مراکش و ایتالیا درباره بحران لیبی خبر دادند.
وزیران خارجه اتحادیه عرب سهشنبه شب با صدور قطعنامهای مخالفت خود را با هرگونه دخالت خارجی در لیبی ابراز کردند.
به گزارش شبکه خبری اسکای نیوز، این قطعنامه که به دنبال نشست مجازی وزیران خارجه اتحادیه عرب صادر شد، با تأکید بر حفظ استقلال و یکپارچگی لیبی، خواستار انحلال شبهنظامیان و اخراج نیروهای مزدور خارجی از این کشور شده است.
بر اساس این گزارش، اتحادیه عرب با محکوم کردن دخالتهای نظامی خارجی در لیبی، بر لزوم حل سیاسی بحران این کشور تأکید کرد.
وزیران کشورهای عربی همچنین مخالفت خود را با دخالتهای طرفهای منطقهای در امور کشورهای عربی اعلام کردند.
در متن این قطعنامه آمده است: مخالفت با قطعنامههای بینالمللی مربوط به تحریم صادرات سلاح به لیبی، امنیت کشورهای همسایه لیبی و منطقه را تهدید میکند.
این قطعنامه همچنین نقض حقوق بشر در لیبی از سوی هر طرفی را محکوم و بر لزوم حمایت از همه اتباع خارجی در این کشور تأکید کرده است.
در همین پیوند “احمد ابوالغیط” دبیرکل اتحادیه عرب بر لزوم برقراری آتش بس در لیبی تأکید و خواستار کاهش درگیریها به ویژه در اطراف شهر سرت واقع در شمال این کشور شد.
وزیران خارجه اتحادیه عرب در قطعنامه خود، از طرح پیشنهادی مصر در مورد لیبی استقبال کردهاند. در طرح پیشنهادی قاهره هرگونه راهحلی در لیبی باید بر اساس یک توافق سیاسی در این کشور، قطعنامههای شورای امنیت، نتایج کنفرانس برلین، اجلاسها و تلاشهای بینالمللی قبلی باشد.
وی افزود: اتحادیه عرب مخالف هرگونه تلاش طرفهای داخلی و خارجی برای تجزیه لیبی است.
دبیرکل اتحادیه عرب اضافه کرد: تنها راه حل در لیبی، حل جامع سیاسی بحران، بیرون کردن مزدوران و پیکارجویان خارجی از خاک لیبی است.
لیبی از سال ۲۰۱۱ میلادی در پی حمله نظامی نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با هدف برکناری معمر قذافی، با تنشهای سیاسی و درگیریهای نظامی بسیار گستردهای روبهرو بوده است.
رئیس پارلمان لیبی در طبرق واقع در شرق این کشور اعلام کرد، از مداخله مصر برای دستیابی به آتشبس در کشورش حمایت میکند اما رسما این درخواست را نخواهد کرد.
به گزارش ایسنا، عقیله صالح، رئیس پارلمان لیبی به شبکه الحره گفت: قبلا در برابر پارلمان مصر گفته بودم که احتمالا درخواست مداخله مصر را مطرح کنم اما تا به الان این کار نکردهام و فقط بار دیگر بر موضع قبلی خود تاکید میکنم که همان تایید نقش مصر و اعلامیه قاهره است.
این مقام لیبیایی اظهار کرد: مداخله رسمی در صورت مخالفت دولت وفاق و همپیمانش، ترکیه با طرحهای آتشبس و تهدید شهرها و مناطق حیاتی در کشور امری وارد است.
صالح خاطرنشان کرد: در صورت تعدی نیروهای وفاق و نیروهای همپیمانانش از خطوط معین و تشکیل خطری بر موسسات حساس در کشور مداخله را رسما درخواست خواهم کرد.
صالح تاکید کرد: خطر در پس استقرار مزدوران و شبهنظامیان خارجی در مناطق مختلف کشور است و مداخله مصر هرگز با هدف جنگ نخواهد بود بلکه مداخله برای پایان دادن به درگیری خواهد بود و پارلمان از منافع، آتشبس و اعلامیه قاهره حمایت میکند و جامعه جهانی نیز حامی این روند است.
رئیس پارلمان لیبی همچنین به خبرگزاری الشرق الاوسط مصر گفت، ملت لیبی تلاشهای عبدالفتاح سیسی در زمینه آتشبس را حمایت میکنند، ما در صورت لزوم مداخله ارتش مصر را درخواست خواهیم کرد اگر شبهنظامیان تروریست از خطوط قرمز عبور کنند.
او ادامه داد: پارلمان شرق لیبی تنها قدرت منتخب و نماینده مردم کشور است و اعضای آن با تمام اقشار جامعه بر حمایت از تلاشهای سیاسی به توافق رسیدهاند چه در زمینه اجرای اعلامیه قاهره برای آتشبس یا ازسرگیری مذاکرات لیبی – لیبی یا با آمادگی برای مداخله نظامی قانونی برای کمک به ملت لیبی.
صالح خاطرنشان کرد: سیسی طرفدار موضعی علیه موضع دیگر نیست همانطور که مصر حامی هیچ طرفی مقابل طرف دیگر نیست، سیسی همه را به مذاکره و حل مسالمت آمیز دعوت میکند.
رئیس پارلمان شرق لیبی همچنین تاکید کرد: در صورت نفوذ به سرت و الجفره مداخله نیروهای مسلح مصر برای کمک به ارتش لیبی را درخواست خواهیم کرد در آن زمان مداخله مصر برای حمایت از حقوق این کشور خواهد بود.
صالح درباره موضع جامعه جهانی درباره تحولات لیبی هم گفت: تقریبا بین جامعه جهانی بر سر طرح مصر یعنی حل بحران لیبی توافق و اجماع وجود دارد ما واکنشهایی در تایید اعلامیه قاهره از روسیه، آمریکا و کشورهای عربی و اروپایی دریافت کردهایم به خصوص بعد از کشتارهای گروههای شبه نظامی در ترهونه، مصراته و غرب لیبی.
رئیسجمهوری مصر امروز (شنبه) اعلام کرد، هرگونه مداخله مستقیم مصر در لیبی مشروعیت بینالمللی پیدا کرده است.
مقامات فرانسوی از افزایش تنشها بین نیروی دریایی فرانسه و ترکیه در دریای مدیترانه خبر دادند.
مصر از شورای امنیت سازمان ملل خواستار مداخله به منظور ازسرگیری مذاکرات درباره سد النهضه شده است.
وزارت دفاع فرانسه اقدام نیروی دریایی ترکیه علیه ناو فرانسوی مشغول انجام یکی از ماموریت های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) را محکوم و از سکوت ناتو در برابر ترکیه انتقاد کرد.