عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که کشورش باید هزینه‌های دفاعی را در راستای برآورده کردن تعهدات و نیازهای ناتو افزایش دهد، هرگونه احتمال ورود نظامی بخارست به جنگ اوکراین را رد کرد. به گزارش ایسنا، «ایلی بولوژان» نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که بخارست تحت هیچ شرایطی نیروهای نظامی‌اش را به اوکراین اعزام ... عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, رومانی, شرق اروپا, صلح, ناتو, هلند

چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

وزیر امور خارجه چین اعلام کرد: ما اجازه نخواهیم داد روسیه در جنگ اوکراین شکست بخورد. به گزارش خبرگزاری مهر، جنگ اوکراین که در پی گسترش ناتو به مرزهای روسیه در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، در حالی با برتری مسکو در جبهه‌های نبرد همراه است که این کشور متحدان قابل توجهی در سطح بین ... چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

ادامه

آلمان, اروپای مرکزی

شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

اجلاس دو روزه سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی معروف به “ناتو” به میزبانی شهر لاهه هلند، روز چهارشنبه ۲۵ ژوئن درحالی به کار خود پایان داد که شکاف و اختلافات میان اعضای این سازمان درباره افزایش سهم تامین هزینه‌های نظامی آن همچنان ادامه دارد. به گزارش CGTN : در این اجلاس، اگرچه اعضای ... شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

ادامه

اقتصادی, جنگ سرد, جهان, گزارش, ناتو, هلند

ناتو: روسیه تهدیدی بلند مدت برای امنیت اروپا- آتلانتیک است!

سران کشورهای عضو ناتو در هلند در بیانیه ای ۵ بندی ادعا کردند: روسیه تهدیدی بلند مدت برای امنیت اروپا – آتلانتیک است! به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، سران کشورهای عضو ناتو که در هلند گرد هم آمدند پس از یک اجلاس کوتاه، از افزایش چشمگیر هزینه‌های دفاعی حمایت کرده و تعهد ... ناتو: روسیه تهدیدی بلند مدت برای امنیت اروپا- آتلانتیک است!

ادامه

آلبانی, آمریکا, اروپا, اقتصادی, ترکیه, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, گزارش, ناتو, هلند

روسیه: ناتو برای توجیه هدف افزایش ۵ درصدی هزینه‌های دفاعی، نیاز دارند تا ما را شیطان جلوه دهد

کاخ کرملین اعلام کرد که ناتو برای توجیه افزایش ۵ درصدی هزینه‌های نظامی خود نیاز دارد تا روسیه را تهدیدی شیطان جلوه دهد. به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، «کاخ کرملین» امروز -سه‌شنبه- اعلام کرد که ناتو در مسیر نظامی‌سازی گسترده قرار دارد و مصمم است تا روسیه را به عنوان «وجودی جهنمی» به ... روسیه: ناتو برای توجیه هدف افزایش ۵ درصدی هزینه‌های دفاعی، نیاز دارند تا ما را شیطان جلوه دهد

ادامه

آمریکا, اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, ناتو

خط و نشان روسیه در آستانه برگزاری نشست ناتو

وزارت دفاع روسیه از پروژه‌ای خبر داده است که در آن مسکو هرگونه تحرک نظامی همسایگان خود را تشخیص داده و تحت نظر می‌گیرد و دیگر موشک بالستیک یا جنگنده‌ای نخواهد بود که روس‌ها از حرکت آن در اطراف خود بی‌اطلاع باشند.

 

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، وزارت دفاع روسیه در بیانیه ای که در اختیار رسانه‌های دولتی این کشور قرار داده، درباره این رادار جدید گفته است: سیستم جدید راداری روسیه حتی می‌تواند هواپیماهای «استلس» را در فاصله ۳ هزار کیلومتری رهگیری کند.

 

«یکی از مهمترین وظایف این سیستم، رصد ‌اهدافی مانند بمب‌افکن، موشک‌های کروز، هواپیماهای برخاسته از عرشه ناو یا زمین و پارازیت است.»

 

براساس آنچه وزارت دفاع روسیه اعلام کرده این سیستم قرار است در امتداد مرزهای روسیه میدان راداری برای ثبت پرتاب موشک‌های کروز ایجاد کند.

 

این خبر در حالی منتشر شده است که چند روز دیگر نشست اعضای ناتو سازمانی که در راستای مقابله با تهاجم احتمالی شوروی ایجاد شد، برگزار خواهد شد.

 

هرچند که سران عضو پیمان آتلانتیک شمالی در بدترین دوران گردهم می‌آیند چرا که دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا اعتقادی به دفاع آمریکا از متحدان اروپایی خود در قالب ناتو ندارد و آن را سازمانی می‌داند که فقط هزینه روی دست آمریکایی‌ها می‌گذارد.

 

«امانوئل مکرون» رییس جمهوری فرانسه نیز با استناد به اقدامات و اظهارات ترامپ علیه ناتو، اعلام کرده که آمریکا سفره خود را از اروپایی‌ها جدا کرده است بنابراین اروپا باید هر چه زودتر از خواب بیدار شود و ارتش مستقل خود را ایجاد کند.

 

وی همچنین گفته است که ناتو دچار مرگ مغزی شده است عبارتی که خشم «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان را هم در پی داشت.

 

رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه و یکی از اعضای پرحاشیه ناتو که تمایل دارد جنگنده اف٣۵ آمریکا در کنار سامانه پدافند هوایی اس۴٠٠ روس‌ها را در کشورش بومی کند هم واکنش تندی به رهبر فرانسه داشته و از او بشدت انتقاد کرده است.

 

فراتر از اختلافات اعضای ناتو با یکدیگر، اختلافات روسیه و پیمان آتلانتیک شمالی تاریخچه‌ای به عمر تاسیس این سازمان دارد چرا که روابط روسیه و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از هفتاد سال پیش تا امروز همواره با نوسان مواجه بوده است هر چند که در دوره‌ای دو طرف به همکاری روی آوردند اما اکنون اختلاف‌ها هر روز بیشتر می‌شود و تنش‌ها رنگ عملیاتی‌تری به خود می‌گیرند.

 

ناتو ۷۰ سال پیش و در شرایطی که جهان تازه از جنگ دوم جهانی فارغ شده بود، برای مقابله با اردوگاه شرق به رهبری اتحاد جماهیر شوروی در آمریکا بوجود آمد و ۱۲ کشور شامل آمریکا، کانادا، ایسلند، انگلیس، فرانسه، بلژیک، هلند، لوکزامبورگ، نروژ، دانمارک، ایتالیا و پرتغال هسته اولیه آن را تشکیل دادند.

 

از اهداف اصلی این سازمان، بازدارندگی در برابر هرگونه تجاوز نظامی به کشورهای عضو آن اعلام شد.

 

این پایان کار نبود چرا که در طول جنگ سرد ناتو عملا به بازوی نظامی آمریکا در راس اردوگاه غرب برای مقابله با اقدامات شوروی و کشورهای عضو پیمان ورشو تبدیل شد.

 

پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ میلادی که پس از انحلال پیمان ورشو بوقوع پیوست، پیمان ناتو حفظ شد و روند گسترش خود را ادامه داد.

 

روس‌ها معتقدند که گسترش ناتو به شرق، برخلاف وعده این پیمان صورت می‌گیرد و امنیت و تمامیت ارضی این کشور را هدف گرفته است.

 

سیاستمداران روسیه ازجمله ‘ولادیمیر پوتین’ رئیس جمهوری روسیه بارها گفته‌اند که هنگام اتحاد دو آلمان، مقام‌های غربی و ناتو به گورباچف رهبر وقت شوروی وعده داده بودند که این پیمان گسترش نخواهد یافت.

 

روس ها به همین دلیل گورباچف را به ساده لوحی و امضا نکردن سندی الزام آور که ناتو را ملزم به عدم گسترش به شرق کند متهم می‌کنند.

 

در واقع روند گسترش ناتو و عضوگیری کشورهای اروپایی بویژه کشورهای حوزه بالتیک از نگاه روس‌ها، فریب بزرگی است که هم‌اکنون نیز ادامه دارد هر چند که اختلافات اخیر اعضای آن مسکنی بر زخم دیرینه روس‌ها در روزهایی شده است که ترامپ تلاش دارد زیر تمام توافقات، اصول و قوانین بین‌المللی بزند.

درحمله‌ای شدید به آمریکا؛ چین واشنگتن را مهمترین عامل بی‌ثباتی در جهان نامید

مقام‌های ارشد چینی عمومی از انتقاد صریح از آمریکا خودداری می‌کنند، اما این رویه در روزهای اخیر تغییر کرده و بعد از «شی جینپینگ» رئیس‌جمهور چین که گفت پکن آماده جنگ تجاری با واشنگتن است، این بار «وانگ یی» وزیر خارجه این کشور واشنگتن را مهمترین عامل بی‌ثباتی در جهان توصیف کرده است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, هنگ کنگ