ترامپ: کنار آمدن با زلنسکی آسان نیست / جنگ اوکراین، جنگ ما نبود

ترامپ پس از صحبت با پوتین ابراز امیدواری کرد که اتفاقات خوبی رخ دهد و افزود، هنوز مشخص نیست که آیا زلنسکی به پایان درگیری با روسیه متعهد است یا نه. به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که بارها گفته در تلاش برای میانجیگری صلح بین روسیه و اوکراین، تعامل با مسکو را ... ترامپ: کنار آمدن با زلنسکی آسان نیست / جنگ اوکراین، جنگ ما نبود

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, گزارش

نیوزویک: خبر سرطان پیشرفته بایدن، شفافیت کاخ سفید را زیر سوال‌ برد

یک رسانه آمریکایی، اعلام دیرهنگام سرطان پیشرفته در رئیس‌جمهوری سابق این کشور را نشان‌دهنده نبود شفافیت در کاخ سفید ارزیابی‌کرد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، نشریه آمریکایی نیوزویک در گزارشی نوشت: اعلام خبر سرطان جو بایدن رئیس جمهوری سابق ایالات متحده، شفافیت کاخ سفید را زیرسوال می برد. این رسانه انگلیسی زبان افزود: بایدن به ... نیوزویک: خبر سرطان پیشرفته بایدن، شفافیت کاخ سفید را زیر سوال‌ برد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, انگلیس, تحلیل, جهان

روبیو: ترامپ خواستار دیدار فوری با پوتین است

مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی از تمایل دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای برگزاری نشست فوری با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه خبر داد و تأکید کرد این دیدار می‌تواند تنها راه‌ حل برای خروج از بن‌بست جنگ اوکراین باشد. به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا، روبیو در مصاحبه‌ای اختصاص با شبکه سی بی ... روبیو: ترامپ خواستار دیدار فوری با پوتین است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا

افزایش شمار تلفات طوفان در آمریکا به ۲۷ نفر

رسانه های خبری آمریکا گزارش دادند که شمار تلفات گردبادهای شدید در این کشور که بخش هایی از ایالت های میانی و جنوبی را در نوریده است، به ۲۷ نفر افزایش یافته است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: گردباد ویرانگر در کنتاکی به خانه ها آسیب رساند، وسایل نقلیه را پرتاب کرد ... افزایش شمار تلفات طوفان در آمریکا به ۲۷ نفر

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جهان, خبر, محیط زیست

رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

دکتر دیلان مُورفی هشدار می‌دهد تعرفه‌های همه سویهٔ ترامپ بازتاب قانون مصیبت‌بار اسموت-هاولی است که به اقدام‌هایی تلافی‌جویانه، فروپاشیِ تجارت بین‌المللی، برافروختنِ افراط‌گرایی سیاسی، و درنهایت به جنگِ جهانی انجامید. در ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ دونالد ترامپ جنگ تجاری همه‌سویه‌اش را علیه بقیه جهان آغاز کرد. پس از یک فروش بسیار زیاد اوراق قرضه خزانه‌داری ایالات ... رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اسپانیا, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, دستمزد, ژاپن, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فقر, کانادا, کشاورزان, نازیسم

چامسکی: حزب جمهوری‌خواه آمریکا به «شورشی رادیکال» تبدیل شده است

«نوام چامسکی» نظریه‌پرداز و زبانشناس سرشناس و فیلسوف سیاسی آمریکایی معتقد است حزب جمهوری‌خواه این کشور «نه یک حزب سیاسی» بلکه «شورشی رادیکال» شده است.

 

به گزارش فارس، به گزارش نشریه آمریکایی «نیوزویک»، او این اظهارات را درست در زمانی بیان کرد که جمهوری‌خواهان در حال تجربه انشعاب بر سر دو تحول اخیر هستند: اعتراف دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا مبنی بر اینکه قصد داشت نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ را باطل کند و اشاره کنوانسیون ملی جمهوری‌خواهان به حادثه حمله ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به ساختمان کنگره آمریکا به عنوان شکلی از «گفتمان سیاسی مشروع».

 

چامسکی در برنامه گفت‌وگوی خبری شبکه الجزیره با عنوان UpFront گفت: «در ۳۰ یا ۴۰ سال گذشته … حزب جمهوری‌خواه به سادگی از طیف منحرف شده است. این یک حزب سیاسی به معنای سنتی نیست». وی افزود این حزب از آن زمان به شورشی رادیکال تبدیل شده که هرگونه علاقه به مشارکت در سیاست‌های پارلمانی را کنار گذاشته است.

 

به باور دانشمند و تحلیلگر آمریکایی، حرکت حزب به سمت این موضع با استفاده از “استراتژی جنوب” در دهه ۱۹۶۰ آغاز شد، زمانی که حزب جمهوری‌خواه شروع به استفاده از مسائل فرهنگی کرد، مانند جلب حمایت مردمی از سوی طرفداران برتری نژاد سفید در حالی که قوانینی را تصویب کرد که به نفع قدرت شرکت‌ها و ثروت خصوصی بود. او به طور مثال مالکیت اسلحه را مسئله‌ای عنوان کرد که حزب از طریق آن حمایت جلب کرده است.

 

وی در ادامه گفت که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق جمهوری‌خواه با سرمایه‌گذاری بر روی این موضوعات، یک فرقه از پیروان بی چون و چرا ایجاد و بسیج کرد که از هر کاری که او انجام می‌دهد حمایت می‌کند. این فیلسوف آمریکایی افزود: این گروه حزب جمهوری‌خواه را تسخیر کرده و حزب را به جایی رساند که ترامپ از آن زمان آشکارا گفته که با نادیده گرفتن نتایج یک انتخابات ملی به دنبال سرنگونی نظام دموکراتیک است. این دیگر حزب سیاسی نیست. این، شورشی رادیکال است. هیچ علاقه‌ای به دموکراسی هم ندارد.

 

نظریه‌پرداز برجسته آمریکایی با اشاره به اینکه جمهوری‌خواهان حداقل ۲۶۲ لایحه در ۴۱ ایالت برای مداخله در انتخابات معرفی کرده‌اند، افزود: صدها لایحه و مجلس قانون‌گذاری ایالتی-جمهوری‌خواه-وجود دارد که روی راه‌های مختلفی کار می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که می‌توانند به یک حزب اقلیت مسلط دائمی با حذف “آرای مردم نادرست” تبدیل شوند.

 

چامسکی همچنین با بیان این که که سیاست‌های جمهوری‌خواهان از زمان ریگان به تمرکز ثروت در میان تعداد کمی از نخبگان اقتصادی کمک کرده است، خاطرنشان کرد که حزب دموکرات از اواخر دهه ۱۹۷۰ دیگر حزب طبقه کارگر نبود.

 

بر اساس این گزارش، اختلاف نظر بر سر تسلط ترامپ بر حزب جمهوری‌خواه، شاهدی بر یک «جنگ داخلی» است که در این حزب در حال وقوع است. در یک طرف کسانی هستند که فکر می‌کنند دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق و سبک غیر شرمسار و صریح او نشان‌دهنده آینده حزب است. از سوی دیگر جمهوری‌خواهان هستند که ترامپ و ادعاهای او را برای دموکراسی را خطرناک می‌دانند که رای‌دهندگان را دور و تمرکز را از مبارزات سیاسی منحرف می‌کند.

 

ششم ژانویه سال ۲۰۲۱ تلاش دونالد ترامپ برای تغییر نتیجه انتخابات آمریکا با حمله به ساختمان کنگره به اوج خود رسید و در نهایت شکست خورد، اما ادعاهایی که رئیس‌جمهور سابق آمریکا درباره تقلب در نتایج انتخابات ۲۰۲۰ مطرح کرده بود، به طرز خطرناکی باقی ماند و به هسته حزب جمهوری‌خواه منتقل شد. سال ۲۰۲۱، سالی بود که به باور تحلیلگران غربی “دموکراسی آمریکایی” از درون مورد حمله قرار گرفت؛ مسئله‌ای که بهانه‌ای شد به دست قانون‌گذاران جمهوری‌خواه تا از ترس ایجاد شده ناشی از ادعاهای ترامپ استفاده و آن را به اسلحه‌هایی در قالب قوانین جدید انتخاباتی که رأی‌گیری را دشوارتر می‌کند، تبدیل کنند. به گفته مرکز عدالت برنان در دانشکده حقوق دانشگاه نیویورک، بین ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۱، ۱۹ ایالت، ۳۴ قانون را برای محدود کردن دسترسی رای‌دهندگان وضع کردند.

روایت یک نسل‌کشی فرهنگی؛ بازماندگان بومی کانادا از «مدارس مرگ» می‌گویند

بومیان کانادایی بازمانده از دوران انتقال کودکان به مدارس شبانه‌روزی بدنام این کشور تجربه‌های هولناک خود از آن دوران را روایت کردند.

ادامه

امریکای شمالی, جهان, حقوق بشر, کانادا, گزارش, نسل کشی

شرکت‌های داروسازی آمریکایی و اروپایی در “حمایت مالی از تروریسم” در عراق دست دارند

خبرگزاری رویترز در گزارشی اعلام کرد، تعدادی از شرکت‌های داروسازی آمریکایی و اروپایی در حمایت مالی از تروریسم در عراق دست دارند.

ادامه

اروپا, اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خبر, غرب اروپا

“آرشیو امنیت ملی ایالات متحده آمریکا”؛ هدف تحریم‌های کوبا ایجاد گرسنگی و استیصال مردم

شش دهه پس از فرمان امضا شده توسط جان اف. کندی برای تحریم کوبا، “آرشیو امنیت ملی ایالات متحده آمریکا” ده‌ها سند از طبقه‌بندی خارج شده را منتشر کرد که نشان می‌دهد تحریم‌ها با انگیزه تحریک “گرسنگی، ناامیدی و سرنگونی دولت” فیدل کاسترو رهبر انقلابی کوبا آغاز شد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, تاریخ, تحریم, جهان, کوبا, گزارش