سرانه مصرف گوشت مزدبگیران به صفر می‌رسد؟

استدلال این است: چون دلار نداریم ارز ترجیحی گوشت قرمز را قطع می‌کنیم، چون دلار نداریم ارز ترجیحی خوراک دام را قطع می‌کنیم؛ خب این یعنی شریان حیات مردم را به بازی گرفته‌اند؛ باید بدانند طبقه مزدبگیر دیگر نایی ندارد که اشتباهات دولت را بیش از این گردن بگیرد. به گزارش خبرنگار ایلنا، جدالِ ناکام ... سرانه مصرف گوشت مزدبگیران به صفر می‌رسد؟

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, تورم, حقوق بشر, دستمزد, زحمتکشان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, گزارش, معیشت

سندرز: آمریکا اکنون یک «شبه دموکراسی» است

سناتور مستقل آمریکایی با انتقاد از قدرت گرفت میلیاردرها در دولت و افزایش اختلاف طبقاتی در این کشور هشدار داد ایالات متحده اکنون با سطح بی‌سابقه‌ای از خطر مواجه است. به گزارش ایسنا، «برنی سندرز» سناتور ۸۳ ساله ایالت ورمونت، ایالات متحده را یک «شبه‌دموکراسی» خواند و دلیل آن را نحوه حکومت «دونالد ترامپ» و ... سندرز: آمریکا اکنون یک «شبه دموکراسی» است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اختلاف طبقاتی, الیگارشی, جهان, دموکراتیک, دیدگاه, سخنرانی, طبقه کارگر, کودکان

بازهم فراهم نشدن ایمنی در محیط کار به حادثه برای ۳ معدنچی منجر شد + فیلم

در پی حادثه صبح روز گذشته (۱۷ فروردین ماه) ریزش «معدن باریت» مهابادکه منجر به مرگ یک کارگر و زخمی شدن دو معدنچی دیگر شد، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن پیگیری‌های کارشناسی اولیه، توضیحاتی را ارائه کرد. به گزارش ایلنا، متن توضیحات روابط عمومی وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی به شرح زیر است: ... بازهم فراهم نشدن ایمنی در محیط کار به حادثه برای ۳ معدنچی منجر شد + فیلم

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, حوادث, طبقه کارگر, فیلم

نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

سال جدید در حالی آغاز شده ‌است که گزارش‌های اقتصادی اخیر به سطح بحرانی رسیدنِ نابرابریِ توزیع ثروت در ایران را نشان می‌دهند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، حدود پنج درصد از جمعیت کشور صاحب بیش از پنجاه درصد از ثروت ملی هستند، درحالی که اکثریت قریب‌به‌اتفاق مردم با داشتن درآمدهایی ناچیز با مشکل‌های اقتصادی‌ای روزافزون ... نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, طبقه کارگر, فقر, کار کودکان, کودکان, معیشت

سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

سیاستگذاری‌های کلان در مسیر فقیرترسازی طبقه کارگر و دفاع از منافع ثروتمندان و صاحبان سرمایه قرار گرفته است؛ افزایش نرخ طلا و دلار، صاحبان سرمایه را ثروتمندتر می‌سازد و مزدبگیران با درآمد ثابت را فقیرتر. به گزارش خبرنگار ایلنا، تصمیم گیری در مورد دستمزد ۱۴۰۴ به هفته آخر سال موکول شده است؛ در شرایطی که ... سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر

حال ناخوش بم از روایت فقر و درد یک پیرمرد

چهل روزی می‌شود که پاهایش سیاه شده و از درد به خود می‌پیچد. چند تصویر به همراه یک فیلم کوتاه یک دقیقه‌ای از «بم» برای ما فرستاده‌اند تا شاید با انتشار خبر، روند درمانِ مردِ ۵۰ساله آغاز شود… مرد همسایه دوربین موبایل را روی پای مرد نگه داشته و از او می‌خواهد پاهایش را بلند کند، صدای لرزان مرد به آرامی بلند می‌شود که «نمی‌توانم…»

 

به گزارش خبرنگار ایلنا، چهل روزی می‌شود که پاهایش سیاه شده و از درد به خود می‌پیچد. چند تصویر به همراه یک فیلم کوتاه یک دقیقه‌ای از «بم» برای ما فرستاده‌اند تا شاید با انتشار خبر، روند درمانِ مردِ ۵۰ساله آغاز شود… مرد همسایه دوربین موبایل را روی پای مرد نگه داشته و از او می‌خواهد پاهایش را بلند کند، صدای لرزان مرد به آرامی بلند می‌شود که «نمی‌توانم…». درد می‌کشد و این درد، به وضوح از صدایش مشخص است. مرد همسایه می‌گوید: «می‌خواهم فیلم را برای تهران بفرستم، برای خبرگزاری… شاید مسئولان صدایت را بشنوند، شاید بهزیستی کمکی کند. طاقت بیاور، پاهایت را بلند کن…»

 

«چهل روز است گوشه‌ای از اتاق افتاده و کبودیِ پاهاش روز به روز بیشتر می‌شود. از مچِ پا بالاتر، کبود است. می‌دانیم باید هر چه سریع‌تر معالجه شود و خطرناک است، اما پول نداریم…» اینها را خواهر مردِ ۵۰ساله می‌گوید.

 

او ادامه می‌دهد: «ده سال پیش برادرم سکته کرد و به کل از کار افتاده شد. پدر و مادرم توان مالی ندارند و تحت پوشش بهزیستی هستند. برادرم هم از وقتی به این روز افتاد، تحت پوشش بهزیستی رفت. تنها منبع درآمد خانواده‌ام همین پولی است که بهزیستی به آن‌ها پرداخت می‌کند.»

 

سال‌ها با همین اندک درآمد بهزیستی به سختی سر کرده‌اند؛ «تا امروز پول دوا و درمانی اگر بود با همین درآمد بهزیستی پرداخت می‌کردیم اما از ۴۰ روز قبل پاهای برادرم شروع به سیاه شدن کرد. اول اهمیت نمی‌دادیم اما بعد از یک هفته به قدری پاهای او سیاه و متورم و دردناک شده که دیگر نمی‌توانیم دست روی دست بگذاریم و نگاه کنیم. برادرم درد شدیدی دارد و مادر ۸۰ ساله‌ام چون نمی‌تواند کاری کند، یک چشمش خون است و چشم دیگرش اشک. خیلی سخت است که ببینی عزیزت مقابل چشمانت آب می‌شود و تو نمی‌توانی کاری برایش انجام دهی…»

 

می‌گوید: «نه دفترچه‌ی معتبری داریم و نه پولی؛ بارها به اورژانس زنگ زدیم تا بیایند و برادرم را به بیمارستان ببرند اما می‌گویند باید با هزینه‌ی خودتان او را در بیمارستان بستری کنید. به بهزیستی هم مراجعه کردیم، آن‌ها هم به ما گفتند اول آزمایش بدهید و درمان کنید و بعد مدارک را بیاورید تا ما بررسی کنیم و بخشی از پول درمان را پرداخت کنیم.»

 

«پول درمان ندارند»؛ این را به چه زبانی، به کدام نهاد و مسئول بگویند؟ بهزیستی می‌گوید اول درمان کنید، بعد پولش را می‌دهیم. بیمارستان هم می‌گوید اول پول واریز کنید، بعد درمان را شروع می‌کنیم. ظاهرا آن کس که پول ندارد حق درمان هم ندارد. آن کس که پول ندارد محکوم است به درد شاید هم محکوم است به مرگ…

 

مورد این مرد ۵۰ساله یک مورد استثنایی نیست. بسیاری از اقشار ضعیف جامعه از درمانِ رایگان محروم هستند. افرادی که به خاطر فقر مجبورند روزگار خود را با درد و رنج سپری کنند. پیشتر نیز خانواده‌های بسیاری با ما تماس گرفته‌اند و از ناتوانی خود برای پرداخت هزینه‌ی درمان گفته‌اند. خانواده‌ای که ۴بیمارِ ژنتیکی دارد و ماهی ۴میلیون تومان هزینه‌ی درمان فرزندانش می‌شود، هنوز با ما تماس می‌گیرد و درخواست کمک می‌کند. وظیفه‌ای که بر اساس قانون اساسی بر روی دوش دولت است؛ اما نتوانسته‌ایم وظیفه‌ی خدمت‌رسانی درمانی به گروه‌های ضعیف جامعه را به درستی انجام دهیم؛ شاید بهتر است بگوییم در انجام وظایف اجتماعی خود شکست خورده‌ایم.

 

مطابق اصل ۲۹ قانون اساسی، تامینِ اجتماعیِ فراگیر از وظایف حاکمیتی دولت است؛ در این اصل آمده: «برخورداری از تامین اجتماعی از نظر بازنشستگی، بیکاری، پیری، ازکارافتادگی، بی‌سرپرستی، درراه‌ماندگی، حوادث و سوانح، نیاز به خدمات بهداشتی درمانی و مراقبت‌های پزشکی به صورت بیمه و غیره، حقی است همگانی. دولت موظف است طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم، خدمات و حمایت‌های مالی فوق را برای یک یک افراد کشور تامین کند.»

 

همچنین بند ۱۲ اصل ۳ قانون اساسی «پی‌ریزی اقتصادی صحیح و عادلانه بر طبق ضوابط اسلامی جهت ایجاد رفاه و رفع فقر و برطرف ساختن هر نوع محرومیت در زمینه‌های تغذیه و مسکن و کار و بهداشت و تعمیم بیمه» را از وظایف دولت دانسته است.

 

دولت موظف است همه‌ی افراد جامعه را تحت پوشش تامین اجتماعی قرار دهد و امروز هزاران نفر نه خدمات بیمه اجباری شامل حالشان می‌شود و نه به درستی تحت حمایت نهادهای حمایتی‌ای چون کمیته امداد و سازمان بهزیستی قرار می‌گیرند. افرادی که به هنگام درد و رنجِ حاصل از بیماری به حال خود رها می‌شوند. آن‌ها اگر شانس بیاورند، دوران سخت بیماری و درد را با کمک مردم و نهادهای خیریه می‌گذرانند و اگر هم شانس نیاورند و صدایشان به جایی نرسد، محکوم به تحمل درد می‌شوند.
گزارش: زهرا معرفت

تجمع نیروهای شرکتی پایگاه‌ها و مراکز خدمات جامع سلامت استان قم با خواست عقد قرارداد دائم

عقد قرارداد دائمی با دانشگاه علوم پزشکی با حذف مراکز خصوصی، خواسته‌ای است که آن‌ها از سال‌ها پیش پیگیر وصول آن هستند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, پرستاری, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگری

فعال کارگری؛ با حذف شرکت‌های پیمانکاری و دائمی‌کردن قراردادها، با برده‌داریِ نوینِ مقابله کنیم

اناری گفت: ما با تبعیض قائل شدن بین نیروها مخالفیم و معتقدیم همه‌ی نیروهای قراردادی و شرکتی در همه‌ی نهادهای عمومی، دولتی، نیمه دولتی و خصولتی، باید تبدیل وضعیت شوند. همچنین همه‌ی شرکت‌های پیمانکاری بایستی برچیده شوند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش

نگرانی از تصمیمات کارگرستیزانه و افزایش مشکلات کارگران و بازنشستگان

یک نماینده بازنشستگان کارگری شهرستان ری می‌گوید: اوضاع معیشتی بازنشستگان خوب نیست و برخی تصمیمات بر دغدغه‌های این قشر شریف می‌افزاید.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, تحریم, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری