آمریکا بازنده رقابت قدرت‌های هسته‌ای خواهد شد؟

کارشناسان آمریکایی اعتقاد دارند که مدرن کردن تجهیزات هسته‌ای این کشور باید هر چه زودتر شروع شود ولی به نظر می‌رسد در رقابت با چین و روسیه، غرب در حال عقب افتادن است. به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تلگراف، پیش بینی می شود ظرف یک دهه چین به اندازه آمریکا کلاهک هسته‌‌ای ... آمریکا بازنده رقابت قدرت‌های هسته‌ای خواهد شد؟

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب

کارشناس برزیلی: استفاده روسیه از موشک اورشنیک، ناتو را ناامید کرده است

پپه اسکوبار، کارشناس و روزنامه نگار سرشناس برزیلی گفت که استفاده روسیه از موشک‌های «اورشنیک»، ‍پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را در ناامیدی فرو برده است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از تاس، این کارشناس برزیلی با اشاره به این که استفاده روسیه از جدیدترین موشک‌های اورشنیک در ۲۱ نوامبر (یکم آذرماه)، موجب یاس شدید کشورهای ... کارشناس برزیلی: استفاده روسیه از موشک اورشنیک، ناتو را ناامید کرده است

ادامه

آمریکا, اروپا, اسلواکی, انگلیس, اوکراین, برزیل, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, صربستان, ناتو

اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشان‌دهنده “تشدید بی‌سابقه” تنش‌ها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بی‌سابقه تنش‌ها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

ادامه

آمریکا, اروپای مرکزی, اسلواکی, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, صلح, فرانسه

کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین گفت که به‌روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشک‌های دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, انگلیس, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, فرانسه

واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیت‌های تسلیحات هسته‌ای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش

مسکو: گفت‌وگو با کسانی که فقط آماده “مقابله” هستند، غیر ممکن است

دولت آلمان با رد کردن انتقادات وارده به بیانیه‌های وزیر دفاع این کشور مبنی بر استفاده از ابزارهای بازدارندگی هسته‌ای در برابر روسیه، مجددا بر “لزوم حفظ بازدارندگی هسته‌ای در چارچوب ناتو” تاکید کرد.

 

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، استفان زایبرت، سخنگوی دولت آلمان در یک کنفرانس مطبوعاتی در برلین گفت تا زمانی که برخی کشورها تسلیحات هسته‌ای را ابزاری برای درگیری نظامی بدانند “نیاز به حفظ بازدارندگی هسته‌ای در چارچوب ناتو وجود دارد. این در توافقنامه این ائتلاف نیز ذکر شده است.”

 

این واکنش‌ها پس از صورت می‌گیرد که پنج‌شنبه گذشته، آنه‌گرت کرامپ-‌کارن‌باوئر، وزیر دفاع آلمان درباره احتمال استفاده از تسلیحات اتمی علیه روسیه صحبت کرد.

 

او به شبکه دویچلندفونک گفت: ما باید به روسیه کاملاً واضح بگوییم که در نهایت آماده‌ایم از چنین ابزارهایی استفاده کنیم تا اثر بازدارندگی داشته باشد و فکر حمله به شرکای ناتو به ذهن هیچ کس خطور نکند.

 

وزیر دفاع آلمان همچنین گفت: این ایده اصلی اتحاد ناتو است.

 

اظهارات وزیر دفاع اما، واکنش رولف موتزنیش، رهبر حزب سوسیال دموکرات آلمان را در پی داشت که این اظهارات را ” غیر مسئولانه” خوانده و او را به چرخاندن بیشتر “پیچ تشدید(اوضاع)” متهم کرد.

 

طبق گزارش رسانه‌های آلمانی، حدود ۲۰ بمب هسته‌ای آمریکا، مطابق با دکترین بازدارندگی هسته‌ای ناتو، در پایگاه هوایی بوشل واقع در جنوب غربی آلمان ذخیره شده است.

 

این اظهارات همچنین واکنش‌هایی از سمت روسیه را نیز در پی داشت.

 

به نقل از خبرگزاری تاس، وزارت دفاع روسیه روز دوشنبه اعلام کرد وابسته نظامی آلمان در مسکو به این وزارت احضار و در آنجا به او گفته شد که این اظهارات باعث ایجاد تشدید تنش‌ها در اروپا می‌شود.

 

ماریا زاخارووا،  سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز در بیانیه‌ای، با بیان اینکه این اظهارات وزیر دفاع آلمان، پیش از نشست ناتو، نشان‌دهنده عدم تمایل به گفتگوی جدی در مورد کاهش تنش با مسکو بود، گفت: ما امیدواریم که آلمان رهبران عاقلی داشته باشد که بتوانند وزیر خود را از تمایل نابخردانه برای آزمایش توان نیروهای مسلح ما دور نگه دارند.

 

زاخارووا افزود، نشست وزیران شورای ناتو در روزهای ۲۱ و ۲۲ اکتبر بار دیگر نشان داد این ائتلاف در مسیر مهار روسیه حرکت می‌کند.

 

او گفت: نشست اخیر وزیران شورای ناتو بار دیگر تأیید کرد که غول ناتو پس از ۷۰ سال هنوز فقط “بازدارندگی” روسیه را در سر دارد. این اتحاد با شکست در دوران “عملیات‌های بزرگ” خود، بار دیگر، درست مانند دوران جنگ سرد، پتانسیل‌های خود را برای مقابله با “دشمن در شرق” تقویت می‌کند. وزرای دفاع ناتو با طرح اجرای استراتژیک بازدارندگی و دفاع در منطقه یورو آتلانتیک موافقت کردند و تصمیم گرفتند طرح‌های دفاعی ناتو را در “جناح شرقی” به روز کنند. آنها قصد دارند گشت‌زنی در حریم هوایی بر فراز دریای بالتیک و آب‌های دریای سیاه را گسترش داده و تحرک نیروهای مسلح را افزایش دهند.

 

سخنگوی وزارت خارجه افزود روسیه بار دیگر به نقض “پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد” متهم شده است و می‌گویند همین موضوع اتحاد ناتو را بر آن داشته تا به تقویت سیستم‌های دفاع هوایی و موشکی ادامه داده و دست به اعزام جنگنده‌های اف-۳۵ بزند.

 

وی در ادامه گفت: در همین حال، ناتو دیگر اشاره‌ای به این نمی‌کند که چگونه به ما اطمینان می‌دادند که سیستم دفاع موشکی صرفاً برای دفع تهدیدات ایران مستقر شده است.

 

این دیپلمات همچنین خاطرنشان کرد که دایره واژگان ناتو اکنون شامل کلمه “دشمنان” می‌شود، که  اثبات دیگری بر بازگشت اتحاد به دوران جنگ سرد است. وی تاکید کرد که روسیه ناتو را تهدید نمی‌کند، اما اقدامات و اظهارات این ائتلاف، بیش از پیش مسکو را متقاعد می‌کند که تصمیمات اخیرش در قبال ناتو درست است.

 

وی در انتها گفت: گفت‌وگو با کسانی که فقط آماده “مقابله” هستند، غیر ممکن است.

آماده‌سازی ارتش چین برای نابودی بی‌‌سر و صدای بنادر دشمن

یکی از افسران نیروی دریایی ارتش آزادی‌بخش خلق چین به دنبال آزمایش اخیر یک بمب که ظاهراً برای شبیه‌سازی حمله به یک بندر انجام شد، گفت ارتش چین به این فکر می‌کند چگونه بندر مورد استفاده نیروی دریایی دشمن را مخفیانه منهدم کند تا توانایی‌های دشمن را برای جنگیدن مختل سازد.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

پاکستان، آمریکا را به سنگ‌اندازی در پروژه کریدور اقتصادی چین متهم کرد

پاکستان آمریکا را به تبانی با هند برای خرابکاری در پروژه چند میلیارد دلاری کریدور اقتصادی چین-پاکستان (CPEC) متهم کرد.

ادامه

اروپا, افغانستان, اقتصادی, امریکا, پاکستان, جنگ سرد, جنوب آسیا, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش, هندوستان

قدرت‌طلبی و زورگویی‌های نظامی آمریکا؛ عامل تشویش و اضطراب جهان

در طول روزهای اخیر برخی از مقامات ارشد آمریکایی بار دیگر به‌تبلیغ اصطلاح «تهدید چین» پرداخته‌اند؛ به عنوان مثال، ادعای «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا مبنی بر اینکه چین در حال توسعه قابلیت‌های نظامی پیشرفته و سیستم‌های تسلیحاتی است، باعث تشدید تنش‌های منطقه‌ای شده و از طرف دیگر «رابرت وود» سفیر آمریکا در امور خلح ... قدرت‌طلبی و زورگویی‌های نظامی آمریکا؛ عامل تشویش و اضطراب جهان

ادامه

استرالیا, افغانستان, امریکا, انگلستان, جنگ سرد, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, مقاله

ناتو و کمک به‌انحصارات نظامی به‌بهانه بازدارندگی روسیه در حالی که ۵۳.۱ درصد از جمعیت جهان محروم از برنامه‌های حمایتی است

دبیرکل ناتو اعلام کرد، وزرای دفاع کشورهای عضو این ائتلاف نظامی بر سر مجموعه جدیدی از اهداف جدید ظرفیتی توافق کردند.

ادامه

اروپا, افغانستان, المان, امریکا, اوکراین, جنگ سرد, چین, حضور نظامی, روسیه, سازمان بین‌المللی کار, ناتو