افزایشِ اخیر در هزینه‌های نظامی جهان

افزایشی چشمگیر در هزینه‌های نظامی دولت‌ها در سراسر جهان مشاهده می‌شود که بیشتر از سوی اروپا راه‌بری می‌شود. البته برآوردهایی متفاوت از هزینه‌های نظامی وجود دارد، بسته به این‌که چه معیارهایی برای محاسبهٔ افزایش هزینه‌ها به‌کار گرفته می‌شوند. در ادامهٔ این مطلب به‌منظور بررسی این مقوله از برآوردهای “نهاد بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم” (“SIPRI”) استفاده ... افزایشِ اخیر در هزینه‌های نظامی جهان

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحاد شوروی, اروپا, استعمار, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جهان, دیدگاه, روسیه, سرمایه‌داری, سوئد, سوسیالیسم, غارتگری, فاشیسم, ناتو, نازیسم, هندوستان

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به این گروه تاکید «بریکس» بر چندجانه‌گرایی و حرکت در مسیر ایجاد نظم چندجانبه بر خلاف رویکرد «دونالد ترامپ» برای احیا و تحمیل هژمونی غرب به رهبری آمریکا را می‌توان دلیلی بر تهدید دانستن گردهمایی این گروه غیرغربی به عنوان ائتلافی ضدغربی از سوی مقام‌های واشنگتن دانست. بریکس چیست؟ «هر کشوری ... دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

ادامه

آلمان, آمریکا, افریقای جنوبی, اقتصادی, امپریالیسم, برزیل, بریکس, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, ٰژئوپلیتیک, سازمان ملل, شیلی, غرب, مکزیک, هژمونیسم

عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که کشورش باید هزینه‌های دفاعی را در راستای برآورده کردن تعهدات و نیازهای ناتو افزایش دهد، هرگونه احتمال ورود نظامی بخارست به جنگ اوکراین را رد کرد. به گزارش ایسنا، «ایلی بولوژان» نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که بخارست تحت هیچ شرایطی نیروهای نظامی‌اش را به اوکراین اعزام ... عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, رومانی, شرق اروپا, صلح, ناتو, هلند

چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

وزیر امور خارجه چین اعلام کرد: ما اجازه نخواهیم داد روسیه در جنگ اوکراین شکست بخورد. به گزارش خبرگزاری مهر، جنگ اوکراین که در پی گسترش ناتو به مرزهای روسیه در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، در حالی با برتری مسکو در جبهه‌های نبرد همراه است که این کشور متحدان قابل توجهی در سطح بین ... چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

ادامه

آلمان, اروپای مرکزی

شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

اجلاس دو روزه سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی معروف به “ناتو” به میزبانی شهر لاهه هلند، روز چهارشنبه ۲۵ ژوئن درحالی به کار خود پایان داد که شکاف و اختلافات میان اعضای این سازمان درباره افزایش سهم تامین هزینه‌های نظامی آن همچنان ادامه دارد. به گزارش CGTN : در این اجلاس، اگرچه اعضای ... شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

ادامه

اقتصادی, جنگ سرد, جهان, گزارش, ناتو, هلند

ناتو و کمک به‌انحصارات نظامی به‌بهانه بازدارندگی روسیه در حالی که ۵۳.۱ درصد از جمعیت جهان محروم از برنامه‌های حمایتی است

دبیرکل ناتو اعلام کرد، وزرای دفاع کشورهای عضو این ائتلاف نظامی بر سر مجموعه جدیدی از اهداف جدید ظرفیتی توافق کردند.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو پس از نخستین روز گفتگوهای وزیران دفاع ناتو در بروکسل گفت، وزرای دفاع کشورهای عضو این ائتلاف تصمیماتی را اتخاذ کردند که به سازگاری اتحاد با جهان پیچیده‌تر و رقابتی و تلاش‌های آن برای اطمینان از قابلیت‌های بازدارندگی معتبر کمک می‌کند.

 

استولتنبرگ همچنین گفت: وزرای دفاع کشورهای عضو برنامه جدیدی را برای دفاع از خود در زمان بحران و درگیری مورد استقبال و حمایت قرار داده و یکسری اهداف ظرفیتی جدید ایجاد کردند. آنها همچنین توافق کرده‌اند که نیروهای بیشتری را با آمادگی بهتری تحویل دهند. آنها همچنین توافق کردند که نیروهای بیشتری داشته باشند که دارای قابلیت‌ها و تکنولوژیکی پیشرفته‌تر باشند.

 

وزرای دفاعی کشورهای عضو ناتو همچنین تایید کردند که این ائتلاف به واکنش‌هایش در مقابل تهدید اتمی روسیه با اقدامات نظامی و سیاسی متوازن ادامه می‌دهد.

 

دبیرکل ناتو با تاکید بر تعهد این ائتلاف به عدم اشاعه و خلع سلاح اتمی ادامه داد: ما بازتاب رفتار بی ثبات کننده روسیه نیستیم. ما تمایلی به استقرار موشک‌های اتمی مستقر در زمین در اروپا نداریم.

 

مقام‌های شرکت کننده در این نشست همچنین به ارزیابی آموزه‌های مربوط به حضور ۲۰ ساله ناتو و خروج نیروها از افغانستان پرداخته و به بررسی چگونگی جلوگیری از تبدیل شدن این کشور به یک پایگاه تروریسم بین‌المللی پرداختند.

 

دبیرکل ناتو افزود: بحران در افغانستان نباید ضرورت و نیاز اروپا و آمریکای شمالی را برای ایستادن در کنار ناتو در مواجهه با چالش‌های رو به رشد جهانی تغییر دهد.

 

کشورهای عضو ناتو هم‌چنین در مورد نقشه راه جدیدی برای “بازدارندگی” روسیه به توافق رسیدند. از نظر ناتو حوزه بالتیک و دریای سیاه جزو اهداف حملات نظامی روسیه به حساب می‌آیند.

 

به گزارش خبرگزاری رویترز، استولتنبرگ در این رابطه افزود که هدف استراتژیک، آمادگی بیشتر در برابر حملات هم‌زمان روسیه در حوزه بالتیک و منطقه دریای سیاه است.

 

در همین حال، آنه‌گرت کرامپ-کارن‌باوئر، وزیر دفاع آلمان نیز درباره این طرح جدید گفت: این راه بازدارندگی است. این راهی است که با رفتار کنونی روسیه در حال سازگاری است و ما شاهد نقض‌های گسترده از سوی این کشور در حریم هوایی کشورهای عضو بالتیک هستیم.

 

“بن هوجز”، ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا که فرماندهی نیروهای این کشور را در اروپا بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ برعهده داشت، نیز ابراز امیدواری کرد که این برنامه جدید باعث تقویت بیشتر انسجام در دفاع جامع ناتو به ویژه در منطقه دریای بالتیک شود.

 

“جیمی شی”، یکی از مقام‌های سابق ارشد ناتو و یکی از اعضای کنونی اندیشکده‌ “دوستان اروپا” در بروکسل نیز گفت شاید این برنامه به تحکیم روابط برای تمرکز بر روسیه آن هم در زمانی کمک کند که متحدان اصلی آمریکا به دنبال تقویت حضور در منطقه هند-پاسیفیک و مقابله با رشد قدرت نظامی چین هستند.

 

از سوی دیگر دبیرکل ناتو تاکید کرد که به اوکراین و متحدان این ائتلاف بستگی دارد تا درباره عضویت کی‌یف در ناتو تصمیم گیری کنند و دیگر کشورها نمی‌توانند در این باره تصمیمی بگیرند.

 

وی افزود: وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو همچنین بر روی نخستین استراتژی هوش مصنوعی نیز توافق کرده‌اند. این استراتژی یکسری استانداردها را برای استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی بر طبق قوانین بین‌المللی، چگونگی سازگاری با آن، حفاظت از این فناوری و رسیدگی به تهدیدهایی که به واسطه استفاده از آن توسط دشمنان مطرح می‌شود، ایجاد می‌کند.

 

دبیرکل ناتو همچنین با اشاره به این نکته که متحدان توافقنامه‌ای را برای ایجاد صندوق نوآوری ناتو امضا کردند، افزود: انتظار دارم این صندوق یک میلیارد یورویی (۱.۱ میلیارد دلاری) در زمینه نوآوری در سراسر اتحادیه اروپا که در زمینه فناوری‌های نوظهور کار می‌کند، سرمایه گذاری کند.

 

این در شرایطی است که «گای رایدر» مدیرکل سازمان بین‌المللی کار با صدور بیانیه‌ای در نشست سالانه صندوق بین‌المللی پول و گروه بانک جهانی نسبت به ضرورت بهبود بحران ناشی از پاندمی کرونا و افزایش حمایت اجتماعی برای اشتغال پایدار هشدار داد.

 

به گزارش ایلنا، به گفته رایدر، حدود ۸.۸ درصد از میزان ساعات کار سراسر جهان در سال ۲۰۲۰ از بین رفته که معادل ساعت کاری ۲۵۵ میلیون کارگر تمام وقت در یک سال است. دولت‌ها اقداماتی برای حفظ سلامت، اشتغال و درآمد مردم انجام داده‌اند اما این میزان برای کاهش آثار مخرب کووید۱۹ مناسب نیست. حدود ۵۳.۱ درصد از جمعیت جهان از برنامه‌های حمایتی محروم بوده‌اند و تنها حدود ۴ میلیارد و ۱۴ میلیون نفر از این حمایت‌ها برخوردار بوده‌اند. زمانِ ابراز همبستگی، افزایش سرمایه‌گذاری برای حمایت اجتماعی جهانی، کار پایدار و برابر جنسیتی فرا رسیده است.

 

مدیرکل سازمان بین‌المللی کار کشورها را تشویق می‌کند که با سرمایه‌گذاری در سیستم‌های جهانی جامع که مطابق با اصول حقوق بشر و استانداردهای بین المللی اجتماعی است، گامی بلند در زمینه ارتقای حمایت‌های اجتماعی بردارند.

بایدن؛ آمریکا تایوان را بخشی از خاک خود می‌داند و از آن دفاع خواهد کرد

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در سخنانی مدعی شد که چین و روسیه برتری نظامی بر آمریکا ندارند؛ چرا که آمریکا برترین نیروی نظامی در تاریخ جهان محسوب می‌شود.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تایوان, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا

هشدار چین نسبت به همکاری هسته‌ای آمریکا، انگلیس و استرالیا

سخنگوی وزارت خارجه چین گفت که همکاری آمریکا، بریتانیا و استرالیا برای توسعه زیردریایی هسته‌ای، ناقض منشور و اهداف پیمان عدم گسترش سلاح‌های هسته‌ای است و اگر از آن جلوگیری نشود، ممکن است در نهایت منجر به فروپاشی نظام بین‌المللی عدم  گسترش سلاح‌های هسته‌ای شود.

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, استرالیا, امریکا, انگلستان, تحلیل, جهان, چین, شرق آسیا

اتحادیه اروپا نگران از دست دادن نفوذ ژئوپلتیکی در جهان

مقام های ارشد اتحادیه اروپا هشدار دادند تعلل در عمل به تعهدات این اتحادیه در ارائه کمک به کشورهای فقیرتر در زمینه توزیع واکسن کرونا، علاوه بر خطر شیوع انواع متنوع تر ویروس این بیماری، تهدید از دست رفتن نفوذ ژئوپلتیکی این اتحادیه را به دنبال دارد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اتیوپی, افریقا, امریکای لاتین, جهان, چین, گزارش, نیجریه, هائیتی