افزایشِ اخیر در هزینه‌های نظامی جهان

افزایشی چشمگیر در هزینه‌های نظامی دولت‌ها در سراسر جهان مشاهده می‌شود که بیشتر از سوی اروپا راه‌بری می‌شود. البته برآوردهایی متفاوت از هزینه‌های نظامی وجود دارد، بسته به این‌که چه معیارهایی برای محاسبهٔ افزایش هزینه‌ها به‌کار گرفته می‌شوند. در ادامهٔ این مطلب به‌منظور بررسی این مقوله از برآوردهای “نهاد بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم” (“SIPRI”) استفاده ... افزایشِ اخیر در هزینه‌های نظامی جهان

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحاد شوروی, اروپا, استعمار, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جهان, دیدگاه, روسیه, سرمایه‌داری, سوئد, سوسیالیسم, غارتگری, فاشیسم, ناتو, نازیسم, هندوستان

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به این گروه تاکید «بریکس» بر چندجانه‌گرایی و حرکت در مسیر ایجاد نظم چندجانبه بر خلاف رویکرد «دونالد ترامپ» برای احیا و تحمیل هژمونی غرب به رهبری آمریکا را می‌توان دلیلی بر تهدید دانستن گردهمایی این گروه غیرغربی به عنوان ائتلافی ضدغربی از سوی مقام‌های واشنگتن دانست. بریکس چیست؟ «هر کشوری ... دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

ادامه

آلمان, آمریکا, افریقای جنوبی, اقتصادی, امپریالیسم, برزیل, بریکس, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, ٰژئوپلیتیک, سازمان ملل, شیلی, غرب, مکزیک, هژمونیسم

عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که کشورش باید هزینه‌های دفاعی را در راستای برآورده کردن تعهدات و نیازهای ناتو افزایش دهد، هرگونه احتمال ورود نظامی بخارست به جنگ اوکراین را رد کرد. به گزارش ایسنا، «ایلی بولوژان» نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که بخارست تحت هیچ شرایطی نیروهای نظامی‌اش را به اوکراین اعزام ... عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, رومانی, شرق اروپا, صلح, ناتو, هلند

چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

وزیر امور خارجه چین اعلام کرد: ما اجازه نخواهیم داد روسیه در جنگ اوکراین شکست بخورد. به گزارش خبرگزاری مهر، جنگ اوکراین که در پی گسترش ناتو به مرزهای روسیه در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، در حالی با برتری مسکو در جبهه‌های نبرد همراه است که این کشور متحدان قابل توجهی در سطح بین ... چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

ادامه

آلمان, اروپای مرکزی

شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

اجلاس دو روزه سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی معروف به “ناتو” به میزبانی شهر لاهه هلند، روز چهارشنبه ۲۵ ژوئن درحالی به کار خود پایان داد که شکاف و اختلافات میان اعضای این سازمان درباره افزایش سهم تامین هزینه‌های نظامی آن همچنان ادامه دارد. به گزارش CGTN : در این اجلاس، اگرچه اعضای ... شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

ادامه

اقتصادی, جنگ سرد, جهان, گزارش, ناتو, هلند

طرح جامع ناتو برای مقابله با تهدیدات روسیه/ ظهور چین تهدید اصلی برای هژمونی آمریکا

ناتو می‌گوید به دنبال تصویب طرحی جامع است تا از طریق آن بتواند قدرت بازدارنگی خود در مقابل تهدیدات نظامی روسیه را افزایش دهد.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری رویترز، یک مقام ارشد ناتو از طرح سازمان پیمان آتلانتیک شمالی برای ایجاد قدرت بازدارندگی در مقابله روسیه خبر داد.

 

بر این اساس، این مقام که نخواست نامش فاش شود در این باره گفت: باید استراتژی‌های حساسی فراتر از طرح‌های منطقه‌ای برنامه ریزی کنیم. ما باید برای حملات نظامی همزمان در منطقه بالتیک و دریای سیاه آماده باشیم. تهدیدات سلاح‌های هسته‌ای و حملات سایبری از سوی روسیه جدی است.

 

مقامات ناتو تاکید می‌کنند علی رغم وجود این تهدیدات، این خطر‌ها فعلاً قریب الوقوع نیستند. روسیه تمامی اتهامات ناتو مبنی بر آمادگی برای تهدیدات نظامی و حملات سایبری را رد می‌کند و می‌گوید این ناتو است که با چنین استراتژی‌هایی به دنبال بی‌ثباتی در اروپاست.

 

با این حال مقامات آمریکایی و ناتو معتقدند در حالی که روسیه هر روز در حال توسعه سیستم‌های تسلیحاتی خود است طرحی استراتژیک برای افزایش قدرت بازدارندگی در قبال مسکو ضروری است.

 

نماینده ناتو تاکید کرد: در صورت بروز هر مشکلی ما باید آمادگی دفاع داشته باشیم. بسیاری از اتفاقات ممکن است به صورت همزمان رخ دهد و نیاز به برنامه ریزی از پیش دارد.

 

به گفته مقامات غربی، روسیه در ماه مه حدود ۱۰۰ هزار نیروی نظامی در مرز اوکراین مستقر کرده است. این بیشترین تعداد استقرار نیرو‌های نظامی از زمانی الحاق کریمه به مسکو است.

 

گفته می‌شود متحدان ناتو در تلاشند تا حضور خود را در اقیانوس هند و آرام افزایش دهند و با افزایش قدرت نظامی چین و روسیه در منطقه مقابله کنند. ناتو در نظر دارد کشتی‌های بیشتری را برای حفظ خطوط دریایی مستقر کند.

 

جان مرشایمر، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه شیکاگو و سردمدار رئالیسم تهاجمی در کتاب “توهم بزرگ” خود بر این باور است سیاست گسترش ناتو به شرق اروپا دلیل اصلی بحران اوکراین در سال ۲۰۱۴ بوده است. وی تاکید دارد سیاست غلط لیبرال هژمونی آمریکا پس از جنگ سرد منجر به جنگ گرجستان در سال ۲۰۰۸ و تقابل روسیه و اوکراین در سال ۲۰۱۴ شد.

 

این استراتژیست برجسته بر این باور است اروپا و خلیج فارس دیگر اهمیت استراتژیک پیشین را برای آمریکا ندارد و تهدید اصلی برای هژمونی آمریکا ظهور چین است. از همین روی، واشنگتن باید از همان سیاست مهاری که علیه شوروی سابق استفاده کرد، در مقابل چین بهره بگیرد.

 

خروج آمریکا از افغانستان و کاهش نظامیان این کشور در اروپا در راستای تمرکز بیشتر بر چین صورت گرفته است. با این حال، برخی سیاستمداران آمریکایی و اروپایی با تاکید بر خطرات روسیه خواستار درگیری بیشتر واشنگتن در امور داخلی اروپا هستند.

اتحادیه اروپا نگران از دست دادن نفوذ ژئوپلتیکی در جهان

مقام های ارشد اتحادیه اروپا هشدار دادند تعلل در عمل به تعهدات این اتحادیه در ارائه کمک به کشورهای فقیرتر در زمینه توزیع واکسن کرونا، علاوه بر خطر شیوع انواع متنوع تر ویروس این بیماری، تهدید از دست رفتن نفوذ ژئوپلتیکی این اتحادیه را به دنبال دارد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اتیوپی, افریقا, امریکای لاتین, جهان, چین, گزارش, نیجریه, هائیتی

آزمایش موفقیت‌آمیز موشک بالستیک “بولاوا” از زیردریایی هسته‌ای روسیه

وزارت دفاع روسیه امروز (پنج‌شنبه) اعلام کرد، زیردریایی هسته‌ای کلاس بوری-ای موسوم به “کنیاز اولگ” با موفقیت پرتاب آزمایشی یک موشک بالستیک “بولاوا” را در دریای سفید انجام داد.

ادامه

جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

عقب ماندگی “ناامیدکننده” آمریکا در رقابت با روسیه در زمینه سلاح هایپرسونیک

روزنامه انگلیسی تلگراف می نویسد ایالات متحده آمریکا در مسابقه در زمینه ساخت سلاح هایپرسونیک (ابر صوت) از روسیه و چین بطور ناامید کننده‌ای عقب مانده است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, جهان, چین, دانش, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا