در پی تازهترین تحولات، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه دکترین هستهای کشورش را بهروزرسانی کرد. براساس آن، دریافت اطلاعات موثق درباره پرتاب موشکهای بالستیک به روسیه یا متحدانش، استفاده از سلاح هستهای را در پاسخ به آن ممکن میسازد. به گزارش ایسنا، رئیسجمهور روسیه امروز (سهشنبه) سیاست کلیدی روسیه در زمینه بازدارندگی هستهای را تایید کرد ... پوتین دکترین هستهای بهروزشده روسیه را تایید کرد
روسیه موشکهای اتمی آزمایش کرد + فیلم
روسیه موشکهای اتمی را از زمین، هوا و دریا و با هدف شبیه سازی یک واکنش گسترده به حملهای از سوی غرب آزمایش کرد. به گزارش ایسنا، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه روز سهشنبه از آغاز رزمایش نیروهای بازدارنده هستهای راهبُردی روسیه تحت نظارت خود خبر داد و گفت در طول این تمرینات، پرتاب موشک تمرین ... روسیه موشکهای اتمی آزمایش کرد + فیلم
خواب تلآویو برای خاورمیانه کابوس اردوغان شد
گروهی از ناظران با اشاره به تحولات اخیر خاورمیانه و تغییر لحن مقامهای سیاسی ترکیه بر این باورند که آنکارا با تشدید درگیریها رویکرد خود را محتاطانهتر کرده تا بدین طریق بتواند از پس لرزههای تنشهای ژئوپلتیکی که میتواند دامانش را بگیرد، در امان باشد. به گزارش ایسنا، به نقل از اقتصادنیوز، پیشنهاد هفته گذشته ... خواب تلآویو برای خاورمیانه کابوس اردوغان شد
آیا وقوع جنگی دیگر در کره محتملتر از همیشه است؟
نشریه فارن پالسی در گزارشی به تغییرات در وضعیت ژئوپلیتیک شبه جزیره کره پرداخته است که میتواند به وقوع یک جنگ تمام عیار با دخالت نظامی آمریکا و جمهوری خلق چین همانند جنگ سال ۱۹۵۰ منجر شود. به گزارش روز سهشنبه ایرنا، رابرت مانینگ از مرکز استیمسون در یک گزارش تحلیلی در نشریه فارن پالسی ... آیا وقوع جنگی دیگر در کره محتملتر از همیشه است؟
لاوروف: بریکس به کار بر روی مکانیسمهای مالی مستقل از غرب ادامه میدهد
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه امروز جمعه گفت، وزرای خارجه عضو بریکس به کار بر روی مکانیسمهای مالی مستقل از غرب ادامه خواهند داد. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف در نشستی گفت: «ما [بریکس] طبق دستور رهبران در اجلاس سال گذشته ژوهانسبورگ، توجه ویژهای به توسعه توصیههایی درباره ایجاد مکانیسمهای چندجانبه داریم که به ... لاوروف: بریکس به کار بر روی مکانیسمهای مالی مستقل از غرب ادامه میدهد
اتحادیه اروپا در جستجوی نقشی مستقل از آمریکا
اقدامات یکجانبه آمریکا عملا چاره جویی و رویکرد مستقل تر کشورهای عضو اتحادیه اروپا را الزام آور کرده است.
به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از تارنمای دویچه وله، خروج آمریکا از افغانستان و رویکرد این کشور در قبال چین از مواردی است که باعث ناخشنودی اروپا شده است.
بر همین اساس، شارل میشل رئیس شورای اتحادیه اروپا در آغاز نشست دو روزه رهبران و سران کشورهای عضو این اتحادیه در اسلوونی اعلام کرد که موضوع بر سر افزایش وزن و نقش اتحادیه اروپا در صحنه بین المللی و دفاع از منافع و همچنین ارزش های مشترکت این اتحادیه است.
اشاره میشل به عملکرد تک روانه آمریکا در سیاست بین الملل بود. با پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، سیاستمداران اروپا به آن امید بسته بودند که دولت جدید آمریکا از سیاست های تک روانه دولت دونالد ترامپ سلف وی فاصله گرفته و این دولت اقدامات خود را با متحدان اروپایی هماهنگ کند.
خروج آمریکا از افغانستان بدون در نظر گرفتن نگرانی های اروپا و همچنین انعقاد پیمان استراتژیک این کشور با انگلیس و استرالیا از جمله مواردی است که به خوش بینی این دسته از سیاستمداران اروپایی در قبال عملکرد دولت جدید واشنگتن پایان داده است.
از سوی دیگر، کشورهای اروپایی با دیده تردید به سیاست و عملکرد دولت آمریکا در قبال چالش های برخاسته از اقدامات چین می نگرند.
شارل میشل در نشست عالی رهبران و سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا ضمن تاکید بر نقش ناتو به عنوان ستون اصلی امنیت اروپا، خواستار ایفای نقش مستقل تر این اتحادیه شد.
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه نیز خواستار تقویت توان و ظرفیت اتحادیه اروپا در سطوح مختلف شد. مکرون بر تقویت کارایی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در عرصه های فناوری، صنایع، مالی و همچنین در عرصه نظامی تاکید کرد و این محورها را برای ایجاد اروپایی قدرتمند الزامی دانست.
مکرون پس از خروج شتابزده آمریکا از افغانستان در ماه اوت (مرداد) نیز خواستار استقلال نظامی اتحادیه اروپا از آمریکا شده بود.
رئیس جمهوری فرانسه بر آن است که در دوره ریاست نوبتی این کشور بر شورای اروپا در نیمه نخست سال ۲۰۲۲، یک همایش در باره امنیت و امور دفاعی اروپا برگزار کند.
سخن گفتن بر سر رویکردی مستقل تر از آمریکا از سوی برخی کشورهای اتحادیه اروپا و از آن جمله دو کشور بزرگ این اتحادیه یعنی آلمان و فرانسه، با مخالفت کشورهای حوزه دریای بالتیک (لیتوانی، لتونی و استونی) و همچنین مخالفت کشورهای شرق اروپا روبه رو شده است.
در نشست سران و رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا مسائل مهم دیگری نیز چون هماهنگ ساختن سیاست این اتحادیه در قبال گسترش نفوذ چین و همچنین موضوع افزایش بهای انرژی مطرح شده است.
اما آنچه، ناخشنودی برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا را در پی داشته، پیمان امنیتی آمریکا با انگلیس و استرالیا است.
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از این اقدام تکروانه ایالات متحده آمریکا که بدون هماهنگی با متحدان اروپایی صورت گرفته، بهشدت انتقاد کرده است.
این در حالی است که نارضایتی فرانسه از این پیمان امنیتی علت دیگری نیز دارد. تصمیم آمریکا و انگلیس به ارسال فناوری ساخت زیردریایی هستهای به استرالیا عملا خشم فرانسه را برانگیخته است.
فرانسه در سال ۲۰۱۶ با استرالیا بر سر فروش زیردریایی به آن کشور به توافق رسیده بود. اکنون پیمان امنیتی آمریکا – انگلیس – استرالیا منجر به آن شده است که این قرارداد فروش ۵۶ میلیارد یورویی فرانسه لغو شود.
در نشست اسلوونی بحث در باره پذیرش اعضای جدید در اتحادیه اروپا ادامه یافت ولی سران کشورهای عضو این اتحادیه در باره پرداخت کمک مالی در چارچوب برنامه اقتصادی جدید و سرمایه گذاری برای کشورهای بالکان غربی به توافق رسیدند.
بازگشت ایران به مدیترانه با یک خط لوله جدید
قطعا امریکا و اسرائیل از پیوند بین ایران و عراق باضافه سوریه و لبنان نگرانند، چراکه در این صورت دسترسی نفت ایران به دریای مدیترانه، لبنان و سوریه فراهم میشود.
چین، استخوانی در گلوی ناتو
رهبران ناتو اواخر خرداد امسال پس از نشستی در بروکسل با صدور بیانیهای چین را به اعمال سیاستهای قهری، تقویت زرادخانه هستهای و عدم شفافیت روند مدرنیزه نظامی متهم کردند. این کشورها همچنین ادعا کردند پکن نظم بینالمللی مبتنی بر قوانین و امنیت ناتو را به چالش سیستماتیک کشیده است.
پشتپرده مخالفت آمریکا با حضور ازبکستان در اتحادیه اوراسیا
کارشناس مسائل سیاسی و اقتصادی منطقه معتقد است آمریکا و غرب به شدت مخالف عضویت ازبکستان در اتحادیه اقتصادی اوراسیا است که این موضوع، دلایل و انگیزههای خاصی دارد.
بیانیهٔ فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری بهمناسبت اول ماه مه سال ۲۰۲۱ ؛ “امید در دل مبارزات ماست!”
فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری بهنمایندگی از طرف ۱۰۵ (صدوپنج) میلیون کارگر عضو خود از ۱۳۳ کشور جهان، درودهای گرم انترناسیونالیستی و رزمجویانهاش را بهمناسبت اول ماه مه، روز جهانی کارگر، به همهٔ زحمتکشان جهان تقدیم میدارد.
بزرگترین رزمایش نظامی در شمالگان، جدیدترین صحنه ماجراجویی آمریکا
بعد از گذرگاه آبی دریای چین جنوبی که در مرکز مناقشات ایندوپاسیفیک قرار دارد، قطعاً منطقه شمالگان در آینده ای نه چندان دور یکی از اصلی ترین صحنه های ماجراجویی قدرت های جهانی خواهد بود.