دیدار وزرای خارجه چین و آمریکا برای مدیریت اختلافات

وزرای خارجه کشورهای چین و آمریکا امروز جمعه برای بحث درباره مدیریت اختلافات دو کشور، در حاشیه نشست «آسه‌آن» در مالزی با هم دیدار کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین روز جمعه در حاشیه نشست وزرای خارجه آسه‌آن در مالزی طی دیدار با «مارکو روبیو» همتای ... دیدار وزرای خارجه چین و آمریکا برای مدیریت اختلافات

ادامه

آ. سه. آن, آمریکا, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, همزیستی مسالمت آمیز

چین: به کشورهای درگیر جنگ سلاح صادر نمی‌کنیم

پکن ادعای یک رسانه درباره انتقال تجهیزات تولید موشک یا سامانه‌های پدافند هوایی به ایران را تکذیب کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسرائیل‌هیوم، سفارت چین در اسرائیل در بیانیه‌ای گزارش ادعایی «میدل‌ایست‌آی» درباره انتقال تجهیزات تولید موشک یا سامانه‌های پدافند هوایی به ایران را رد کرد. سفارت پکن همچنین تاکید کرد که ... چین: به کشورهای درگیر جنگ سلاح صادر نمی‌کنیم

ادامه

اسراییل, ایران, چین, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, شرق آسیا

مزدوران کره جنوبی برای اوکراین علیه روسیه می‌جنگند

اطلاعات جدیدی منتشر شده که نشان می‌دهد در منطقه «سومی» اوکراین نیروهایی مزدور از کره جنوبی در کنار نیروهای اوکراینی علیه سربازان روسی می‌جنگند. به گزارش ایسنا، منابع آگاه در آژانس‌های امنیتی روسیه بر اساس اطلاعات گرفته شده از اسرای جنگی اوکراینی گزارش دادند که مزدوران کره جنوبی بخشی از گردان صد و سی و ... مزدوران کره جنوبی برای اوکراین علیه روسیه می‌جنگند

ادامه

اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب, کره جنوبی

استقبال چین از تصمیم روسیه برای به رسمیت شناختن طالبان

پس از آنکه مسکو از به رسمیت شناختن دولت طالبان خبر داد چین اعلام کرد از این مرحله جدید توسعه روابط روسیه و افغانستان استقبال می‌کند. به گزارش ایسنا، «مائو نینگ»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز جمعه، بیان داشت پکن از دور جدیدی از تحول روابط بین مسکو و کابل استقبال کرده و معتقد ... استقبال چین از تصمیم روسیه برای به رسمیت شناختن طالبان

ادامه

آسیای میانه, افغانستان, تروریسم, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا

چین: حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران «وقیحانه» بود

وزیر امور خارجه چین در نشست خبری با همتای فرانسوی خود ضمن وقیحانه توصیف کردن حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران گفت پکن به حق تهران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای احترام می‌گذارد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، وزیر امور خارجه چین با بیان اینکه جنگ نمی‌تواند مسئله هسته‌ای ایران را ... چین: حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران «وقیحانه» بود

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, برنامه هسته‌ای, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شرق آسیا, صلح, فرانسه, فلسطین

پاریس؛ از پشت به ما خنجر زدند

وزارت خارجه فرانسه کنار گذاشته شدن توافق با شرکت صنایع جنگ‌افزاری فرانسوی از سوی استرالیا در پی امضای معاهده همکاری آمریکا، انگلیس و استرالیا را اقدامی «تاسف‌بار» خواند و خواستار توضیح شد.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، وزارت خارجه فرانسه کنار گذاشته شدن توافق با شرکت صنایع جنگ‌افزاری فرانسوی «نِیوال گروپ» از سوی استرالیا را اقدامی تأسف‌بار توصیف کرد که با روح همکاری فرانسه و استرالیا مطابقت ندارد.

 

«ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه از تصمیم استرالیا در خصوص ترک توافق ۹۰ میلیارد دلاری زیردریایی با این شرکت فرانسوی بشدت انتقاد کرد.

 

لودریان گفت: این واقعاً خنجر از پشت است. ما با استرالیا رابطه اعتماد برقرار کرده‌ایم. این اعتماد تضعیف شده است. و امروز من از فسخ این قرارداد عصبانی هستم.

 

به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، رئیس دستگاه دیپلماسی فرانسه همچنین تاکید کرد که از استرالیا و همچنین ایالات متحده انتظار توضیح دارد.

 

خبرگزاری رویترز هم گزارش داد پس از کنار گذاشته شدن پاریس از یکی از پردرآمدترین معاملات دفاعی جهان که با استرالیا برای زیردریایی‌ها امضا کرده بود، فرانسه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا را متهم کرد که از پشت خنجر زده و مانند دونالد ترامپ سلف خود عمل کرده است.

 

طبق این گزارش، لودریان گفت که «این تصمیم ناخوشایند، یکجانبه و غیرقابل پیش‌بینی من را به یاد بسیاری از اقدامات ترامپ می‌اندازد.»

 

این اظهارات در پی اشاره استرالیا به خروج از توافق با شرکت فرانسوی، برای پیوستن به همکاری در زمینه زیردریایی‌های هسته‌ای تحت معاهده آمریکا، انگلیس و استرالیا بیان شد.

 

سران کشورهای آمریکا،‌ انگلیس و استرالیا دیروز (چهارشنبه) توافقنامه همکاری در حوزه‌های دیپلماتیک، امنیتی و نظامی در سراسر منطقه هند و اقیانوس آرام امضا کردند. برنامه زیردریایی‌های اتمی استرالیا اولین پروژه بزرگ این توافق خواهد بود. در چارچوب این معاهده به استرالیا برای دستیابی به زیردریایی‌های اتمی کمک خواهد شد.

 

چند وزیر استرالیایی و «اسکات موریسون» نخست‌وزیر استرالیا امروز (پنجشنبه) در بیانیه مشترکی اعلام کردند: پیگیری فناوری زیردریایی‌های اتمی به این معنی است که استرالیا دیگر برنامه زیردریایی‌های متعارف تهاجمی با «نیوال گروپ» را ادامه نخواهد داد.

 

بایدن طی سخنرانی در مراسم امضا و اعلام این معاهده گفت:‌ «مشارکت دفاعی با بریتانیا و استرالیا، سرمایه‌گذاری در اتحادها و نوسازی آنها برای مقابله با تهدیدها است و به حفظ توانایی‌های نظامی کمک می‌کند».

 

رئیس‌جمهور آمریکا با بیان اینکه فرانسه نیز یکی از شرکای اصلی این گروه سه‌جانبه در منطقه هند و اقیانوس آرام است، خبر داد:‌ «ما به استرالیا در ساخت زیردریایی‌های اتمی کمک خواهیم کرد».

 

اسکات موریسون نیز طی اظهاراتی گفت، زیردریایی اتمی مذکور در جریان همکاری نزدیک بین سه کشور در شهر «آدلاید» تولید خواهند شد.

 

بوریس جانسون نیز این توافق به عنوان «یکی از پیچیده‌ترین و فنی‌ترین پروژه‌های جهان» یاد کرد

 

برخی رسانه‌ها و تحلیلگران، هدف اصلی و پنهان از تشکیل این معاهده را تقابل با نفوذ روزافزون چین در شرق آسیا و دیگر مناطق جهان دانسته و تحلیل می‌کنند که این اقدام ممکن است واکنش پکن و کشورهای متحدش را در پی داشته باشد.

حزب کمونیست چین: رسالت و خدمات آن

نگاهی به سند مهم منتشر شده از سوی حزب کمونیست چین دوامِ سیستم سیاسی‌اش در طول بیش از هفت دهه اخیر، رویکردش به دموکراسی، و چگونگی عزمش به توسعه‌ یافتن به جامعهٔ سوسیالیستی‌ای مرفه تا سال ۲۰۴۹ / ۱۴۲۸ خورشیدی را نشان می‌دهد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایدئولوژیک, جهان, چین, سوسیالیسم, شرق آسیا, مارکسیسم, مارکسیسم-لنینیسم, نئولیبرالیسم

هشدار دولت چین به‌”اقدامات شدید اقتصادی و نظامی” برای مبارزه با تصمیم آمریکا

چین هشدار داد در صورت تغییر نام دفتر دیپلماتیکش در واشنگتن، اقدامات شدید اقتصادی و نظامی علیه این تصمیم آمریکا اتخاذ می‌کند.

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, لیتوانی

کره شمالی دو موشک بالستیک کوتاه برد شلیک کرد

ستاد مشترک ارتش کره جنوبی (JCS) اعلام کرد که کره شمالی امروز چهارشنبه تنها دو روز پس از آزمایش موفقیت آمیز یک موشک جدید، دو موشک بالستیک کوتاه برد را به سمت دریای شرقی شلیک کرده است.

ادامه

امریکا, تحلیل, جهان, خبر, ژاپن, سازمان ملل, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

ژنرال آمریکایی: چین خطرناک‌ترین تهدید برای ما است

نایب رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با توصیف‌کردن چین به‌عنوان خطرناک‌ترین تهدید برای ایالات متحده، مدعی شد استراتژی نظامی واشنگتن باید به‌سرعت برای مقابله با تهدیدهای پکن حرکت کند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا