نیجریه از هلاکت نیروهای بوکوحرام و داعش خبر داد

ارتش نیجریه اعلام کرد که ۶۰ مسلح وابسته به گروه‌های بوکوحرام و داعش را به هلاکت رسانده است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، ارتش نیجریه از کشتن تعدادی از عناصر وابسته به گروه‌های بوکوحرام و داعش در جریان حملات هوایی و زمینی در شمال شرق این کشور خبر داد. ارتش این کشور ... نیجریه از هلاکت نیروهای بوکوحرام و داعش خبر داد

ادامه

تروریسم, جهان, شمال آفریقا, کامرون, نیجریه

الجزایر از سامانه اس ۴۰۰ رونمایی کرد+ فیلم

وزارت دفاع الجزایر برای نخستین بار از سامانه دفاعی اس۴۰۰ روسی رونمایی کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، وزارت دفاع الجزایر برای اولین بار از سامانه پدافندی اس ۴۰۰ روسیه رونمایی کرد. الجزایر چهارمین کشور در دنیاست که این سامانه پیشرفته را در اختیار دارد. این سامانه روسی در خلال رزمایش «استقامت ... الجزایر از سامانه اس ۴۰۰ رونمایی کرد+ فیلم

ادامه

الجزایر, دانش, روسیه, شرق اروپا, شمال آفریقا, فیلم

تظاهرات همبستگی با غزه در استکهلم و مراکش

سوئد و مراکش روز جمعه شاهد تظاهرات در همبستگی با مردم غزه بودند. به گزارش ایسنا، جمعه خیابان‌های استکهلم، پایتخت سوئد، شاهد راهپیمایی سکوت در همبستگی با مردم فلسطین و درخواست برای پایان دادن به تجاوزات اسرائیل به غزه بود. تظاهرکنندگان به نشانه عزاداری برای شهدای فلسطین لباس سیاه پوشیده بودند. آنها همچنین پرچم‌های فلسطین ... تظاهرات همبستگی با غزه در استکهلم و مراکش

ادامه

پرستاران, جهان, خاورمیانه, درمان, زنان, سوئد, شمال آفریقا, شمال اروپا, فلسطین, فیلم, کودکان, گرسنگی, مراکش, نسل‌کشی, همبستگی

معترضان لیبیایی خواستار استعفای نخست وزیر شدند/ پارلمان لیبی دستور بازجویی از الدبیبه را صادر کرد

در سایه افزایش اعتراضات علیه نخست وزیر لیبی، سه وزیر دولت لیبی استعفا کردند. باشگاه خبرنگاران به نقل از رویترز؛ صد‌ها معترض لیبیایی دیروز جمعه خواستار برکناری عبدالحمید دبیبه، نخست‌وزیر مورد حمایت خارجی ها و دولت او شدند. طبق اعلام دولت، یک عضو نیرو‌های امنیتی هنگام تلاش برخی از معترضان برای یورش به دفتر نخست‌وزیر ... معترضان لیبیایی خواستار استعفای نخست وزیر شدند/ پارلمان لیبی دستور بازجویی از الدبیبه را صادر کرد

ادامه

اعتراضات اجتماعی, جهان, حقوق بشر, خبر, سازمان ملل, شمال آفریقا, لیبی

گسترش تنش‌های نظامی در لیبی؛ اعزام نیروهای حفتر به سرت

منابع امنیتی لیبی از تشدید عملیات نظامی در پی ترور رئیس سرویس اطلاعات نظامی این کشور خبر داده و اعلام کردند که نیروهای مسلح وابسته به حفتر از بنغازی راهی سرت شده‌اند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، محمود حمزه، فرمانده سرویس اطلاعات نظامی لیبی امروز چهارشنبه اعلام کرد که عملیات‌های نظامی در ... گسترش تنش‌های نظامی در لیبی؛ اعزام نیروهای حفتر به سرت

ادامه

امنیتی, بیانیه, تروریسم, جهان, خبر, سازمان ملل, شمال آفریقا, لیبی

خانواده قذافی در مسیر بازگشت به قدرت در لیبی است؟

با نزدیک شدن لیبیایی‌ها به انتخابات در این کشور، فرزندان دیکتاتور سابق این کشور هر چه بیشتر محبوبیت پیدا می‌کنند. آنها اکنون می‌توانند از چند دستگی در فضای سیاسی لیبی به نفع خود بهره ببرند.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از دویچه وله،حکومت معمر قذافی دیکتاتور سابق لیبی بعد از ۴۲  قدرت در سال ۲۰۱۱ پایان یافت. در روزهای اخیر نام قذافی مجددا در سرتیترهای اخبار قرار گرفته است. روز یکشنبه ساعدی قذافی پسر سوم این دیکتاتور سابق لیبی از زندان آزاد شد. بر اساس برخی گزارش‌ها او این کشور را بلافاصله بعد از آزادی ترک کرده و هنوز معلوم نیست کجا به سر می‌برد.

 

ساعدی قذافی از بابت اتهاماتی نظیر ارتکاب جنایت علیه معترضان در زمان قیام سال ۲۰۱۱ لیبی که حکومت پدرش را سرنگون ساخت و همچنین قتل سال ۲۰۰۵ یک بازیکن فوتبال منتقد حکومت پدرش به نام بشیر الریانی مدت هفت سال را در زندانی در طرابلس به سر برد. در سال ۲۰۱۸ یک دادگاه استیناف ساعدی را که به صورت حرفه‌ای فوتبال بازی می‌کرد، از بابت اتهام دومش تبرئه کرد.

 

بر اساس گزارش‌ها، ساعدی قذافی ۴۷ ساله چند روز قبل به سبب مذاکراتی بین چهره‌های ارشد قبایل لیبی و همین طور نخست وزیر موقت و وزیر کشور سابق لیبی آزاد شده است.

 

برخی از مردم محلی این کشور نسبت به انگیزه‌های آن‌هایی که ترتیب آزادی ساعدی قذافی را دادند سوءظن دارند. یک مهندس نفت به پایگاه آفریکانیوز گفت: از نظر من همه این اتفاقات ناشی از توافقات سیاسی افرادی است که به ریاست جمهوری نزدیکند.

 

ناظران پر سابقه لیبی معتقدند این محلی‌های مردد ممکن است دلیل درستی داشته باشند: با نزدیک شدن به موعد انتخابات ۲۴ دسامبر لیبی، نام قذافی احتمالا اهمیت هر چه بیشتری پیدا می‌کند.

 

معمر قذافی بالغ بر چهار دهه بر لیبی حکومت کرد تا زمانی که در قیام سال ۲۰۱۱ حکومتش سرنگون شد. از هفت پسر او، سه نفر در جریان خشونت‌های رخ داده طی این قیام کشته شدند.

 

بعد از آن اعضای باقی مانده خانواده او شامل محمد و هانیبال، پسرانش و عایشه دختر و همسرش صفیه در عمان پناهندگی به دست آوردند.  گمان برده می‌شود هانیبال ۴۵ ساله بعد از دستگیر شدن در اواخر سال ۲۰۱۵ در لبنان همچنان در آنجا در بازداشت باشد و اینکه ظاهرا همسر هانیبال و بچه‌هایش در دمشق پایتخت سوریه پناهنده شده باشند.

 

اما شاید شاخص‌ترین عضو خانواده قذافی امروز سیف الاسلام ۴۹ ساله، باشد تنها عضو این خانواده که به گفته منابع همچنان بلندپروازی‌های سیاسی دارد.

 

سیف الاسلام قذافی بعد از قیام از سوی شبه نظامیان قبایل در زنتان در شمال غرب لیبی دستگیر شد.آنها در سال ۲۰۱۷ او را آزاد کردند و گمان برده می‌شود همچنان در میان بازداشت کننده‌های سابقش زندگی می‌کند. در ماه ژوئیه او در مصاحبه‌ای با نیویورک تایمز که اولین مصاحبه‌اش با یک نشریه غربی بعد از سال‌های متوالی بود، اشاره‌ای به تمایلش برای نامزدی برای ریاست جمهوری طی سال جاری میلادی کرد.

 

شاید برای ناظران بین‌المللی عجیب به نظر برسد اما شانسی واقعی برای این که این پسر معمر قذافی نوعی بازگشت سیاسی در لیبی داشته باشد، وجود دارد.

 

عمده این مساله ناشی از چند دستگی فزاینده در صحنه سیاسی فعلی لیبی است.

 

تیم ایتون، یک محقق ارشد در اندیشکده چتم هاوس و نویسنده یک گزارش درباره تحول اقتصاد جنگ در لیبی اظهار کرد: به وضوح هیچ عامل یا گروهی نیست که بتواند بر صحنه سیاسی لیبی مسلط شود.

 

او بیان کرد: وضعیت بسیار پیچیده است. این مثل یک بازی شطرنج سه بعدی همراه با رهبران متفاوت و شبکه‌هایی است که برای انعقاد ائتلاف‌ها تلاش کرده یا شاید به صورت محدود با یکدیگر بر سر برخی چیزها همکاری می‌کنند.

 

محمد عمر دوردا، یک بنیانگذار اندیشکده لیبیا دسک که همکار با چند اندیشکده آلمانی از جمله کنراد آدناور و فردریش ایبرت بوده و با شبکه های داخلی این کشور و حکومت سابق در ارتباط است گفت: منظره سیاسی لیبی واقعا در سطح سلولی چند دستگی دارد و به طرزی باور ناکردنی ناپایدار است.

 

دوردا به دویچه وله اظهار کرد: ائتلاف‌های سنتی به گذشته تعلق دارند. حالا همه دارند با هم مذاکره می‌کنند و کسانی که در سال ۲۰۱۱ دستگیر شده و کاملا به حاشیه رفتند انگار به عنوان یک گزینه برای ائتلاف مجددا مطرح شده‌اند.

 

دوردا معتقد است که مذاکرات اخیر پیرامون آزادی‌های رخ داده نظیر آزادی ساعدی قذافی بخشی از تلاش‌ها برای ائتلاف سازی هستند. او متذکر می‌شود که این فرآیندهای ایجاد ائتلاف سیاسی دیگر ایدئولوژیک نیستند بلکه صرفا معامله‌ای درباره قدرت سیاسی هستند و اینجا جایی است که خانواده قذافی دوباره به آن باز می‌گردد.

 

آنها هنوز نزد برخی لیبیایی‌ها محبوبیت دارند و می‌توانند به عنوان همپیمان‌های بالقوه حتی برای کسانی که قبلا آنها را دشمن می‌پنداشتند محسوب شوند. ایتون توضیح داد: کسانی در لیبی هستند که با توجه به رخدادهای چند سال گذشته فکر می‌کنند این کشور تحت حکومت قذافی وضعیت بهتری داشت.

 

او با اشاره به انتخاب رنگ سبز در سال ۱۹۷۷ برای پرچم لیبی از سوی قذافی بیان داشت: برخی از این افراد دردسرهای چند سال گذشته را ناشی از تروریست‌ها یا مداخله خارجی می‌دانند. کسانی در لیبی هستند که هرگز خانواده قذافی را کنار نگذاشتند و هنوز در جاهایی در این کشور پرچم سبز قرار داده شده است. مطمئنا یک پایگاه رای دهنده حامی سیف الاسلام قذافی در این کشور وجود دارد.

 

دوردا استدلال می‌کند که سیف الاسلام قذافی شانس خوبی برای نشان دادن عملکرد خود در انتخابات لیبی داشته و اگر هم تصمیم به نامزدی برای انتخابات نگیرد می‌تواند نقشی تعیین کننده با حمایت از کاندیدای دیگر داشته باشد و برای او جایگاهی در قدرت تضمین شده است.

احتمال تغییر نظام سیاسی و قانون اساسی در تونس/ قیس سعید رئیس‌جمهور تونس کیست؟

ولید الحجام مشاور رییس جمهوری تونس پنجشنبه شب به خبرگزاری رویترز از بروز و شکل گیری رویکرد و زمینه ی تغییر نظام سیاسی و تعلیق قانون اساسی از طریق همه‌پرسی خبر داده است.

ادامه

تونس, جهان, شمال افریقا, گزارش

پاسخ نخست‌وزیر لیبی به سوالات نمایندگان درباره تونس، مزدوران خارجی و بستن مرزها

نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی اعلام کرد، ارتش در حالت دودستگی قرار دارد و کشورش با حضور مزدوران مخالف است.

ادامه

ترکیه, تونس, جهان, حضور نظامی, خبر, روسیه, شمال افریقا, عربستان سعودی, لیبی