روزنامه گاردین در گزارشی با اشاره به تحقیقات انگلیس درباره جنایات نیروی ویژه این کشور در افغانستان، از نبود نظارت بر عملکرد نیروهای ویژه و خودسری آنها انتقاد کرد. به گزارش ایسنا، تحقیقات دادگاههای انگلیس درباره کشتار ۸۰ افغان توسط سرویس هوایی ویژه انگلیس (اس.ای.اس) در افغانستان در سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ در جریان است. ... گاردین: نیروهای ویژه انگلیس به هیچکس پاسخگو نیستند
انحلال گردانهای استشهادی طالبان
حکومت سرپرست افغانستان امروز چهارشنبه، از انحلال گردانهای استشهادی این گروه خبر داد. به گزارش ایرنا از خبرگزاری طلوعنیوز، قاری فصیحالدین فطرت رئیس ستاد ارتش حکومت سرپرست طالبان امروز (چهارشنبه ۱۶ اسفند) اعلام کرد که گردانهای استشهادی طالبان منحل شدهاند. وی با بیان اینکه نیروهای بینالمللی دیگر در سرزمین ما حضور ندارند و دولت گذشته ... انحلال گردانهای استشهادی طالبان
هشدار یک مقام روس نسبت به تلاش غرب برای ثباتزدایی در قفقاز جنوبی و آسیای مرکزی
دبیر شورای امنیت ملی روسیه نسبت به تلاشهای غرب برای ثباتزدایی در قفقاز جنوبی و آسیای مرکزی هشدار داد. به گزارش ایسنا، “نیکولای پاتروشف” دبیر شورای امنیت ملی روسیه، امروز(جمعه) گفت که غرب به دنبال ایجاد یک بستر بزرگ برای بیثباتی در آسیای مرکزی و ثباتزدایی از قفقاز جنوبی است. خبرگزاری اسپوتنیک در این باره ... هشدار یک مقام روس نسبت به تلاش غرب برای ثباتزدایی در قفقاز جنوبی و آسیای مرکزی
سین کیانگ؛ جدیدترین منطقه آزاد تجاری چین/ تولید موتورسیکلت برای آسیای مرکزی
شورای دولتی چین شهر ارومچی، کاشغر و هورگوس در سین کیانگ را به طور آزمایشی به عنوان منطقه آزاد تجاری معرفی کرد که به توسعه طرح کمربند – جاده این کشور و ارتباط با آسیای میانه کمک کند. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از شین هوا، دولت چین در منطقه سین کیانگ به طور آزمایشی ... سین کیانگ؛ جدیدترین منطقه آزاد تجاری چین/ تولید موتورسیکلت برای آسیای مرکزی
هشت گام چین برای شتاب داد به گسترش راه ابریشم جدید و مدرن
رییس جمهور چین در دهمین سالگرد ابتکار یک پهنه – یک راه، هشت گام عملی این کشور برای شتاب دادن به گسترش این طرح را تشریح کرد. این اقدامات شامل افزایش بودجه وامها، توسعه سبز در راستای حفظ محیط زیست، برنامههای فرهنگی و علمی و نیز افزایش ارتباط دیجیتال در بخشهای مختلف پروژه است. به ... هشت گام چین برای شتاب داد به گسترش راه ابریشم جدید و مدرن
بررسی چرایی شکست آمریکا در افغانستان از زبان هنری کسینجر
وزیر خارجه اسبق و نظریهپرداز سرشناس آمریکایی در مقالهای خروج این کشور از افغانستان را یک شکست استراتژیک دانست.
به گزارش خبرگزاری فارس، «هنری کسینجر» وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی اسبق و نظریهپرداز دیپلماسی آمریکایی در مقالهای به خروج آمریکا از افغانستان پرداخت و آنر ا شکستی غیر قابل جبران توصیف کرد.
او در هفتهنامه اکونومیست، نوشت آنچه که در افغانستان روی داد یک شکست داوطلبانه و ناگزیر آمریکا بود و واشنگتن خود را در شرایطی دید که مجبور به عقبنشینی از افغانستان شد. «در تصمیمی که هیچ توجهای به هشدار همپیمانان یا افرادی که در در طول ۲۰ سال گذشته در افغانستان حضور داشتند نشد و مشاورهای با آنان صورت نگرفت.»
او پرسید: «چرا باید در میان مردم آمریکا چالش اساسی اینگونه تصویر شود که یا باید به طور کامل بر افغانستان چیره شویم یا کاملا عقبنشینی کنیم؟»
کسینجر تأکید کرد که نمیتوان با هیچ اقدام راهبردی دراماتیک دیگری که در آینده نزدیک در دسترس نخواهد بود، شکست در افغانستان را جبران کرد. ارائه تعهدات جدید در دیگر مناطق میسر نیست و صرفا باعث نا امیدی هم پیمانان و شادمانی کشورهای متخاصم آمریکا میشود.
مقایسه افغانستان، عراق و ویتنام
هنری کسینجر در بخشی از مقاله خود به مقایسه اتفاقی که برای آمریکا در افغانستان افتاد با شرایطی که این کشور در عراق و ویتنام دچار آن بود، پرداخت نوشت: «زمانی که ایالات متحده آمریکا جان سربازانش را به خطر میاندازد و با استفاده از جایگاه خود کشورهای دیگر را با خود همراه میسازد، باید این کار را بر اساس مجموعهای از اهداف استراتژیک و سیاسی انجام دهد؛ از لحاظ استراتژیک باید بتواند شرایطی که در آن میجنگیم را توصیف کند و از نظر سیاسی باید چارچوبی که طبق آن، نتایج حاصله در کشور مربوطه و در سطح جهانی حفظ میشود، مشخص شود.»
تصویر تاریخی از خروج آمریکا از ویتنام
اهداف دست نیافتنی راهبردی و سیاسی
او به طور مشخص مشکل آمریکا در افغانستان را این دانست که آمریکا به هنگام مبارزه با شورشها به دلیل عدم توانایی در مشخص کردن اهداف قابل تحقق و استمرار آن در چارچوب روندهای سیاسی داخلی، خود را در ورطهای از اختلافات داخلی مضمحل کرده و وارد جنگهای بی پایان شده است.»
او تأکید کرد که اهداف نظامی در افغانستان بسیار مطلقگرایانه و غیر قابل تحقق بود، همزمان که اهداف سیاسی نیز غیر قابل دسترسی مینمود.
این نظریهپرداز معروف آمریکایی در ادامه تسلسل زمانی و اتفاقاتی که برای آمریکا در دو دهه گذشته در افغانستان روی دارد را مطرح کرد و نوشت: «در شرایطی وارد افغانستان شدیم که حمایت و استقبال گسترده مردمی را به دلیل حمله القاعده به آمریکا که از مبدأ افغانستانِ تحت کنترل طالبان صورت گرفته بود را به همراه داشتیم و حمله نظامی اولیه به شکل موثری با پیروزی همراه شد. اما طالبان توانست با فرار به پناهگاههای خود در پاکستان به حیاتش ادامه دهد و از آنجا با کمک برخی مقامات پاکستانی در افغانستان سر به شورش بردارد.»
کسینجر افزود: «اما زمانی که طالبان از افغانستان فرار کرد، ما هیچ تمرکز راهبردی نداشتیم و خود را قانع کردیم که برای ممانعت از ایجاد پایگاههای گروههای تروریستی راهی جز تبدیل افغانستان به یک حکومت تجددگرا با نهادهای دموکرات و دولتی بر مبنای قانون اساسی وجود ندارد. اما چنین طرحی دارای جدول زمانی هماهنگ با فرایندهای سیاسی در آمریکا نبود.»
او سپس نوشت که در افغانستان هیچ زمانی دولت مدرن وجود نداشته است و به نظر وی تشکیل حکومت نیازمند وجود تعهد مشترک و التزام به قدرت مرکزی است اما در خاک افغانستان چنین تعهدی به یک قدرت مرکزی وجود ندارد.
خصوصیتهای زیربنایی افغانستان
هنری کسینجر در ادامه نوشت که تشکیل یک دولت مدرن دموکراتیک در افغانستان که قدرت مرکزی بتواند احکام خود را در سراسر جغرافیای کشور به اجرا بگذارد، نیازمند یک دوره زمانی چند ساله و بلکه چند دهه است، اما این مسأله با ماهیت جغرافیایی و قومی و مذهبی افغانستان همخوانی ندارد، به گونهای که چند دستگی و عدم ارتباط میان ولایات مختلف و نبود یک مرکزیت واحد، باعث شده است تا افغانستان به زمینی حاصلخیر برای سازمانهای تروریستی تبدیل شود.
این نظریه پرداز آمریکایی نوشت که اگرچه میتوان رد پای وجود یک حکومت متمرکز در افغانستان را در قرن ۱۸ دید، اما در همان زمان نیز اقوام مختلف به شدت در برابر سلطه قدرت مرکزی مقاومت میکردند. بافت قومی و قبیلهای ایجاد شده در افغانستان ثبات سیاسی و نظامی را در این کشور را به وجود آورده است. منظور یک نظم فئودالی است که سازماندهندگان، نیروهای نظامی قبیله هستند و همزمان با رقابت میان یکدیگر به هنگامه حمله نظامی خارجی با یکدیگر متحد میشوند که نمونه آن را در زمان حمله انگلیس در سال ۱۸۳۹ یا حمله نظامی شوروی در سال ۱۹۷۹ میتوان دید.
کسینجر در این باره تأکید کرد که تاریخ افغانستان استدلالهای کنونی در خصوص اینکه مردم این کشور حاضر به جنگ برای خود نیستند را رد میکند. در واقع آنها جنگجویان سلحشوری هستند که برای قبیله و طایفه و خودمختاری خود میجنگند.
پایان حمایت داخلی مردم آمریکا
وزیر خارجه اسبق آمریکا در ادامه نوشت که جنگ در افغانستان به مرور به درگیری نامحدود با شورشیان سوق پیدا کرد و نشانههای جنگهای قبلی را به خود گرفت و اینگونه حمایت داخلی آمریکاییها به تدریج از بین رفت. در اصل پایگاههای طالبان نابود شد اما تشکیل حکومت در سرزمینی که جنگ آن را چند تکه کرده، نیازمند حضور نیروهای نظامی زیادی است.
کسینجر تأکید کرد: «طالبان قابل مهار بود اما از بین رفتنی نبود. بنابراین میطلبید تا نوع غیر متعارفی از دولت تشکیل شود که این موضوع نیز موجب تضعیف التزام سیاسی و افزایش شدید فساد در افغانستان شد.»
او معتقد است که میشد یک طرح جایگزین که اهداف قابل دسترسی را ترکیب میکرد، در نظر گرفت و به جای نابودی طالبان به مهار آن اندیشید و یک رویکرد سیاسی-راهبردی جنبههای خاص افغانستان را مورد بررسی قرار دهد. بنابراین سؤالی که پیش میآید این است که آیا ترکیب روند سیاسی با مبارزه ضد طالبان وجود داشت؟ کسینجر در پاسخ نوشت که کشورهای مختلف منافع متفاوتی در افغانستان دارند و یک دیپلماسی خلاق میتواند موجب اقدامات مشترک علیه تروریسم شود.
شکستی غیر قابل جبران
این نظریهپرداز آمریکایی در بخش دیگری از مقاله خود نوشت که ایالات متحده باید به این درک برسد که هیج اقدام در دسترس استراتژیکی برای جبران شکست خود در افغانستان وجود ندارد و نمیتواند تعهدات جدیدی در مناطق دیگر بدهد چرا خروج بی برنامه و شتابزده از افغانستان موجب نا امیدی دوستان آمریکا و خوشنودی دشمنان و سردرگرمی ناظران شده است.
او نوشت که باید به دولت جو بایدن این فرصت را داد تا یک استراتژی همه جانبه و طبق ضروریات داخلی و بینالمللی تدوین کند.
طالبان حمله هوایی آمریکا را محکوم کرد
طالبان حمله پهپادی آمریکا به ننگرهار در شرق افغانستان را محکوم کرد.
آمریکا مدعیست در حال رایزنی با طالبان بهعنوان یک دولت نامشرع است برای ادامه حضورش در افغانستان
روزنامه وال استریت ژورنال نوشت: آمریکا با طالبان در حال بررسی امکان حفظ حضور آمریکا در افغانستان بعد از موعد مورد توافق برای تکمیل تخلیه نیروها از کابل یعنی ۳۱ اوت است.
قدرشناسی طالبان: از پرتره ملکه در سفارت انگلیس تا زمان برگشت هیات دیپلماتیک آن محافظت میکنیم
مقامهای طالبان اعلام کردهاند از تصویر (پرتره) ملکه در داخل سفارت بریتانیا در کابل، پایتخت افغانستان، تا زمانی که لندن این گروه را به عنوان رهبران این کشور به رسمیت بشناسد، مراقبت خواهند کرد.
ترکیه درخواست طالبان برای مدیریت فرودگاه کابل را پذیرفت
دولت ترکیه در بیانیهای اعلام کرد، آنکارا درخواست طالبان را مربوط به مدیریت و اداره فرودگاه کابل پذیرفته است.
گروههای مسلح فعال در خاک افغانستان را بشناسید
آخرین آمار نشان میدهد هشت تا ۱۰ هزار جنگجوی خارجی در افغانستان حضور دارند. تمامی این افراد به نحوی با امارت اسلامی افغانستان بیعت کرده یا عضو گروههای وابسته به القاعده یا داعش هستند.