رسانهها از سقوط یک فروند هواپیمای مسافربری غیر نظامی جمهوری آذربایجان در آسمان قزاقستان خبر دادند. به گزارش ایلنا به نقل از روسیاالیوم، یک فروند هواپیمای مسافربری غیرنظامی متعلق به خطوط هوایی جمهوری آذربایجان در قزاقستان سقوط کرد. طبق این گزارش، ، یک فروند هواپیمای مسافربری متعلق به شرکت هواپیمایی آذربایجان امروز -چهارشنبه- در شهر ... سقوط یک فروند هواپیمای مسافربری جمهوری آذربایجان در غرب قزاقستان+ فیلم
«سینکیانگ»؛ مرکز طرح بزرگ «ابتکار کمربند و جاده»
روزنامهنگار مصری در یادداشتی، مشاهدات سفر ۱۲ روزه خود به «سینکیانگ» چین را منتشر کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، «حازم سمیر» معاون مدیر تحریریه روزنامه «الجمهوری» مصر با انتشار یادداشتی با اشاره به سفر اخیرش به منطقه خودمختار «سینکیانگ» چین استدلال میکند که مشاهدات عینی و دادههای واقعی با آنچه غربیها ... «سینکیانگ»؛ مرکز طرح بزرگ «ابتکار کمربند و جاده»
تاکید پکن بر «مسیر مشترک» با آسیای مرکزی برای تحقق ثبات منطقه
دولت پکن بر اهمیت همکاریهای راهبردی، حفظ امنیت و تقویت روابط فرهنگی با کشورهای آسیای مرکزی تأکید کرد. دولت پکن با اشاره به مسیر مشترک چین و کشورهای آسیای مرکزی برای توسعه پایدار و ثبات منطقهای، بر اهمیت همکاریهای راهبردی، حفظ امنیت و تقویت روابط فرهنگی با کشورهای این منطقه تأکید کرد. به نقل از ... تاکید پکن بر «مسیر مشترک» با آسیای مرکزی برای تحقق ثبات منطقه
پشتپرده تحرکات تروریستها در شمال سوریه
رسانه روسی در تحلیلی درباره درگیریها و حملات اخیر مجموعهای از گروههای تروریستی در سوریه، نوشت که دست آمریکا، اوکراین و ترکیه در پشت این وقایع مشهود است. به گزارش ایسنا، خبرگزاری روسی در ارزیابی خود درباره درگیریهایی که اخیرا از سوی مجموعهای از گروههای تروریستی از حدود چهار روز پیش در نقاطی از سوریه ... پشتپرده تحرکات تروریستها در شمال سوریه
گاردین: نیروهای ویژه انگلیس به هیچکس پاسخگو نیستند
روزنامه گاردین در گزارشی با اشاره به تحقیقات انگلیس درباره جنایات نیروی ویژه این کشور در افغانستان، از نبود نظارت بر عملکرد نیروهای ویژه و خودسری آنها انتقاد کرد. به گزارش ایسنا، تحقیقات دادگاههای انگلیس درباره کشتار ۸۰ افغان توسط سرویس هوایی ویژه انگلیس (اس.ای.اس) در افغانستان در سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ در جریان است. ... گاردین: نیروهای ویژه انگلیس به هیچکس پاسخگو نیستند
ملا برادر رهبر طالبان میشود؟
ملاعبدالغنی برادر، در سال ۲۰۱۰ توسط گروهی از نیروهای سازمان اطلاعات نظامی پاکستان و سازمان سیآیای، در پاکستان دستگیر و زندانی شد، اما در سال ۲۰۱۸ به درخواست دولت آمریکا آزاد شد تا نمایندگی طالبان در مذاکرات صلح را بر عهده بگیرد. وی به گزارش روزنامه واشنگتنپست با ویلیام برنز، رئیس آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) که در سفری محرمانه به کابل آمده بود دیدار داشت.
اعتمادآنلاین| ملاعبدالغنی برادر، رئیس دفتر سیاسی گروه طالبان در قطر سه شنبه هفته گذشته در پی کنترل این گروه بر افغانستان دوحه را ترک کرد و وارد قندهار شد، وی سپس راهی کابل پایتخت شد. برخی منابع خبری گمانه زنی کرده اند که احتمال میرود، رهبر بعدی طالبان ملا عبدالغنی برادر باشد.
به گزارش ایرنا، «ملا عبدالغنی برادر»، رئیس دفتر سیاسی طالبان روز سه شنبه در کابل با «مطلق القحطانی»، فرستاده و نماینده ویژه وزارت امور خارجه قطر دیدار و دو طرف در باره آخرین وضعیت افغانستان با یکدیگر بحث و تبادل نظر کردند.
منابع رسانهای منطقه در این زمینه با انتشار توییت «محمد نعیم»، سخنگوی طالبان نوشتند که در این دیدار روابط قطر و طالبان و وضعیت کنونی افغانستان مورد بحث قرار گرفت.
نعیم افزود که ملا برادر به عنوان یکی از رهبران بلندپایه «امارت اسلامی» در افغانستان از امیرقطر، وزیر امور خارجه و القحطانی نماینده ویژه دوحه به سبب تلاشها و همکاری مسالمت آمیز آنها در حل مشکلات افغانستان قدردانی کرده است.
همچنین ملا عبدالغنی برادر در دیدار با قحطانی ابراز امیدواری کرده است که قطر به کمکهای بشردوستانه خود به مردم افغانستان ادامه دهد.
تلویزیون «طلوع نیوز» افغانستان پیشتر گزارش داده بود که هیات طالبان برای گفتگو درباره تشکیل دولت آینده به قطر سفر میکند و با جامعه بین المللی و گروههای افغان مذاکره خواهد کرد.
ملاعبدالغنی برادر، رئیس دفتر سیاسی گروه طالبان در قطر سه شنبه هفته گذشته در پی کنترل این گروه بر افغانستان دوحه را ترک کرد و وارد قندهار شد، وی سپس راهی کابل پایتخت شد.
وی در مدت اقامت در قندهار با همراهان خود در کاخ «مندیگگ» این شهر اقامت گزید و در این مکان با مردم قندهار و برخی شخصیتهای افغان دیدار کرد.
برخی منابع خبری گمانه زنی کرده اند که احتمال میرود، رهبر بعدی طالبان ملا عبدالغنی برادر باشد.
ملاعبدالغنی برادر یکی از چهار بنیانگذار اصلی طالبان است که در سال ۱۹۹۴ این گروه را با رهبری «ملامحمد عمر» در استان قندهار بنیان نهاد و بعد از آن طالبان به سرعت در این کشور پیشروی کرد و تا ۹۵ درصد خاک افغانستان را تصرف کردند.
در همین پیوند، وزیر امور خارجه قطر یکشنبه گذشته واکنش طالبان به ارائه پیشنهادها به منظور یافتن راه حل جامع در افغانستان را غیر قابل پیش بینی توصیف کرده بود.
شیخ «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر امور خارجه قطر در گفتگو با شبکه «سی ان ان» آمریکا اظهار داشت که دوحه در حال رایزنی با رهبران طالبان برای یافتن یک راه حل جامع در افغانستان است.
وی با بیان اینکه در این پیوند ما تمام تلاش خود را انجام میدهیم، در عین حال تصریح کرد که نمیتوانیم واکنش آنها را پیش بینی کنیم.
وزیر امور خارجه قطر بار دیگر بر اهمیت حفاظت از غیر نظامیان در افغانستان و ضرورت تشدید تلاشهای لازم برای دستیابی به آشتی ملی در این کشور تاکید کرد.
قطر که در حال حاضر مرکز فعال تماس دیپلماتیک با طالبان در کابل است، میزبان پایگاه هوایی آمریکا نیز هست.
نیروهای قطری در عملیات بازگشت نمایندگان دیپلماتیک و شهروندان خارجی از فرودگاه کابل پایتخت افغانستان شرکت دارند.
قطر فوریه سال گذشته میزبان مذاکرات آمریکا با طالبان بود که منجر به توافق تاریخی شد تا نیروهای خارجی در ازای پذیرش یک برنامه سیاسی مسالمت آمیز از سوی طالبان، از این کشور خارج شوند.
طالبان پس از یورش سریع به ولسوالیهای کوچک اداری و مراکز ایالتها در ۱۵ آگوست (۲۴ مرداد) وارد کابل پایتخت افغانستان شد و کنترل قدرت و حکومت را برای نخستین بار پس از گذشت حدود ۲۰ سال بار دیگر به دست گرفت.
یا داوری میشود ملا عبدالغنی برادر با نام مستعار ملابرادر از بنیانگذاران گروه طالبان است. وی در سال ۲۰۱۰ توسط گروهی از نیروهای سازمان اطلاعات نظامی پاکستان و سازمان سیآیای، در پاکستان دستگیر و زندانی شد، اما در سال ۲۰۱۸ به درخواست دولت آمریکا آزاد شد تا نمایندگی طالبان در مذاکرات صلح را بر عهده بگیرد.
برادر پس از آزادی از زندان، مسؤول دفتر دیپلماتیک طالبان در دوحه شد. او در فوریه ۲۰۲۰ به نمایندگی از طالبان، توافقنامه دوحه مبنی بر خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان را با زلمی خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا در حضور وزیر امور خارجه آمریکا امضا کرد. وی پس از امضای توافق صلح، با دونالد ترامپ رئیسجمهور وقت آمریکا گفتگو کرد و اولین رهبر طالبان شد که مستقیماً با رئیسجمهور آمریکا ارتباط برقرار کردهاست.
«سیانان»: کرزی و عبدالله در حبس خانگی هستند
شبکه آمریکایی «سیانان» به نقل از یک منبع گزارش داد، حامد کرزی رئیسجمهور اسبق افغانستان و عبدالله عبدالله عملا در پایتخت، در بازداشت خانگی هستند.
فنآوری غرب، سیستم نظارت و شناسایی بیومتریک؛ جایگزینی برای جامعه مدنی در خدمت تروریستهای طالبان
“در حال حاضر در کابل ایستهای بازرسی تحت کنترل شبهنظامیان طالبان است که با استفاده از اسکنرهای بیومتریکی که هزینه آنها را آمریکاییها دادهاند، شهروندانی را که برای نیروهای آمریکایی کار کرده و یا در کنار آنها جنگیدهاند، شناسایی و شکار میکنند؛ اتفاقی که باید توسط هر کسی که این سیستمهای شناسایی بیومتریک را به ... فنآوری غرب، سیستم نظارت و شناسایی بیومتریک؛ جایگزینی برای جامعه مدنی در خدمت تروریستهای طالبان
لیندسی گراهام: بایدن حکم مرگ هزاران افغان را امضا کرده است
سناتور جمهوریخواه آمریکایی در ادامه انتقادها از عملکرد بایدن در خصوص افغانستان، گفت رئیسجمهور حکم مرگ هزاران افغان را که به ما کمک کردند امضا کرده و از مسئولیت در قبال افغانستان به قیمت به خطر انداختن آمریکا شانه خالی میکند.
سکوت پنتاگون درباره انتصاب یک زندانی سابق گوانتانامو به عنوان وزیر دولت طالبان
بر اساس گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت دفاع آمریکا از اظهار نظر در خصوص یک گزارش اخیر که اشاره به انتصاب عبدالقیوم ذاکر، از زندانیهای سابق زندان گوانتانامو از سوی طالبان به عنوان وزیر دفاع موقت داشت، خودداری کرد.