نگاهی اجمالی به ‌دلیل‌های افزایش حوادث ناشی از کار

تکرار وقایع ناگوار مانند فاجعه جان باختن ۵۳ کارگر در معدن زغال سنگ معدنجو طبس در۳۱ شهریور ماه، در همه بخش‌های تولید، از جمله معدن‌ها، پالایشگاه ها و استخراج نفت و گاز، و فعالیت‌های خدماتی و درمانی، ناشی از نبود ابتدایی ترین شرایط بهداشت و ایمنی در محیط‌های کار است. در حالی که علت بروز ... نگاهی اجمالی به ‌دلیل‌های افزایش حوادث ناشی از کار

ادامه

افغانستان, ایران, ایمنی, تحلیل, حوادث, خصوصی‌سازی, درمان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی

خودسوزی دردناک کارگر کارخانه ذوب‌آهن اصفهان

کارگر یکی از شرکت‌های پیمانکاری ذوب آهن اصفهان در اثر خودسوزی به بیمارستان منتقل شد. به گزارش خبرنگار ایلنا، ساعاتی پیش یکی از کارگران یکی از شرکت‌های پیمانکاری ذوب آهن اصفهان دست به خودسوزی زد. منابع آگاه به ایلنا گفتند که این کارگر طرف قرارداد با یکی از شرکت‌های پیمانکاری ذوب آهن اصفهان بوده و ... خودسوزی دردناک کارگر کارخانه ذوب‌آهن اصفهان

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حوادث, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, معیشت

همدستی اتاق بازرگانی، دولت و مجلس علیه «قانون کار»/ چرا مدام به فکر اصلاح آن هستند؟

حسین حبیبی گفت: کارگران نه تنها تحت حمایت قانون کار نیستند بلکه در حلقه محاصره سرمایه‌داری ظالم، زندگی مشقت‌باری را که شان و شخصیت‌شان را خدشه‌دار کرده، گرفتار شده‌اند قانون کار فعلی در تاریخ ۲۹ آبان‌ماهِ سال ۱۳۶۹ به تصویب رسیده است اما در ۳۴ سال گذشته بندهای متعددی از آن اجرایی نشده است؛ علیرغم ... همدستی اتاق بازرگانی، دولت و مجلس علیه «قانون کار»/ چرا مدام به فکر اصلاح آن هستند؟

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, معیشت

در ریزش معدن زغال سنگ کلات غرب در آزادشهر ۳ کارگر کشته و مصدوم شدند

 فرماندار آزادشهر با تأیید این خبر گفت: بخشی از معدن زغال‌سنگ «شرق کلات» واقع در بخش چشمه‌ساران این شهرستان ریزش کرد. به گزارش شرق| سید جواد کریمی اظهار کرد: بر اساس اطلاعات اولیه، معدن در حالت تعمیرات بوده و استخراجی صورت نمی‌گرفته و ۲۴ کارگر مشغول تعمیرات بودند. مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر گلستان گفت: در پی ... در ریزش معدن زغال سنگ کلات غرب در آزادشهر ۳ کارگر کشته و مصدوم شدند

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, حوادث, خبر, طبقه کارگر

حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمی‌های فرانسه

هفت واحد تولیدی پتروشیمی فرانسه پرسنل خود را اخراج یا در معرض تعدیل قرار دادند. در واکنش به این اقدام، کارگران در تمام این سایت‌های تولیدی دست به اعتصاب قدرتمندی زده‌اند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری (WFTU)، این تشکل به نمایندگی از ۱۰۵ میلیون کارگر عضو خود در ۱۳۰ ... حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمی‌های فرانسه

ادامه

امنیت شغلی, جهان, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری, مبارزه طبقاتی, محیط زیست, همبستگی

تمام تشکل‌های کارگری یکصدا بر حذف پیمانکاران تاکید دارند

محسن باقری گفت: در دولت گذشته متاسفانه هر روز شاهد گسترش پیمانکاری‌ها بودیم به‌طوریکه کانون هماهنگی شورای اسلامی کار تهران و سایر تشکل‌های عالی کشوری طی سه سال اخیر یکصدا می‌گفتند که پیمانکاران از بازار کار باید حذف شوند.

 

به گزارش ایلنا، محسن باقری عضو هیات مدیره کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران در خصوص ضعف تشکل‌های کارگری با اشاره به کارگران پیمانکاری صنعت نفت و پتروشیمی گفت: بیش از ۵۰ روز است که کارگران صنعت نفت و پتروشیمی برای مطالباتشان در اعتراض هستند و متاسفانه از جانب دولت توجهی به آن‌ها نشد.

 

وی با بیان اینکه تشکل‌یابی موضوع بسیار مهمی است که مورد توجه قرار نگرفته است، گفت: اعتراضات کارگران صنعت نفت و پتروشیمی در واقع حاصل این است که تشکل‌یابی آن‌ها جدی گرفته نشده و زبان گویایی ندارند تا مطالبات قانونی خود را بیان کنند. حتی ما هم اطلاعات دقیقی در خصوص مطالبات این کارگران نداریم. تشکل پل رابط بین مسئولان و کارگران است و خیلی راحت از طریق تشکل می‌شود صدای کارگران را در قالب قانون به گوش مسئولان رساند. وقتی تشکل نباشد کارگران مجبورند به این شکل صدای خود را به گوش مسئولان برساند و راه چاره‌ای هم ندارند.

 

باقری با انتقاد از سیاست‌های دولت گذشته گفت: در دولت گذشته متاسفانه هر روز شاهد گسترش پیمانکاری‌ها بودیم به‌طوریکه کانون هماهنگی شورای اسلامی کار تهران و سایر تشکل‌های عالی کشوری طی سه سال اخیر یکصدا می‌گفتند که پیمانکاران از بازار کار باید حذف شوند. قراردادهای پیمانکاری بنیان‌های اشتغال پایدار در کشور را از بین برده است و به نوعی می‌توان گفت همان سیستم برده‌داری فروش انسان محسوب می‌شود. چرا یک نفر باید کار کند و سود خود را با شخص دیگری که عملا نقشی هم در کار ندارد، تقسیم کند؟

 

عضو هیات مدیره کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران افزود: پیمانکاری‌ها هم حقوق را زایل می‌کنند و هم مانع تشکل‌یابی می‌شوند. وقتی کارگاه و کار دائمی و کارگران هم دائمی هستند و فقط پیمانکاران تغییر می‌کنند، واقعا وجود آن‌ها به چه معناست؟ نکته‌ی دیگر این است که اگرچه تشکل‌یابی مشکل تمام کارگران است اما در مورد کارگران پیمانکاری این مشکل بسیار بیشتر از سایر کارگران است.

 

باقری در پاسخ به این سوال که آیا وجود تشکل‌های مجزا برای پیمانکاری‌های متفاوت در یک کارگاه به نفع کارگران است و یا تشکل واحد برای همه‌ی پیمانکاری‌ها، گفت: من فکر می‌کنم این یک بحث انحرافی است؛ من از کارگران درخواست می‌کنم اصلا به این موضوع نپردازند چون فکر می‌کنم بهترین حالت برای جلوگیری از ایجاد تشکل این است که بین کارگران اختلاف بیفتد تا در نهایت به حد نصاب نرسند و بحث ایجاد تشکل منتفی شود.

 

وی ادامه داد: قرار است با ایجاد تشکل، کارگران به مطالبات خود برسند، حالا اینکه چنین مباحث انحرافی مطرح شود درست نیست و من در این مقطع چنین مباحثی را به صلاح نمی‌بینم.

 

وی تاکید کرد: من فکر می‌کنم اگر هرکدام از کارگران پیمانکاری‌ها تشکل جداگانه‌ای داشته باشند، بین آن‌ها تشتت آرا به وجود خواهد آمد و در این مقطع جمع کردن آرا سخت است.

مافیای قدرتمند پشت واردات ایستاده و به دنبال شلیک آخرین تیرها بر قلب تولید هپکوست

واقعا چرا باید ماشین آلات مستعمل خارجی‌ها را بخریم و میلیاردها تومان صرف نگهداری و تعمیرات آن کنیم یا بعد مدتی آن‌ها را بلااستفاده در قبرستان‌های ماشین آلات رها کنیم اما به تولید ملی بها ندهیم و با هپکو قرارداد نبدنیم؟ سود چه کسانی در واردات است که این چنین سفت و سخت پای دور ... مافیای قدرتمند پشت واردات ایستاده و به دنبال شلیک آخرین تیرها بر قلب تولید هپکوست

ادامه

اقتصادی, ایران, حقوق بشر, کارگری

اشک تمساح برای بی‌کاران/ ارزان سازی نیروی کار برای تشدید استثمار کارگران

صدا و سیما به امثال مدیرعاملِ موسسه خیریه اصفهانی، تریبون می‌دهد تا بیاید از نظریات متحجرانه‌ی خود دفاع کند؛ اینها که خود را دلواپس اقتصاد و بیکاری جوانان می‌دانند، یکبار هم انگشت اتهام را به سمت دولت و دولت‌ها نمی‌گیرند که چرا براساس الزامات قانون اساسی شغل ایجاد نکردید بلکه مدام می‌گویند قانون کار مانع ... اشک تمساح برای بی‌کاران/ ارزان سازی نیروی کار برای تشدید استثمار کارگران

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش

باقری؛ حال کارگران اصلاً خوب نیست/ قیمت‌ها را کاهش و تورم را کنترل کنید

باقری خاطرنشان کرد: اوضاع اقتصاد به هیچ وجه به نفع کارگران نیست و امروز حال کارگران اصلاً خوب نیست ما امیدواریم که سیاست‌های دولت در جهت کاهش قیمت‌ها و کنترل تورم باشد و همچنین رئیس جمهور دستور بازنگری مزد در سال ۱۴۰۰ را بدهند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, کارگری