درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

کارگر شهرداری کوت عبدالله: همه کارگران شهرداری، ماهی فقط یک مرغ می‌خریم/ بیش از سه ماه است گوشت قرمز نخریده‌ام

وقتی یک خانواده کارگری ماهی یکبار هم به زحمت می‌تواند مرغ بخرد گرانتر شدن این کالا یعنی یک بحران اساسی در تغذیه و سلامت طبقه کارگر.

 

به گزارش ایلنا، «بنویسید و بازهم بنویسید که دیگر مرغ را بیش از این گران نکنند. دلخوش به این بودیم که لااقل هفته‌ای یکبار گوشت مرغ سر سفره‌هایمان باشد اما حالا با گران‌تر شدن مرغ دیگر هیچ ماده پروتئینی نمی‌توانیم مصرف کنیم…»,

 

در دوسال و چندماه اخیر، گوشت مرغ تنها ماده پروتئینی سفره‌های کوچک کارگران بوده است. از ابتدای سال ۹۷ موج گرانی گوشت قرمز آغاز شد تا جایی که امروز هر کیلو گوشت قرمز به ۱۸۰ هزار تومان رسیده است و این ماده پروتئینی لازم برای رشد و سلامت خانواده‌ها به خصوص کودکان، تبدیل به کالایی لاکچری شده است؛ کالایی که فقط ثروتمندان می‌توانند به طور منظم خریداری و در سفره داشته باشند!

 

اما به نظر می‌رسد موج گرانی مرغ قرار است تداوم داشته باشد. گران‌تر شدن این کالای خوراکی می‌تواند ضرر و زیان جبران ناپذیری به الگوی تغذیه‌ای خانوارهای فرودست وارد کند.

 

بازهم گرانی بیشتر مرغ در راه است!

 

هفتم مردادماه، محمدرضا حسینا عضو اتاق بازرگانی گفت: با توجه به مشکل تأمین ارز و حمل و نقل؛ با پرداخت یارانه به انتها یا ابتدای زنجیره، باید منتظر گرانی مرغ و حذف آن از سفره جمعیت بیشتری از مردم باشیم.

 

وی با بیان اینکه در سه ماه اخیر ارزی برای واردات نهاده‌های دامی به تجار پرداخت نشده است، افزود: در این سه ماه حداقل باید ۱۵۰ میلیون دلار به تجار پرداخت می‌شد، اما این مبلغ تأمین نشده و در حال حاضر واردات نهاده به صورت نسیه انجام می‌شود.

 

حسینا با اشاره به افزایش مشکلات حمل و نقل نهاده‌های دامی به کشور، گفت: به دلیل تحریم‌ها، بسیاری از شرکت‌های کشتیرانی حاضر به همکاری با ایران نیستند و شرکت‌های داخلی تعداد محدودی کشتی دارند، این مشکل نیز تأمین نهاده‌های دامی را با کندی مواجه کرده است.

 

««««« این عضو اتاق بازرگانی نتیجه گرفت؛ مشکلات مطرح شده افزایش بیشتر قیمت مرغ را در هر شرایطی رقم خواهد زد. »»»»»

 

به نظر می‌رسد گران‌تر شدن مرغ، یک واقعیت مسلم است. دولتی که یارانه را در ابتدای زنجیره تولید به واردکنندگان ‌دان و خوراک مرغ می‌داد حالا قصد دارد ارز ۴۲۰۰ تومانی را کامل از زنجیره تامین مرغ حذف کند؛ گرچه واردکنندگان و برخی تولیدکنندگان از حذف ارز دولتی حمایت می‌کنند اما گویا در این شرایط بد معیشتی دولت حاضر نیست این یارانه را با تعدیل قیمت، در انتهای چرخه به مصرف کنندگان واقعی بدهد و قرار است بار همه این مشکلات به صورت گرانی بیشتر بر دوش مصرف کننده سنگینی کند.

 

و این در حالیست که گویا دلالان و واسطه‌ها نیز در گران شدن مرغ نقشی اساسی دارند. به گفته مشاور عالی اتحادیه مرغداران گوشتی، قیمت مرغ گرم برای مصرف کننده نباید بیشتر از ۲۵ تا ۲۶ هزار تومان باشد. با وجود این، قیمت مرغ ۵ مرداد ۱۴۰۰، بین ۳۷ تا ۴۰ هزار تومان بود.

 

محمدعلی کمالی ادعا می‌کند: اینکه بعد از کشتار چگونه بخشی از مرغ‌ها از شبکه خارج می‌شوند یا در مسیر عمده‌فروشی تا خرده‌فروشی چه بر سر آن‌ها می‌آید برای ما نیز جای سوال دارد، زیرا بخشی از مرغ‌هایی که با قیمت‌های بعضا ۴۰ هزار تومان فروخته می‌شود برچسب تنظیم بازار دارد.

 

با این حساب، عدم نظارت دولت و واسطه‌گری دلالان سودجو، امروز موجب شده گوشت مرغ حداقل ده هزار تومان گران‌تر به دست مصرف کننده برسد و زمزمه‌ها و استدلال‌های تولیدکنندگان نشان از گرانی بیشتر در هفته‌های پیش رو دارد.

 

کارگران چه می‌گویند؟

هرسه ماه یکبار، یک مرغ!

 

در چنین شرایطی که زنگ‌های خطر برای سفره‌های حقیر کارگران بار دیگر به صدا درآمده به سراغ کارگران و بازنشستگان کم درآمد رفتیم (یک کارگر شهرداری، یک کارگر فنی و متخصص عسلویه و یک بازنشسته کارگری) و یک سوال ساده را مطرح نمودیم: «شما در هفته چند بار گوشت مرغ مصرف می‌کنید و میزان مصرف آن در ماههای اخیر چقدر کمتر شده است؟»

 

کارگر شهرداری کوت عبدالله در استان خوزستان در پاسخ به این سوال می‌گوید: خدا شاهد است نه فقط خودم بلکه همه کارگران شهرداری، ماهی فقط یک مرغ می‌خریم، آن را به تکه‌های بسیار کوچک (بسیار کوچک) تقسیم می‌کنیم و چند بار در ماه، سر سفره‌ی چهارنفره می‌گذاریم. گوشت که دیگر چشم‌مان اصلاً نمی‌بینند؛ من خودم بیش از سه ماه است گوشت قرمز نخریده‌ام. ما کارگران قبل از گرفتن حقوق همه اقلام ساده زندگی از قبیل چای و قند و برنج را از مغازه‌دارها نسیه می‌گیریم دیگر پول‌مان کجا بود که گوشت و مرغ بخریم آنهم در این تورم و گرانی!

 

کارگر پیمانکاری عسلویه در پاسخ به این سوال می‌گوید: والله گوشت قرمز را سالی یکبار هم نمی‌گیریم، مصرف مرغ هم بسیار کم شده. در بین همکاران ما هستند کسانی که پول یک مرغ در ماه هم برایشان نمی‌ماند! حقوق ما در عسلویه از حداقل حقوق کمی بیشتر است اما همین حقوق بین ۵ تا ۶ میلیون تومانی هم برای زندگی بسیار کم است. از حقوق یک کارگر با دو بچه و کرایه خانه ۸۰۰ تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی در منطقه بوشهر و پول آب و برق و گاز و حمل و نقل، دیگر چقدر می‌ماند برای خرید غذا و میوه؛ چطور می‌توانیم گوشت بخریم و سر سفره بگذاریم؛ خانواده‌های کارگری حق خوردن گوشت ندارند، حق تفریح ندارند، حتی حق بیمار شدن هم ندارند! این یعنی فقط نفس کشیدن و روز را به سختی به شب رساندن!

 

یک بازنشسته کارگری ساکن استان کردستان در پاسخ به سوال ما اینگونه می‌گوید: گوشت قرمز که هر چندماه یکبار هم نمی‌خریم؛ تا قبل امسال هرماه در سبد خرید خانواده گوشت مرغ داشتیم اما حالا سه ماه یکبار شده خرید مرغ. یعنی هرماه نمی‌توانیم مرغ بخریم و هر سه ماه، یک یا دو عدد مرغ خریداری می‌کنیم. مدام در تلویزیون می‌گویند باید تغذیه خوبی داشته باشید تا مریض نشوید و کرونا نگیرید. با سیب زمینی آب پز و نهایت حبوبات (که آنهم خیلی گران شده و دیگر نمی‌توان به سادگی خرید) چطور بدنمان را سالم نگه داریم؟ آخر مریض هم که بشویم پولی نداریم که برویم خرج دوا و درمان کنیم!

 

««««« این جملات، درد دل‌های صادقانه و بی‌ریای کارگرانی است که این روزها بدترین شرایط معیشتی ممکن را تجربه می‌کنند و باید در نظر داشته باشیم که هیچ یک از این سه کارگر، ساکن تهران یا کلانشهرها نیستند! با حقوق کارگری در شهرهای کوچک و کم هزینه هم نمی‌توان گوشت و مرغ به طور مرتب خرید و سر سفره گذاشت چه برسد به تهران که همان کرایه خانه در بدترین منطقه بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است! »»»»»

 

حرف آخر:

گوشت و مرغ نباشد، زندگی سالم خانوادگی هم نیست!

 

در چنین شرایطی، واسطه‌ها و عرضه کنندگان به دنبال گران‌تر کردن مرغ هستند؛ وقتی یک خانواده کارگری ماهی یکبار هم به زحمت می‌تواند مرغ بخرد گرانتر شدن این کالا یعنی یک بحران اساسی در تغذیه و سلامت طبقه کارگر.

 

آیا دولت نمی‌تواند با اختصاص صحیح و نظارت شده‌ی یارانه و ارز ۴۲۰۰ تومانی به این کالای اساسی و با قطع دست واسطه‌های سودجو، از گران شدن این کالا جلوگیری کند؛ مرغ نه تنها نباید گران شود بلکه باید به پایه قیمت واقعی خود بازگردد؛ قیمت واقعی و معقول یعنی نصف نرخ امروزی آن. وقتی حتی با دستمزد ۶ میلیون تومانی (بیشتر از حداقل دستمزد کارگری) نمی‌توان هر هفته گوشت مرغ در سفره داشت، گران‌تر کردن این کالا نه عدالت است و نه انصاف. گوشت قرمز نباشد، مرغ نباشد و پروتئین نباشد، خانواده و زندگی سالم خانوادگی هم دیگر نیست!

گزارش: نسرین هزاره مقدم

دادنامه‌های ضدکارگری ۱۷۹ و ۳۶۹ را به نفع طبقه کارگرِ تحت استثمار باطل کنید

در حال حاضر کارگران دو درخواست عمده از قوه قضاییه و به طور مشخص دیوان عدالت دارند: ابطال دادنامه ۱۷۹ و ابطال دادنامه ۳۶۹. با دادنامه ۱۷۹ قدرت چانه زنی کارگران در عقد قراردادهای شغلی زایل شده و با بند ب دادنامه ۳۶۹ امتیاز کارگران در طبقه‌بندی از میان برداشته شده است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش

به‌جای ایجاد اصطکاک بین نیروهای سیاسی ضد دیکتاتوری، در راستای همکاری آن‌ها تلاش کنیم!

در هفته‌های واپسین دورهٔ دولت “تدبیر و امید” و به‌موازات تدارک کابینه و برنامۀ دولت بعدی، رسانه‌های مجاز درون کشور، چه از سنخ اصولگرا و چه اصلاح‌طلب، صفحه‌های همگی آن‌ها سخنوری‌های بی‌مایه حسن روحانی و معاون اول او جهانگیری دربارهٔ ۸ سال گذشته و وعده های سرخرمن ابراهیم رئیسی در مورد ۴ سال آینده را ... به‌جای ایجاد اصطکاک بین نیروهای سیاسی ضد دیکتاتوری، در راستای همکاری آن‌ها تلاش کنیم!

ادامه

اتحادیه اروپا, افغانستان, امپریالیسم, امریکا, انگلستان, ایران, حقوق بشر, سیاسی, عدالت اجتماعی, عراق, کارگری, لیبی, مقاله, نئولیبرالیسم

بازنشستگان تامین اجتماعی؛ «بار مالی لایحه دائمی شدن همسان‌سازی» لفاظی است

جمعی از بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی اعلام کردند که هیات رئیسه مجلس در قبال خواسته بازنشستگان سکوت کرده و به جای حل مشکل بازنشستگان به دنبال پیدا کردن نقطه ضعف‌های دولت است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, تحلیل, حقوق بشر, کارگری