خطر جنگ‌های گسترده و رژیم ولایت فقیه

با توجه به بحران‌های فراگیر اقتصادی-اجتماعی و زیست‌محیطی، رشد فاشیسم در جهان، و با در نظر گرفتن آنچه در اوکراین و غزه و سودان می‌گذرد، به‌ویژه با توجه به اقدام تروریستی دولت فاشیستی اسرائیل در حمله به ساختمان‌های متعلق به سفارت جمهوری اسلامی ایران در خاک سوریه و سپس پرتاب صدها پهپاد و موشک توسط ... خطر جنگ‌های گسترده و رژیم ولایت فقیه

ادامه

آمریکا, اتحاد شوروی, استثمار, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, انترناسیونالیسم, انگلیس, اوکراین, ایران, بریکس, پاکستان, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, زنان, سرمایه‌داری, سودان, سوریه, سیاسی, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, فقر, فلسطین, کمونیسم, لنین, محیط زیست, مقاله, منافع ملی, نئونازیسم, نسل‌کشی

خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

یک گزارش جدید نشان‌ می‌دهد اروپا تقریبا دو برابر بیشتر از میانگین نرخ جهانی درحال گرم‌شدن است؛ این گزارش تأثیرات تغییرات آب و هوایی در اروپا را بررسی و تاکید کرده است که این گرمایش، وقوع سیل و خشکسالی را تشدید می‌کند. به گزارش خبرگزاری آلمان؛ سازمان هواشناسی سازمان ملل متحد و آژانس آب و ... خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, ایتالیا, جهان, خبر, محیط زیست

اروپا بی‌توجه به تنگناهایش به پیش می‌رود

مقاله‌ای از ژنرال “پیر شیل”، فرمانده نیروی زمینی فرانسه، در روزنامه لوموند در تاریخ ۱۹ مارس ۲۰۲۴/۲۹ اسفندماه ۱۴۰۲ با عنوان صریح “ارتش آماده است” منتشر شد. نخستین ماجراجویی‌های خارج از کشور شیل در جمهوری آفریقای مرکزی، چاد، ساحل‌عاج‌، و سومالی بود. در این مقاله ژنرال شیل نوشت که نیروهایش برای هر رویارویی “آماده” هستند ... اروپا بی‌توجه به تنگناهایش به پیش می‌رود

ادامه

آفریفای مرکزی, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, افغانستان, انگلیس, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, چاد, چین, روسیه, ساحل عاج, سومالی, عراق, فرانسه, محیط زیست, مقاله

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

رشد بیکاری، بطلان شعارهای ولی‌ فقیه! آمار منتشر شده در پایان سال گذشته خط بطلان دیگری بود بر شعار ولی فقیه یعنی سال “مهار تورم و رشد تولید”، شعاری که می‌بایستی به رشد تولید و اشتغال منجر گردد. طبق آمار منتشر شده توسط مرکز آمار، نرخ متوسط بیکاری در زمستان سال گذشته ۸٫۶ درصد بوده ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, اجتماعی, ایران, بازنشستگان, برابری اجتماعی, حقوق بشر, دانشجویی, زنان, سوخت‌بران, سیاسی, فقر, کارگری, کولبری, گزارش, محیط زیست, نئولیبرالیسم, نفتگران, همبستگی

پرتاب ماهواره تصویربرداری با جزئیات بالا “Resurs-P” شماره ۴ به مدار

موشک Soyuz-2.1b ماهواره تصویربرداری بسیار دقیق Resurs-P شماره ۴ را به مدار زمین فرستاد. به گزارش اسپوتنیک، روس کاسموس تصاویری پخش کرد که موشک Soyuz-2.1b روز یکشنبه از کیهان بایکونور پرتاب شد و ماهواره سنجش از دور Resurs-P Earth شماره ۴ را به مدار فرستاد. این ماهواره ۹ دقیقه و ۲۳ ثانیه پس از پرتاب ... پرتاب ماهواره تصویربرداری با جزئیات بالا “Resurs-P” شماره ۴ به مدار

ادامه

جهان, دانش, روسیه, شرق اروپا, گزارش, محیط زیست

پس از ۲۰ سال خشکسالی؛ بزرگترین حوزه آبریز کرمان جان گرفت

تالاب خشکیده جازموریان در پی بارندگی های سیل آسای روزهای اخیر کرمان بار دیگر جان گرفته و دوستداران محیط زیست امیدوارند آبگیری مجدد پایانی بر مرگ این تالاب باشد.

 
تالاب جازموریان بزرگترین حوزه آبریز استان کرمان است که از رودخانه های هلیل رود و بم پور و صدها رودخانه فصلی تغذیه می شود اما این تالاب از ۲۰ سال قبل به دلیل خشکسالی به بیابانی بی آب و علف تبدیل شد که در بهترین حالت چرا گاه شترهای ساربانان منطقه جازموریان شد.

 

این تالاب طی ماه های اخیر به شدت مورد توجه فعالان محیط زیست قرار گرفت و معاون محیط زیست رئیس جمهور نیز تاکنون سه بار از این منطقه بازدید کرده وطرح های مطالعاتی برای احیای این تالاب در دستور کار برخی از مراجع علمی قرار گرفته است.

 

طرح های مطالعاتی بی تاثیر و بارش باران

 

اما این طرح ها هیچ یک نتوانست راهی برای حل مشکل جازموریان باشد تا اینکه طی هفته گذشته باران های سیل آسا در استان کرمان و سیستان وبلوچستان منجر به آبگیری بخشهای از این تالاب شد.

 

چند روز قبل نیز عده ای از دوستداران محیط زیست در نامه ای به رضا کیانیان که به عنوان یکی از حامیان دریاچه ارومیه فعال است خواستند که این هنرمند در سفری به این تالاب طرح های حمایتی از جازموریان را نیز آغاز کند.

 

جازموریان هر چند یک بحران زیست محیطی است اما در کمال تعجب در کرمان به یکی از اصلی ترین بهانه های تقابل های سیاسی نیز تبدیل شد.

 

اما هیچ یک از این بگو مگوهای بی مورد سیاسی نتوانست راه حلی برای بحران زیست محیطی جازموریان شود و در مقابل این تالاب را سیاست زده کرد. همان مشکلی که سال ها پروژه های مختلف کرمان را با تاخیر مواجه کرده است.

 

در این میان سدهای ساخته شده بر روی هلیل رود و بم پور نیز نتوانستند نقشی در جلوگیری از رسیدن آب به جازموریان بازی کنند و در نهایت نخستین موج های آب هفته گذشته بعد از آغاز بارش های در سیستان و بلوچستان به این تالاب رسید.

 

تالاب جازموریان که در استان سیستان و بلوچستان و کرمان قرار گرفته است در ابتدا بعد از سیلابی شدن رودخانه های سیستان و بلوچستان به صورت محدود آبگیری شد اما طی روزهای اخیر بارندگی بسیار شدید در استان کرمان و جاری شدن سیلاب ها بخش های وسیعی از تالاب را سیراب کرد.

 

برخی از رودخانه های کرمان بعد از ۳۰ سال جاری شدند

 

در کنار جازموریان بسیاری از رودخانه های استان کرمان نیز که سالها خشکیده بودند جاری شدند بطوریکه برخی از این رودها بعد از ۳۰ سال آبگیری شدند.

 

همچنین تالاب ریگان در میانه کویر شرق کرمان نیز تا حدودی آبگیری شده است و مردم شاهد احیای مجدد برخی چشمه ها و قنات هایی هستند که سال ها خشک شده بود.

 

مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان در گفتگو با مهر اظهارداشت: خوشبختانه هفته گذشته شاهد ورود آب از طریق رودخانه های سیستان و بلوچستان به این تالاب بودیم که موجب خوشحالی مردم محلی شد.

 

نیره پورملائی افزود: ما آماده همکاری در راستای احیای این تالاب هستیم و به نظر می رسد با توجه به بارش های اخیر حالا شرایط بهبود وضعیت این تالاب ایجاد شده است.

 

وی گفت: ما آماده همکاری با استان کرمان برای زنده شدن مجدد این تالاب هستیم و باید در این زمینه برنامه ریزی کنیم.

 

وی سد سازی و تغییرات اقلیمی و خشکسالی را دلیلی اصلی بروز مشکلات این تالاب دانست.

 

مدیرکل محیط زیست استان کرمان نیز در گفتگو با مهر از دغدغه سازمان محیط زیست برای خارج شدن تالاب جازموریان از بحران کنونی خبر داد.

 

محمود صفر زاده گفت: طرح های مختلفی در کرمان در دست اقدام است اما بهترین اقدامی که در خصوص این تالاب باید انجام شود الگو قرار دادن طرح احیای دریاچه ارومیه است.

 

وی افزود: سدسازی در بالا دست و عدم اختصاص دبی ورودی آب به این تالاب در سال های اخیر این اکوسیستم را با بحران جدی مواجه کرده است.

 

وی ادامه داد: استان های همجوار باید برای حل این مشکل سیاست های موازی را پیش بگیرند تا بتوانیم گام های بلند تری برداریم.

 

آبگیری انجام شده تنها بخشی از تالاب را احیا کرده است

 

اما طبق آخرین بررسی های میدانی مهر، پس از میلیاردهای مترکعب بارندگی در استان کرمان بخش های گسترده ای از این تالاب آبگیری شده است اما هنوز نه گستره و نه عمق منطقه آبگیری شده به حالت طبیعی این تالاب نزدیک هم نشده است، آبگیری موجود مانند مرهمی بر دردی مزمن است که همه مردم جنوب کرمان آرزو دارند التیام یابد.

 

طبق گفته مسئولان استان کرمان هم اکنون خشک شدن جازموریان باعث شده چهار استان در معرض ریزگردها قرار گیرند و همین چند ماه قبل بود که علاوه بر شهرستان های جنوبی استان کرمان هرمزگان نیز درگیر با ریزگردهای جازموریان شود.

 

حسین عبدالله زاده، رئیس سازمان محیط زیست قلعه گنج در گفتگو با مهر اظهارداشت: سیلاب های اخیر مهمترین دلیل آبگیری این تالاب است و باز شدن دریچه های سد جیرفت موجب شد صد میلیون مترمکعب آب وارد جازموریان شود.

 

وی افزود: متاسفانه به دلیل خشکسالی، اکوسیستم جازموریان تقریبا از بین رفته است و بیش از ۲۰ سال است که این منطقه به بیابان تبدیل و کانونی برای ریزگردها در منطقه ایجاد شده است.

 

وی وسعیت این تالاب را ۳ هزار مترمربع دانست که بین استان کرمان و سیستان و بلوچستان قرار گرفته است و شهرستانهای قلعه گنج، رودبار جنوب کرمان و دلگان سیستان و بلوچستان در حوزه این تالاب قرار دارند.

 

وی گفت: آبگیری این تالاب می تواند زندگی مردم محلی را متحول کنند و شاهد جشن شکرگزاری مردم محلی هستیم.

 

عبدالله زاده ابراز امیدواری کرد که این تالاب به زودی به یکی از مراکز اصلی مهاجرت پرندگان و رشد و نمو گیاهان تبدیل شود.

 

وی تاکید کرد: عامل اصلی بحران جازموریان خشکسالی و عدم مدیریت مصرف آب طی دهه های گذشته است.

 

آبگیری جازموریان به هیچ عنوان نمی تواند پایان راه بحران این تالاب معنی شود زیرا این تالاب با آغاز فصل گرم امسال تبخیر خواهد شد و عمر این تالاب نهایتا تا اوایل تابستان سال جاری خواهد بود و در نهایت مجددا به بیابان تبدیل می شود زیرا هنوز هم سایه سدهای بزرگ بر سر راه هلیل رود و بم پور بر روی این تالاب سنگینی می کند.

مهر

سازمان هواشناسی هشدار داد؛ احتمال طغیان رودخانه‌ها جنوب کشور/ از جاده‌های کوهستانی تردد نکنید

سازمان هواشناسی کشور در اخطاریه تازه‌ای نسبت به تشدید بارش، طغیان رودخانه‌ها و برف و کولاک در جاده‌های کوهستان هشدار داد. سازمان هواشناسی کشور در اخطاریه تازه‌ای اعلام کرد: با توجه به پیش بینی تشدید بارش، امروز جمعه بارش شدید باران با رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید همراه با آبگرفتگی معابر، ... سازمان هواشناسی هشدار داد؛ احتمال طغیان رودخانه‌ها جنوب کشور/ از جاده‌های کوهستانی تردد نکنید

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

آغاز مقابله با ریزگرد/ پایان خاموشی در خوزستان/ آب یک هفته دیگر عادی می‌شود

۱۵ سال پس از نخستین گرد و غبار، این بار ریزگردها به سراغ زیرساخت های خوزستان رفته اند. طوفان خاک، شبکه برق را از هشتم بهمن زمین گیر کرده است. بر اساس گزارشی که مسؤولان ارائه کردند، به دنبال وقوع طوفان با سرعت ۶۰ کیلومتر در ساعت و به میزان بیش از ۶۶ برابر حد ... آغاز مقابله با ریزگرد/ پایان خاموشی در خوزستان/ آب یک هفته دیگر عادی می‌شود

ادامه

ایران, حقوق بشر, گزارش, محیط زیست

مدیرکل‌ پیش‌بینی سازمان هواشناسی: منتظر «کولاک برف» باشید

مدیرکل‌ پیش‌بینی سازمان هواشناسی با بیان اینکه از روز جمعه تا یکشنبه شاهد کاهش محسوس دما خواهیم بود، گفت: کولاک برف در روزهای جمعه و شنبه برخی از مناطق کشور را در بر خواهد گرفت.     احد وظیفه در گفت‌وگو با تسنیم درباره آخرین وضعیت جوی کشور طی روزهای آینده اظهار کرد: روز چهارشنبه ... مدیرکل‌ پیش‌بینی سازمان هواشناسی: منتظر «کولاک برف» باشید

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

تجمع مردم خوزستان در اعتراض به وضعیت زیست محیطی این شهرستان

جمعی از شهروندان اهواز از ساعت ۱۶ بعد ازظهر امروز، در اعتراض به قطعی مکرر برق، آب، تلفن و شدت گرفتن ریزگردها خواستار رسیدگی مسئولان شدند. هشتم بهمن‌ماه توفان خاک استان را درنوردید و سبب قطع شدن برق و آب شد که با توجه به این شرایط ادارات و مدارس در فردای آن روز یعنی ... تجمع مردم خوزستان در اعتراض به وضعیت زیست محیطی این شهرستان

ادامه

اعتراضات اجتماعی, ایران, حقوق بشر, خبر, محیط زیست, ویدیو