جنگ سردی تازه یا جهان چندقطبی‌ای جدید؟ برخاستن نیرومند آمریکای لاتین، چین، و جنوب جهانی

بن چاکو در نشریهٔ “مورنینگ استار” می‌نویسد آمریکای لاتین که مدت‌ها “حیاط‌خلوت آمریکا” در نظر گرفته می‌شد اکنون به کانون مبارزهٔ ضد امپریالیستی تبدیل شده و با پیدایش چین به‌سان وزنه‌‌ای اقتصادی و مرامی در برابر واشنگتن، مرحله‌ا‌ی جدید از این مبارزه را از سوی آمریکای لاتین شاهدیم. در جریان اعتراض‌های دانشجویی که چند سال ... جنگ سردی تازه یا جهان چندقطبی‌ای جدید؟ برخاستن نیرومند آمریکای لاتین، چین، و جنوب جهانی

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای لاتین, اتحاد شوروی, استعمار, استقلال, اسراییل, اقتصادی, اکوادور, امپریالیسم, انگلیس, بانک جهانی, برزیل, بولیوی, جنگ سرد, چین, روسیه, سوسیالیسم, شیلی, صندوق بین‌المللی پول, غرب, فلسطین, کلمبیا, کوبا, محیط زیست, نئولیبرالیسم, ونزوئلا

هشدار موسسات مالی به افزایش تورم جهانی در نتیجه تعرفه‌های ترامپ

موسسات مالی و بانک‌ها در کشورهای مختلف نسبت به بالا رفتن تورم و تاثیر منفی سیاست تعرفه‌ای ترامپ بر اقتصاد جهانی تاکید دارند. به گزارش ایرنا به نقل از آناتولی، بر اساس گزارشی که روز چهارشنبه توسط موسسه ایفو (ifo) آلمان منتشر شد، انتظارات تورمی جهانی به دلیل تأثیر سیاست های تعرفه ای ایالات متحده ... هشدار موسسات مالی به افزایش تورم جهانی در نتیجه تعرفه‌های ترامپ

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, اتریش, اقتصادی, انگلیس, تحلیل, تورم, جنگ تجاری, جهان, سوِئیس

هشدار ‌«سی‌ان‌ان» درباره شکست آمریکا از چین در جنگ تعرفه‌ها

یک رسانه آمریکایی با اشاره به پاسخ قاطع پکن به جنگ تعرفه‌ای واشنگتن، نوشت: ایالات متحده ممکن است پیروز نهایی این نبرد نباشد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان در گزارشی نوشت: تهاجم تعرفه‌ای «دونالد ترامپ» علیه چین، شروع نبردی است که آمریکا شاید پیروز آن نباشد. این رسانه غربی افزود: ترامپ با ... هشدار ‌«سی‌ان‌ان» درباره شکست آمریکا از چین در جنگ تعرفه‌ها

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, تورم, جنگ تجاری, جنگ سرد, چین, شرق آسیا, طبقه کارگر, غرب

اعتصابات گسترده در اعتراض به دستمزدها در یونان زندگی عمومی را فلج کرد

اعتصاب عمومی در اعتراض به دستمزدها و هزینه‌های بالای زندگی یونان را فلج کرد. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه تاگس شاو، اعتصاب عمومی در اعتراض به هزینه های بالای زندگی در یونان، حمل و نقل را در سراسر این کشور متوقف کرده است. اتحادیه ها خواهان افزایش دستمزد هستند و در سایه ... اعتصابات گسترده در اعتراض به دستمزدها در یونان زندگی عمومی را فلج کرد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, جنوب اروپا, جهان, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, معیشت, یونان

کاخ سفید: ۱۰۴ درصد تعرفه بر کالاهای چین اعمال می‌شود

کارولین لیویت سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد: از فردا چهارشنبه به وقت محلی، تعرفه ها ۱۰۴ درصدی بر کالاهای وارداتی از چین به خاک ایالات متحده آمریکا اعمال می شود. به گزارش ایرنا، کارولین لیویت سخنگوی کاخ سفید روز سه‌شنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا قرار است ۸۴ درصد تعرفه ... کاخ سفید: ۱۰۴ درصد تعرفه بر کالاهای چین اعمال می‌شود

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اتحادیه اروپا, اقتصادی, انگلیس, جنگ تجاری, جهان, خبر, شرق آسیا

گفت و گویی ویدیویی شی جین‌پینگ با امانوئل ماکرون و آنگلا مرکل

شی جین پینگ رئیس‌جمهور چین ۵ ژوئیه/ ۱۴ تیر گفت و گویی ویدیویی با امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان برگزار کرد. این دومین گفت و گوی ویدیویی میان سه طرف در سه ماه اخیر بود. از این رو می‌توان دریافت که این طرف‌ها برای تقویت گفت و گو و همکاری اهیمت می‌دهند.

 

به گزارش رادیو بین‌المللی چین: شی جین پینگ در این دیدار ویدیویی گفت: «چین و اروپا بر اساس اصل احترام متقابل و کنار گذاشتن اختلافات و حفظ اشتراکات همکاری خود را آغاز و روابط راهبردی ایجاد کرده‌اند، می‌توان گفت این نوع روابط راهبردی از بزرگ‌ترین مقسوم علیه مشترک دو طرف است.»

 

همچنین، این گفتار شی جین پینگ جهت پیشرفت روابط چین– اروپا را مشخص کرده است.

 

شی در این راستا همچنین پیشنهاداتی مطرح کرد که عبارتند از: پایبندی به درک صحیح از طرف مقابل، گسترش همکاری برد- برد، حفظ چند جانبه گرایی واقعی و ایجاد یک رابطه پایدار و متعادل بین دو طرف.

 

این پیشنهادات علاوه بر این که نتیجه بندی ارزشمند از تاریخچه روابط دو طرف است بلکه نیز تامل عمیق چین درباره روابط خود با توجه به تحولات کنونی جهان را مشخص و راهی برای برخورد منطقی به اختلافات میان دو طرف را ارایه داده است.

 

آنگلا مرکل صدراعظم آلمان درباره پیشنهادات فوق شی جین پینگ گفت: «اروپا و چین اتفاق نظرهای زیادی دارند و زمینه‌های زیادی برای همکاری آن‌ها وجود دارد. آن‌ها باید به یکدیگر احترام بگذارند و از طریق تقویت گفت و گو اختلافات خود را کاهش دهند.

 

صدراعظم آلمان با اشاره به ضرورت برگزاری هرچه زودتر بیست و سومین نشست رهبران اتحادیه اروپا و چین گفت امیدواریم توافق نامه سرمایه گذاری دو طرف در اسرع وقت تصویب شود.

 

امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه نیز در این دیدار ویدیویی گفت: فرانسه نیز از توافق نامه یادشده حمایت می‌کند و مایل است تا ارتباطات و هماهنگی با چین را در مورد موضوعاتی مانند تغییرات اقلیمی تقویت کند.

 

می‌توان گفت اظهارات رهبران آلمان و فرانسه صدای منطقی و عملی در داخل اتحادیه اروپا را می‌رساند.

 

چین انتظار دارد که یک اروپایی که خودکفایی راهبردی را دنبال می‌کند بتواند ضمن پیگیری بزرگ‌ترین مقسوم علیه مشترک میان دو طرف، بر همکاری‌ها متمرکز شده و اختلافات خود را با روش‌هایی مناسب برطرف کنند.

شکاف عظیم طبقاتی در حاکمیت رژیم ولایی در ایران: بیشترین تعداد ثروتمندِ منطقه همزمان بیشترین میزان فقر

یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: پرونده‌های قطوری برای شخصیت‌های سیاسی وجود دارد که متاسفانه به تعطیلی رفته است و به نظر می‌رسد اقدام اساسی در این مورد صورت نگرفته است.

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, تحلیل, حقوق بشر