لاوروف: امیدواریم آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد امیدوار است آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان در مسکو گفت: ما و عربستان از آتش بس بین ایران و اسرائیل استقبال می‌کنیم و امیدواریم که آتش بس پایدار ... لاوروف: امیدواریم آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, اسراییل, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, سوریه, عربستان, فلسطین, مذاکرات هسته‌ای

۲۱ کشور عربی و اسلامی حملات اسرائیل به ایران را محکوم کردند

وزرای خارجه ۲۱ کشور عربی و اسلامی به ابتکار مصر که به تازگی روابط گرمی را با تهران آغاز کرده است، حملات اسرائیل به ایران را محکوم کردند. به گزارش ایرنا به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، وزرای خارجه ۲۱ کشور عربی و اسلامی حملات رژیم اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران و تمامی اقداماتی که نقض قوانین ... ۲۱ کشور عربی و اسلامی حملات اسرائیل به ایران را محکوم کردند

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, اسراییل, الجزایر, امارات, ایران, بحرین, برونئی, پاکستان, ترکیه, جیبوتی, چاد, خاورمیانه, سازمان ملل, سودان, عراق, قطر, کومور, کویت, لیبی, مذاکرات هسته‌ای

نیویورک تایمز: بخش عمده برنامه هسته‌ای ایران دست نخورده باقی مانده است

روزنامه آمریکایی نوشت در پی حملات اسرائیل، به برنامه هسته‌ای ایران آسیب چندانی وارد نشده و بخش عمده این برنامه سالم و دست نخورده باقی مانده است. به گزارش ایسنا، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی با اشاره به حملات تجاوزگرانه اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای مهم ایران شامل فردو و نطنز و به شهادت رساندن جمعی ... نیویورک تایمز: بخش عمده برنامه هسته‌ای ایران دست نخورده باقی مانده است

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, جهان, خبر

البرادعی از وزیر خارجه آلمان خواست بیشتر با حقوق بین‌الملل آشنا شود

البرادعی در پاسخ به وزیر خارجه آلمان در توجیه حملات اسرائیل به خاک ایران، بخش‌هایی از حقوق بین‌الملل را به وی یادآوری کرد. محمد البرادعی، رئیس اسبق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پاسخ به اظهارات وزیر خارجه آلمان در ایکس نوشت: آیا کسی به شما گفته است که «حملات هدفمند علیه تأسیسات هسته‌ای» طبق ماده ... البرادعی از وزیر خارجه آلمان خواست بیشتر با حقوق بین‌الملل آشنا شود

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آلمان, آمریکا, اروپا, اسراییل, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, سازمان ملل, سوئیس, مذاکرات هسته‌ای

وال استریت ژورنال: مذاکرات عمان پوششی برای حمله اسرائیل بود

یک روزنامه آمریکایی اذعان کرد که آمریکا از مذاکرات هسته‌ای به عنوان پوششی برای غافلگیر کردن ایران استفاده کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال اعلام کرد که مذاکرات دیپلماتیک آمریکا با ایران که دور جدید آن قرار بود به میزبانی عمان در مسقط برگزار شود، پوششی برای انجام حملات اسرائیل به ... وال استریت ژورنال: مذاکرات عمان پوششی برای حمله اسرائیل بود

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, تحلیل, تنش‌زایی, جهان, روسیه, عمان, مذاکرات هسته‌ای

وزرای خارجه آمریکا و روسیه درباره ایران گفت‌وگو کردند

وزرای خارجه روسیه و آمریکا طی یک تماس تلفنی درباره ایران گفت‌وگو کرده و توافق کردند که ۳۱ اردیبهشت ماه در پایتخت ایسلند دیدار داشته باشند.

 

به گزارش فارس، وزارت خارجه روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد که «سرگئی لاوروف» و «آنتونی بلینکن» وزرای خارجه روسیه و آمریکا طی یک تماس تلفنی در خصوص ایران با یکدیگر گفت‌وگو کردند و توافق کردند که روز ۲۰ می (۳۰ اردیبهشت ماه) در حاشیه نشست شورای قطب شمال در «ریکیاویک» پایتخت ایسلند در دیدار با یکدیگر به بحث‌های خود در خصوص طیفی از موضوعات ادامه دهند.

 

به نوشته پایگاه خبری «الشرق الاوسط»، وزارت خارجه روسیه در بیانیه خود گزارش کرده است، لاوروف و بلینکن طی یک تماس تلفنی در خصوص طیفی از موضوعات بین‌المللی و دوجانبه گفت‌وگو کرده و موافقت کردند تا در حاشیه نشست شورای قطب شمال با یکدیگر دیدار کنند.

 

طبق این گزارش، از جمله موضوعاتی که در گفت‌وگوی لاوروف و بلینکن مطرح شده است می‌توان به مسئله کره شمالی، ایران و «ثبات راهبردی» و همچنین همکاری در چارچوب شورای قطب شمال گفت‌وگو کردند.

 

وزارت خارجه روسیه در بیانیه خود به طور مفصل درباره جزئیات گفت‌وگوی وزرای خارجه روسیه و آمریکا درباره موضوع ایران اشاره‌ای نکرده است.

 

از طرف دیگر، وزارت خارجه آمریکا نیز با تأیید نشست هفته آینده بلینکن و لاوروف گفت که وزرای خارجه دو کشور در گفت‌وگوی تلفنی، «پتانسیل همکاری در دوران ریاست روسیه در شورای قطب شمال (که از ۳۰ اردیبهشت ماه آغاز می‌شود)» را مطرح کردند.

 

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای در خصوص تنش‌های اخیر میان روسیه و آمریکا اعلام کرد: «وزیر خارجه بلینکن بر عزم رئیس‌جمهور بایدن برای محافظت از شهروندان آمریکا و اقدام قاطعانه وی در دفاع از منافع ایالات متحده در برابر اقدامات روسیه که به ما و هم‌پیمانانمان آسیب می‌زند، تأکید کرده است».

 

دور چهارم مذاکرات کمیسیون مشترک برجام در وین روز جمعه هفته گذشته آغاز شد اما پیشرفت‌های اندکی در زمینه چگونگی رفع اختلافات برای لغو تحریم‌های ایالات آمریکا در قبال محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران حاصل شده است.

 

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸ به صورت یکجانبه از برجام خارج شد و تحریم‌های اقتصادی شدیدی را علیه جمهوری اسلامی ایران وضع کرد و علاوه بر بازگرداندن تحریم‌هایی که طبق برجام برداشته شده بود، تحریم‌های غیرمرتبط با برنامه هسته‌ای ایران علیه جمهوری اسلامی تحمیل کرد به امید آن که ایران را وادار به موافقت با توافق مورد قبول آمریکا کند که این اقدام نه تنها نتیجه‌بخش نبود بلکه ایران را وادار کرد تا پس از بدعهدی کشورهای اروپایی به تعهداتشان ذیل برجام، اقداماتی را در جهت کاهش تعهدات برجامی خود بردارد.

 

دولت فعلی آمریکا به ریاست جو بایدن مدعی است در تلاش است از طریق مذاکرات جاری در شهر وین زمینه‌های بازگشت کشورش به برجام را فراهم کند. از جمله مهم‌ترین موانع در این مذاکرات حل و فصل اختلافات بر سر تحریم‌هایی است که آمریکا برای پایبند شدن به برجام بایستی رفع کند.

 

سخنگوی وزارت خارجه امریکا اخیراً در خصوص روند مذاکرات برجامی در وین گفت که «چالش‌های بزرگی» در این مذاکرات وجود دارند که بایستی رفع شوند. او گفت: «همان‌طور که شنیده‌اید ارزیابی ما کماکان این است که چالش‌های مهمی هستند که باقی مانده‌اند و شکاف عمیقی بین جایی که ایرانی‌ها هستند و جایی که ما فکر می‌کنیم باید باشند تا به برجام پایبند شوند، وجود دارد.»

پرس تی‌وی: آمریکا خواستار تخریب سانتریفیوژهای نسل جدید ایران شده است

شبکه «پرس تی وی» گزارش کرد که آمریکا و اروپا در ادامه زیاده‌خواهی‌ خود، خواستار تخریب سانتریفیوژهای نسل جدید ایران شده‌اند.

ادامه

اروپا, اسراییل, امریکا, ایران, تحریم, جهان, خاورمیانه, خبر, مذاکرات اتمی

واکنش رسانه‌های روس به‌‌افشای فایل صوتی ظریف/ دولت مصاحبه را منتشر کرده است؟

تا امروز کرملین واکنشی به اظهارات ظریف نشان نداده، اما رسانه‌های روسیه گزارش‌هایی در این باره نوشته‌اند که جالب توجه است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, ایران, تحریم, جهان, خاورمیانه, روسیه, شرق اروپا, مذاکرات اتمی, مقاله

وال‌استریت‌ژورنال؛ آمریکا آماده رفع تحریم‌های مالی و نفتی علیه ایران است

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال مدعی شده دولت بایدن برای کاهش تحریم‌ها علیه برخی از بخش‌های اقتصاد ایران از جمله نفت و بخش مالی آمادگی نشان داده است.

ادامه

امریکا, ایران, تحریم, تروریسم, خبر, مذاکرات اتمی