فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمی‌شود

«فارن افرز» در تحلیلی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هشدار داد که جامعه آمریکا به‌شدت دوقطبی شده و انتظار می‌رود باتوجه به عمیق‌تر شدن «بحران مشروعیت» در این کشور، ‌جامعه آمریکایی با تحولات سیاسی خشونت‌آمیزی مواجه شود و این مشکلی است که راه‌یابی «دونالد ترامپ» و یا «کامالا هریس» به کاخ سفید آن‌را ... فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمی‌شود

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اجتماعی, اقتصادی, تحلیل, جهان, سیاسی

نظام آموزشی طبقاتی با بازگشایی مدارس تغییری نمی‌کند!

در آستانهٔ بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی جدید هستیم، مناسبتی که می‌بایست انگیزه‌ای برای شوق و شادی همه کودکان و خانواده‌های آنان باشد، اما امسال نیز همچون سال‌های گذشته این شادی از عدهٔ پرشماری از کودکان میهن ما دریغ می‌شود. هرساله میلیون‌ها خانواده زحمتکش و کم‌درآمد که به‌قیمت تحمیل محرومیت و کار بیشتر و ... نظام آموزشی طبقاتی با بازگشایی مدارس تغییری نمی‌کند!

ادامه

آزادی, اجتماعی, اختلاف طبقاتی, بازنشستگان, تحلیل, زنان, سرمایه‌داری, فرهنگیان, فقر, کودکان, معلمان, نئولیبرالیسم

مرگ آرام تخت‌جمشید زیر سلطه آلاینده‌های پتروشیمی

رویش گل‌سنگ‌ها بر میراث تاریخی تخت‌جمشید سالهاست کتیبه‌ها و نقوش این بنا را تهدید می‌کند و اخیراً هم باستان‌شناسان و مسئولان شهرستان مرودشت در همایشی تحت عنوان «نقش جامعه محلی در توسعه پایدار تخت‌جمشید» اعلام کردند که‌ آلاینده‌های شیمیایی حاصل از مجتمع پتروشیمی همجوار تأثیر مستقیمی بر رشد این گل‌سنگ‌ها گذاشته که اگر ادامه یابد ... مرگ آرام تخت‌جمشید زیر سلطه آلاینده‌های پتروشیمی

ادامه

اجتماعی, ایران, تاریخ, حقوق بشر, گزارش, محیط زیست

پاول دورف کیست و چرا بازداشت شد؟

نام پاول دورف به پیام‌رسان تلگرام گره خورده است. پیام‌رسانی با نزدیک به یک میلیارد کاربر که از قضا دلیل اصلی بازداشت او در فرانسه در همین پیام رسان‌ نهفته است. به گزارش خبرآنلاین، پاول دورف در فرانسه بازداشت شد. مدیر و از بنیان‌گذاران پیام‌رسان تلگرام که به واسطه همین پیام‌رسان در ۳۹ سالگی از ... پاول دورف کیست و چرا بازداشت شد؟

ادامه

اجتماعی, امارات, برزیل, پاکستان, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, غرب اروپا, فرانسه, کودکان, گزارش

کودتای آمریکایی- انگلیسی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، گُسلِ تاریخی‌ عمیقی در مسیر تحول‌های ملی و دموکراتیک در میهن ما ایران!

در کشور ما ایران مبارزهٔ مردم و به‌ویژه زحمتکشان برای تعیین سرنوشت خود، برای برخورداری از حقوق و آزادی‌های دموکراتیک، و برای دستیابی به استقلال سیاسی- اقتصادی بیش از صد سال است که همچنان ادامه دارد. این مبارزه به بروز جنبش‌های آزادی‌خواهانه و استقلال‌طلبانه، ازجمله جنبش ملی‌ کردن صنعت نفت در ایران انجامید. ولی امپریالیست‌های ... کودتای آمریکایی- انگلیسی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، گُسلِ تاریخی‌ عمیقی در مسیر تحول‌های ملی و دموکراتیک در میهن ما ایران!

ادامه

آزادی, آزادی‌های دموکراتیک, آمریکا, اجتماعی, اروپا, استبداد, استعمار, امپریالیسم, اندونزی, انگلیس, ایران, تاریخ, تروریسم, جمهوری ملی و دموکراتیک, جهان, خاورمیانه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, سیاسی, شیلی, عربستان سعودی, غارتگری, کمونیسم, کویت, گواتمالا, مقاله

حدادعادل: روسیه از قالیباف خواسته بود برای ملاقات با پوتین اول باید دو هفته برود قرنطینه

غلامعلی حداد عادل، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در توضیح علت عدم ملاقات رئیس جمهوری روسیه با رئیس مجلس ایران گفته است که مسکو خواسته بود که محمدباقر قالیباف پیش از ملاقات با ولادیمیر پوتین دو هفته برود قرنطینه و واضح است که رئیس مجلس شورای اسلامی ایران نمی‌توانست بابت یک ملاقات دو هفته خودش را قرنطینه کند.

 

به گزارش خبرگزاری فرانسه؛ غلامعلی حدادعادل سپس تصریح کرده است که اساساً بر اساس پروتکل رئیس جمهوری روسیه هرگز با رؤسای مجالس خارجی ملاقات نمی‌کند و تاکنون پوتین درخواست ملاقات هیچ رئیس مجلس خارجی را نپذیرفته است.

.

رئیس فرهنگستان زبان فارسی سپس گفته است: “ملاقات کردن یا ملاقات نکردن پوتین با قالیباف هیچ اهمیتی ندارد : در تشریفات پوتین اصلاً دیدار با رؤسای مجلس وجود ندارد و هیچگاه هیچ رئیس مجلسی با پوتین در مسکو دیدار نکرده است.” حداد عادل در ادامه تصریح نموده که دولت مسکو “اعلام کرده که هر مقام خارجی قصد دیدار با پوتین [را] دارد باید دو هفته قرنطینه باشد و آقای قالیباف هم در برنامه ریزی که داشت نمی‌توانست این دو هفته را [در قرنطینه] طی کند و [در نتیجه] دیدار انجام نشد.”

 

غلامعلی حداد عادل، که خودش پیش از این رئیس مجلس هم بوده، گفته است : “موج ایجاد شده” پس از سفر قالیباف به مسکو و عدم ملاقات وی با پوتین ضربه زدن به آبرو و وجهۀ مجلس و قالیباف را دنبال میکرد : چرا که به گفتۀ حدادعادل ضربه‌زنندگان “از این دو وجهه [یعنی اعتبار مجلس ایران و قالیباف] نگران هستند.”

حدادعادل بی آنکه از کسی نام ببرد افزوده است : “خطر بزرگ بی بصیرتی افرادی است که با آنها در این موضوع همگام هستند.”

 

با این حال، “توضیحات” غلامعلی حدادعادل مسئلۀ سفر قالیباف به مسکو و عدم ملاقات وی با رئیس جمهوری روسیه را پیچیده تر می‌کند : آیا رئیس مجلس شورای اسلامی که حامل پیام بسیار مهمی از سوی رهبر جمهوری اسلامی برای رئیس جمهوری روسیه بوده سرزده به مسکو رفته بود و قصد داشت به محض اینکه پایش به مسکو رسید تازه درخواست ملاقات با پوتین را بکند یا بالعکس – چنانکه عُرف این گونه سفرهاست – مدت‌ها قبل از انجام سفر تقاضای ملاقات با پوتین و دلایل آن را از طریق مجاری رسمی به اطلاع دولت مسکو رسانده بود؟

 

بعید است که فرض اول صحت داشته باشد. ولی اگر فرض دوم صحت داشته باشد – که قاعدتاً این طور هست – آنوقت خودداری رئیس جمهوری روسیه از ملاقات با قالیباف و توضیحاتی از این دست که قالیباف نمی‌توانسته بابت یک ملاقات دو هفته خود را قرنطینه کند بر پیچیده تر شدن موضوع می‌افزاید.

پارلمان فرانسه قانون منع اسلام سیاسی را تصویب کرد

مجمع ملی فرانسه با ۳۵۴ رای، ابزارسازی از دین برای اهداف سیاسی را جرم‌انگاری کرد. هرگونه تهدید و تهاجم با انگیزه‌های اسلام‌گرایانه تا سه سال حبس و ۷۵هزار یورو جریمه خواهد داشت. کارکنان دولت باید بی‌طرفی مذهبی داشته باشند.

ادامه

اجتماعی, جهان, خبر, سیاسی, غرب اروپا, فرانسه

معیشت روستاهای مرزی آذربایجان غربی در چنگال فقر / کارگری برای ۳۰ هزار تومان در روز‌ + فیلم

در مناطق مرزی ارومیه جوانان گاهی ناچارند که آینده خود را به دست بد سرنوشت بسپارند اما این در حالی است که فرصت‌های سرمایه‌گذاری زیادی در مناطق آن‌ها وجود دارد.

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, فقر, کارگری, گزارش, ویدیو

رژیم ولایت فقیه عامل اصلی بازماندگی جوانان از تحصیل

شیوع ویروس کرونا از اوایل سال گذشته تأثیری بسیار جدی در تمامی عرصه‌های زندگی مردم جهان داشته است. علاوه بر این، کودکان و نوجوانان نیز آسیب‌هایی جدی را از شیوع این ویروس‌، به‌ویژه در زمینه آموزش و پرورش، متحمل شده‌اند که در شرایط کنونی به بحرانی جدی تبدیل شده است.

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, دانشجویی, فقر