مسکو: ناتو برای تقابل احتمالی با روسیه آماده می‌شود

سخنگوی وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه هدف کشورهای ناتو از رزمایش «مدافع ثابت‌قدم» آمادگی برای تقابل با روسیه است، گفت ادعای ناتو مبنی بر حمله ترکیبی روسیه علیه اعضای این ائتلاف تلاشی است برای توجیه نظامی‌گری اعضای ناتو. به گزارش ایسنا، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت رزمایش بزرگ «مدافع ثابت‌قدم» ناتو نشان ... مسکو: ناتو برای تقابل احتمالی با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آمریکا, اروپا, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, گزارش, ناتو

واکنش مسکو به اظهارات بورل درباره پایان جنگ اوکراین/ بورل: موجودیت اوکراین به غرب وابسته است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به اظهارات دیپلمات ارشد اروپایی گفت تنها راه برقراری صلح در اوکراین، توقف حمایت‌های تسلیحاتی غرب است. به گزارش ایسنا، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت هر فرمول صلحی در مناقشه اوکراین به قطع حمایت‌های تسلیحاتی غرب از کی‌یف ختم می‌شود. این سخنگو به اظهارات «جوزپ بورل» مسؤول ... واکنش مسکو به اظهارات بورل درباره پایان جنگ اوکراین/ بورل: موجودیت اوکراین به غرب وابسته است

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اوکراین, جنایات جنگی, جنگ سرد, روسیه, شرق اروپا, صلح, غرب, گزارش

مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد. به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند. جوزپ بورل، ... مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, لهستان, مجارستان

چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

براساس گزارشی به نقل از وزارت خارجه آمریکا، مقامات چین پس از مذاکرات نوامبر ۲۰۲۳ با ایالات متحده از ادامه مذاکرات کنترل تسلیحات هسته‌ای خودداری کرده و به گزینه‌های پیشنهادی «پاسخ اساسی» ارائه نکرده‌اند. به گزارش ایسنا، وب‌سایت خبری «سمافور» امروز پنجشنبه، به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا گزارش داد: «متأسفانه، جمهوری خلق ... چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

خداحافظی سرد از بلینکن در چین/ فقط سفیر آمریکا در چین بلینکن را بدرقه کرد

رسانه‌های چینی با انتشار عکسی مراسم خداحافظی سرد از وزیر خارجه آمریکا را به نمایش گذاشتند. با مشاهده تصاویر ثبت شده در رسانه‌های چینی مشخص می‌شود، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا حین ورود به چین نه تنها با استقبال سردی روبرو شد، بلکه خداحافظی سردی نیز داشت و تنها سفیر آمریکا در چین او را ... خداحافظی سرد از بلینکن در چین/ فقط سفیر آمریکا در چین بلینکن را بدرقه کرد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا

انتقاد دوباره سازمان بهداشت جهانی از یورش کشورهای ثروتمند غربی برای خرید واکسن کرونا

این نخستین بار نیست که رئیس سازمان جهانی بهداشت درباره واکسن کرونا لب به انتقاد از کشورهای پیشرفته غربی می‎‌گشاید.

 

به گزارش تسنیم به نقل از رادیو بین‌المللی چین، رئیس سازمان جهانی بهداشت بار دیگر با انتقاد از یورش کشورهای پیشرفته غربی برای خرید واکسن کرونا و عدم توجه به نیاز فوری کشورهای در حال توسعه به این کالای حیاتی، خواستار شفافیت بیشتر قراردادهای دوجانبه این کشورها با تولیدکنندگان واکسن از جمله در زمینه میزان دوز در دسترس و قیمت‎ها شد.

 

این نخستین بار نیست که رئیس سازمان جهانی بهداشت لب به انتقاد از کشورهای پیشرفته غربی می‌‌گشاید. او پیش از این نیز به خاطر «ملی گرایی واکسنی» نارضایتی خود را از فرایند توزیع واکسن در جهان اعلام کرده بود اما به نظر می‌رسد کشورهای غربیِ مدعی برابری انسان ها و حقوق بشر بار دیگر عزم خود را جزم کرده اند تا با تمام توان نابرابری و نقض حقوق اساسی انسان ها را در جهان گسترش دهند.

 

سازمان جهانی بهداشت از همان آغاز فرایند تحقیق و تلاش برای تولید واکسن های مؤثر در مهار کرونا با انجام پیش بینی های لازم اقدام به راه اندازی «برنامه تسهیل دسترسی جهانی به واکسن» یا همان «کووَکس» کرد. این برنامه قرار بود روشن کننده نور امید در دل کشورهای کمتر توسعه یافته و مناطق محروم و درگیر بحران های دیگر نظیر جنگ در جهان باشد. در همان مراحل اولیه تحقیق و تا پیش از تأیید ایمنی و کارآیی واکسن‌ها، تمام تولیدکنندگان واکسن و سران کشورها در سراسر جهان از این برنامه استقبال کردند و متعهد به همکاری با آن شدند.

 

درعین حال، غربی‌ها خیلی زود با آغاز یک جنگ رسانه ای و جدا کردن راه خود از دیگران، ایمنی و حتی اثربخش بودن واکسن های تولید کشورهای دیگر مثل چین یا روسیه را زیر سوال بردند. رهبران سیاسی غرب نیز از یک سو به این اخبار و شایعات دامن می زدند و از سوی دیگر با امضای قراردادهای دوجانبه برای خود واکسن پیش خرید می‌کردند. امروز و پس از تأیید واکسن های گوناگون شاهد آن هستیم که کووکس برای غرب بیشتر یک فرصت سیاسی و تجاری بوده تا برنامه ای برای کمک به تأمین اساسی‎ ترین حقوق بشر یعنی حق حیات و سلامت!

 

گزارش های مربوط به توزیع و تزریق واکسن کرونا در جهان نشان می‌دهد غربی ها مثل همیشه می‌خواهند نه تنها با پول راه خوشبختی را برای خود هموار کنند (که البته تا امروز خیلی هم موفق نبوده‌اند) بلکه در این راه حاضرند به هر ترفندی نیز دست بزنند. خطرناک جلوه دادن واکسن های شرکت های سینوواک و سینوفارم چین در واقع یک تبلیغ بی نظیر برای واکسن های تولید فایزر، مدرنا و آسترازنکا بود. همه می‌دانیم که در تولید داروها و واکسن ها ممکن است مشکلات غیرمنتظره پیش بیاید اما رسانه های غربی در حالی که خیلی زیرکانه و با جانبداری سعی در بزرگنمایی و حتی ایراد تراشیدن برای واکسن های تولید چین داشتند، گاهی حتی اخبار مربوط به مشکلات به وجود آمده برای دریافت کنندگان واکسن فایزر و یا مدرنا را پوشش نمی دادند.

 

در همین راستا، سیاستمداران غربی نیز تمام تلاش خود را برای ضربه زدن به اعتبار بزرگترین مرجع رسیدگی به بهداشت و سلامت انسان ها یعنی سازمان جهانی بهداشت به کار بستند؛ چرا که این سازمان مانع اصلی در مسیر رسیدن آنان به اهداف نامشروع سیاسی و تجاری خود بود. به همین دلیل است که امروز فریاد انتقاد رئیس سازمان جهانی بهداشت بلند شده که غربی ها در تلاش برای تبدیل کردن کووکس به جایی برای دلال بازی و افزایش قیمت واکسن و رساندن آن به دست بخش خاصی از جوامع پیشرفته هستند.

 

در سوی مقابل اما شاهد یک رویکرد کاملاً متفاوت از سوی چین هستیم. این کشور علاوه بر در پیش گرفتن تدابیر سختگیرانه (که امروز درستی آن بر تمام جهان روشن شده) و موفقیت در مهار همه گیری کرونا، از همان نخستین روزهای تولید واکسن و پیوستن به کووکس مانند سایر کشورها متعهد به توزیع عادلانه واکسن کرونا در میان تمام انسان‌ها و به ویژه کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته شد. شی جین‎ پینگ، رئیس جمهوری خلق چین، بارها و در نشست ها و مجامع مختلف داخلی و بین‌المللی بر تعهد چین برای عرضه واکسن های کرونای تولید شرکت های چینی به عنوان یک کالای عمومی در میان تمام انسان ها تأکید کرد.

 

بسیاری از کشورهای جهان در مناطق کمتر توسعه یافته و درگیر بحران از جمله آفریقا، خاورمیانه و آمریکای لاتین از این سخنان رئیس جمهور چین استقبال کردند و می توان گفت امید بسیاری از آنان از پیوستن به کووکس بیشتر چین بود تا مدافعان غربی حقوق بشر. امروز نیز که شاهد واکسن در جهان هستیم می بینیم که توزیع واکسن های تولید چین در کشورهایی مانند امارات، ترکیه، سیشل، صربستان، فیلیپین، اندونزی و بسیاری کشور دیگر امیدواری به مهار کرونا را افزایش داده و در عین حال کشورهایی مانند، برزیل، پرو و برخی دیگر از کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین در صف دریافت این واکسن ها هستند.

 

بایدن: با فعالیت‌های نظامی چین مقابله می‌کنم!

رئیس جمهور جدید آمریکا در ادامه علنی کردن خصومت خود با پکن، ضمن مداخله در مناقشات ایندوپاسیفیک، به نخست وزیر ژاپن وعده داد که با فعالیت های نظامی چین مقابله کند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تهدید صلح جهانی, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, ژاپن, شرق آسیا

شی جین‌پینگ نسبت به شکل‌گیری “جنگ سرد جدید” هشدار داد

رئیس‌جمهور چین در سخنرانی در کنفرانس مجازی مجمع جهانی اقتصاد تحت عنوان “دستور کار داووس” هشدار داد “یک جنگ سرد جدید” ممکن است تبدیل به یک جنگ داع شود و باید از آن اجتناب کرد.

ادامه

امریکا, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, شرق آسیا

توافق آمریکا و انگلیس برای ادغام نیروها به‌ منظور تشکیل گروه حمله مشترک

مقامات دفاعی ارشد آمریکا و انگلیس این هفته توافق‌نامه‌ای را برای ادغام برخی نیروهای نظامی در ۲۰۲۱ به منظور تشکیل گروه حمله ترکیبی، امضا کردند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, تهدید صلح جهانی, جنگ سرد, جهان, غرب اروپا