آمریکا بازنده رقابت قدرت‌های هسته‌ای خواهد شد؟

کارشناسان آمریکایی اعتقاد دارند که مدرن کردن تجهیزات هسته‌ای این کشور باید هر چه زودتر شروع شود ولی به نظر می‌رسد در رقابت با چین و روسیه، غرب در حال عقب افتادن است. به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تلگراف، پیش بینی می شود ظرف یک دهه چین به اندازه آمریکا کلاهک هسته‌‌ای ... آمریکا بازنده رقابت قدرت‌های هسته‌ای خواهد شد؟

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب

کارشناس برزیلی: استفاده روسیه از موشک اورشنیک، ناتو را ناامید کرده است

پپه اسکوبار، کارشناس و روزنامه نگار سرشناس برزیلی گفت که استفاده روسیه از موشک‌های «اورشنیک»، ‍پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را در ناامیدی فرو برده است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از تاس، این کارشناس برزیلی با اشاره به این که استفاده روسیه از جدیدترین موشک‌های اورشنیک در ۲۱ نوامبر (یکم آذرماه)، موجب یاس شدید کشورهای ... کارشناس برزیلی: استفاده روسیه از موشک اورشنیک، ناتو را ناامید کرده است

ادامه

آمریکا, اروپا, اسلواکی, انگلیس, اوکراین, برزیل, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, صربستان, ناتو

اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشان‌دهنده “تشدید بی‌سابقه” تنش‌ها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بی‌سابقه تنش‌ها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

ادامه

آمریکا, اروپای مرکزی, اسلواکی, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, صلح, فرانسه

کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین گفت که به‌روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشک‌های دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, انگلیس, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, فرانسه

واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیت‌های تسلیحات هسته‌ای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش

شی جین‌پینگ نسبت به شکل‌گیری “جنگ سرد جدید” هشدار داد

رئیس‌جمهور چین در سخنرانی در کنفرانس مجازی مجمع جهانی اقتصاد تحت عنوان “دستور کار داووس” هشدار داد “یک جنگ سرد جدید” ممکن است تبدیل به یک جنگ داع شود و باید از آن اجتناب کرد.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از آکسیوس، شی جین‌پینگ، رئیس جمهور چین اشاره مستقیمی به تنش‌های آمریکا و چین نکرد اما زیرمتن آن مشخص است. این اولین اظهارات او خطاب به مخاطبان بین‌المللی از زمان آغاز ریاست جمهوری جو بایدن بودند، در حالی که دولت بایدن پیشتر با تصمیم دولت دونالد ترامپ درخصوص متهم کردن چین به ارتکاب “نسل کشی” علیه مسلمانان اویغور موافق بوده و نسبت به تهاجم چین به تایوان نیز هشدار صادر کرده است.

 

شی جین‌پینگ اظهار کرد: ما باید به اختلافات احترام گذاشته و آنها را رفع کنیم، از مداخله در امور داخلی کشورهای دیگر اجتناب کنیم و اختلافات را از طریق مشورت و گفتگو حل کنیم. تاریخ و واقعیت بارها روشن ساخته که رویکرد غلط تقابل و ستیز چه در شکل جنگ سرد، جنگ داغ، جنگ تجاری یا جنگ تکنولوژی در عمل به منفعت همه کشورها آسیب خواهد زد و بهبود همه را تضعیف خواهد کرد.

 

رئیس جمهور چین همچنین به طرح یک رویکرد چهار مرحله‌ای برای تضمین خروج قدرتمندتر جهان از بحران کووید-۱۹ پرداخت.

 

این شامل یک “هماهنگی سیاست اقتصاد کلان”، اجتناب از “غرور، تعصب و نفرت” به نفع “همزیستی مسالمت آمیز”، کاهش نابرابری جهانی، و تقویت نهادهای جهانی در زمینه مسائلی همچون سلامت عمومی و تغییرات آب و هوایی است.

 

شی جین‌پینگ در طول این سخنرانی مکررا به اهمیت همکاری بین‌المللی در زمینه تقریبا هر مساله – بجز مسائلی همچون حقوق بشر، که او آن را “امور داخلی” تلقی می‌کند – پرداخت.

 

رئیس‌جمهور چین در سخنرانی‌اش تاکید کرد که چندجانبه گرایی باید شامل همه باشد نه اینکه به “حلقه‌های کوچک” واگذار شود.

 

این در حالی است که از نظر بایدن این مبتنی بر ائتلاف‌ها است.

 

شی جین‌پینگ به طور خاص با ایده اعمال تحریم‌ها یا تلاش برای “انزوا سازی” مخالفت کرد. او در عین حال هشدار داد که نباید اجازه داد که همه‌گیری بیماری موجب تسریع “جداسازی” یا تغییر مسیر زنجیره‌های تامینی شود.

 

او تاکید کرد: ما باید از رقابت عادلانه از طریق رقابت با یکدیگر در یک زمین رقابت و نه کوبیدن یکدیگر در یک میدان کشتی، حمایت کنیم.

 

به گزارش تلگراف رئیس جمهور چین هم‌چنین از بایدن خواست به جنگ تجاری واشنگتن علیه پکن پایان دهد.

 

شی جین‌پینگ در این سخنرانی تلویحا به رهبر جدید آمریکا پیام داد که موضع خصمانه دونالد ترامپ، رئیس جمهور قبلی آمریکا را کنار بگذارد.

 

او گفت: ایجاد محافل کوچک یا آغاز کردن یک جنگ سرد جدید، رد کردن، تهدید کردن یا مرعوب کردن دیگران تنها جهان را به تفرقه خواهند کشاند.

 

هر چند که شی جین‌پینگ در سخنرانی خود نامی از بایدن یا ترامپ نبرد اما مشخصا اظهارنظرهای او به روابط خصمانه‌ای که بین آمریکا و چین در زمان سال‌های ریاست جمهوری ترامپ ایجاد شد، اشاره داشت.

 

هر چند که بایدن وعده پایان دادن به رویکرد “انزواطلبانه” ترامپ در قبال پکن را داده اما خود او هم گفته که آمریکا باید “نسبت به چین سرسخت باشد” و پکن را به دزدی مالکیت معنوی و دادن یارانه‌های غیرعادلانه به صادرکننده‌های دولتی متهم کرده است.

 

شی جین‌پینگ تاکید کرد، چین نه درس یاد دادن به آن و نه تحریم‌ها به بهانه سوابق حقوق بشری‌اش یا سیاست‌های تجاری را نمی‌پذیرد.

 

او ابراز اطمینان کرد که جهان سرانجام از بحران همه گیری کووید ۱۹ که آن را درگیر بدترین رکود از زمان جنگ جهانی دوم تا کنون ساخته خارج شود.

 

او همچنین در صحبتی که دیدگاهش را نسبت به جایگاه جدید چین در نظم جهانی مطرح کرد، گفت: جهان به وضعی که در گذشته داشت برنخواهد گشت.

 

او در ضمن تاکید بر این که پکن یک حامی چندجانبه گرایی است، آن را به عنوان یک شراکت بین طرف‌های برابر در نظر گرفت تا شراکتی که در آن یک کشور به کشوری دیگر برتری داشته باشد.

توافق آمریکا و انگلیس برای ادغام نیروها به‌ منظور تشکیل گروه حمله مشترک

مقامات دفاعی ارشد آمریکا و انگلیس این هفته توافق‌نامه‌ای را برای ادغام برخی نیروهای نظامی در ۲۰۲۱ به منظور تشکیل گروه حمله ترکیبی، امضا کردند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, تهدید صلح جهانی, جنگ سرد, جهان, غرب اروپا

چین، پمپئو و ۲۷ مقام دیگر آمریکا را تحریم کرد

به دنبال تحریم مقام های آمریکا از سوی جمهوری اسلامی ایران، وزارت امور خارجه چین هم روز چهارشنه در بیانیه ای اعلام کرد که مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا و ۲۷ تن دیگر را تحریم کرده است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

وزیر دفاع بایدن: چین جدی‌ترین رقیب

جلسه تأیید ژنرال “لوید آستین”، گزینه انتخابی جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا برای سرپرستی پنتاگون، ۱۹ ژانویه و یک روز قبل از تحلیف بایدن، در کمیته خدمات مسلح سنا برگزار شد.

ادامه

استرالیا, افغانستان, امریکا, ایران, جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, روسیه, ژاپن, کره جنوبی