گفت‌وگوی رو در روی پوتین و شی درباره جنگ اوکراین

دستیار رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین در جریان گفت‌وگوهای رو در رو، موضوع اوکراین را با جزئیات بسیار مورد بحث قرار دادند. به گزارش ایسنا، یوری اوشاکوف، معاون پوتین به خبرنگار روسیا ۱ گفت: «با جزئیات زیاد، این جلسه در یک فرمت رو در رو بود.» ... گفت‌وگوی رو در روی پوتین و شی درباره جنگ اوکراین

ادامه

اقتصادی, اوکراین, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, گزارش, همکاری استراتژیک

چین: گویا برخی در آمریکا عقل خود را از دست داده‌اند

پکن در واکنش به افزایش تعرفه‌های آمریکا بر برخی از کالاهای چینی از جمله خودروهای برقی که مدتی است در روابط تجاری دومین اقتصاد بزرگ دنیا با غرب چالش به وجود آورده، اعلام کرد که گویا برخی در واشنگتن عقل خود را از دست داده‌اند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، وانگ یی وزیر خارجه ... چین: گویا برخی در آمریکا عقل خود را از دست داده‌اند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جهان, چین, شرق آسیا, غرب

پاسخ وزیر خارجه هند به تهدیدهای آمریکا در مورد توافق چابهار

یک روز پس از اینکه واشنگتن، هند را به تحریم به دلیل توافق ۱۰ ساله با ایران بر سر بهره‌برداری از بندر چابهار تهدید کرد، وزیر امور خارجه هند تاکید کرد که این پروژه به نفع کل منطقه خواهد بود. به گزارش ایسنا، سوبرا مانیام جایشانکار، وزیر خارجه هند با ذکر این نکته که آمریکا ... پاسخ وزیر خارجه هند به تهدیدهای آمریکا در مورد توافق چابهار

ادامه

آسیای میانه, آمریکا, افغانستان, اقتصادی, ایران, تحریم, جنوب آسیا, جهان, خاورمیانه, خبر, هندوستان

آلمان با تعیین تعرفه بر واردات خودروهای برقی از چین مخالفت کرد

اولاف شولتس صدراعظم آلمان با اعمال و تعیین تعرفه بر واردات خودروهای برقی از چین مخالفت کرد. به گزارش ایرنا به نقل از آناتولی، شولتس سه‌شنبه درباره تصمیم آمریکا برای تعیین تعرفه بر واردات خودروهای برقی از چین اظهار کرد: در حال حاضر، ۵۰ درصد از خودروهای برقی وارداتی چین شامل برندهای غربی است که ... آلمان با تعیین تعرفه بر واردات خودروهای برقی از چین مخالفت کرد

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, چین, خبر, شرق آسیا

سرمایه‌داری بزرگ تمایلی به افزایش هماهنگ دستمزدها ندارد

گفتگوی “هوگو گُزمن”، سردبیر نشریه “ال سیگلو”، با “آندره سولیمانو”، اقتصاددان برجسته شیلی- ۲۹ مارس ۲۰۲۴/ ۹ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ این اقتصاددان با تجربه بر این امر تأکید می کند که “سرمایه‌داری کلان، از انجام هرگونه اصلاحات به‌سود اتحادیه‌های کارگری جلوگیری می‌کند” و “مسئله سطح پایین دستمزدها در شیلی، مقدار زیادی به قدرت چانه‌زنی بسیار محدود ... سرمایه‌داری بزرگ تمایلی به افزایش هماهنگ دستمزدها ندارد

ادامه

آمریکا, اقتصادی, برابری اجتماعی, جهان, چین, خصوصی‌سازی, دیدگاه, ژئوپلیتیک, سرمایه‌داری, شیلی, طبقه کارگر, مقاله, نئولیبرالیسم

وزیر دارایی دولت بایدن: تحریم‌های دولت ترامپ بازنگری می‌شود

وزیر دارایی دولت «جو بایدن» در کمیته مالی سنای آمریکا با اشاره به ضرورت استفاده مناسب از ابزار تحریم خاطرنشان کرد که تحریم‌های پیشین کاخ سفید مورد بازنگری قرار خواهد گرفت.

 

به گزارش ایرنا، «جنت یلین» روز سه‌شنبه در نشست استماعی و بررسی صلاحیت گزینه‌های پیشنهادی دولت بعدی آمریکا بیان داشت که تحریم‌ها ابزار مهمی برای پرداختن به حملات سایبری و سایر تهدیدهاست.

 

وی با این حال عنوان کرد که از این ابزار باید به صورت راهبردی و مناسب استفاده شود و به همین خاطر قصد دارد تا از معاونش بخواهد که سریعا سیاست های تحریمی آمریکا را بازنگری کند.

 

او در بخش دیگری از سخنانش بیان داشت که در کسوت وزیر دارایی آمریکا تلاش خواهد کرد تا این کشور را «پس از سریع ترین سقوط اقتصادی در قرن گذشته» به سرعت سرپا کند.

 

یلین هدف از بسته پیشنهادی محرک اقتصادی دولت را کمک به مردم و شرکت‌های تجاری کوچک عنوان کرد. او در این باره گفت:‌ اقتصاددان‌ها همیشه با هم موافق نیستند اما در این وضعیت به خصوص و پس از کرونا اکنون همه موافق اقدام برای کمک به مردم، تجارت‌های کوچک، واکسیناسیون عمومی و سرعت بخشیدن به بازگشایی مدارس هستند.

 

رئیس جمهوری منتخب آمریکا چندی پیش برنامه خود را برای احیای اقتصاد کشور که در اثر همه گیری کرونا ضربه خورده اعلام کرد. او  برای بهبود وضعیت اقتصادی ۱.۹ میلیارد دلار بسته مالی پیشنهاد کرده که قرار است از کسب و کارهای خرد و خانواده های آمریکایی در برابر آسیب های گسترده ناشی از همه گیری کرونا حمایت کند.

 

بایدن وعده داده که در صد روز اول دولت خود صد میلیون آمریکایی را واکسینه کند و حدود ۴۱۵ میلیارد دلار این برنامه برای مقابله با همه گیری است.

 

وزیر دارایی دولت او نیز در جلسه امروز پایین‌بودن نرخ بهره بین‌بانکی در آمریکا را فرصت خوبی برای ارائه این بسته حمایتی دانست و بیان داشت که از روز اول دولت جدید، از کارگران و کسب و کارهای کوچک حمایت خواهد شد و در زمان مقتضی روی بسته حمایتی دوم کار می‌شود.

 

وی در بخش دیگری از اظهاراتش عنوان کرد که دولت تلاش خواهد کرد که شرکت‌های آمریکایی برای فرار از پرداخت مالیات، تجارت خود را به خارج از آمریکا منتقل نکنند. وزیر دارایی دولت بایدن همچنین عنوان کرد که به تعیین نرخ دلار در بازار آزاد معتقد است و قیمت آن را به طور مصنوعی کاهش نخواهد داد.

 

جلسه کمیته مالی سنای آمریکا ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی آغاز شد و سناتورها مشغول طرح پرسش‌های خود از وزیر پیشنهادی دولت بایدن هستند. این جلسات ادامه خواهد داشت و در صورت تایید صلاحیت یلین در مجلس سنا، او نخستین زن در تاریخ آمریکا خواهد بود که وزیر دارایی این کشور را برعهده خواهد گرفت.

طرح کمیسیون اروپا برای حمایت بیشتر از شرکت‌های اروپایی در برابر تحریم‌های آمریکا

کمیسیون اروپایی پیش نویس طرحی را ارائه داده که حمایت بهتر شرکت‌های اروپایی در برابر تحریم‌های کشورهای ثالث از جمله آمریکا را مد نظر دارد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, ایران, تحریم, جهان, خبر

آیا توسعه ایراد دارد؟ جغرافیای سیاسی طرح راه ابریشم جدید (یک کمربند، یک راه)

طرح ابتکاری راه ابریشم جدید (راج) یا طرح “یک کمربند، یک راه”، در پی پیشرفت جهان است. چرا این امر برای ایالات متحده و برخی از متحدان غربی‌اش مشکل ساز شده است؟ “کیث لمب” توضیح می‌دهد.

ادامه

اتحاد شوروی, اروپا, استعمار, افریقا, اقتصادی, المان, امریکا, انگلستان, ایتالیا, ایران, جهان, روسیه, ژاپن, سازمان تجارت جهانی, سرمایه‌داری, سریلانکا, شرق اروپا, عراق, عربستان سعودی, لیبی, مقاله, نئولیبرالیسم

کارفرمایان و دولت نمی‌خواهند هیچگونه مسئولیتی را در گذر جامعه از بحران به عهده ‌گیرند در حالیکه دلیل مستقیم بحرانند

در ایران کارفرمایان و دولت که خود کارفرمای بزرگی است و در دوران رونق، سودهای بسیار انباشتند و باستی «هیلزها» و «مال‌های سر به فلک کشیده» را از همین سودهای سر شاری که حاصل کار کارگران است، بنا کردند.  

ادامه

اقتصادی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, خبر, کارگری