همدستی اتاق بازرگانی، دولت و مجلس علیه «قانون کار»/ چرا مدام به فکر اصلاح آن هستند؟

حسین حبیبی گفت: کارگران نه تنها تحت حمایت قانون کار نیستند بلکه در حلقه محاصره سرمایه‌داری ظالم، زندگی مشقت‌باری را که شان و شخصیت‌شان را خدشه‌دار کرده، گرفتار شده‌اند قانون کار فعلی در تاریخ ۲۹ آبان‌ماهِ سال ۱۳۶۹ به تصویب رسیده است اما در ۳۴ سال گذشته بندهای متعددی از آن اجرایی نشده است؛ علیرغم ... همدستی اتاق بازرگانی، دولت و مجلس علیه «قانون کار»/ چرا مدام به فکر اصلاح آن هستند؟

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, معیشت

یورش به قوانین کار و صندوق‌های بازنشستگی

به‌رغم اعتصاب و اعتراض‌های گسترده و سراسری نفتگران، اعتراض‌های بازنشستگان صندوق‌های کارگری، کشوری، لشگری، و فولاد، و تجمع اعتراضی گستردۀ بازنشستگان مخابرات در استان‌های مختلف در ۷ آبان، و وعده دادن پزشکیان به خامنه‌ای به اجرا کردن “برنامه هفتم توسعه”، دولت پزشکیان به اجرای به‌اصطلاح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بر اساس برنامه ضدمردمی هفتم توسعهٔ‌ رژیم ... یورش به قوانین کار و صندوق‌های بازنشستگی

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, بازنشستگان, تحلیل, حقوق بشر, طبقه کارگر, فساد, فقر, معیشت

آقای وزیر کار! در ایران امروز کار به بهای جان جریان دارد !

آقای میدری وزیر اقتصادخوانده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌گوید چون اقتصاد معادن کوچک است امکان استاندارد کردن ندارد! شاید اگرصولت‌مرتضوی چنین چیزی می‌گفت،«عقلا» می پذیرفتند! اما یک دانش آموخته اقتصاد، چگونه اقتصاد معدن را کوچک و استاندارد ناپذیر ارزیابی می‌کند، تنها یک دلیل دارد و آن فرار از مسوولیت است و توجیهی برای ... آقای وزیر کار! در ایران امروز کار به بهای جان جریان دارد !

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, ایمنی, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, معدنکاران

اولین رئیس جمهور زن مکزیک سوگند خورد

«کلودیا شینبائوم» به عنوان اولین رئیس جمهور زن مکزیک سوگند ریاست جمهوری را ادا و دوره ۶ ساله خود در این سمت را رسما آغاز کرد. باشگاه خبرنگاران جوان: «کلودیا شینبائوم» ۷۰ سال بعد از آنکه زنان در مکزیک حق رای به دست آوردند توانست تبدیل به اولین رئیس جمهور زن این کشور با کسب ... اولین رئیس جمهور زن مکزیک سوگند خورد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, بازنشستگان, جهان, خبر, زنان, طبقه کارگر, کانادا, معیشت, مکزیک

حادثه‌ی کار یا کشتار زنجیره‌ای؟

از: کاظم فرج‌الهی تکرار خطایی که به مرگ دیگران می‌انجامد دیگر خطا نیست؛ جنایت است. وقوع دوازده حادثه‌ی معدنی در کم‌تر از شش ماه با بیش از ۶۲ کشته، که بیشترآن‌ها در بستر و با دلایل همانندی رخ داده‌اند، جای تأمل و تحقیق بسیار دارد. آخرین حادثه از این دست که نه، بلکه آخرین حلقه‌ی ... حادثه‌ی کار یا کشتار زنجیره‌ای؟

ادامه

اختلاف طبقاتی, امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, حوادث, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, محیط زیست, معیشت

ان بی سی: کشورهای پیشرفته واکسن‌های کرونا را ذخیره می‌کنند در حالیکه کشورهای فقیر مشتاق دیدن این واکسن‌ها هستند

در حال حاضر، تحقیق و توسعه و تامین واکسن کرونا در سطح جهان پیشرفتی مثبت داشته است و بسیاری از کشورهای جهان اجرای طرح‌های گسترده واکسیناسیون را تصویب کرده‌اند؛ اما با این حال، آنچه نگران کننده است، بی‌عدالتی و بی‌انصافی سیاستمداران کشورهای غربی در زمینه توزیع واکسن است.

 

به گزارش رادیو بین‌المللی چین، سیاستمداران غربی در مواجه با فشار ناشی از ناکارآمدی ملی آن‌ها در مقابله با اپیدمی کرونا، واکسن مهار کننده بیماری کووید-۱۹ را آخرین گزینه برای خود تلقی می‌کنند و بر همین اساس، در حال تحریک ایجاد نوعی خودبینی و خودپرستی در زمینه دسترسی به واکسن‌های ضد کرونا هستند و این در حالیست که این خودپرستی تاثیراتی جدی در وضعیت کلی اتحاد جهان در مقابله با اپیدمی کرونا ایجاد خواهد کرد.

 

شبکه خبری «ان بی سی» آمریکا اخیرا مقاله‌ای با این عنوان منتشر کرده است: «کشورهای پیشرفته واکسن‌های کرونا را ذخیره می‌کنند در حالیکه کشورهای فقیر مشتاق دیدن این واکسن‌ها هستند»؛ این شبکه خبری با انتشار این مقاله افشا کرد که به محض تصویب واکسن‌های ضد کرونا توسط سازمان‌های نظارتی در کشورهای مختلف، کشورهای آمریکا، کانادا، انگلیس و سایر کشورهای در حال توسعه اقدام به احتکار این واکسن‌ها می‌کنند.

 

این در حالیست که تعداد کل واکسن‌های تولید شده مهار کننده کرونا در چین از کل جمعیت این کشورها فراتر خواهد رفت.

 

در اینجا این سؤال به وجود می‌آید که در حال حاضر، شکاف ایجاد شده در پروسه تامین واکسن‌های کرونا در سطح جهان تا چه اندازه عمیق است؟!

 

گروه‌های داده‌ای، واقعیتی دلسرد کننده و بی‌رحمانه را در پاسخ به این سؤال ارائه می‌دهند.

 

 

از یک طرف،‌ کشورهایی که درآمد بالایی دارند و صرفا ۱۴ درصد از جمعیت کلی جهان را تشکیل می‌دهند، بیش از نیمی از واکسن‌های مهار کننده کرونا در کل جهان را خریداری کرده‌اند؛ برای مثال، در میان این کشورها، تعداد واکسن‌های کرونای احتکار شده در کانادا ۵ برابر جمعیت کلی این کشور است؛ تمام واکسن های مودرنا و ۹۶ درصد از واکسن‌های فایزر آمریکا در حال حاضر به سرعت توسط کشورهایی با درآمد بالا خریداری شده‌اند.

 

از طرف دیگر، انتظار می رود که در ۶۷ کشور با درآمد کم و متوسط از جمله کشورهای کنیا، میانمار و نیجریه، به طور متوسط صرفا ۱ نفر از هر ۱۰ نفر تا قبل از پایان سال آتی میلادی در برابر کرونا واکسینه شوند!

 

همزمان با شیوع کرونا در سراسر جهان، اقدام وحشتناک برخی کشورهای توسعه یافته در خرید و احتکار واکسن‌های مقابله کننده با بیماری کووید-۱۹، اقدامی به دور از انصاف تلقی می‌شود و همبستگی جهان در مقابله با اپیدمی کرونا را تضعیف می‌کند؛ چنین رویکردی از سوی کشورهای توسعه یافته، نه تنها نقض تعهدات بین‌المللی حقوق بشر محسوب می‌شود بلکه خودپرستی عمیقا ریشه دار برخی سیاستمداران غربی و کوته بینی استراتژیک مشتاقان به فرار از مسئولیت مهار اپیدمی کرونا را برملا می‌سازد.

 

درحالیکه مقامات سازمان بهداشت جهانی همواره تاکید کرده اند که سریع‌ترین راه برای خلاصی از اپیدمی کرونا، تضمین واکسینه شدن تمام مردم تمامی کشورهاست ولی در شرایط فعلی به دلیل عدم وجود منابع کافی این واکسن‌ها در برابر تقاضاهای عظیم، واکسیناسیون گروه‌های پر خطر و آسیب پذیر در کشورهای مختلف از اهمیتی ضروری برخوردار است، اما با این حال، برخی کشورهای توسعه یافته جهت عکس این اضطرار عمل می‌کنند و باعث تشدید توزیع ناعادلانه واکسن کرونا شده‌اند و این روند، تهدیدی در مسیر احیای جهان از کرونا محسوب می‌شود.

 

در این میان، چین به عنوان کشوری پیشرو در حوزه تحقیق و تولید واکسن کرونا، سخت در تلاش است تا توزیع عادلانه واکسن‌های جهانی کرونا را تقویت کند؛ چین با انجام روش‌های مختلف از جمله اعلام اینکه واکسن کرونای چین یک محصول عمومی جهانی است، الحاق این کشور به برنامه «کووکس» (تسهیل دسترسی جهانی به واکسن کرونا)، تامین واکسن‌های کرونا برای کشورهای برزیل،‌ اندونزی، مصر و سایر کشورها و … سخت در تلاش است تا تلاش های مداوم و بی وقفه ای در این مسیر ایفا کند.

 

با این وجود، همانطور که در واکنش به پدیده گرم شدن جهان صرفا نمی‌توان به تلاش‌های کشورهایی خاص متکی ماند، مقابله جهانی با اپیدمی کرونا نیز نیازمند همکاری تمامی طرفین است؛ در این بین، کشورهای توسعه یافته به طور خاص باید یک بینش برون مرزی اتخاذ کنند و مسئولیت اخلاقی شایسته خود را عهده دار شوند.

بیانیه مشترک سندیکاها و تشکل‌های کارگری در باره لایحه بودجه ۱۴۰۰

سندیکاهای شرکت واحد و نیشکر هفت تپه و چند تشکل کارگری دیگر با انتشار بیانیه ای مشترک ضمن بررسی لایحه بودجه پیشنهادی دولت یادآور شدند که کارگران، معلمان، پرستاران، سایر مزد بگیران جامعه، بیکاران, دانشجویان و فارغ التحصیلان ابدا هیچ سهمی از این بودجه نمی‌برند. بودجه‌ای که هیچ توجهی به جمعیت ۹۹ درصدی جامعه ندارد.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, بازنشستگان, بیانیه, حقوق بشر, خبر, سازمان بهداشت جهانی, فساد, کارگری

سبد معیشت در آبان به ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید/ افزایش حداقل ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی در هزینه‌های زندگی

سبد معیشت در آبان به ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده است و دستمزد تنها قادر به پوشش یک‌سوم هزینه‌های زندگی است. شاهد بالاترین نرخ عقب‌افتادگی مزد در سال‌های اخیر هستیم.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش

«نه به خصوصی‌سازی» یکی از شعارهای کلیدی طبقه کارگر ایران است

مراجع قضایی باید با سرعت و قدرت بیشتر به مقوله‌ی واگذاری‌ها در دو دهه‌ی ۸۰ و ۹۰ شمسی ورود کرده و این واگذاری‌ها را به دلیل شکست‌های بزرگ در رسیدن به اهداف، لغو کنند. تراورس شاید اولین لغو واگذاری در ماه‌های اخیر باشد، اما نباید آخرینِ آنها باقی بماند!

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, بانک جهانی, تحلیل, حقوق بشر, صندوق بین‌المللی پول, کارگری