نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

سال جدید در حالی آغاز شده ‌است که گزارش‌های اقتصادی اخیر به سطح بحرانی رسیدنِ نابرابریِ توزیع ثروت در ایران را نشان می‌دهند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، حدود پنج درصد از جمعیت کشور صاحب بیش از پنجاه درصد از ثروت ملی هستند، درحالی که اکثریت قریب‌به‌اتفاق مردم با داشتن درآمدهایی ناچیز با مشکل‌های اقتصادی‌ای روزافزون ... نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, طبقه کارگر, فقر, کار کودکان, کودکان, معیشت

سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

سیاستگذاری‌های کلان در مسیر فقیرترسازی طبقه کارگر و دفاع از منافع ثروتمندان و صاحبان سرمایه قرار گرفته است؛ افزایش نرخ طلا و دلار، صاحبان سرمایه را ثروتمندتر می‌سازد و مزدبگیران با درآمد ثابت را فقیرتر. به گزارش خبرنگار ایلنا، تصمیم گیری در مورد دستمزد ۱۴۰۴ به هفته آخر سال موکول شده است؛ در شرایطی که ... سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر

هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلی‌ای مختلف از حربه‌های کارگزاران رژیم ولی فقیه به‌منظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار می‌کنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ادامه

استثمار, امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, مبارزه طبقاتی

نیاز حداقلی ۲۰۰ درصد افزایش مزد با سبد معیشت، ۳۵ میلیون و ۸۵۷ هزار تومانی

سبد معیشت بهمن‌ماه خانوارهای کارگری با در نظر گرفتن فرمول‌های مورد قبول شورایعالی کار و با اتکا به داده‌های رسمی مرکز آمار ایران، ۳۵ میلیون و ۸۵۷ هزار تومان است. این عدد تفاوت معناداری با رقم تصویب شده در کمیته دستمزد دارد! به گزارش خبرنگار ایلنا، مذاکرات دستمزد ۱۴۰۴ بیش از اندازه به تعویق افتاده ... نیاز حداقلی ۲۰۰ درصد افزایش مزد با سبد معیشت، ۳۵ میلیون و ۸۵۷ هزار تومانی

ادامه

اختلاف طبقاتی, تورم, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, معیشت

تا تغییرات ساختاری اتفاق نیفتد، مهاری برای تورم و نقطه توقفی برای سقوط مزد و حقوق، قابل تعریف نیست

ما نیاز به حداقل ۴۰۰ درصد افزایش روی پایه مزد ۷ میلیون تومانی داریم؛ برای یک زندگی خیلی ساده، کف پایه مزد باید ۲۷ و یا ۲۸ میلیون تومان باشد تا کارگران با مزایای مزدی و طرح طبقه‌بندی و پاداش بتوانند حقوق‌شان را به خط فقر برسانند. به گزارش خبرنگار ایلنا، « در هفت سال ... تا تغییرات ساختاری اتفاق نیفتد، مهاری برای تورم و نقطه توقفی برای سقوط مزد و حقوق، قابل تعریف نیست

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, تورم, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, فلاکت, معیشت

کرونا هم حریف ثروتمندان نشد!

با وجود شیوع ویروس کرونا و آثار مخرب آن که در هر بخشی به چشم می‌خورد، میلیاردرهای آمریکایی از زمان آغاز این بحران در مجموع یک تریلیون دلار به دارایی خود افزودند که بیشترین سود از آن ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا و اسپیس ایکس شد.

 

اقتصاد آنلاین – مهسا نجاتی؛ میلیاردرهای آمریکایی تنها در برابر بیماری همه‌گیر در امان نبودند، بلکه در این بحبوحه شاهد ترقی چشمگیری بودند و ثروت خود را افزایش دادند.

 

بر اساس تجزیه و تحلیل انجام شده توسط جان کالینز در موسسه مطالعات سیاست‌گذاری مشاهده شد که میلیاردرهای آمریکایی از مارس سال جاری ثروت خود را یک تریلیون دلار، یعنی بیش از ۳۴درصد افزایش داده‌اند.

 

این مورد مانند وضعیت پیش آمده در زمان رکود بزرگ سال ۲۰۰۸ نیست که سه سال طول کشید تا ۴۰۰میلیاردر برتر بتوانند ضررهای خود را جبران کنند.

 

یافته‌های کالینز نشان می‌دهد در زمانی که حدود هفت میلیون آمریکایی در خطر تخلیه مسکن خود با به پایان رسیدن مهلت قانونی در پایان سال مواجه هستند، ۶۵۰نفر ثروت خود را افزایش دادند.

 

در حال حاضر ۶۵۰نفر در این لیست حضور دارند که ۴۷نفر تازه به آن اضافه شده و ۱۱نفر به دلیل مرگ یا ضرر مالی از آن خارج شده‌اند.

 

گفتنی است که جف بزوس ثروت خود را از ۱۷ مارس تا ۲۴ نوامبر ۶۹.۴میلیارد دلار افزایش داد و در میان میلیاردرهایی که سود قابل توجهی کسب کرده‌اند قرار گرفت. در حال حاضر دارایی رئیس آمازون و ثروتمندترین فرد روی زمین ۱۸۲.۴میلیارد دلار است.

 

بیشترین سود در این لیست از آن مدیرعامل تسلا و اسپیس ایکس، ایلان ماسک بوده است. در این بازه زمانی، ثروت وی ۴۱۴درصد افزایش یافت و از ۲۴.۶میلیارد دلار به ۱۲۶.۲میلیارد دلار صعود کرد و سبب قرار گرفتن وی در جایگاه دومین فرد ثروتمند جهان پس از جف بزوس شد.

 

تجزیه و تحلیل شکاف نابرابری مالی در ایالات متحده نشان می‌دهد که میلیاردرهای آمریکایی ۴تریلیون دلار، یعنی ۳.۵درصد از کل ثروت‌های خصوصی این کشور را در اختیار دارند.

 

دارایی این میلیاردرها دو برابر بیشتر از مجموع ثروتی است که در اختیار قشر ۵۰درصدی پایین (۱۶۰میلیون نفر) قرار دارد.

در نمودار ارائه شده، میزان تغییر ثروت میلیاردرهای آمریکایی از آغاز بیماری همه‌گیر را مشاهده می‌کنید؛

راغفر ؛ اصلی‌ترین علت شکاف طبقاتی و فروپاشی بخش تولید سیاست‌های نئولیبرالیستی سه دهه گذشته است

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا اظهار داشت: در همین چند وقتی که مجلس جدید شروع به کار کرده شاهد اتخاذ تصمیمات متعددی در جهت رشد سوداگری، سفته‌بازی، صادرات مواد خام و رشد نابرابری‌ها بودیم و تصمیمات متعددی در این زمینه‌ها گرفته شده است که فقط حافظ منافع سوداگران و سفته‌بازان در کشور است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, تحریم, تحلیل

بازرس کانون کارگران ساختمانی؛ کارگران ساختمانی دیگر نمی‌توانند در ماه، یک کیلو برنج یا یک عدد مرغ برای خانه بخرند

«بیکاری کارگران ساختمانی» به دلیل رکود کرونا، تقصیر خود کارگر نیست و از مصادیق بارزِ «بیکاری غیرارادی» محسوب می‌شود؛ حالا کارگری که غیرارادی بیکار شده و نمی‌تواند «نان خالی» بخرد، نه تنها برخلاف همه الزامات قانونی، مقرری بیکاری نمی‌گیرد بلکه قرار است بیمه او هم قطع شود!

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری, گزارش

لاکچری سازی‌های مشکوک این قسمت: اصفهان

نظام صنفی کشاورزی با فشار مردمی و دستور قضایی دادستان موفق شد در راستای تبصره ۴ ماده دو قانون توزیع عادلانه آب بخش محدودی از شعاع ۵۰ متری رودخانه زاینده‌رود را در این شهرک لاکچری‌نشین آزادسازی کند

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, ایران, محیط زیست