نشت مواد رادیواکتیو پایگاه سلاح‌های هسته‌ای انگلیس

پس از ترکیدن مکرر لوله‌های قدیمی، مواد رادیواکتیو از پایگاهی که بمب‌های هسته‌ای انگلیس در آن نگهداری می‌شوند، به دریا نشت کرده است. به گزارش ایرنا از گاردین، اسناد رسمی نشان می‌دهند مواد رادیواکتیو از پایگاه نظامی کولپورت در غرب اسکاتلند که بمب‌های هسته‌ای نیروی دریایی انگلیس در آن نگهداری می‌شوند، به محیط دریاچه لوموند ... نشت مواد رادیواکتیو پایگاه سلاح‌های هسته‌ای انگلیس

ادامه

اسکاتلند, انگلیس, جهان, حقوق بشر, خبر, غرب اروپا, محیط زیست

مبارزۀ هوشیارانۀ جنبش مردمی برای رهایی از منگنهٔ دیکتاتوری ولایی و نقشه‌های تجاوزکارانۀ ترامپ

اکنون کاملاً روشن است که حکومت ولایی در عرصۀ داخلی توان و ارادۀ انجام حداقل تغییرهای لازم برای مدیریت و مهار کردن اَبَربحران‎های چندوجهی برای بهبود زندگی مردم را ندارد. حتی در چنین اوضاع بسیار حادّ و خطرناکی، کارگزاران حکومتی جز گفتاردرمانی و دادن وعده‎های توخالی، و در برخی موارد اعتراف به “اشتباه های گذشته”، ... مبارزۀ هوشیارانۀ جنبش مردمی برای رهایی از منگنهٔ دیکتاتوری ولایی و نقشه‌های تجاوزکارانۀ ترامپ

ادامه

آمریکا, استبداد, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, جمهوری ملی و دموکراتیک, زحمتکشان, سیاسی, محیط زیست

زلزله ۸.۵ ریشتری در شرق روسیه؛ ژاپن دستور تخلیه صادر کرد+ فیلم

زمین لرزه ای به بزرگی ۸.۵ ریشتر شرق روسیه را لرزاند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری رویترز، سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده اعلام کرد: زلزله‌ای به قدرت ۶.۹ ریشتر منطقه‌ی «پتروپاولوفسک-کامتچاتسکی» در شرق روسیه را لرزاند. در پی این زمین‌لرزه، دولت ژاپن هشدارهایی صادر کرده است. به گزارش رسانه ملی ژاپن (NHK)، مقامات ... زلزله ۸.۵ ریشتری در شرق روسیه؛ ژاپن دستور تخلیه صادر کرد+ فیلم

ادامه

آمریکا, جهان, خبر, روسیه, ژاپن, کانادا, محیط زیست, مکزیک

تغییر نظام سیاسی حاکم نخستین گام حیاتی در راه نجات ایران از اَبَربحران‌ها و تهدیدهای خارجی

در نتیجهٔ بیش از چهار دهه سیاست‌های ضدّملی حکومت ولایی، کشور ما اکنون در ضعیف‌ترین موقعیت اقتصادی و با کمترین توان دفاعی وارد مرحله‌ای بسیار خطرناک شده که در آن زمینه برای دست‎اندازی‌های آمریکا در تحولات آتی ایران و جنگ‌افروزی اسرائیل فراهم شده است. از یک سو، تهدیدهای مداوم ماشین جنگی اسرائیل به حملهٔ نظامی ... تغییر نظام سیاسی حاکم نخستین گام حیاتی در راه نجات ایران از اَبَربحران‌ها و تهدیدهای خارجی

ادامه

آمریکا, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, افغانستان, امپریالیسم, امنیتی, ایران, تحلیل, صلح, محیط زیست

سفیر روسیه: تحریم‌های جدید اروپا نمونه‌ای از سیاست‌های نو استعماری است

سفیر روسیه تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه مسکو را نمونه‌ای از سیاست‌های استعماری جدید خواند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از نووستی؛ بسته هفدهم تحریم‌های اروپا علیه روسیه نمونه بارزی از سیاست‌های استعماری جدید غرب است که با تحمیل خدمات و محصولات خود ، در تضاد با مکانیسم‌های بازار آزاد عمل می‌کند. یکولای کوچونوف، سفیر ... سفیر روسیه: تحریم‌های جدید اروپا نمونه‌ای از سیاست‌های نو استعماری است

ادامه

اروپا, استعمار, تحریم, جنوب, جهان, روسیه, غرب, فرانسه, محیط زیست, نروژ

آخرین وضعیت «هیرمان» و «ایلدا» دو شیر ایرانی در باغ وحش ارم

دو شیر ایرانی پس از سال‌ها به ایران بازگشتند، اما در حال حاضر هر دو قلاده شیر نر و ماده بنا به دلایل ژنتیکی اجازه تکثیر ندارند.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، شیر ایرانی با نام علمی Panthera leo persica, زیرگونه‌ای از شیر‌هایی است که در گذشته به دلیل فراوانی زیاد، در دشت‌های کشور زندگی می‌کرد و در حقیقت، نماد ملی ایرانیان بوده است که پس از نگرانی‌های چند ساله مبنی بر انقراض شیر ایرانی در کشور، بازگشت دو قلاده نر و ماده آن، تحت عنوان هیرمان و ایلدا، در سال گذشته، امید به دیدن این گونه جانوری در کشور، دوباره زنده شد.

 

در هشت دهه گذشته بود که شیر ایرانی منقرض شد و از آن زمان تاکنون، این موضوع با حاشیه‌های زیادی روبرو بوده است؛ به طوری که اگرچه برخی از افراد، علت عمده این انقراض را شکار‌های تفریحی شاهزادگان قاجار می‌دانند، امّا کارشناسان حوزه محیط زیست، به جز این دلیل، آلودگی آب، نبود طعمه جانوری مناسب و نابودی زیستگاه را برای این مهم عنوان کرده اند.

 

امیر الهامی، مدیر باغ وحش ارم، در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با وجود دو قلاده شیر نر و ماده در باغ وحش ارم اظهار کرد: در حال حاضر، دو قلاده شیر نر و ماده ایرانی در باغ وحش ارم نگهداری می‌شوند که به دنبال پیگیری‌های باغ وحش ارم و مدیریت شرکت ارم سبز، انتقال این شیر‌ها در سال ۹۸ انجام شد؛ به طوری که در اردیبهشت ماه سال گذشته، شیر نر (هیرمان) , از بریستول انگلستان و شیر ماده (ایلدا) در خردادماه، از دوبلین ایرلند به باغ وحش ارم تهران منتقل شدند.

 

وی بیان کرد: با توجّه به این که باغ وحش ارم، عضو اتحادیه باغ وحش‌های اروپایی یا EAZA است، مطابق با توصیه‌های EEP برای نگهداری شیر ایرانی، توافق‌هایی صورت گرفت و طی یک بازدید از باغ وحش ارم در چند سال گذشته، استاندارد‌هایی مبنی بر این که جایگاه نگهداری این شیر‌ها باید دارای مشخصات خاص و زیرساخت‌هایی باشد، استاندارد‌هایی برای این منظور به ما ارائه شد.

 

چرا دو شیر در حال انقراض زاد و ولد نمی‌کنند؟

 

مدیر باغ وحش ارم تصریح کرد: پس از ساخته شدن جایگاه، بازرسان اتحادیه باغ وحش‌های اروپا به ایران آمدند و از این جایگاه بازدید و آن را تایید کردند که خوشبختانه, این موضوع منجر به انتقال هر دو قلاده شیر ایرانی در بهار سال گذشته به کشور شد که در حال حاضر نیز در باغ وحش ارم نگهداری می‌شوند.

 

الهامی با اشاره به تاریخچه شیر ایرانی گفت: ۱۱۰ سال پیش بود که دولت ایران حدود ۱۰ قلاده از شیر‌های ایرانی را به انگلستان هدیه داد که بدنبال آن، این شیر‌ها در آن کشور تکثیر شدند و در حال حاضر نیز، در باغ وحش‌های اتحادیه اروپا به صورت پراکنده زندگی می‌کنند.

 

وی ادامه داد: ۸۰ سال قبل، شیر به طور کامل در کشور منقرض شد و از آن زمان به بعد هیچ گونه شیری در کشور زندگی نکرده است تا این که موفق شدیم دو قلاده از این گونه جانوری را به کشور منتقل کنیم و در حال حاضر نیز، تعدادی از این شیر‌های آسیایی در ایالت گجرات هند زندگی می‌کنند.

 

مدیر باغ وحش ارم تصریح کرد: شیر ماده (ایلدا) حدود ۴ سال سن و شیر نر (هیرمان) حدود ۹ سال سن دارد که در حال حاضر در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند و این شیر‌ها بر اساس قوانین و مقررات اتحادیه باغ وحش‌های اروپایی برای گونه‌های انتقال یافته به کشور‌های دیگر، تحت نظر هستند؛ به طوری که سلامتی آن‌ها به طور مرتب پایش و هرچند وقت یک بار، وضعیت سلامتی آن‌ها بررسی و مورد پرسش قرار می‌گیرد که ما این کار را از طریق فرم‌های ارسالی از سوی اتحادیه انجام می‌دهیم.

 

الهامی در پایان با اشاره به وضعیت سلامت دو شیر انتقال یافته به باغ وحش ارم تاکید کرد: در حال حاضر، هر دو شیر نر و ماده در سلامت کامل به سر می‌برند و خوشبختانه هیچ گونه مشکلی ندارند؛ به طوری که هر یک از آن‌ها به صورت روزانه, ۱۰ کیلو غذا می‌خورند و در هفته، پنج روز تغذیه می‌شوند که این روند در تمامی باغ وحش‌های جهان عادی است.

 

وی در پایان, با اشاره به تکثیر این گونه جانوری خاطرنشان کرد: در حال حاضر، دو قلاده شیر نر و ماده بنا به دلایل ژنتیکی اجازه تکثیر ندارند.

نگرانی گوترش از شکل‌گیری جنگ سرد

با تک‌روی‌های دولت آمریکا و کمرنگ شدن نقش رهبری سازمان ملل، تضعیف چندجانبه گرایی و افزایش پوپولیسم و ملی گرایی، «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل نگران شکل‌گیری جنگ سردی جدیدی در جهان است که این بار برنده شدن در آن آسان نخواهد بود.

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, المان, امریکا, انگلستان, جنگ سرد, جهان, چین, دانش, روسیه, سازمان ملل, سیاست جهانی, شرق آسیا, فرانسه, فقر, محیط زیست

جریان زندگی در تاریکی غارهای بجستان

غارها ذخائر طبیعی هستند که نقش مهمی را نیز در زنجیره طبیعت ایفا می‌کنند، اما متاسفانه عواملی همچون نبود آگاهی، ورود بی‌ضابطه افراد و همچنین معدن کاوی به این ذخائر ارزشمند صدمه می‌زنند در صورتی که در تاریکی غارها زندگی در جریان است.

ادامه

اجتماعی, ایران, خبر, گزارش, محیط زیست

آتش‌سوزی در کالیفرنیا، پهنه‌ای به وسعت ۱۰ برابر شهر نیویورک + فیلم

آتش سوزی در کالیفرنیا در سال جاری رکورد بی‌سابقه‌ای برجای گذارد بطوریکه تاکنون حدود ۸۰۹هزار هکتار از اراضی این ایالت در آتش سوخته؛ پهنه‌ای که به اندازه ۱۰ برابر شهر نیویورک گزارش شده است.

ادامه

امریکا, جهان, حوادث, خبر, محیط زیست, ویدیو