داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا از نئولیبرالیسم انتقاد کرد و گفت که نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را که گریبانگیر دموکراسی‌ها شده است، وخیم‌تر کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا شنبه شب در نشستی با حضور نمایندگان سازمان‌های مردم‌نهاد، فعالان محیط زیست و گروه‌های اقلیت در آستانه اجلاس دو روزه سران ... داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, تحلیل, فقر, گرسنگی, گروه ۲۰, محیط زیست, نئولیبرالیسم

حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمی‌های فرانسه

هفت واحد تولیدی پتروشیمی فرانسه پرسنل خود را اخراج یا در معرض تعدیل قرار دادند. در واکنش به این اقدام، کارگران در تمام این سایت‌های تولیدی دست به اعتصاب قدرتمندی زده‌اند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری (WFTU)، این تشکل به نمایندگی از ۱۰۵ میلیون کارگر عضو خود در ۱۳۰ ... حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمی‌های فرانسه

ادامه

امنیت شغلی, جهان, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری, مبارزه طبقاتی, محیط زیست, همبستگی

رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساخت‌ها و ساختمان‌های این کشور خبر داد

میگل دیاز کانل رئیس جمهور کوبا بامداد دوشنبه گفت که زلزله ۶.۸ ریشتری در این کشور به خانه‌ها و خطوط انتقال برق خسارت زده و موجب رانش زمین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، دیاز کانل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: زلزله موجب رانش زمین و خسارت به خانه‌ها و خطوط انتقال ... رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساخت‌ها و ساختمان‌های این کشور خبر داد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, خبر, کوبا, محیط زیست

مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هسته‌ای بدون آشتی با آمریکا

تارنمای تحلیلی دیپلمات در گزارشی به بررسی روابط تیره میان جزایر اقیانوس آرام و آمریکا پرداخته و آورده است که جزایر واقع در این منطقه با خشمی آشتی‌ناپذیر خواهان عدالت هسته‌ای برای جزایر مارشال هستند؛ جایی که واشنگتن ۱۲ سال آزمایش هسته‌ای انجام داده و عواقب آن را بر عهده نمی‌گیرد. به گزارش روز یکشنبه ... مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هسته‌ای بدون آشتی با آمریکا

ادامه

آمریکا, اقیانوسیه, جزایر مارشال, جهان, چین, حقوق بشر, گزارش, محیط زیست

گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همه‌جانبهٔ اقتصادی‌سیاسی و بروز جنگ‌های خانمان‌سوز دست‌وپنجه نرم می‌کند. جهان سرمایه‌داری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابری‌های عمیق که در آن میلیون‌ها انسان از ابتدائی‌ترین حقوق طبیعی‌شان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیت‌های اجتماعی، جنگ‌ها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را به‌طورجدی تهدید می‌کنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

ادامه

آزادی, آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, امپریالیسم, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فقر, فلسطین, لبنان, مارکسیسم-لنینیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

تجمع مردم دشتی و تنگستان در اعتراض به فعالیت دوباره معدن مرمریت

عصر دیروز مردم شهرستان‌های دشتی و تنگستان در استان بوشهر به نشانه اعتراض به فعالیت دوباره معدن سنگ مرمریت در کنار عمارت تاریخی شیرینه و بزرگترین چشمه آب شیرین منطقه تجمع کردند.

 

به گزارش ایلنا، عصر دیروز پنجشنبه ۹ مرداد ماه بیش از ۵۰۰ نفر از مردم شهرستان‌های دشتی و تنگستان برای جلوگیری از فعالیت معدن سنگ مرمریت که در کنار عمارت تاریخی “شیرینه” و بزرگترین آبشخور شیرین حیات وحش منطقه آغاز به فعالیت کرده است به نشانه اعتراض در کوه بیرمی تجمع کرده بودند.

 

سید کریم موسوی فعال محیط زیست درباره این تجمع به ایلنا، گفت: از آنجا که کوه‌خواری طعم دلپذیری در این روزها برای زیاده‌خواهان دارد در کنار خبرهای ناگوار دیگر که از بام سرافراز ایران”دماوند” و آتش سوزی دیگر کوه های کشورمان را می شنویم، معدن مرمریت تنگه “شیرینه” کوه “بیرمی” نیز با وجود مقاومت نزدیک به ۲ سال مردم شهرستان دشتی جهت ابطال پروانه این معدن، متاسفانه دوباره آغاز به کار کرده است.

 

وی ادامه داد: عصر دیروز زن و مرد، پیر و جوان و حتی کودکان خردسال به نشانه اعتراض در گرمای شرجی بالای ۵۰ درجه منطقه به نشانه اعتراض پس از پیاده روی در کوه بیرمی در مقابل این معدن تجمع کردند.

 

این فعال محیط زیست افزود: متاسفانه چند نفر با خودروهای‌شان  و فحاشی به سمت مردم معترض حمله‌ور شدند که عده ای از جوانان فعال محیط زیست شیشه های خودروها را شکستند؛ البته با پادرمیانی بزرگترها موضوع ختم به خیر شد و معترضان  دست به اقداماتی نزدند که این افراد بخواهند به نفع خودشان از آن سو استفاده کنند.البته نیروی انتظامی هم در محل حضور داشت.

 

حسن باغبانی دیگر فعال محیط زیست نیز در گفت و گو با ایلنا در این باره گفت: از آذرماه سال ۹۷ با فعالیت این معدن کار در کوه بیرمی مخالفت کردیم.مدتی فعالیتش متوقف شد اما چند روز پیش با مجوز از سوی شورای تامین استان دوباره فعالیتش را آغاز کرده  است این در حالی است که اغلب فعالان محیط زیست در حال خاموش کردن آتش‌سوزی مراتع بوشکان در منطقه بودیم.

 

این فعال محیط زیست اضافه کرد:مجوزی که برای معدن کار از سوی شورای تامین صادر شده است از نظر ما مردم منطقه کاملا باطل است چرا که در کنار عمارت تاریخی “شیرینه” و بزرگترین چشمه آب شیرین در کوه “بیرمی” آن هم با توجه به بحران بی آبی در منطقه شکل گرفته است.

 

وی افزود : به ادارات آب منطقه‌ای و میراث فرهنگی مراجعه کردیم اما آنها گفتند هیچ گونه مجوزی دال بر اینکه این معدن اجازه فعالیت داشته باشد را صادر نکرده اند. برای پیگیری این موضوع به سازمان صمت استان هم  مراجعه کردیم که اجازه دیدار  با رئیس این سازمان را به ما ندادند.

 

پرونده حکم ۵۶۰۰ هکتاری و خطر حذف جنگل‌های هیرکانی از ثبت جهانی؟

چند روزی است که اعطای مالکیت ۵۶۰۰ هکتار از جنگل‌های آق‌مشهد ساری به یک شخص بر اساس یک سند قدیمی باعث واکنش‌های زیادی شده است این در حالیست که این ۵۶۰۰ هکتار بخشی از جنگل‌های هیرکانی است که سال گذشته در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

ادامه

المان, ایران, جهان, گزارش, محیط زیست

وقف دماوند؟ شوخی می‌کنید؟

“سازمان جنگل‌ها از صدور سند وقف یک برش از کوه دماوند خبر داده اما سازمان اوقاف در واکنش به این خبر اعلام کرد که زمین وقف شده بخشی از کوه دماوند نیست، بلکه بخشی از یک مرتع است.” وقتی با این خبر مواجه می شوی باید تحقیق کنی که آیا این یک شوخی است و ... وقف دماوند؟ شوخی می‌کنید؟

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, فساد, گزارش, محیط زیست

نابودی زمین‌هایی کشاورزی خوزستان با انتقال آب/ این طرح ضدحیات بشری است

نماینده مردم اهواز، باوی،حمیدیه و کارون در مجلس ضمن تشریح دلایل مخالفت خود با طرح انتقال آب سرشاخه‌های کارون به فلات مرکزی گفت: این طرح نه منطقی است، نه استدلال علمی و کارشناسی دارد و نه در آن به مسائل زیست محیطی توجه شده از همین رو اجازه این انتقال را نخواهیم داد.   سید ... نابودی زمین‌هایی کشاورزی خوزستان با انتقال آب/ این طرح ضدحیات بشری است

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, محیط زیست, مصاحبه و گفتگو