گفتههای سران “نظام” و بیانیهها و تبلیغات حکومتی و بهویژه سخنرانیهای اخیر خامنهای نشاندهندهٔ وضع بسیار نامتعادل حکومت ولایی و آشفتگی در سیاستگذاریهای داخلی و خارجی آن است. تحولات پنج ماه گذشته نیز باید به مسعود پزشکیان نشان داده باشد که در ساختار قدرت رژیم ولایی تحقق دستاوردهای اساسی و واقعی برای مردم از بالا، ... غروب رهبری ولایی فرصتی ارزنده برای آغاز حرکت به سوی دگرگونیهای بنیادی در ایران
روز گارِ تلخِ کارگران مصدومشده و خانوادههایشان سه ماه بعد از حادثه طبس / صدایمان به جایی نمیرسد
کارگرانِ شبِ حادثهی معدنجو، آسیبِ مغزی دیدهاند، پزشکان عذر برخی را خواسته و تشخیصِ از کارافتادگی دادهاند. بسیاری از آنها فعلا نمیتوانند کار کنند و برخی احتمالا تا آخرِ عمرشان هم به وضعیتِ عادی برنگردند. خانوادهی این کارگران، این سه ماه را با مستمریِ ۱۰ میلیون تومانیِ معدنجو گذراندهاند؛ مستمریای که معلوم نیست تا چه ... روز گارِ تلخِ کارگران مصدومشده و خانوادههایشان سه ماه بعد از حادثه طبس / صدایمان به جایی نمیرسد
گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»
خلق آذربایجان قرنهای متمادی در جنبش رهاییبخش خلقهای ما علیه ستمگران داخلی و خارجی برای دست یافتن به استقلال، آزادی، و حق حاکمیت ملّی همواره نقشی برجسته داشته است. از مبارزهٔ خلق آذربایجان در پیشبُردِ جنبش مشروطیت (۱۲۸۵-۱۲۹۰خورشیدی) گرفته تا برپایی جنبش دموکراتیک آذربایجان بهرهبری شیخ محمد خیابانی علیه استعمار و ارتجاع فئودالی در ایران ... گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»
گرامیباد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»
شانزده آذر روز دانشجو، نمادِ اتحاد دانشجویان و مبارزه با دیکتاتوری، استبداد، وامپریالیسم! جنبش دانشجوئی در ایران در زمرهٔ حرکتهای اجتماعیای است که از جایگاهی پیشتاز در مبارزه با استبداد برخوردار بوده و از فرازونشیبهایی زیاد دربُرهههای زمانیای مختلف عبور کرده است. اکثر دانشجویان در ایران در همهٔ دورانها از تبار طبقههای زحمتکش یا لایههای ... گرامیباد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»
فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمیشود
«فارن افرز» در تحلیلی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا هشدار داد که جامعه آمریکا بهشدت دوقطبی شده و انتظار میرود باتوجه به عمیقتر شدن «بحران مشروعیت» در این کشور، جامعه آمریکایی با تحولات سیاسی خشونتآمیزی مواجه شود و این مشکلی است که راهیابی «دونالد ترامپ» و یا «کامالا هریس» به کاخ سفید آنرا ... فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمیشود
کمبود وسایل نقلیه عمومی عامل اصلی گسترش کرونا در تهران
دولت میخواهد مردم را با تهدید وادار به زدن ماسک در اماکن عمومی کند. از اصلیترین مراکز شیوع کرونا وسایل نقلیه عمومی است که در آنها امکان حفظ فاصله اجتماعی وجود ندارد و دولت هم اقدامی برای افزایش این وسایل نمیکند.
آمار مرگ بر اثر کرونا در ایران همچنان رو به افزایش است. این ویروس در شبانه روز گذشته جان ۲۲۱ نفر را در ایران گرفت. وضع در شهرهای بزرگ و پرجمعیت وخیمتر است.
در چند روز گذشته میزان ابتلا به بیماری کرونا در تهران از مرز هشدار گذشته و به گفته مسئولان «اسفناک» شده است. یکی از مهمترین مکانهایی که شهروندان تهران در آن در معرض ابتلا به کرونا قرار میگیرند، ایستگاههای قطارهای زیرزمینی و واگنهای پر آنهاست. وضع در اتوبوسها و تاکسیها هم بهتر از مترو نیست.
دولت میگوید یک طرف ماجرا مردمی هستند که مقررات بهداشتی را رعایت نمیکنند، نه ماسک میزنند نه فاصله اجتماعی را را رعایت میکنند. حالا قرار است دهان و بینی آنهایی که از زدن ماسک سرپیچی میکنند را با توسل به نیروی انتظامی بپوشانند.
مناف هاشمی، معاون حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران به خبرگزاری ایلنا گفته است که استفاده از ماسک با سختگیری خیلی بیشتری نسبت به قبل دنبال میشود و از این به بعد به کسی اجازه داده نخواهد شد بدون ماسک از وسایل نقلیه عمومی استفاده کند. به گفته او نیروی انتظامی هم در این اماکن حضور دارد و ناظر بر رعایت مقررات است.
اما عده کسانی که از استفاده از ماسک سرپیچی میکنند بسیار کم است. به گفته مناف هاشمی آنها فقط یک تا سه درصد مسافران را تشکیل میدهند. پس منبع خطر واقعی کجاست و آیا با چماق نیروی انتظامی میشود از پس معضل برآمد؟
“امکان حفظ فاصله اجتماعی نداریم چون وسایل نقلیه عمومی کافی نداریم”
فرنوش نوبخت، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران به خبرگزاری ایلنا میگوید: «مترو با همان ظرفیت و حتی بیشتر از ظرفیتهای معمول در حال کار است تا فاصله اجتماعی رعایت شود.» او همچنین به کم شدن عده مسافران مترو اشاره کرده که با ظرفیت یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر قبل از کرونا اکنون به ۹۰۰ هزار نفر رسیده، اما همچنان امکان فاصله اجتماعی آنگونه که در شرایط کرونا لازم است، در آن وجود ندارد.
او میگوید: «شرایط کرونا با شرایط عادی فرق دارد و اگر بخواهیم فاصلهها را بیشتر کنیم این مساله یک رابطه کاملا خطی است و باید تعداد قطارها خیلی بیشتر شود، در حالی که قطار بیشتری در اختیار نداریم.»
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران در پاسخ به این سوال که چرا علیرغم شیوع کرونا و ازدحام در برخی خطوط دو رام شش و هفت به خطوط قطارها اضافه نشده میگوید: «دو رام قطار اصلا تاثیر آنچنانی ندارد. ما روزانه ۱۴۰ قطار باید به خطوط وارد کنیم.»
او همچنین گفته است که متروی تهران در تعمیرات تجهیزات و قطارها با مشکل روبرو است اما فعالیت مترو متوقف نشده است.
ایلنا به نقل از محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران نوشته است که او در جریان یکی از جلسات پیشین شورای شهر به خبرنگاران گفته بود: «به دلیل بازگشایی فعالیتها و استفاده از حمل و نقل شاهد افزایش آمار هستیم، به گونهای که در مترو تعداد مسافران از یک میلیون نفر هم گذشته است».
حدود ۷۰ درصد بازنشستگان حداقلیبگیر هستند
کف دستمزد برای کارگران دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است و برای بازنشستگان کشوری و لشکری هم همین کف در نظر گرفته شده، اما دولت تاکید دارد که الزام قانونی برای کارکنان دولت است و سازمان تامین اجتماعی سازمانی دولتی نیست.
راه حل بحرانهای خطرناک کشورمان، نصیحت کردن به دیکتاتور نیست!
سران “نظام”- و در رأس آنان خامنهای و روحانی- بههمراه کارگزاران ارشد درون دستگاههای این “نظام” در پیشگیری، مدیریت، و حتی تخفیف بحرانها، بحرانهای گسترده و چندوجهیای که فراروی کشورمان قرار دارند، عاجز ماندهاند.
دیلیمیل: ساخت داروی مقابله با عوارض ریوی کرونا توسط متخصص ایرانی
یک متخصص ایرانی ساکن آمریکا با اشاره به ماندگاری عوارض کووید-۱۹ بر عملکرد ریه در برخی از بیماران مبتلا در کرونا، درصدد ساخت دارویی است که مراحل سفت شدن یا فیبروز ریه را متوقف و درمان کند.
ابتلای ۱۱۲ نفر از پرسنل درمانی بیمارستانهای “دکتر غرضی” و “فاطمه الزهرا” به کرونا
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان گفت: تاکنون تعداد حدود ۳۵۰۰ نفر بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای دکتر غرضی و فاطمه الزهرا نجف آباد بستری شده و همچنین تعداد ۱۱۲ نفر از پرسنل درمانی این مجموعه نیز به این بیماری مبتلا شدهاند.