
یک مطالعه مشخص کرد درصد اروپاییهایی که میگویند به آمریکا بعد از چهار سال ریاست جمهوری ترامپ دیگر نمیتوان اعتماد کرد بیشتر از درصد مخالفان این گفته است.
یک مطالعه مشخص کرد درصد اروپاییهایی که میگویند به آمریکا بعد از چهار سال ریاست جمهوری ترامپ دیگر نمیتوان اعتماد کرد بیشتر از درصد مخالفان این گفته است.
وزیران دفاع اتحادیه اروپا با اشاره به تهدیدهای موجود علیه منافع قاره سبز، در حالی از تدوین راهبرد نظامی مستقل اروپا تا سال ۲۰۲۲ خبر دادهاند که همچنان چالشهای بزرگی در این راه وجوددارد.
وزیر خارجه آلمان امروز در پاریس اعلام کرد: امنیت مشترک در اروپا بدون روسیه ممکن نیست.
پوتین گفت: «کسی که بخواهد روسیه را به عنوان یک کشور بزرگ دفن کند، ما برای او مراسم تشییع جنازه برگزار خواهیم کرد».
این پنهانی نیست که دونالد ترامپ طرفدار اتحادیه اروپا نیست. در چهار سال گذشته این رئیس جمهور آمریکا درباره بریگزیت مثبت صبحت کرده و مدعی شده که این بلوک برای “سود جستن از آمریکا” ایجاد شده است.
صدراعظم آلمان میگوید نشانهها حاکی از عقبنشینی آمریکا از ادعای رهبری جهان است و با این اوصاف، اروپا هم باید در اولویتهای خود تجدیدنظر کند.
به گزارش مهر به نقل از یورونیوز، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، به کشورهای اروپایی هشدار داد که بطور جدی درباره واقعیت جدیدی که جهان با آن مواجه است فکر کنند؛ اینکه احتمالاً ایالات متحده آمریکا دیگر نمیخواهد رهبر جهان باشد.
او در جریان مصاحبه با خبرنگارانی از شش روزنامه اروپایی از جمله «لوموند» فرانسه و «گاردین» انگلیس، گفت که دیگر نمیتوان این موضوع را تائید کرد که آمریکا همچنان خواستار رهبری جهان است و با توجه به این واقعیت، لازم است که کشورها اولویتهای خود را اصلاح کنند.
مرکل در این باره گفت: ما با این طرز تفکر بزرگ شدهایم که آمریکا میخواهد یک قدرت جهانی باشد. اما ممکن است که این کشور اکنون تصمیم بگیرد که این نقش را کنار بگذارد؛ بنابراین ضروریست تا اروپا درباره جهانی بدون رهبری آمریکا عمیقاً فکر کند.
به نظر میرسد که فشارهای دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای افزایش سهم آلمان در تامین هزینههای نظامی ناتو و همچنین تصمیم او برای خروج ۹۵۰۰ نظامی آمریکایی از پایگاههای آلمان در تغییر دیدگاه مرکل بی تاثیر نبوده است.
مرکل در جریان گفتگو با این شش روزنامه اروپایی تاکید کرد که حضور نظامی آمریکا در اروپای مرکزی بیش از هر چیز به نفع خود آمریکاست و گفت: با حضور نظامیان آمریکایی در آلمان، علاوه بر کمک به تقویت سیاستهای دفاعی آلمان و دیگر کشورهای اروپایی عضو ناتو، از منافع ایالات متحده آمریکا در منطقه نیز محافظت میشود.
او تاکید کرد که همچنان به تقویت پتانسیلهای نظامی آلمان ادامه خواهد داد.
مرکل همچنین در جریان این گفتگو با اشاره بر ضرورت بهبود روابط با روسیه گفت: دلایل خوبی برای ادامه گفتگوهای سازنده با روسیه وجود دارد. تاثیر استراتژیک روسیه بر کشورهایی مانند سوریه و لیبی و همچنین کشورهای همسایه ما در اروپا بسیار چشمگیر بوده است.
مرکل پیش از این در ماه سپتامبر نیز به تندی از آمریکا انتقاد کرده و گفته بود که اروپا باید به فکر امنیت خود باشد زیرا آمریکا «بطور خود به خودی» از آنها حمایت نخواهد کرد، همانطور که در طول جنگ سرد چنین کاری را نکرد.
اظهارات مرکل در حالی ایراد شد که پیشتر نیز «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، انفعال واشنگتن در مواجهه با بحران کرونا را نشانه ضعف رهبری آمریکا بر جهان عنوان کرد و درباره موازنه قدرت به سمت شرق (چین) هشدار داد.
یک نشریه آمریکایی پیشبینی کرد با تداوم یکجانبهگرایی ترامپ، نه تنها شاهد تضعیف رهبری واشنگتن در سطح جهان خواهیم بود، بلکه این ضعف در سایه ظهور سایر قدرتها، دائمی خواهد شد.
سردبیر روزنامه رای الیوم در مطلبی به شکوفایی چین و شکست آمریکا در مواجهه با بحران کرونا پرداخت و نوشت هماکنون جنگ سردی میان دو طرف جریان دارد.
وزیر امور خارجه روسیه در مقالهای در روزنامه پولیتیک فرانسه نوشت : هژمونی برتری و سلطه بر دیگر کشورها یا نظام تک قطبی جهانی پایان یافته است و همکاری باعث گسترش صلح و پیشرفت اروپا میشود.
یک اندیشکده روسی نوشته است شیوع ویروس کرونا موجب افول نظم لیبرال و شروع جنگ نوینی در حوزه فناوریهای جدید، بههمراه تشدید اختلافات ژئوپولیتیک خواهد شد.
یک پایگاه خبری در استرالیا با اشاره به شیوع بیماری «کووید-۹» در دنیا به تحلیل ناکارآمدیهای نظام سرمایهداری پرداخته و نوشته این بیماری همهگیر انگارههای زیربنایی این ایدئولوژی را با پرسشهایی جدی روبرو کرده است.