وزیر خارجه روسیه امروز سهشنبه، در کنفرانس مطبوعاتی خود به دیپلماسی روسیه در سال ۲۰۲۴ پرداخت و مسیر آن را برای سال ۲۰۲۵ ترسیم کرد. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز در کنفرانس مطبوعاتی خود که جمعبندی ۲۰۲۴ محسوب میشود، عنوان کرد: «حامیان منشور سازمان ملل متحد در حال حاضر با ... لاوروف: آمریکا رقبایش را با تحریم و ترور کنار میزند
کانادا، آمریکا را به قطع عرضه برق و انرژی تهدید کرد
کانادا ممکن است در صورت اعمال تعرفهها، عرضه انرژی به ایالات متحده را قطع کند. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از تاس؛ ملانی ژولی، وزیر امور خارجه کانادا، در مصاحبه با شبکه سیتیوی گفت: مقامات کانادا در حال بررسی گزینه قطع عرضه برق و انرژی به ایالات متحده هستند. این موضوع پس از آن مطرح ... کانادا، آمریکا را به قطع عرضه برق و انرژی تهدید کرد
تلاش واشنگتن برای اخراج روسیه از صنعت نفت صربستان
ایالات متحده از روسیه میخواهد سهم خود را از «صنعت نفت صربستان» خارج کند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ام اس ان: جیمز اوبراین، هماهنگکننده تحریمهای ایالات متحده، در رادیو و تلویزیون صربستان اعلام کرد که روسیه باید به طور کامل از سهم خود در صنعت نفت صربستان (شرکت NIS که ۵۶٫۱۵ درصد آن ... تلاش واشنگتن برای اخراج روسیه از صنعت نفت صربستان
اختلافات سیاسی تابع اولویت اقتصادی/ لندن بهدنبال ترمیم روابط با پکن
«ریچل ریوز» وزیر دارایی انگلیس در شرایطی که برخی از جناحهای تندرو در داخل تلاش میکنند تا چین را بهعنوان یک تهدید امنیتی و کشور متخاصم معرفی کنند، با هدف تقویت تجارت، سرمایهگذاری متقابل و بازسازی روابط اقتصادی به پکن سفر کرده است. به گزارش روز شنبه ایرنا، ریوز در آستانه این سفر اعلام کرد ... اختلافات سیاسی تابع اولویت اقتصادی/ لندن بهدنبال ترمیم روابط با پکن
فرهنگیان؛ مبارزۀ اثرگذار علیه خصوصیسازی نظام آموزشی و استبداد حاکم
در سالهای اخیر فرهنگیان کشورمان یکی از نیروهای فعال در مبارزه علیه رژیم ولایت فقیه بودهاند. در حین مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی و همرزمان فرهنگی خود، حامیان پیگیر جنبش دانشجویی، مبارزان طبقه کارگر، جنبش پرستاران، مبارزان جنبش بازنشستگی، مبارزه دانشاموزان، و مبارزانی پیگیر علیه حجاب اجباری و قوانین ضد زن و تبعیض جنسیتی و ... فرهنگیان؛ مبارزۀ اثرگذار علیه خصوصیسازی نظام آموزشی و استبداد حاکم
کرونا وبحران اقتصاد جهانی: رشد دنیا منفی؛ رشد چین مثبت
چین و هند بر خلاف غالب کشورهای دنیا در سال ۲۰۲۰ شاهد رشد اقتصادی مثبت خواهند بود. این واقعیت به معنای کمتر شدن فاصله اقتصاد چین از اقتصاد آمریکاست.
بر اساس برآورد صندوق بینالمللی پول در سال جاری میلادی به دلیل بحران “پاندمی” کرونا، اقتصاد جهانی رشد منفی را تجربه خواهد کرد و اقتصاد همه کشورهای اروپایی، آمریکای شمالی، استرالیا و ژاپن و… رشد منفی را تجربه خواهد کرد، اما چین با رشد اقتصادی ۱.۲ درصد از معدود کشورهایی خواهد بود که شاهد رشد اقتصادی مثبت خواهد بود.
به گزارش عصرایران، بر اساس پیشبینی صندوق بینالمللی پول از رشد اقتصادی دنیا در سال ۲۰۲۰، کشورهای چین و هند و برخی کشورهای آفریقایی و شرق آسیا در سال جاری میلادی شاهد رشد مثبت خواهند بود در حالی که غالب کشورهای دنیا رشد منفی را تجربه خواهند کرد.
صندوق بینالمللی پول روز چهارشنبه ارزیابی جدیدی از میزان رشد اقتصادی دنیا در سال جاری میلادی منتشر کرد و ارزیابی بدبینانهتری نسبت به ارزیابی ماه آوریل خود درباره تاثیرات کرونا بر اقتصاد جهان، ارایه کرد.
نقشه وضعیت رشد اقتصادی کشورهای دنیا در سال ۲۰۲۰ بر اساس پیش بینی صندوق بین المللی پول. مناطق سبز دارای رشد مثبت، نارنجی صفر یا رشد منفی زیر ۳ درصد و مناطق قرمز دارای رشد منفی بیش از ۳ درصد
این نهاد جهانی، کل ضرر اقتصادی ناشی از کرونا بر اقتصاد جهان را ۱۲ تریلیون دلار (۱۲ هزار میلیارد دلار) برآورد کرده و ارزیابی قبلی خود درباره رشد منفی ۳ درصد اقتصاد جهانی را به رشد منفی ۴.۹ درصد تغییر داده است.
برای مقایسه میزان بزرگی رشد منفی ۴.۹ برای اقتصاد جهانی کافی است این میزان را تاثیر بحران اقتصاد جهانی در سال ۲۰۰۹ مقایسه کرد که طی آن سال رشد منفی اقتصاد دنیا تنها ۱ درصد بود.
با این حال برآورد صندوق میگوید وضعیت چین و هند و برخی دیگر از کشورهای حوزه شرق آسیا و آفریقا در مقایسه با دیگر کشورهای دنیا از نظر رشد منفی اقتصادی بهتر است و چین امسال شاهد رشد ۱.۲ درصدی مثبت ئ هند نیز شاهد رشد ۱.۹ درصدی خواهد بود.
به بیان دیگر با بزرگی حجم اقتصاد چین رشد منفی ۸ درصدی ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۲۰ و در مقابل رشد مثبت ۱.۲ درصدی چین، فاصله اولین و دومین اقتصاد بزرگ دنیا را (ایالات متحده آمریکا و چین) را کمتر از همیشه خواهد کرد و چین را به فتح جایگاه نخستین و بزرگترین اقتصاد دنیا، نزدیکتر خواهد کرد.
در سال جاری رشد منفی اقتصادی ایالات متحده آمریکا و منطقه یورو بسیار بیشتر از متوسط رشد منفی اقتصاد جهانی خواهد بود. ایالات متحده آمریکا شاهد رشد منفی ۸ درصدی و مطقه یورو نیز شاهد رشد منفی ۱۰.۲ درصدی یعنی بیش از دوبرابر متوسط رشد منفی اقتصاد جهانی خواهند بود.
تغییر ۳ باره برآورد صندوق بین المللی پول از وضعیت اقتصادی دنیا در سال ۲۰۲۰ طی ماه های گذشته. هر بار صندوق برآورد بدبینانه تری نسبت به برآورد قبلی داشته است.
برای ایران نیز ارزیابی صندوق حاکی از رشد اقتصادی منفی ۶ درصد برای سال ۲۰۲۰ میلادی است. رییس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران دیروز صحت این ارزیابی صندوق را زیر سوال برده است.
ژاپن از استقرار سامانه موشکی آمریکا منصرف شد
دولت ژاپن میگوید استقرار سامانه موشکی «آجیس آشور» برایش مقرون به صرفه نیست و از عملی کردن این طرح منصرف شده است.
چرا «قطع ارتباط» آمریکا با چین امکان پذیر نیست؟
صرفنظر از اینکه این قطع ارتباط صورت بگیرد یا نگیرد باید گفت ماهیت آن به قانون اقتصادی مربوط میشود و ابتدا باید بررسی شود این گزینه قابلیت اجرا دارد یا خیر.
اندیشکده روسی؛ آلمان سیاستهای ضدچینیِ آمریکا را دنبال نمیکند
کارشناس روس معتقد است که آلمان با توجه به ضرورتهای مناسبات با پکن و شرایط بینالمللی، محور ضدچینی ایالات متحده آمریکا را دنبال نمیکند.
رای الیوم؛ غول بزرگی بهنام چین درحال ظهور است و سلطه آمریکا بر جهان پایان یافت
سردبیر روزنامه رای الیوم در مطلبی به شکوفایی چین و شکست آمریکا در مواجهه با بحران کرونا پرداخت و نوشت هماکنون جنگ سردی میان دو طرف جریان دارد.