«ریچل ریوز» وزیر دارایی انگلیس در شرایطی که برخی از جناحهای تندرو در داخل تلاش میکنند تا چین را بهعنوان یک تهدید امنیتی و کشور متخاصم معرفی کنند، با هدف تقویت تجارت، سرمایهگذاری متقابل و بازسازی روابط اقتصادی به پکن سفر کرده است. به گزارش روز شنبه ایرنا، ریوز در آستانه این سفر اعلام کرد ... اختلافات سیاسی تابع اولویت اقتصادی/ لندن بهدنبال ترمیم روابط با پکن
نخستوزیر گرجستان به «ماکرون»: مراقب اوکراین باش و درباره تفلیس و مسکو دروغ نگو!
نخستوزیر گرجستان به رئیسجمهور فرانسه توصیه کرد که درباره گرجستان و روسیه دروغ نگویید و بهتر است مراقب اوضاع اوکراین باشد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ریانووستی، «ایراکلی کوباخیدزه» نخستوزیر گرجستان به «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه توصیه کرد که بهتر است مراقب اوضاع اوکراین باشد و درباره روسیه و گرجستان دروغ نگوید. رئیسجمهور ... نخستوزیر گرجستان به «ماکرون»: مراقب اوکراین باش و درباره تفلیس و مسکو دروغ نگو!
به دنبال صحبتهای وزیرخارجه برکنار شده لیبی، مردم این کشور با برپایی تظاهرات خواستار برکناری عبدالمجید دبیبه نخست وزیر شدند
به دنبال سخنان جدید وزیر امور خارجه برکنار شده دولت موقت وحدت ملی لیبی که دیدار با وزیر خارجه اسرائیل را با اطلاع و هماهنگی دولت این کشور اعلام کرده بود، شهروندان لیبی خواستار برکناری «عبدالمجید دبیبه» شدند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، « نجلا منقوش» وزیر امور خارجه سابق دولت وحدت ملی لیبی در اوت ... به دنبال صحبتهای وزیرخارجه برکنار شده لیبی، مردم این کشور با برپایی تظاهرات خواستار برکناری عبدالمجید دبیبه نخست وزیر شدند
تعدادی از سربازان اوکراینی تحت تعلیم در فرانسه از ارتش گریختهاند
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام نظامی فرانسوی گزارش داد، دهها سرباز اوکراینی عضو یک لشگر نیروهای برگزیده در زمان گذراندن آموزش نظامی در خاک فرانسه از ارتش فرار کردهاند. به گزارش ایسنا، در شرایطی که جنگ با روسیه به نفع کییف پیش نمیرود و نیروهای مسلح اوکراین با کمبود نیرو و تجهیزات دست ... تعدادی از سربازان اوکراینی تحت تعلیم در فرانسه از ارتش گریختهاند
ساحل عاج نظامیان فرانسه را اخراج میکند + فیلم
کشور ساحل عاج در غرب آفریقا اعلام کرد که نیروهای نظامی فرانسه پس از حضور در چند دهه گذشته، در ماه جاری (ژانویه ۲۰۲۵) خاک ساحل عاج را ترک خواهند کرد. به گزارش ایرنا از الجزیره، ساحل عاج به این ترتیب به تازه ترین مورد کشورهای غرب آفریقا تبدیل میشود که روابط نظامی با کشور ... ساحل عاج نظامیان فرانسه را اخراج میکند + فیلم
اندیشکده روسی؛ آلمان سیاستهای ضدچینیِ آمریکا را دنبال نمیکند
کارشناس روس معتقد است که آلمان با توجه به ضرورتهای مناسبات با پکن و شرایط بینالمللی، محور ضدچینی ایالات متحده آمریکا را دنبال نمیکند.
به گزارش تسنیم اندیشکده اوراسیاییِ روسیه، مقالهای را به قلم آرتیِم سوکولف، کارشناس مسائل آلمان و اتحادیه اروپا منتشر کرده است. در این مقاله نویسنده تلاش کرده تا ضمن بیان ضرورتهای دولت آلمان برای گسترش مناسبات با چین، سیاستهای کنونی و استراتژیهای آتی این کشور درباره پکن را بررسی کند.
سوکولف در مقدمه این مقاله، مینویسد: در نگاه اول، مناسبات کنونی آلمان و چین با پیشرفت گسترده و پویایی بالایی همراه است. روابط اقتصادی دو کشور در حال توسعه است و برای برلین، پکن در زمینه صادرات به عنوان مهمترین شریک تجاری، بازار و هدف سرمایهگذاری در نظر گرفته میشود. در سال ۲۰۱۸ تجارت بین آلمان و چین ۲۰۰ میلیارد یورو بود. غولهای صنعتی آلمان به صورت فعال در چین و محلِ تولید، نمایندگی میشوند. از سوی دیگر آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان سفرهای متعددی به چین دارد و دیدارهای وی بیانگر سطح بالای اعتماد بین دولتهای پکن و برلین است.
آلمان مسیر ضدچینی واشنگتن را دنبال نمیکند
وی در ادامه با اشاره به اظهارات هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان، اضافه میکند: ماس در بیانیههای خود، چین را قدرت بزرگ آینده و بزرگترین شریک تجاری برلین مینامد که اتحادیه اروپا باید استراتژی مشترک اروپایی درباره آن را تهیه کند. همزمان ماس از مشکلات در روابط برلین و واشنگتن خبر میدهد. این اظهارات نشان میدهد که ایالات متحده آمریکا تلاش میکند تا تحول چین به یک ابرقدرت جهانی را متوقف کند اما به نظر میرسد که سخنان وزیر امور خارجه آلمان نوعی عصیان در برابر سیاستهای ضدچینی ایالات متحده است.
محدودیتهای آلمان علیه چین
کارشناس روس معتقد است: در عین حال تناقضات بسیاری در روابط برلین و پکن وجود دارد که آنها را تنها نمیتوان در قالب انتقاد از نقض حقوق بشر در چین تعریف کرد. مشکلات مهمی در عمگرایی اقتصادی مشاهده میشود و رویکرد برلین نسبت به رشد اقتصادی چین بسیار احتیاطآمیز است. نگرانی اصلی به فعالیت شرکتهای چینی در اتحادیه اروپا و آلمان مربوط میشود که دلیل آن به خرید داراییهای مهم مانند زیرساختهای حساس توسط شرکتهای چینی است و در این زمینه دولت آلمان مجبور شد محدودیتهای قانونی را علیه این شرکتها اعمال کند.
همکاری اقتصادی همزمان با انتقاد سیاسی
سوکولف سیاست آلمان در رابطه با چین را وضعیت همکاری و انتقاد همزمان میداند و ادامه میدهد: در حال حاضر مسائل به اصطلاح حقوق بشری، لفاظی دستگاه سیاست خارجی آلمان در رابطه با دولت چین است که روز به روز گسترش مییابد و بر خلاف کشورهای دیگر کاملا سازمانیافته به نظر میرسد. برلین پیش از این نسبت به سیاستهای پکن در مورد اویغورها انتقاد کرده بود و در حال حاضر انتقادها را بر وضعیت تایوان و مناطق اطراف آن، متمرکز کرده است.
تعیین استراتژی به جای کاهش روابط با چین
به اعتقاد نویسنده، برلین مجبور است برخی از تحولات مربوط به چین مانند گسترش رقابتهای پکن و واشنگتن، افزایش قدرت سیاسی و اقتصادی چین، بحران درونی اتحاد آتلانتیک و همچنین برخی وضعیتهای سیاسی و اقتصادی در اتحادیه اروپا و خود آلمان را رها کند.
سیاستمداران آلمانی در گزارشهای خود با این وضعیت که جمهوری خلق چین در آینده نزدیک از قدرتهای پیشرو است، موافقند. اروپای متحد که طبق برنامه خود باید به یک بازیگر بینالمللی تمام عیار تبدیل شود، مجبور میشود در مناسبات خود با پکن به دنبال یک استراتژی کابردی و مؤثر برای مشارکت متقابل باشد.
دوگانگی همکاری و رقابت برلین در برابر چین
کارشناس روس معتقد است که روابط آلمان و جمهوری خلق چین نیز همانند روابط پکن و واشنگتن، در قالب دوگانگی همکاری و رقابت گسترش مییابد. برای نمونه مشارکت برلین و پکن در پروژه یک کمربند – یک جاده و عملیات مشترک برای نصب فناوری نسل پنجم در آلمان، همزمان با اعمال محدودیت توسعه اقتصادیِ چین و انتقاد از سیاستهای داخلی این کشور ادامه دارد. به عبارت دیگر با وجود همه اظهارات علیه چین، برلین تلاش میکند تا مرزهای همکاری با این کشور را ترسیم کند و در قالب آن تا جایی که امکانپذیر است، فعالیت کند.
وی ادامه میدهد: در حال حاضر سیاستمداران آلمانی تلاش میکنند تا با در نظر گرفتن واقعیتها، قالبهای جدیدی از مناسبات دو کشور طراحی کنند. در اکتبر ۲۰۱۹، گروهی از سیاستمداران آلمانی سازمان پلِ چینی را تاسیس کردند که برای گسترش ارتباطات بین آلمان و چین در زمینه اقتصاد و جامعه مدنی طراحی شده است.
سولوکف در پایان تاکید میکند: تمایل برای توسعه همکاریها با چین به معنی تقویت مواضع آلمان و اروپا در مواضع جهانی است. اما وقتی اتحادیه اروپا با چین همکاری میکند، این اتحادیه به شکل یک مذاکره کننده قوی ظاهر نمیشود، در واقع هر چند آلمان توانسته با اعمال محدودیتهای اقتصادی برای چین، به کنترل بیشتر بپردازد، اما کشورهای اروپای جنوبی و شرقی در حال فروش داراییهای خود هستند.
ژنرال آمریکایی: تصمیم ترامپ برای بازگرداندن نیروها از آلمان تنها بهآمریکا ضربه میزند
یک ژنرال آمریکایی تصمیم ترامپ برای بازگرداندن نیروهای خود از خاک آلمان را خطایی بزرگ و تصمیمی سیاسی دانست که تنها به خود آمریکا آسیب میرساند.
حزب سبز آلمان: به نیروهای آمریکایی و تسلیحات اتمی آنها نیازی نداریم
حزب سبز آلمان با استقبال از تصمیم آمریکا برای خروج بخشی از نیروهای خود از خاک آلمان همچنین خواستار خروج تسلیحات اتمی آمریکا از خاک کشورش شد.
در پی اجرای دستور ترامپ، شمار نیروهای امریکایی در آلمان به ۲۵ هزار نفر کاهش مییابد
رییس جمهوری آمریکا تایید کرد که حدود ۱۰ هزار نفر از نیروهای نظامی این کشور از آلمان خارج میشوند.
یک نظرسنجی بینالمللی نشان میدهد؛ واکنش چین به کرونا بهتر از آمریکا بوده است
نتایج یک نظرسنجی بینالمللی نشان داد، تعداد افرادی که فکر میکنند چین واکنش بهتری به همهگیری کووید-۱۹ داشته، از آنهایی که گمان میکنند ایالات متحده عملکرد بهتری داشته، بیشتر است.