سفیر چین: آمریکا نمی‌تواند ما را بترساند

سفیر چین در آمریکا گفت واشنگتن نمی‌تواند پکن را با تصمیماتش در راستای تجارت دوجانبه بترساند. به گزارش ایسنا، جنگ تجاری که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده با وضع تعرفه‌های بالای تجاری جدید خود علیه تعداد زیادی از کشورها به راه انداخته باعث متوقف شدن حجم عظیم تجارت بین ۲ اقتصاد اول جهان شده است؛ ... سفیر چین: آمریکا نمی‌تواند ما را بترساند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا

نیوزویک: در شرایطی که پکن درسایه فشارهای آمریکا با جهش روبروست، اقتصاد واشنگتن زمین خورد

نشریه نیوزویک نوشت: در شرایطی که اقتصاد آمریکا زیر فشار تورم، بدهی‌های کلان و کاهش رشد قرار دارد، چین با عبور موفق از تحریم‌ها و فشارهای واشنگتن، جهشی چشمگیر در شاخص‌های اقتصادی ثبت کرد و توازن قدرت جهانی را به سوی شرق سوق داد. به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از این نشریه آمریکایی، در هفته‌ای ... نیوزویک: در شرایطی که پکن درسایه فشارهای آمریکا با جهش روبروست، اقتصاد واشنگتن زمین خورد

ادامه

آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اروپا, تحریم, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

نیوزویک: آمریکا از فرسودگی تجهیزات ارتش نگران است

هفته نامه «نیوزویک» با اشاره به نگرانی آمریکا درباره فرسودگی تجهیزات ارتش این کشور، از مهمترین تحولات پنتاگون بعد از جنگ سرد در این حوزه خبر داد که طی آن ۳۶ میلیارد دلار برای توسعه پهپادها و نوسازی کامل سیستم‌های تسلیحاتی خود سرمایه‌گذاری می کند. به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از نیورویک، وزارت ... نیوزویک: آمریکا از فرسودگی تجهیزات ارتش نگران است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

فنلاند، نروژ و سوئد «خط آهن جنگی» ایجاد می‌کنند

فنلاند برای طرح ساخت یک خط ریلی جدید با سوئد و نروژ که انتقال و جابجایی تجهیزات نظامی ناتو را در صورت بروز جنگ تسهیل می‌کند، مبلغ ۲۰ میلیون یورو اختصاص داده است. به گزارش ایسنا، روزنامه ایلتالهتی چاپ فنلاند نوشت، هلسینکی سیاست دیرینه بی‌طرفی خود را کنار گذاشته و در آوریل ۲۰۲۳ و پس ... فنلاند، نروژ و سوئد «خط آهن جنگی» ایجاد می‌کنند

ادامه

اتحادیه اروپا, اوکراین, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, سوئد, شرق اروپا, شمال اروپا, فنلاند, ناتو, نروژ

هشدار کارشناسان آمریکایی: زرادخانه هسته‌ای آمریکا مانند یک کادیلاک مدل ۱۹۷۵ است

کارشناسان آمریکایی هشدار دادند زرادخانه هسته‌ای آمریکا در وضعیت اسفناکی قرار دارد. باشگاه خبرنگاران به نفل از تاس؛ کارشناسان بنیاد «هریتیج» (Heritage Foundation)، یک اندیشکده محافظه‌کار، به همراه گروهی از قانونگذاران آمریکایی به دولت دونالد ترامپ هشدار داده‌اند که زرادخانه هسته‌ای این کشور «منسوخ شده» و نیاز به نوسازی اساسی دارد. «باب پیترز»، کارشناس بازدارندگی ... هشدار کارشناسان آمریکایی: زرادخانه هسته‌ای آمریکا مانند یک کادیلاک مدل ۱۹۷۵ است

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, ایتالیا, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, سوئد, گزارش, هلند

جوزپ بورل؛ پایان سیستم تحت رهبری آمریکا و ورود به عصر آسیا اکنون در مقابل چشمان ما اتفاق می‌افتد

جوزپ بورل، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا در میان نشانه‌هایی مبنی بر جایگزین شدن آسیا به جای ایالات متحده به عنوان مرکز قدرت جهانی خواستار اتخاذ استراتژی محکم‌تر در قبال چین شد و گفت: «شکوفایی چین تحسین برانگیز و احترام آمیز می‌شود اما همزمان سوال‌ها و نگرانی‌های زیادی وجود دارند.»

 

به گزارش یورونیوز ؛ وی که امروز دوشنبه ۲۵ مه (۵ خرداد) به دعوت کنفرانس سفیران آلمان پیامی ویدئویی منتشر کرد، ابتدا اشاره داشت که آلمان قرار است ریاست شورای امنیت سازمان ملل در ماه ژوئن و شورای اتحادیه اروپا در ماه ژوئیه را بر عهده بگیرد و انتظارات از این کشور زیاد است.

 

وی سپس به بحران شیوع ویروس کرونا در اروپا اشاره کرد و خطاب به آلمان گفت: «دوباره ما روی شما حساب باز می‌کنیم تا اروپا را از بحران عبور دهید و مطمئن شویم که از آن قوی‌تر بیرون خواهیم آمد.»

 

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، تاکید کرد که پیشنهادهای آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه برای جبران خسارت‌های مربوط این وضعیت جسورانه است: «فکر می‌کنم این همان چیزی است که اروپا به آن نیاز دارد.»

 

آقای بورل در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد که باید روی راه‌حل‌های مشترک سرمایه‌گذاری کرد و از همبستگی واقعی بهره برد.

 

باید کل اروپا را گرد هم آورد

 

قرار است کمیسیون اروپا روز چهارشنبه طرح اقتصادی مقابله با بحران ویروس کرونا را پیشنهاد کند. طرحی ۱۰۰۰ میلیارد یورویی با هدف حراست از یکپارچگی مالی اروپا. این طرح در حالی مطرح خواهد شد که هفته گذشته دو قدرت اصلی اتحادیه اروپا یعنی آلمان و فرانسه از طرح ۵۰۰ میلیاردی برای مواجهه با این بحران پرده برداشتند. هلند، اتریش، سوئد و دانمارک از مخالفان اعطای بلاعوض نقدینگی به کشورهای نیازمند اتحادیه برای مرتفع مردن بحران کرونا هستند.

 

وی افزود: «ابتکار عمل فرانسه و آلمان از هر زمان دیگری ضروری‌تر است. اما در عین حال تنها یک توافق فرانسوی-آلمانی کافی نیست.»

 

رئیس دستگاه دیپلماسی اروپا تاکید که باید کل اروپا را گرد هم آورد.

 

وی در عین حال گفت که این موضوع سخت است: «من این را قبل از قبول این منصب می‌دانستم اما در این شش ماه به طور مستقیم خودم آن را تجربه کرده‌ام.»

 

وی درباره علت سخت بودن گرد هم آوردن اروپا گفت: «این کار دشواری است. کار سختی است زیرا اختلاف‌های عمیقی بین کشورهای عضو درباره بسیاری از مسائل وجود دارد.»

 

آقای بورل افزود: «ما فاقد یک فرهنگ استراتژیک مشترک هستیم و تمایل به سازش کمتر از حدی است که باید باشد.»

 

ما در دنیایی بدون رهبری زندگی می‌کنیم که در آن آسیا به‌طور فزاینده از نظر اقتصادی، امنیتی و فن‌آوری اهمیت پیدا خواهد کرد.

 

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه به تغییر چشمگیر وضعیت دنیا اشاره کرد و افزود: «ما در دنیایی بدون رهبری زندگی می‌کنیم که در آن آسیا به‌طور فزاینده از نظر اقتصادی، امنیتی و فن‌آوری اهمیت پیدا خواهد کرد.»

 

پایان دوران رهبری آمریکا و ورود به عصر آسیا

 

وی افزود: «تحلیلگران مدت‌هاست درباره پایان سیستم تحت رهبری آمریکا و ورود به عصر آسیا صحبت می‌کنند. این اکنون در مقابل چشمان ما اتفاق می‌افتد.»

 

مسئول دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا، تاکید کرد که اگر قرن بیست و یکم، به یک قرن آسیایی چرخش پیدا کند، همانطور که قرن بیستم آمریکایی بود، ممکن است از این بیماری همه‌گیر به‌عنوان نقطه عطف این روند یاد شود.

 

وی معتقد است که این نخستین بحران بزرگ در دهه‌های اخیر است که ایالات متحده واکنش‌های بین‌المللی به آن را رهبری نمی‌کند.

 

وی اضافه کرد که «شاید آمریکا به این موضوع اهمیت ندهد اما هر جا که نگاه می‌کنیم شاهد رقابت‌های فزاینده هستیم. به‌خصوص بین ایالات متحده و چین.»

 

آقای بورل تاکید کرد که فشارها برای اینکه طرف یکی از این‌ها گرفته شود در حال افزایش است: «به‌عنوان اتحادیه اروپا، باید منافع و ارزش‌های خود را دنبال کنیم.»

 

وی تصریح کرد: «رقابت آمریکا و چین تاثیر فلج کننده‌ای بر سیستم چندجانبه در شورای امنیت سازمان ملل، گروه بیست، سازمان جهانی بهداشت و جاهای دیگر دارد.»

 

وی تاکید کرد که این موضوع باعث اختلاف نظرهای بیشتر، وتوهای بیشتر و توافق‌های کمتر می‌شود.

 

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا این مسئول اروپایی پیش‌بینی کرد در این شرایط چین قدرتمندتر و جسورتر می‌شود: «شکوفایی چین تحسین برانگیز و احترام آمیز می‌شود اما همزمان بسیاری از سوال‌ها و نگرانی‌های زیادی وجود دارند.»

 

وی افزود: «روابط ما باید بر پایه اعتماد، شفافیت و عمل متقابل باشد. این موضوع در حال حاضر همیشه رخ نمی‌دهد. ما تنها زمانی این شانس را خواهیم داشت که با چین در چارچوب نظم جمعی به توافق برسیم.»

 

وی ابراز امیدواری کرد که این موضوع در اجلاس سران اتحادیه اروپا و چین در پاییز پیش رو محقق شود.

 

وی معتقد است که اروپا در مقابل چین به یک استراتژی محکم‌تر نیاز دارد که این موضوع مستلزم داشتن روابط و همکاری‌های بیشتر با بقیه کشورهای دموکراتیک آسیایی است. وی در این زمینه همکاری با هند، ژاپن و کره‌جنوبی را مثال زد.

 

روسیه: آمریکا عمداً به ثبات راهبردی در جهان آسیب می‌رساند

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: خروج آمریکا از پیمان “آسمان باز”، ادامه سیاست از بین بردن ثبات راهبردی است که طی سال‌های اخیر در واشنگتن دنبال شده و اتهامات علیه مسکو نیز تنها بهانه‌ای برای این اقدامات است.  

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا

چین آمریکا را به دادن «پاسخ قاطعانه» تهدید کرد

پکن در واکنش به اظهارات سناتورهای آمریکایی درباره امکان تحریم چین به بهانه کرونا، تهدید کرد که در صورت تصویب هرگونه لایحه‌ای در کنگره آمریکا، قاطعانه به آن پاسخ خواهد داد.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

گلوبال ریسرچ: ترامپ به‌دنبال تشدید درگیری با چین به‌روش‌های مختلف است

هرچند که تنش‌های آمریکا و چین به دوران قبل از کرونا باز می‌گردد، اما آمریکا با مقصر دانستن چین به عنوان منشأ اصلی ویروس کرونا و به کار بردن دیگر تاکتیک‌ها به دنبال افزایش تنش‌ بیشتر با این کشور است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, ایران, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, سوریه, کره شمالی, کوبا, مقاله, ونزوئلا