گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

براساس گزارشی به نقل از وزارت خارجه آمریکا، مقامات چین پس از مذاکرات نوامبر ۲۰۲۳ با ایالات متحده از ادامه مذاکرات کنترل تسلیحات هسته‌ای خودداری کرده و به گزینه‌های پیشنهادی «پاسخ اساسی» ارائه نکرده‌اند. به گزارش ایسنا، وب‌سایت خبری «سمافور» امروز پنجشنبه، به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا گزارش داد: «متأسفانه، جمهوری خلق ... چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

نامزد طرفدار چین برنده انتخابات نخست‌وزیری جزایر سلیمان شد

پارلمان جزایر سلیمان، وزیر خارجه سابق این کشور را که معتقد به روابط نزدیک با چین است را به عنوان نخست‌وزیر انتخاب کرد. به گزارش روز پنج‌شنبه ایرنا، مجله کثیرالانتشار «ایندیاتودی» در گزارشی، انتخاب «جرمیا مانل» به عنوان نخست وزیر جزایر سلیمان را یک پیروزی برای چین ارزیابی کرد. براساس این گزارش، نمایندگان پارلمان جزایر ... نامزد طرفدار چین برنده انتخابات نخست‌وزیری جزایر سلیمان شد

ادامه

استرالیا, اقیانوسیه, امنیتی, جزایر سلیمان, جنوب اقیانوس آرام, جهان, چین, شرق آسیا

عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از ۳ روستا در مناطق شرقی

فرمانده ارشد اوکراین از عقب‌نشینی نظامیان این کشور از سه روستا در مناطق شرقی خبر داد. به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، ژنرال «الکساندر سیرسکی» فرمانده ارشد اوکراین از عقب‌نشینی نظامیان این کشور از سه روستا در مناطق شرقی خبر داد. وی گفت که پس از این‌که روسیه تعداد قابل توجهی از نظامیان خود ... عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از ۳ روستا در مناطق شرقی

ادامه

اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

تولید واکسن کرونا؛ عرصه منفعت‌طلبی سیاسی آمریکا و بازی با جان انسان‌ها

در حالی که واکسن همواره سلاحی قدرتمند برای انسان جهت شکست ویروس قلمداد شده است، سیاست‌بازان آمریکایی نیاز مردم جهان را که چشم‌انتظار دسترسی به واکسن علیه ویروس کرونا هستند نادیده می‌گیرند.

 

به گزارش تسنیم به نقل از رادیو بین‌المللی چین، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» دو روز قبل در گزارشی مدعی شد که پلیس فدرال آمریکا موسوم به «اف‌بی‌آی» و وزارت امنیت داخلی این کشور در حال آماده شدن برای صدور یک هشدار عمومی هستند؛ مضمون این هشدار این است که «هکرهای چینی در تلاشند نتایج تحقیقات آمریکا درباره پیشرفت‌های صورت‌گرفته در زمینه ساخت واکسن ویروس کرونا و همچنین درمان‌های جدید برای این بیماری را سرقت کنند».

 

این مورد، تازه‌ترین مورد از سری ترفندها و نیرنگ‌های اخیر کاخ سفید با هدف بی‌اعتبار کردن چین محسوب می‌شود.

 

پیش از این نیز اخباری توسط شبکه خبری «سی‌ان‌ان» منتشر شده است که نشان می‌دهند مقامات آمریکایی درصدد هستند چین را مقصر حملات سایبری انجام‌شده به نهادهای آمریکا از جمله بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها و شرکت‌های داروسازی جلوه دهند.

 

سؤالی که در این بین مطرح می‌شود، این است؛ از زمان شیوع کرونا، دولت آمریکا چه اقداماتی در زمینه تحقیق و تولید واکسن ضد ویروس کرونا انجام داده است؟

 

از ابتدای ماه مارس سال جاری میلادی، دولت آمریکا به‌دلیل تلاش برای خرید تکنولوژی تولید واکسن از یک شرکت بیوتکنولوژی آلمانی به‌ارزش ۱ میلیارد دلار، مورد توجه رسانه‌های خبری قرار گرفت؛ قرار بود که این تکنولوژی صرفاً مجوز استفاده در آمریکا را داشته باشد.

 

اخیراً نیز یک کنفرانس بین‌المللی تحت ریاست اتحادیه اروپا با هدف بررسی اپیدمی ویروس کرونا تشکیل شد که تمام کشورهای شرکت‌کننده در این کنفرانس حضور و پاسخی مثبت نشان دادند و جمعاً مبلغی معادل ۷.۴ میلیارد یورو برای پیشبرد تحقیقات و تولید و توزیع عادلانه واکسن کرونا اختصاص دادند اما دولت آمریکا، به‌عنوان کشور توسعه‌یافته برتر جهان، چهره واقعی خود را نشان داد و هیچ پولی در این زمان اختصاص نداد.

 

آنچه در این زمینه مبهم‌تر جلوه می‌کند، این است که بر اساس گزارش روز گذشته (۱۰ ماه مه) شبکه خبری «ای‌بی‌سی»، تحقیقات دکتر «پیتر داسزاک» ویروس‌شناس معروف آمریکایی در زمینه ویروس کرونا نیز از سوی دولت آمریکا به حالت تعلیق درآمده است زیرا این تحقیقات با همکاری دو مؤسسه ملی بهداشت آمریکا و مؤسسه تحقیقات ویروس «ووهان» در حال انجام بود.

 

چنین اقدامی از سوی دولت واشنگتن موجب شد مردم بار دیگر به این حقیقت پی ببرند که با وجود اپیدمی جهانی کرونا، فشار زیاد و مداخله سیاستمداران آمریکایی در روند تحقیقات علمی و منفعت‌طلبی سیاسی کاخ سفید با شعار «اول آمریکا»، به اوج خود رسیده است.

 

سالهاست که آمریکایی‌ها به‌صورتی آشکار در حال نقض قوانین بین‌الملل و قواعد اصولی روابط بین‌الملل هستند و حملات بزرگ و سازمان‌یافته جاسوسی و سایبری را علیه دولت‌های خارجی، شرکت‌ها و افراد عملیاتی کرده‌اند.

 

برخی از سیاست‌بازان آمریکایی با اینکه نهادهای اطلاعاتی خود را برای هماهنگی در مسیر جعل واقعیت و تهیه اسناد مخفیانه «ائتلاف پنج‌چشم» و اتهام‌زنی علیه چین به‌بهانه سرقت‌های سایبری تحت فشار قرار داده‌اند، اما در دروغ‌پردازی و سیاه‌نمایی علیه پکن بارها شکست خورده و به دامی افتاده‌اند که نمی‌توانند از آن رهایی پیدا کنند.

 

حقیقت همواره باقی خواهد ماند و باید در نظر گرفت که چین اولین کشوری بود که اپیدمی کرونا را اعلام کرد. چین در زمینه تحقیقات درباره واکسن کرونا و مسیرهای رهایی از این ویروس، در خط مقدم کشورهای جهان قرار دارد و همکاری شفافی با دیگر کشورها برای تحقیق و تولید واکسن کرونا در پیش گرفته است.

 

همان‌طور که برخی از صاحب‌نظران تأکید کرده‌اند، چین، کشوری است که بیشترین تجربه را در زمینه مقابله با کرونا دارد و بنابراین، نیازی ندارد از راه سرقت اطلاعات آمریکا به جایی برسد.

 

در زمان حاضر، تعداد مبتلایان قطعی به کرونا در آمریکا، از مرز یک میلیون و ۳۷۰ هزار نفر فراتر رفته است و سیاست‌بازان آمریکایی با وجود ناکامی‌های مکرر در مهار کرونا، به‌دنبال نیرنگ و فریبکاری در کار تحقیق و تولید واکسن کرونا هستند و پیشرفت در زمینه تولید واکسن ضدکرونا را یک برگ برنده جداگانه در عرصه سیاسی تلقی می‌کنند و روند تولید این واکسن را که باید در قالب یک همکاری بین‌المللی پیش گرفته شود به یک عرصه رقابتی تبدیل کرده‌اند.

 

در حالی که واکسن همواره سلاحی قدرتمند برای انسان جهت شکست ویروس قلمداد شده است، سیاست‌بازان آمریکایی نیاز کل مردم جهان را که چشم‌انتظار دسترسی به واکسن علیه ویروس کرونا هستند نادیده می‌گیرند و مسیر تحقیقات بین‌المللی در زمینه تولید واکسن را به عرصه‌ای برای رقابت و حتی فرصتی برای فرافکنی و دروغ‌گویی علیه کشورهای دیگر تبدیل کرده‌اند و از این نیرنگ‌بازی‌ها به‌عنوان آخرین ابزار سیاسی خود استفاده می‌کنند و در حقیقت با این کار، در حال بازی با جان انسان‌ها هستند.

دور خیز اروپا و چین برای کنار زدن آمریکا از معادلات بین‌المللی

با توجه به سیاست‌های یکجانبه آمریکا در سال‌های اخیر، اختلافات در دو سوی آتلانتیک موجب شده اتحادیه اروپا کاهش مناسبات با آمریکا و رویکرد به چین را در دستور کار خود قرار دهد.

ادامه

المان, جهان, چین, خبر, سیاست جهانی, شرق آسیا

اندیشکده آتلانتیک: چین به ایران کمک میکند اما آمریکا دخالت و تحریم

یک اندیشکده آمریکایی در تحلیلی در زمینه روابط گرم ایران و چین نوشت، سیاست نگاه به شرق برای ایران موضوعی کم اهمیت نیست بلکه ضرورتی راهبردی است.

ادامه

امریکا, ایران, تحریم, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, شرق آسیا, مقاله