اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشان‌دهنده “تشدید بی‌سابقه” تنش‌ها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بی‌سابقه تنش‌ها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

ادامه

آمریکا, اروپای مرکزی, اسلواکی, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, صلح, فرانسه

کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین گفت که به‌روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشک‌های دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, انگلیس, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, فرانسه

چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا و شی جین‌پینگ رئیسان جمهوری برزیل و چین از ارتقای مشارکت راهبردی خود در سطح جهانی خبر داده و بر اولویت دادن به صلح بین‌المللی تاکید کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا که چهارشنبه میزبان شی بود، گفت: چین و برزیل در دنیایی که گرفتار مناقشه‌های مسلحانه ... چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند

ادامه

آسیا پاسیفیک, آمریکای لاتین, اروپا, برزیل, چین, خبر, زنان, شرق آسیا, صلح, مشارکت راهبردی

واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیت‌های تسلیحات هسته‌ای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش

تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات

رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جین‌پینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو به‌عنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات

ادامه

آسیا, آسیا پاسیفیک, اقتصادی, تایوان, جهان, چین, خبر, ٰژئوپلیتیک, ژاپن, شرق آسیا, صلح

اندیشکده آتلانتیک: چین به ایران کمک میکند اما آمریکا دخالت و تحریم

یک اندیشکده آمریکایی در تحلیلی در زمینه روابط گرم ایران و چین نوشت، سیاست نگاه به شرق برای ایران موضوعی کم اهمیت نیست بلکه ضرورتی راهبردی است.

 

به گزارش فارس، یک اندیشکده آمریکایی به تازگی در تحلیلی به ابعاد روابط راهبردی بین ایران و چین پرداخت و نوشت، چین برخلاف آمریکا دخالتی در امور ایران ندارد و در زیر فشار تحریمها به این کشور کمک میکند.

 

اندیکشده «شورای آتلانتیک» در تحلیلی در این زمینه نوشت، روابط دوجانبه ایران و چین بیش از یک دهه است که از اهمیت راهبردی برخوردار شده و به نظر میرسد ویروس همه گیر کرونا حتی آنرا تقویت کرده است. در حالی که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا حاضر به لغو تحریم‌ها برای مبارزه با کرونا نشده، چینی‌ها در حال ارسال تجهیزات پزشکی به ایران هستند.

 

این اندیشکده با اشاره به روابط گذشته تهران و پکن با وجود تحریم های واشنگتن نوشت، چین در حالی یک دهه قبل به بزرگترین شریک تجاری ایران مبدل شد که تحریم‌های آمریکا علیه برنامه هسته‌ای ایران همه جهان به خصوص اروپا را همراه خود کرده بود. این مسیر با بازگشت تحریمهای آمریکا پس از خروج یکجانبه دولت ترامپ از برجام سرعت بیشتری گرفته شده است. باوجود راهبرد فشار حداکثری واشنگتن، ارزش داد و ستد ایران با چین در سال ۲۰۱۹ نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار رسید. در نتیجه، سیاست نگاه به شرق موضوعی کم اهمیت برای ایران نیست بلکه   ضرورتی راهبردی است.

 

بر اساس این گزارش، هنگامی که ایران در سال‌های دور به هواپیما‌های جنگنده نیاز داشت، این پکن بود که جنگنده های «اف-۷» که نسخه چینی «میگ-۲۱» بود را در اختیار ایران قرار داد. وقتی بانکهای اروپایی تحت فشار تحریم‌های آمریکا نتوانستند خدمات مورد نیاز به ایران ارائه دهند، بازهم این بانکهای چینی بودند که وارد میدان شدند.

 

این اندیشکده آمریکایی نوشت، چین کماکان نفت ایران را خریداری می‌کند و این پول در بانک‌های چین است. چینی‌ها نیز خدمات و محصولاتی را به ایران میدهند که آمریکاییها و اروپاییها به دلیل تحریم‌ها قادر به انجام آن نیستند.

 

شورای آتلانتیک در خاتمه نوشت بسیاری در تهران همکاری با چین را بهترین گزینه می‌دانند چرا که از نظر آن‌ها پکن مانند کشورهای غربی به ویژه آمریکا در امور داخلی‌شان دخالت نمی‌کند.

روسیه و چین به مقابله با برخورد سیاسی با موضوع کرونا ادامه می‌دهند

روسای جمهوری روسیه و چین در مذاکره تلفنی خود، بر ادامه کار مشترک برای تولید واکسن و داروی ویروس کرونا، تقویت تلاش‌های بین‌المللی برای مهار این بیماری و جلوگیری از برخورد سیاسی با این مسئله تأکید کردند.

ادامه

جهان, چین, خبر, روزنامه نگاران, شرق اروپا

مجله نیچر: چین هنگام شیوع کرونا برای جهان فرصت فراهم کرده بود

به نوشته نیچر مداخلات غیردارویی چین در آغاز شیوع کرونا نه تنها از شیوع بیشتر آن در داخل کشور جلوگیری کرد، بلکه پنجره فرصتی برای مهار کرونا در سطح جهان فراهم کرده بود.

ادامه

امریکا, انگلستان, جهان, چین, حقوق بشر, شرق آسیا, گزارش