در حالی که آمریکا تامین مالی سازمان بهداشت جهانی را معلق کرده است چین یک کمک ۳۰ میلیون دلاری دیگر در اختیار این سازمان قرار داد.
رویداد۲۴؛ این دومین بار در جریان شیوع و همه گیری ویروس کرونا در چین و دیگر کشورهای جهان است که پکن به سازمان بهداشت جهانی کمک مالی می کند.
این سازمان به دلیل آنچه آمریکا آن را «چین محور» خوانده مورد انتقاد قرار گرفته است اما کمک های چین نشان می دهد که پکن از نحوه کار این سازمان رضایت دارد.
چین اولین بار در ماه مارس اعلام کرد کمک ۲۰ میلیون دلاری در اختیار سازمان بهداشت جهانی قرار داده است تا با قدرت به کار خود برای مهار ویروس کرونا ادامه دهد.
آمریکا و برخی از کشورهای غربی از چین انتقاد کردهاند که در زمینه مقابله با کرونا و اطلاع رسانی راجع به آن کوتاهی کرده و سازمان بهداشت جهانی هم در این زمینه خوب کارنکرده است.
اما با توجه به کمک ۵۰ میلیارد دلاری چین به این سازمان به نظر می رسد پکن متعهد شده است کمک های بیشتری هم در اختیار سازمان بهداشت جهانی قرار دهد.
گنگ شوانگ سخنگوی وزارت خارجه چین هم اختصاص کمک ۵۰ میلیون دلاری کشور به سازمان جهانی را برای مساعدت به سازمان و همکاری با کشورهای در حال رشد برای مهار کرونا با اهمیت دانست.
او افزود که چنین اقداماتی از سوی چین نشان دهنده اعتماد و حمایت دولت و مردم این کشور از سازمان بهداشت جهانی است.
روسیه: هیچ شواهدی در خصوص پنهانکاری چین درباره ویروس کرونا وجود ندارد
سخنگوی کرملین در واکنش به برخی ادعاهای مقامات غربی گفت که هیچگونه شواهدی نیست که نشان دهد پکن در مراحل اولیه شیوع ویروس کرونا، برخی اطلاعات را در این خصوص را از دیگر کشورهای جهان مخفی کرده باشد.
دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین امروز (پنجشنبه) در کنفرانس خبری خود تصریح کرد که مسکو هیچ شواهدی مبنی بر پنهانکاری چین در زمینه شیوع «کروناویروس» ندارد.
بنا به گزارش «اسپوتنیک»، پسکوف در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا چین برخی اطلاعات را در مراحل اولیه شیوع ویروس کرونا مخفی کرده است، گفت: «ما هیچگونه استدلال موجهی مشاهده نکردهایم که چنین اظهاراتی را اثبات کند».
اظهارات این دیپلمات روس در حالی مطرح شده است که «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا اخیراً با متهم کردن پکن به پنهانکاری مدعی شد: «حزب کمونیست چین، در زمینه شیوع کرونا شفاف عمل نکرده و آمریکا را گمراه کرده است».
سخنگوی وزارت خارجه چین نیز در واکنش به ادعاهای مقامهای آمریکایی گفت: «اگر آمریکا گمراه شده است و یا اطلاعات کافی در این زمینه دریافت نکرده، پس به چه دلیل در همان اوایل شیوع ویروس کووید-۱۹، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا در تاریخ ۱۵ ژانویه (۲۵ دی ۹۸) در خصوص کرونا هشدار داد و به چه دلیل آمریکا در تاریخ ۲۵ ژانویه (پنجم بهمن ماه) تصریح کرد که کنسولگری خود را در ووهان تعطیل میکند و کارکنان خود را خارج کرد».
طبق جدیدترین آمار و ارقام منتشر شده تا روز گذشته (چهارشنبه)، دستکم دو میلیون و ۶۵۶ هزار و ۶۸۰ نفر در سراسر جهان به کووید-۱۹ آلوده شدهاند و ۱۸۵ هزار و ۱۹۲ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند و علیرغم آنکه اواخر دسامبر ۲۰۱۹، شهر «ووهان» چین بعنوان مرکز شیوع کرونا اعلام شد اما مقامهای پکن با اعمال اقدامات کنترلکننده، موفق شد با مجموع ۸۲ هزار و ۷۹۸ مورد ابتلا و چهار هزار و ۶۳۲ مورد فوتی، این ویروس را تحت کنترل درآورد.
ایالات متحده آمریکا هماکنون با ۸۴۹ هزار و ۹۲ مورد ابتلا و ۴۷ هزار و ۶۸۱ مورد فوتی، بیشترین آمار مبتلایان و مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در جهان را به خود اختصاص داده است.