«نشنال اینترست»: آمریکا به فکر فرار از دریای سرخ است

یک مجله غربی به برتری نیروهای مسلح یمن برابر آمریکا در دریای سرخ اذعان کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، مجله نشنال اینترست گزارش داد که نیروهای مسلح یمن موفق شدند دست برتر را مقابل آمریکا در دریای سرخ داشته باشند. در این گزارش آمده است، نیروهای یمنی توانسته‌اند نزدیک به ۲ ... «نشنال اینترست»: آمریکا به فکر فرار از دریای سرخ است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, جهان, خاورمیانه, خبر, دریای سرخ, یمن

کاخ سفید: ۱۰۴ درصد تعرفه بر کالاهای چین اعمال می‌شود

کارولین لیویت سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد: از فردا چهارشنبه به وقت محلی، تعرفه ها ۱۰۴ درصدی بر کالاهای وارداتی از چین به خاک ایالات متحده آمریکا اعمال می شود. به گزارش ایرنا، کارولین لیویت سخنگوی کاخ سفید روز سه‌شنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا قرار است ۸۴ درصد تعرفه ... کاخ سفید: ۱۰۴ درصد تعرفه بر کالاهای چین اعمال می‌شود

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اتحادیه اروپا, اقتصادی, انگلیس, جنگ تجاری, جهان, خبر, شرق آسیا

سندرز: آمریکا اکنون یک «شبه دموکراسی» است

سناتور مستقل آمریکایی با انتقاد از قدرت گرفت میلیاردرها در دولت و افزایش اختلاف طبقاتی در این کشور هشدار داد ایالات متحده اکنون با سطح بی‌سابقه‌ای از خطر مواجه است. به گزارش ایسنا، «برنی سندرز» سناتور ۸۳ ساله ایالت ورمونت، ایالات متحده را یک «شبه‌دموکراسی» خواند و دلیل آن را نحوه حکومت «دونالد ترامپ» و ... سندرز: آمریکا اکنون یک «شبه دموکراسی» است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اختلاف طبقاتی, الیگارشی, جهان, دموکراتیک, دیدگاه, سخنرانی, طبقه کارگر, کودکان

وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

نشریه آمریکایی رئیس جمهور چین را برنده جنگ تجاری که دونالد ترامپ با اعلام تعرفه‌های تجاری بالا علیه کشورهای دیگر به راه انداخته، دانست. به گزارش ایسنا، روزنامه «وال استریت ژورنال» آمریکا ارزیابی کرد «شی جین‌پینگ»، رئیس جمهور چین برنده اصلی جنگ تجاری جهانی که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا به موجب تعرفه‌های جدید خود ... وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استراتژیک, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین

نخست وزیر آینده گرینلند: نه می‌خواهیم دانمارکی باشیم و نه آمریکایی

نخست وزیر آینده گرینلند می‌گوید صحبت درباره الحاق این جزیره به آمریکا غیرقابل قبول است و گرینلند به استقلال تمایل دارد. به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از رویترز؛ ینس فردریک نیلسن، نخست وزیر آینده گرینلند در واکنش به افزایش اظهار نظر مقامات آمریکایی درباره تصرف گرینلند، گفت: «ما به عنوان انسان در حال زندگی ... نخست وزیر آینده گرینلند: نه می‌خواهیم دانمارکی باشیم و نه آمریکایی

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جهان, خبر, دانمارک, شمال اروپا, گرینلند

نوام چامسکی: این بحران با خیانت نظام سیاسی آمریکا وخیم‌تر شد

به گفته نوام چامسکی، بحران کرونا ویروس قابل پیشگیری بوده زیرا اطلاعات کافی برای جهان در این زمینه در دسترس بوده است. او همچنین درباره ادامه چالش‌هایی همچون تهدید جنگ هسته‌ای و گرمایش زمین به محض پایان این همه‌گیری هشدار داد.

 

به گزارش ایسنا، نوام چامسکی، زبان شناس و فیلسوف آمریکایی اظهار کرد، همه گیری کرونا با توجه به اطلاعاتی که در این زمینه در دسترس قرار داشت، قابل پیشگیری بود و در اکتبر ۲۰۱۹ نیز یک مانور شبیه سازی شده گسترده در خصوص یک همه گیری احتمالی توسط مرکز جان هاپکینز با همکاری مجمع جهانی اقتصاد و بنیاد گیتز برگزار شد.

 

وی افزود، با این وجود “هیچ اقدامی صورت نگرفت و این بحران با خیانت نظام سیاسی (آمریکا) که به اطلاعاتی که از آن آگاه بود، توجه نکرد، وخیم‌تر شد.

 

به گفته او، کشورها در مواجهه با کرونا رویکردهای متفاوتی داشته‌اند و برای مثال در اروپا، آلمان ظرفیت تشخیصی مناسبی در اختیار داشت و می توانست بسیار خودخواهانه عمل کند و به دیگر کشورها کمک نکند و این در حالی است که “کشورهای دیگر این بحران را نادیده گرفتند و بدترین آن ها انگلیس و از همه بدتر آمریکا بود”.

 

چامسکی با اشاره به اظهارات دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا گفت: یک روز می گوید “بحرانی در کار نیست، این بیماری مثل آنفولانزا است”. روز بعد می گوید “این بحرانی وحشتناک است و از همان اول این را می‌دانستم” و فردای آن می‌گوید “باید به کارهایمان بازگردیم چون من باید در انتخابا‌ت پیروز شوم”. اینکه جهان در چنین دستانی است، شوکه کننده است.

 

او با تشبیه ترامپ به “دلقکی که مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی است” گفت: ما به سمت مرز فاجعه پیش می‌رویم که بسیار وخیم‌تر از هر چیزی است که تاکنون در تاریخ بشریت پیش آمده است.

 

وی افزود: دونالد ترامپ و نوکرانش در مسابقه برای رسیدن به پرتگاه از دیگران پیشی گرفته‌اند. ما در واقع با دو تهدید عظیم مواجهیم، یکی تهدید فزاینده جنگ هسته‌ای و دیگری تهدید فزاینده گرمایش زمین.

 

چامسکی تاکید کرد، در حالی که “پیامدهای هولناک” کرونا جبران شدنی است، در مورد دیگر تهدیدها “جبرانی وجود نخواهد داشت”.

 

او همچنین به دلیل ادامه تحریم ها علیه ایران در چنین شرایطی، از ترامپ انتقاد کرد.

 

چامسکی گفت: احتمالا روی مثبت کروناویروس این است که این بیماری ممکن است مردم را به اندیشه درباره اینکه چه جهانی را می‌خواهند، سوق دهد.

 

وی با اشاره به این که پیش از این نیز گونه‌های دیگری از کروناویروس در جهان شیوع یافته است، گفت، آزمایشگاه‌ها می‌توانستند با توجه به تجربه‌هایی که از گسترش این بیماری ها مانند سارس داشتند، روی ساخت واکسن کار کنند و تدابیر محافظتی دیگری کار کنند اما چرا این کار را نکردند؟ وی افزود: ما سرنوشت خود را در دست استبدادهای خصوصی به نام شرکت ها قرار داده‌ایم که در برابر مردم مسئول نیستند.

 

او هشدار داد که گزینه‌هایی که در دوران پس از این همه گیری وجود خواهند داشت، “روی کار آمدن دولت های بسیار مستبد تا بازسازی افراطگرایانه جامعه و صحبت‌های انسانی بیشتر در زمینه نیازهای بشری و رد منافع شخصی” خواهند بود.

 

به گفته چامسکی، “باید در ذهن داشت که دولت های بسیار مستبد با نئولیبرالیسم کاملا سازگاری دارند”.