نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین اعلام کرد: تحقیقات در مورد حادثه شیمیایی خان شیخون در سوریه نشان میدهد که شیوه کار سازمان منع تسلیحات شیمیایی مشکلات فراوانی دارد.
میخاییل اولیانوف روز دوشنبه در رشته توئیت هایی نوشت: تحقیقات در مورد حمله شیمیایی خان شیخون مسائل اساسی در شیوه کار سازمان منع تسلیحات شیمیایی را نشان داد که موضوع مهمی است.
وی افزود: دبیرخانه فنی سازمان منع تسلیحات شیمیایی هیچگاه بطور کامل اصول تعیین شده در پیمان منع تسلیحات شیمیایی را رعایت نکرده و تقریبا همیشه اصل کلیدی زنجیره تحویل گرفتن (نمونه هایی از محل حادثه) نقض شده است.
اولیانوف در توییت دیگری نوشت: در سال ۲۰۱۷ کارشناسان سازمان منع تسلیحات شیمیایی و سازمان ملل اعلام کردند که هواپیمای سوخو-۲۲ نیروی هوایی سوریه مهمات حاوی سارین را بر روی خان شیخون پرتاب کردند.
وی ادامه داد: آنها نمیدانستند که هواپیمای سوخو-۲۲ میتواند فقط مهمات (موشک) را به جلو پرتاب کند و با توجه به مسیر آن که رادار آمریکا آن را ثبت کرده، اصلا نمیتوانسته به شهر حمله کند.
مقام روس در توییت دیگری خاطرنشان کرد: کارشناسان سازمان منع تسلیحات شیمیایی در بسیاری موارد از حضور درمحل حوادث شیمیایی برای نمونه برداری و گرفتن اطلاعات خودداری میکنند.
اولیانوف افزود: آنها ترجیح میدهند این اقدامات را در کشورهای همسایه انجام دهند و عملا همه شواهد را از مخالفان دولت سوریه میگیرند.
وی در توییت دیگری نوشت: تلاش دبیرخانه سازمان منع تسلیحات شیمیایی برای بازدید نکردن از اماکنی که حوادث شیمیایی رخ داده تصادفی نیست.
مقام روس تصریح کرد: اگر کارشناسان سازمان منع تسلیحات شیمیایی از این مراکز بازدید کنند ممکن است اطلاعات نامطلوبی به دست آورند همانند آنچه که سال ۲۰۱۸ در دوما به دست آمد. (روسیه در دوما با انتشار مصاحبه هایی ثابت کرد که حمله شیمیایی در این منطقه سوریه چیزی بیشتر از صحنه سازی نبوده است.)
وی در توییت دیگری افزود: روسیه بلافاصله پس از حمله خان شیخون در سال ۲۰۱۷ درخواست کرد که بازرسان در محل حاضر شده و به دقت تحقیق کنند اما دبیرخانه سازمان تسلیحات شیمیایی به بهانه ملاحظات امنیتی از این اقدام خودداری کرد و رو به دروغ گفتن آورد هر چند که مدیر اداره امنیت سازمان ملل به شورای امنیت گفته بود که بازرسان سازمان منع تسلیحات شیمیایی برای بازدید از خان شیخون هیچ مانعی ندارند.
به گفته اولیانوف، دبیرخانه سازمان منع تسلیحات شیمیایی این واقعیت را پنهان کرد و در این مورد اطلاعات گمراه کننده به کشورهای عضو این سازمان داد.