برزیل، برنده اصلی جنگ تجاری «ترامپ» علیه چین

جنگ تجاری «ترامپ» علیه چین به «موهبتی» برای برزیل تبدیل شده و با تقویت بخش کشاورزی این بزرگترین اقتصاد آمریکای لاتین، برازیلیا را در مسیر پیشتازی به‌عنوان بزرگترین تامین‌کننده موادغذایی پکن قرار داده‌است. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای فایننشال تایمز، با جنگ تعرفه‌ای که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا علیه چین به راه انداخته ... برزیل، برنده اصلی جنگ تجاری «ترامپ» علیه چین

ادامه

آسیا, آمریکا, آمریکای جنوبی, آمریکای لاتین, اروپا, اروگوئه, برزیل, بولیوی, پاراگوئه, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر

پکن: «تهدید چین» بهانه آمریکا برای کنترل آمریکای لاتین است

پکن می‌گوید که واشنگتن از نظریه «تهدید چین» به عنوان بهانه‌ای برای به دست آوردن کنترل بر کشورهای آمریکای لاتین و دریای کارائیب استفاده می‌کند. به گزارش ایسنا، «لین جیان»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: اظهارات مقامات آمریکایی مملو از سوگیری ایدئولوژیک و ذهنیت جنگ سرد و نشان دهنده دروغ و اشتباهات آشکار است. ... پکن: «تهدید چین» بهانه آمریکا برای کنترل آمریکای لاتین است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, آمریکای مرکزی, ایدئولوژیک, پاناما, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, کارائیب

اکوادور؛ اعلام وضعیت اضطراری در آستانه انتخابات ریاست جمهوری

رئیس‌جمهوری اکوادور که به‌دنبال انتخاب مجدد است، در اقدامی غافلگیرکننده در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات، در بسیاری از نقاط این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از بخش اسپانیولی تارنمای فرانس۲۴، فرمان اجرایی مبنی بر اعلام وضعیت اضطراری صادر شده توسط «دنیل نوبوآ» رئیس‌جمهوری اکوادور، حقوق اساسی مردم در آستانه ... اکوادور؛ اعلام وضعیت اضطراری در آستانه انتخابات ریاست جمهوری

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اتحادیه اروپا, اکوادور, جهان, خبر

جنگ سردی تازه یا جهان چندقطبی‌ای جدید؟ برخاستن نیرومند آمریکای لاتین، چین، و جنوب جهانی

بن چاکو در نشریهٔ “مورنینگ استار” می‌نویسد آمریکای لاتین که مدت‌ها “حیاط‌خلوت آمریکا” در نظر گرفته می‌شد اکنون به کانون مبارزهٔ ضد امپریالیستی تبدیل شده و با پیدایش چین به‌سان وزنه‌‌ای اقتصادی و مرامی در برابر واشنگتن، مرحله‌ا‌ی جدید از این مبارزه را از سوی آمریکای لاتین شاهدیم. در جریان اعتراض‌های دانشجویی که چند سال ... جنگ سردی تازه یا جهان چندقطبی‌ای جدید؟ برخاستن نیرومند آمریکای لاتین، چین، و جنوب جهانی

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای لاتین, اتحاد شوروی, استعمار, استقلال, اسراییل, اقتصادی, اکوادور, امپریالیسم, انگلیس, بانک جهانی, برزیل, بولیوی, جنگ سرد, چین, روسیه, سوسیالیسم, شیلی, صندوق بین‌المللی پول, غرب, فلسطین, کلمبیا, کوبا, محیط زیست, نئولیبرالیسم, ونزوئلا

انتقاد مکزیک از تعرفه‌های آمریکا علیه کشورهای خریدار نفت از ونزوئلا

رئیس‌جمهوری مکزیک در اعتراض به اقدامات یکجانبه آمریکا، اعمال تعرفه ۲۵ درصدی علیه کشورهایی که از ونزوئلا نفت یا گاز می‌خرند را مورد انتقاد قرار داد. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای خبرگزاری افه، «کلائودیا شینباوم» در نشست مطبوعاتی صبحگاهی خود گفت: ما موافق این نیستیم که تحریم‌های اقتصادی علیه کشورها اعمال شود، ... انتقاد مکزیک از تعرفه‌های آمریکا علیه کشورهای خریدار نفت از ونزوئلا

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسپانیا, تحریم, تحلیل, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, سنگاپور, مکزیک, هندوستان, ونزوئلا, ویتنام

افشاگری از ارتباط کودتاچیان در بولیوی با سیاستمداران آمریکایی

تارنمای شبکه ونزوئلایی «تله‌سور» اعلام کرد، سفر اخیر یکی از حامیان اصلی کودتا در بولیوی به واشنگتن، ارتباط مقام‌های جدید این کشور با آمریکایی‌ها را بیش از پیش افشا می‌کند.

 

این رسانه ونزوئلایی دیروز (جمعه ۲۵ بهمن‌ماه) در گزارشی نوشت: « لوئیس فرناندو کاماچو » هدایتگر اصلی کودتای نوامبر(آبان) گذشته در بولیوی و نامزد انتخابات ریاست جمهوری آتی آن کشور از حزب «اعتقاد داریم»، به همراه «الیو مونتس» مدیر پیشین شرکت ارتباطاتی-مخابراتی «انتل» که به فساد مالی متهم شده، به تازگی به آمریکا سفر کردند.

 

مونتس به دنبال انتصاب اخیر از سوی جنینه آنیس رئیس جمهوری خودخوانده بولیوی، به پولشویی میلیون‌ها بولیویانو (واحد پولی بولیوی) از بودجه این شرکت متهم است.

 

براساس گزارش‌ها، این مساله تائید شده که کاماچو به همراه مونتس در یک پرواز به آمریکا حضور داشتند. مونتس پیشتر به سفارش کاماچو به عنوان مدیر شرکت انتل منصوب شده بود.

 

براساس گزارش تله سور، سفر اخیر کاماچو به آمریکا پیش از انتخابات آتی بولیوی، بار دیگر گمانه‌زنی‌ها در مورد ارتباط کودتاچیان با دولتمردان آمریکایی را افزایش داده است.

 

پیش از این، وبلاگی با عنوان «درهای پشتی»

 

این رسانه دهم نوامبر ۲۰۱۹ (۱۹ آبان) و پیش از کودتای بولیوی گزارش داده بود که طرحی میان رهبران مخالف دولت مورالس و ارتش بولیوی برای ایجاد بی‌ثباتی در این کشور و به دنبال آن کودتا تائید شده است.

 

براساس این طرح توطئه، اگر مورالس در انتخابات بولیوی پیروز شود، مخالفان اعلام می‌کنند در انتخابات تقلب شده و دولت انتقالی نظامی _ غیرنظامی در این کشور تشکیل خواهد شد. در این طرح افشا شده، مداخله آمریکا نیز تائید شده است.

 

این تارنمای افشاگر همچنین از ارتباط برخی از سناتورهای آمریکایی از جمله « تد کروز، مارکو روبیو و باب منندز » با مخالفان دولت مورالس برای کودتا در بولیوی و همچنین ایفای نقش سازمان کشورهای قاره آمریکا و همچنین برنامه کمک‌های آمریکا (US AIDS ) در اجرای کودتای بولیوی خبر داده است.

 

در پی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بولیوی در ۲۰ اکتبر (۲۸ مهرماه گذشته) که در دور نخست مورالس پیروز شد، تظاهرات اعتراض‌آمیز و اعتصاب‌های گسترده‌ای در بولیوی آغاز شد. سناتور جنینه آنیِس پس از کناره‌گیری مورالس از ریاست جمهوری در ۱۰ نوامبر (۱۹ آبان‌ماه) و پناهنده شدنش به مکزیک، خود را رئیس جمهوری موقت بولیوی اعلام کرد.

 

مورالس چندی بعد از مکزیک به آرژانتین رفت. اقتصاد بولیوی به دنبال بحران سیاسی و ناآرامی‌های اخیر با زیان میلیارد دلاری روبه‌رو شده به گونه‌ای که طبق اعلام اتاق صنایع ملی بولیوی، بخش صنایع و تجارت متحمل دستکم ۱. ۱ میلیارد دلار زیان شد.

 

نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد حزب جنبش سوسیالیسم وابسته به مورالس با حمایت ۲۱ درصدی رای‌دهندگان مواجه است و پس از آن « کارلوس مسا » رئیس جمهوری پیشین و همفکرانش با ۱۴ درصد در رده دوم قرار دارند.

 

پیش از این،«لوئیس آرسه» وزیر پیشین اقتصاد از سوی مورالس به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری این کشور معرفی شده بود.

ایرنا

«ایزوستیا»؛ هشدار آمریکا به‌تحریم مکزیک درصورت خرید بالگرد از روسیه

معاون وزیر خارجه آمریکا در امور آمریکای مرکزی تهدید کرد که اگر مکزیک بالگردهای نظامی جدید از روسیه خریداری کند، ایالات متحده این کشور را طبق قانون “مقابله با دشمنان آمریکا از طریق اعمال تحریم‌ها” تحریم خواهد کرد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, جهان, خبر, مکزیک

مورالس: جرم من توسعه بولیوی بدون نظام سرمایه‌داری بود

رئیس جمهور مستعفی بولیوی با اشاره به محلق شدن نیروهای مسلح به کودتاچیان، تاکید کرد برای حفظ جان بی‌گناهان و جلوگیری از خونریزی گزینه‌ای جز استفعا نداشت.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, بولیوی, جهان, خبر, صندوق بین‌المللی پول, مکزیک

پیوند روسیه – ونزوئلا در رویارویی با آمریکا محکم می‌شود

ونزوئلا و روسیه در حالی به دنبال تقویت و تحکیم روابط دوجانبه هستند که همچنان بر ادامه مسیر همکاری‌های مشترک‌ در برابر آمریکا تاکید دارند.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, چین, خبر, روسیه, کوبا, مکزیک, ونزوئلا