درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

خصوصی‌سازی فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه به قطع مزایای ۸ هزار کارمند و اعتراض آنان انجامید

جمعی از پرسنل «شرکت فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه» به نمایندگی از ۸ هزار پرسنل شعب فروشگاهی کل کشور گفتند که «مزایای عرفی کارگاه» با بخشنامه‌های سال‌های گذشته و اخیر، قطع شده‌اند.

 

جمعی از پرسنل شرکت فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه در تماس با ایلنا، با یادآوری قطع شدن مزایای عرفی کارگاه که تا پیش از واگذاری این شرکت به بخش خصوصی و کمی پس از آن برقرار بودند، افزودند: ماده ۲۶ قانون کار در این مورد صراحت دارد و تاکید می‌کند: «هر نوع تغییر عمده در شرایط کار که بر خلاف عرف معمول کارگاه و یا محل کار باشد پس از اعلام موافقت کتبی اداره کار و امور اجتماعی محل، قابل اجراست و در صورت بروز اختلاف، رای هیات حل اختلاف قطعی و لازم‌الاجرا است.»

 

آنها با بیان اینکه با این حال کارفرما برخلاف متن ماده ۲۶ قانون کار، اقدام به قطع مزایای عرفی کارگاه کرده است، افزودند: در سال‌های گذشته مزایای مناسبت‌ها (روز مرد، روز زن، ماه رمضان)، پرداخت هزینه‌های کفن و دفن اعضای درجه یک خانواده، پاداش مدیرعامل در انتهای سال، حق شیفت کاری، حق جمعه کاری، حق شب کاری و… قطع شده‌اند.

 

پرسنل شرکت فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه، اظهار داشتند: زمانی که به شرکت اعتراض می‌کنیم، پاسخ می‌دهند «شرکت خصوصی است و نمی‌توانیم مانند زمانی که شرکت دولتی بود، این مزایا را پرداخت کنیم.» در حالی برای ما چنین استدلالی می‌آورند که تعداد پرسنل فروشگاه رفاه، از ۳ هزار به ۸ هزار نفر رسیده است؛ البته ما از افزایش تعداد پرسنل استقبال می‌کنیم اما این نباید موجب قطع مزایای عرفی پرسنل شود.

 

معترضان با بیان اینکه مشکل اساسی شرکت فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه، واگذاری آن به بخش خصوصی است، افزودند: در این‌باره به اداره کار شکایت کردیم و علی‌رغم اینکه رفتار مناسبی به ما نشد اما به کارگاه بازرس فرستاند و به کارفرما متذکر شدند که اگر مزایای عرفی کارگاه مجدد برقرار نشوند، اداره کار فصل ۱۱ قانون کار که موضوع آن «جرایم و مجازات‌‌ها» است را در شرکت اجرا می‌کند.

 

پرسنل شرکت فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه با بیان اینکه «هیات موضوع ماده ۲۲» یکبار تشکیل جلسه داده تا به خواسته‌های پرسنل رسیدگی کند، یادآور شدند: قرار بود که جلسه دوم هم برگزار شود اما به نظر می‌رسد که مدیران وزارت کار مانع از برگزاری جلسه دوم شده‌‌اند؛ چراکه علی‌رغم پیگیری‌‌های پرسنل، بدون آوردن دلیلی مشخص برای برگزار نکردن جلسه دوم، می‌گویند: «مشکلات شما در دست پیگیری است.»

 

پرسنل افزودند: فروشگاه رفاه گسترده‌ترین شبکه خرده‌فروشی کشور است و اصل حاکمیت در حوزه توزیع مواد غذایی تولید داخل به شمار می‌رود. زمانی که پرسنل آن ناراضی باشند، این نارضایتی برای کشور هزینه ایجاد می‌کند.

 

آنها افزودند: زمانی که ستاد تنظیم بازار قصد دارد قیمت‌گذاری کالاهای اساسی را انجام دهد، رفاه جزء اولین فروشگاه‌های کشور است که ابلاغ قیمت‌های جدید را دریافت می‌کند؛ چراکه وسعت شعب آن در سطح کشور، چنین الزامی را ایجاد می‌کند. این نشان می‌دهد که پرسنل برای جلب رضایت مصرف‌کنندگان چه زحماتی را متحمل می‌شوند. در کل ما نگران هستیم که چرا بزرگترین فروشگاه زنجیره‌ای کشور چنین شرایطی را برای پرسنل خود ایجاد کرده است.

سخنی درباره ضرورت تلفیق مبارزهٔ سیاسی- صنفی در مرحلهٔ کنونی و راهکارهای آن

بحث و گفت‌وگو دربارهٔ نقش، جایگاه، میزان تأثیرگذاری، و اصولاً نسبت و رابطه جنبش کارگری- سندیکایی با تحول‌های پرشتاب سیاسی کشور، از بحث‌های پراهمیت عرصه مبارزهٔ کارگری در مقطع زمانی کنونی در کشور است.

ادامه

ایران, حقوق بشر, سیاسی, کارگری, مقاله

کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران؛ خط فقر در بین آحاد کارگران حدود ۸ میلیون تومان است

دبیر کل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با اشاره به اینکه خط فقر در بین آحاد کارگران حدود ۸ میلیون تومان است گفت: اگر فقط بخواهیم هزینه های تأمین معیشت کارگران را بگوییم حدود ۶ میلیون تومان با بحث مسکن و بهداشت برای یک زندگی ۴ نفره نیاز است.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری

چرا «پرایدسوارها» بیشتر از «مازراتی‌سوارها» مالیات می‌دهند؟!

در شرایطی که یک کارگر یا معلمی که بین ۳ تا ۴.۵ میلیون تومان درآمد دارد و با هر متر و معیاری که حساب کنیم، درآمدش بسیار زیر خط فقر است، باید ده درصد از حقوق ماهانه‌ی خود را پای مالیات بپردازد، صاحبان خودروهای لوکس، فقط بین ۰.۵ تا ۱.۵ درصد و صاحبان خانه‌های لاکچری ... چرا «پرایدسوارها» بیشتر از «مازراتی‌سوارها» مالیات می‌دهند؟!

ادامه

خبر, کارگری, معلمان