ساحل عاج نظامیان فرانسه را اخراج می‌کند + فیلم

کشور ساحل عاج در غرب آفریقا اعلام کرد که نیروهای نظامی فرانسه پس از حضور در چند دهه گذشته، در ماه جاری (ژانویه ۲۰۲۵) خاک ساحل عاج را ترک خواهند کرد. به گزارش ایرنا از الجزیره، ساحل عاج به این ترتیب به تازه ترین مورد کشورهای غرب آفریقا تبدیل می‌شود که روابط نظامی با کشور ... ساحل عاج نظامیان فرانسه را اخراج می‌کند + فیلم

ادامه

آفریقا, استعمار, بورکینافاسو, جیبوتی, خبر, روسیه, ساحل عاج, غرب آفریقا, فرانسه, فیلم, گابن, مالی, نیجر

اعتراضات هلندی‌ها در آمستردام علیه تداوم جنگ اوکراین + فیلم

هلندی‌ها در اعتراض به کمک‌های نظامی هلند به اوکراین در آمستردام تجمع کردند و خواستار آغاز گفت‌وگو با روسیه به جای کمک‌های تسلیحاتی شدند. به گزارش ایسنا، جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۵ وارد سومین سال خود خواهد شد و هنوز هیچ چشم‌اندازی برای صلح این کشور جنگ‌زده اروپایی وجود ندارد و در این میان، آمریکا ... اعتراضات هلندی‌ها در آمستردام علیه تداوم جنگ اوکراین + فیلم

ادامه

آمریکا, اقتصادی, اوکراین, جنگ نیابتی, دموکراسی, روسیه, شرق اروپا, صلح, غرب اروپا, فیلم, گزارش, هلند

روزنامه تلگراف: از افزایش بحران خروج نظامیان انگلیسی از ارتش خبر داد

منابع رسانه‌ای سرعت خروج نظامیان انگلیس از ارتش این کشور را نگران کننده توصیف می‌کنند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، روند خروج نظامیان انگلیسی از ارتش این کشور رو به افزایش است. روزنامه تلگراف در گزارش اعلام کرد که سربازان انگلیسی با وجود افزایش بی سابقه دستمزد در تابستان، با سرعتی نگران ... روزنامه تلگراف: از افزایش بحران خروج نظامیان انگلیسی از ارتش خبر داد

ادامه

انگلیس, جهان, خبر, غرب اروپا

تورم در انگلیس بار دیگر رکورد زد

نرخ تورم در انگلیس آنچنان که کارشناسان اقتصادی در این کشور پیش‌بینی می‌کردند پس از طی کردن یک دوره نزولی، بار دیگر در مدار صعودی قرار گرفته و طبق آخرین گزارش‌های رسمی، به بالاترین حد طی هشت ماه گذشته رسیده است. به گزارش چهارشنبه شب ایرنا، مرکز آمارهای ملی انگلیس در آخرین گزارش خود اعلام ... تورم در انگلیس بار دیگر رکورد زد

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, انگلیس, جهان, حقوق بشر, طبقه کارگر, غرب اروپا, گزارش

درخواست قانونگذاران انگلیسی برای توقف صادرات تسلیحات به اسرائیل

گروهی از قانونگذاران انگلیسی بر درخواست خود به منظور آنکه لندن در واکنش به تداوم فجایع در نوار غزه فورا مجوزهای صادرات تسلیحات به اسرائیلی را متوقف کند، تاکید کردند. به گزارش ایسنا، این گروه فرا حزبی از قانونگذاران پارلمان انگلیس در مقابل ساختمان این پارلمان در شهر لندن با به نمایش گذاشتن بنری با ... درخواست قانونگذاران انگلیسی برای توقف صادرات تسلیحات به اسرائیل

ادامه

اسراییل, اعتراضات اجتماعی, انگلستان, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, زنان, غرب اروپا, کودکان, نسل‌کشی

داووس؛ باشگاه تاجران ثروتمند

رسانه سوئیسی “سوئیس اینفو” در گزارشی درباره پنجاهمین اجلاس مجمع جهانی اقتصاد، با طرح ۱۰ پرسش و پاسخ درباره این مجمع که نشست سالانه آن در شهر داووس(سوئیس) برگزار می‌شود، نوشت که منتقدان، آن را «باشگاه تاجران ثروتمند» لقب داده‌اند.

 

سوییس اینفو در نوشتاری با عنوان«۱۰ سوال در مورد مجمع جهانی اقتصاد» با طرح ۱۰ سوال اساسی در مورد اجلاس داووس نوشت: پرسش نخست این است که اساسا مجمع جهانی اقتصاد چیست؟

 

مجمع جهانی اقتصاد چیست؟

 

مجمع جهانی اقتصاد (WEF) یک بنیاد غیر انتفاعی است که در سال ۱۹۷۱ راه اندازی شد. براساس گزارش سالانه، شرکای و اعضای این سازمان کمک‌هایی مطابق ۳۱۰ میلیون دلار به این بنیاد ارائه می‌دهند.

 

نشست اصلی سالانه این نهاد همه ساله در ماه ژانویه در داووس در شرق سوییس برگزار می‌شود و امسال نیز شاهد پنجاهمین گردهمایی سالانه این مجمع از تاریخ  ۲۱ تا ۲۴ ژانویه (۱ تا ۴ بهمن) خواهیم بود.

 

 شرکا و اعضای این مجمع چه کسانی هستند؟

 

اعضای این بنیاد یک گروه ۱۰۰ نفره چند ملیتی بزرگ مانند گروه آ ب ب، نستله، بارکلیز، کردیت سوئیس، دیلویت، دویچه بانک و گوگل هستند که علاوه بر شرکت در تصمیم‌گیری‌ها، بخش اعظم بودجه مورد نیاز مجمع را فراهم کرده و سالانه بیش از ۲۴۰ میلیون فرانک سوییس کمک می‌کنند.

 

همچنین نزدیک به ۱۲۰۰ شرکت دیگر از جمله ۱۰۰۰ شرکت بزرگ سالانه بیش از ۲۷ میلیون فرانک سوییس حق عضویت پرداخت می‌کنند.

 

هزینه حضور در نشست داووس چقدر است؟

 

مجمع جهانی اقتصاد توسط صاحبان مشاغلی تامین مالی می‌شود که شرکت‌های آنها درآمد سالانه‌ای بیش از ۵ هزار میلیون فرانک تولید می‌کنند و سهم سالانه آنها بین ۶۰ هزار تا ۶۰۰ هزار فرانک سوییس است.

 

بیشتر انواع عضویت سالانه شامل فرصت‌هایی برای روسا، مدیرعامل‌ها یا مدیران شرکت‌ها است که قصد شرکت در نشست داووس را دارند. اما برای انجام این کار آنها باید هزینه ورودی هم بپردازند که نزدیک به ۲۵ هزار فرانک است.

 

دیگر شرکت کنندگان در این نشست چه کسانی هستند؟

 

نمایندگان دولت‌ها و افرادی همچون مشاهیر، روزنامه نگاران، رهبران مذهبی و فعالان نیز به داووس دعوت می‌شوند.

 

 آیا سوییس هم سالیانه از این مجمع حمایت می‌کند؟

 

سوییس به عنوان میزبان این نشست مجمع جهانی اقتصاد را رویدادی خارق العاده برای کشورش می‌داند که فرصتی بی‌نظیر و فرامرزی برای دیدار چهره‌های عالی رتبه و گفت و گو و تبادل نظر در مورد مسائل مهم جهانی فراهم می‌کند. در این زمینه، سوییس بیشتر، هزینه‌های امنیتی مجمع را تامین می‌کند.

 

کلیات لایحه امنیتی نشست داووس چیست؟

 

وزارت دفاع سوییس برای تضمین امنیت زمینی و هوایی این نشست سالانه ممکن است تا ۵ هزار از کارمندان خود را با هزینه‌ای حدود ۳۲ میلیون فرانک مستقر کند. بخش اعظم این پشتیبانی از طریق سربازان یا خلبانان سوییسی انجام می‌شود.

 

هزینه های امنیتی اضافی برای رویداد داووس ۹ میلیون فرانک در نظر گرفته شده که میان چند کانتون سوییس از جمله کانتون گراوبوندون (شهر داووس در این کانتون واقع شده است) تقسیم می‌شود و اگر در شرایط غیر معمول و یا به دلایل استثنایی، مانند یک حادثه تروریستی یا سایر تهدیدات مهم، فراتر از ۹ میلیون فرانک شود، دولت فدرال هزینه های اضافی را تحت پوشش خود قرار می‌دهد.

 

چرا جلسه سالانه داووس از چنین شهرتی برخوردار است؟

 

این مجمع ۳ هزار رهبر سیاسی، تجاری، اجتماعی، علمی و رسانه‌ای را از بیش از ۱۱۰ کشور جهان برای بحث در مورد مناسب‌ترین موضوعات در دستور کار جهانی گرد هم می‌آورد. در واقع این مجمع خود را متعهد به «بهبود جهان» می‌داند. ضمن آنکه تنها ۲۴ درصد شرکت کنندگان زن هستند.

 

 آیا به راستی مجمع جهانی اقتصاد دگرگونی های چشمگیری در جهان ایجاد کرده است؟

 

در پاسخ باید گفت به طور مستقیم خیر، چراکه ماموریت نشست داووس تسهیل گفت و گو و تبادل عقاید است.

 

دلایل انتقاد از نشست داووس چیست؟

 

منتقدان مجمع جهانی اقتصاد این نشست را “کلوپ بازرگانان ثروتمند” می‌دانند که اهداف خوبی دارد اما فقط به علایق خود اهمیت می‌دهد و در داووس به صورت خصوصی فعالیت می‌کند. برخی منتقدان مجمع جهانی اقتصاد را مروج جهانی شدن می‌‌دانند که به گفته آنها سبب افزایش فقر شده و محیط زیست را نابود کرده است.

 

آیا نشست داووس به این انتقادات وقعی می نهد؟

 

در دنیایی که از شرکت ها و دولت ها خواسته می‌شود بیشتر پاسخگو باشند، مجمع جهانی اقتصاد در صدد پیشرفت است. «کلاوس شواب» ۸۱ ساله که موسس این مجمع است به تازگی از بیانیه ۵۰ صفحه ای خود پرده برداری کرده که در آن بر سرمایه داری پایدار با شعار «ذینفعان برای جهانی منسجم و پایدار» متمرکز شده است.

ایرنا

چین در داووس جهان را به مقابله با یکجانبه گرایی تشویق کرد

«هان جنگ» معاون نخست وزیر چین در نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد معروف به نشست داووس در سوئیس جهان را به مقابله با یکجانبه گرایی تشویق کرد و گفت: زمان شجاعت و جسارت بیشتر کشورهای جهان فرا رسیده است آنها باید قاطعانه با یکجانبه گرایی تجاری مقابله کرده و اجازه ندهند بیش از این به اقتصاد ... چین در داووس جهان را به مقابله با یکجانبه گرایی تشویق کرد

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خبر, سوئیس, غرب اروپا

نشست لندن خواستار تحقیقات مستقل درباره سقوط هواپیمای اوکراینی شد

وزرای امور خارجه کشورهایی که اتباع آنها در سانحه سقوط هواپیمای اوکراین در ایران جان باختند با صدور بیانیه‌ای مشترک خواستار انجام تحقیقات مستقل و شفاف درباره علت وقوع این حادثه شدند.

ادامه

افغانستان, المان, اوکراین, ایران, جهان, حقوق بشر, خبر, سوئد, غرب اروپا, کانادا