مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

”هیئت تحریر شام“ پس از یک جنگ داخلی که بیش از یک دهه ادامه داشت در مدتی بسیار کوتاه در سوریه به قدرت رسید. آیا این تغییر و تحول به این علت بود که دولت قبلی، دولت بشار اسد، حمایت مردمی را کاملاً از دست داده بود؟ یا علت‌های دیگری هم وجود داشت؟ اول اینکه ... مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

ادامه

آمریکا, ازبکستان, اسراییل, افغانستان, اقتصادی, ایدئولوژی, تحلیل, ترکیه, تروریسم, جهان, حزب کمونیست, خاورمیانه, روسیه, سوریه, صهیونیسم, طبقه کارگر, غرب, کودکان

آمریکا سعی کرد که آمادگی مصر را طی روزهای گذشته بیازماید/ اسرائیل توان جنگیدن با ارتش مصر را ندارد

ژنرال مصری با اشاره به آمادگی ارتش مصر برای هر نبردی و تقابل جنگنده های مصری با هواپیماهای جنگی آمریکایی گفت: زمانی که قوی باشی احدی جرات نزدیک شدن به تو را نخواهد کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیاالیوم، سرتیپ «سمیر فرج» کارشناس نظامی مصری گفت: اسرائیل توان جنگیدن با ارتش مصر ... آمریکا سعی کرد که آمادگی مصر را طی روزهای گذشته بیازماید/ اسرائیل توان جنگیدن با ارتش مصر را ندارد

ادامه

آمریکا, اسراییل, تحلیل, جهان, فلسطین, مصر

هشدار مشاور سابق پنتاگون درباره گسترش حضور نظامی آمریکا در منطقه

مشاور سابق پنتاگون درباره افزایش حضور نظامی ایالات متحده در غرب آسیا و پیامدهای درگیری نظامی با ایران هشدار داد. به گزارش ایسنا، «داگلاس مک گرگور» سرهنگ بازنشسته و مشاور سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: درگیری‌های جدید در خاورمیانه در حال شکل‌گیری است. اما از آنجایی ... هشدار مشاور سابق پنتاگون درباره گسترش حضور نظامی آمریکا در منطقه

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, افغانستان, ایران, تحلیل, جهان, حضور نظامی, خاورمیانه, ویتنام

پیام شدیداللحن مصر خطاب به اسرائیل

وزیر خارجه مصر یک پیام شدیداللحن خطاب به اسرائیل مخابره کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معا، بدر عبدالعاطی وزیر خارجه مصر در جریان دیدار با هیئت جنبش فتح تاکید کرد که قاهره با تلاش‌های اسرائیل برای جدا کردن نوار غزه از کرانه باختری مخالف است. وی افزود: مصر کاملاً با تجاوزات اسرائیل ... پیام شدیداللحن مصر خطاب به اسرائیل

ادامه

اسراییل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, سازمان آزادی‌یخش فلسطین, صهیونیسم, فتح, فلسطین, مصر

یدیعوت آحارونوت: یمنی‌ها در آفریقا قدرت گرفته‌ اند؛ آن ها به ما نزدیک می‌شوند

یک روزنامه عبری زبان به گسترش نفوذ نیروهای یمن در کشورهای آفریقایی و در نزدیکی اراضی اشغالی اشاره کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رأی الیوم، روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت گزارش داد: نیروهای یمنی در حال قدرت گرفتن در آفریقا هستند و به «اسرائیل» نزدیک می‌شوند. خطر بسیار بزرگ‌تر از آن چیزی ... یدیعوت آحارونوت: یمنی‌ها در آفریقا قدرت گرفته‌ اند؛ آن ها به ما نزدیک می‌شوند

ادامه

آفریقا, آمریکا, اسراییل, جهان, جیبوتی, خاورمیانه, خلیج عدن, دریای سرخ, سودان, شاخ آفریقا, گزارش, یمن

لبنان؛ اهمیت شبکه‌های اجتماعی در مطالبات مردمی

شبکه های اجتماعی در لبنان نقش مهمی در تحولات این کشور دارند و به ویژه طی ماه‌های گذشته مردم و بیشتر فعالان مدنی این کشور اخبار مربوط به اعتراضات، تظاهرات و دستاوردهای مطالبات مردمی را از طریق این شبکه ها دریافت می‌کنند.

 

لبنان در تقاطع ۲ قاره مهم آسیا و اروپا قرار دارد و دارای سواحل طولانی با دریای مدیترانه است و همواره به عنوان پلی برای انتقال تمدن ها و فرهنگ ها به نقاط دور دست عمل کرده است.

 

لبنان موثرترین کشور در میان کشورهای عربی و دارای تاریخ طولانی و باستانی است. عضو اتحادیه عرب و سازمان جهانی تجارت است. پس از فروپاشی امپراتوری عثمانی ، لبنان بین سال های ۱۹۲۰ تا ۱۹۴۳ میلادی تحت قیمومیت فرانسه بود و از آن سال تاکنون دارای نظام سیاسی طایفه ای، دموکراسی توافقی و دارای یک پارلمان،احزاب قانونی و رسانه های فعال بوده و هست.

 

رسانه های لبنان در منطقه ی خاورمیانه بخش مهمی از نیاز خواندن و مطالعه، دیداری و شنیداری مردم منطقه عرب زبان را تامین می کند. انتشارات ،روزنامه ها و نشریات مکتوب این کشور جزو پر مخاطب ترین رسانه ها در دنیای عرب زبان هستند.

 

کاربرد اینترنت در لبنان در دهه های گذشته با سیر صعودی همراه بوده و بیشتر کاربران آن جوانان، تحصیل کردگان و روزنامه نگاران هستند.

 

شبکه های اجتماعی نقش بالایی در تحولات داخلی لبنان به ویژه جنبش اعتراضی این کشور از ۲۵ مهر تاکنون داشته اند.

 

بیشتر فعالان این جنبش و بیشتر مخاطبان آن، اخبار تظاهرات و پیشرفت های جنبش و حوادث و درگیری های آن را از طریق این شبکه ها ارسال و دریافت می کنند. ظرف سال های گذشته شبکه های اجتماعی در لبنان رشد قابل توجهی داشته است.

 

مشهورترین و تاثیر گذارترین شبکه هایی که مورد استفاده مردم به ویژه جوانان و مقام های سیاسی و حزبی لبنان است، توییتر، واتساپ، تلگرام، فیس بوک و یوتیوب است که بدون فیلتر در دسترس آنان قرار دارد.

 

هر روز تعداد کاربران این شبکه ها افزایش می یابد و استفاده از آن ها توسط شهروندان لبنان شکل جدیدی به روابط انسانی در این کشور داده و زمینه ی تبادل اخبار، افکار و آگاهی بخشی در زمینه های اقتصادی و سیاسی را فراهم کرده است.

 

شبکه های اجتماعی در لبنان در مسائل اقتصادی در رفتار و تصمیم فعالان اقتصادی تاثیر می گذارد. بیشتر شرکت ها برای تبلیغ و بازاریابی از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند.

 

از نظر جوانان و معترضان لبنان، این شبکه ها وسیله ای برای “تغییر و تحول” و پیش بردن جنبش اعتراضی و رسیدن به اهداف آن به شمار می روند.

 

آنان به نقش شبکه های اجتماعی در سقوط دیکتاتورهای جهان عرب اذعان می کنند و این شبکه ها را وسیله ای موثر برای رسوایی و آشکار ساختن فساد مقام های سیاسی و حزبی لبنان واقدام علیه آنان قلمداد می کنند.

 

جوانان لبنان در شبکه های اجتماعی بخصوص توییتر و واتساپ به طرز شگفت انگیزی نظام طایفه ای و مقام های حکومتی را غافلگیر کرده اند.

 

این جوانان، مطرح شدن شایعاتی مبنی بر این که آنان نسلی بیهوده هستند که به امور کوچک می پردازند، از بین برده اند.

 

شبکه های اجتماعی شعارهای جوانان مانند «لبنان ینتفض یا لبنان ینتهض، بپا می خیزد »، «همه یعنی همه»، «تاوان نخواهیم داد» و «ملت سقوط نظام را می خواهد » در میدان ها و خیابان های اصلی و فرعی به همه منتقل کردند. معنای شعار «همه یعنی همه » محکوم کردن عملکرد و فساد چهل سال گذشته ی همه حاکمان و مقام ها و احزاب و گروههای سیاسی لبنان بدون استثناء است و معنای شعار « تاوان نخواهیم داد» این است که مردم لبنان دیگر حاضر نیستند تاوان فساد، سوء مدیریت دولت های طایفه ای، پیامدهای تشکیل نشدن دولت جدید و عواقب بحران های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را بپردازند.

 

جنبش اعتراضی لبنان ظرف ۹۷ روز گذشته به طور آشکار بر همه ی شهروندان و ساکنان این کشور از جمله فلسطینی ها، سوری ها و آفریقایی ها تاثیر گذاشته و جوانان جنبش خود را از شبکه های اجتماعی آغاز کردند.

 

این شبکه ها البته موجب شدند دامنه اعتراض بتدریج گسترش یابد و فعالیت از فضای مسالمت آمیز در ۹۰ روز نخست به فضای تنش و درگیری در میدان های الشهداء ، ریاض الصلح و النجمه بیروت در هفت روز گذشته منتقل شود.

 

در این درگیری ها که ظرف یک هفته در میادین یاد شده میان جوانان معترض و نظامیان رخ داد حدود ۷۰۰ تن از دوطرف از جمله شماری از اصحاب رسانه، زخمی شدند.

عبدالمهدی: رایزنی‌ها برای خروج نظامیان امریکا از عراق آغاز شده است

“عادل عبدالمهدی” رییس دولت پیشبرد امور در عراق شامگاه سه‌شنبه در خصوص خروج نظامیان خارجی از جمله آمریکایی‌ها از این کشور اعلام کرد: پارلمان خروج نظامیان خارجی را تصویب کرد و برای اجرای این طرح، رایزنی‌های خود را آغاز کرده‌ایم.

ادامه

اعتراضات اجتماعی, امریکا, جهان, خاورمیانه, خبر, عراق

نشست وزیران خارجه اروپا برای بررسی به رسمیت شناختن کشور فلسطین

منابع آگاه از آغاز نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا برای به بررسی موضوع به رسمیت شناختن دولت فلسطین در بروکسل خبر دادند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اسراییل, امریکا, امریکای شمالی, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین, لوکزامبورک

الوطن سوریه: ریاض دست خود را به سوی دمشق دراز کرده است

یک روزنامه چاپ سوریه از حضور بشار جعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در جشن ریاست عربستان بر نشست آتی گروه ۲۰ و استقبال گرم مسؤولان ریاض از او خبر داد.

ادامه

امارات, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه, عربستان سعودی