رئیس‌جمهوری پرتغال: باید غرامت دوران برده‌داری و استعمار را بپردازیم

«مارسلو ربلو دِ سوسا» رئیس‌جمهوری پرتغال ضمن عذرخواهی به دلیل جنایت‌ها و قتل‌عامی که این کشور در دوران برده‌داری و استعمار مرتکب شده است، گفت باید غرامت این دوران پرداخت شود. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از رویترز، رئیس‌جمهوری پرتغال دیروز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران گفت پرتغال مسئول جنایت‌ها در دوران برده‌داری و استعمار است ... رئیس‌جمهوری پرتغال: باید غرامت دوران برده‌داری و استعمار را بپردازیم

ادامه

آفریقا, آمریکا, آنگولا, اروپا, استعمار, برده‌داری, برزیل, پرتغال, تحلیل, تیمور شرقی, جنوب اروپا, جهان, حقوق بشر, موزامبیک, هندوستان

بلومبرگ: چین همچنان بزرگترین کمک کننده به رشد اقتصادی جهان در ۵ سال آینده خواهد بود

بر اساس پیش‌بینی «بلومبرگ»، چین در پنج سال آینده بیشترین سهم را در رشد اقتصاد جهانی خواهد داشت، به طوری که سهم چین از مجموع کشورهای G7 فراتر رفته و تقریباً دو برابر ایالات متحده خواهد بود. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ محاسبات بلومبرگ در این هفته بر اساس آخرین داده‌های پیش‌بینی اقتصادی «صندوق بین‌المللی ... بلومبرگ: چین همچنان بزرگترین کمک کننده به رشد اقتصادی جهان در ۵ سال آینده خواهد بود

ادامه

اقتصادی, اندونزی, جهان, چین, ژئوپلیتیک, صندوق بین‌المللی پول, هندوستان

عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

روسای جمهوری کلمبیا و برزیل در بیانیه‌ای مشترک از عزم بوگوتا برای پیوستن به ائتلاف اقتصادهای نوظهور جهان معروف به گروه «بریکس» در کوتاه‌ترین زمان ممکن و حمایت برزیل از این روند خبر دادند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، سران دو کشور به دنبال برگزاری نشستی دو جانبه در بوگوتا ... عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکای لاتین, اتیوپی, اقتصادی, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بولیوی, جهان, چین, خبر, روسیه, سازمان ملل, عربستان سعودی, کلمبیا, کوبا, مصر, نسل‌کشی, هندوستان, ونزوئلا

«آکوس» به دنبال گسترش اعضای جدید با هدف بازدارندگی چین

فایننشال تایمز گزارش داد آمریکا، انگلیس و استرالیا روز دوشنبه درباره ورود اعضای جدید به پیمان امنیتی آکوس مذاکراتی را انجام خواهند داد زیرا واشنگتن خواهان حضور ژاپن به عنوان یک عامل بازدارنده علیه چین در این اتحاد است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از خبرگزاری رویترز، این روزنامه به نقل از افراد آگاه گزارش ... «آکوس» به دنبال گسترش اعضای جدید با هدف بازدارندگی چین

ادامه

آسیا, آکوس, آمریکا, اروپا, استرالیا, انگلیس, تایوان, جنگ سرد, چین, ژاپن, فیلیپین, هندو پاسیفیک, هندوستان

چه کشورهایی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند؟

جنگ شش ماهه اخیر اسرائیل در غزه و افزایش خشونت‌ها در این منطقه باعث شده است موضوع به رسمیت شناختن کشور فلسطین بار دیگر مطرح شود و برخی از کشورهای اروپایی در اینباره اعلام آمادگی کنند. اما در حال حاضر فلسطین از سوی چه کشورهایی به رسمت شمرده می‌شود؟ به گزارش یورو نیوز؛ پدرو سانچز، ... چه کشورهایی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند؟

ادامه

آرژانتین, آفریقا, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, استرالیا, اسراییل, اسلوونی, الجزایر, ایرلند, برزیل, بلغارستان, ترکیه, جمهوری چک, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, دیوان داوری لاهه, رومانی, ژاپن, سازمان ملل, سوئد, شیلی, صلح, غرب اروپا, فلسطین, قبرس, کانادا, کره جنوبی, گزارش, لهستان, مالت, مجارستان, هندوستان

اعتراضات هند: بزرگ ترین چالش نارندرا مودی در ۶ سال گذشته

در دو هفته گذشته در نتیجه اعتراضات به اصلاح قانون شهروندی، حدود ۲۵ نفر کشته شده، تعدادی مجروح و هزاران نفر از معترضان در سرتاسر هند بازداشت شده اند.

 

شبکه خبری ” ان دی تی وی” روز جمعه گزارش داد: دولت هند در زمانی که اقتصاد این کشور  به سوی رکود پیش می رود و جامعه هند با خطر قطبی شدن روبرو شده است، خود را در مقابل معترضان به اصلاح قانون شهروندی قرار داده است.

 

اصلاح قانون  شهروندی هند  در تاریخ  ۲۰ آذر (۱۱ دسامبر) در این کشور به تصویب رسید. بر اساس این قانون پناهجویان کشورهای بنگلادش، افغانستان و پاکستان در هند که بدون اوراق معتبر پیش از سال ۲۰۱۵ میلادی وارد این کشور شده‌اند می‌توانند شهروندی این کشور را دریافت کنند اما این قانون شامل حال مسلمانان نمی‌شود. مسئولان هند در باره علت این اقدام گفته‌اند که مسلمانان کشورهای همسایه تحت پیگرد نیستند.

 

چند روز پس از تلاش مقامات دولتی هند برای کاهش نگرانی از اصلاح جنجالی قانون شهروندی و همچنین طرح ثبت نام شهروندی در این کشور، نارندرا مودی نخست وزیر هند معترضان را به خراب کاری و تخریب اموال در طول دو هفته اعتراض در سرتاسر این کشور  متهم کرد.  وی درحالی خواستار پاسخگویی معترضان به تخریب اموال عمومی در این کشور شد که به اتهامات علیه پلیس این کشور مبنی بر اعمال خشونت و زور بیش از حد علیه معترضان و همچنین تخریب اموال و ساختمان های مردم توسط این نیرو اشاره ای نکرد.

 

قانون اصلاح شده شهروندی هند اکنون به مسلمانان مهاجر متعلق به سه کشور همسایه هند که دارای مدارک کافی نیستند اجازه دریافت  تبعیت هند را نمی دهد اما افراد متعلق به چند مذهب دیگر می توانند این تابعیت را دریافت کنند. معترضان این اصلاحات که با اجرایی شدن طرح ثبت نام شهروندی همراه شده است را روشی برای تبعیض علیه مسلمانان این کشور در نظر می گیرند.

 

مایکل کولمن یک کارشناس در مرکز “ویلسون” در واشنگتن گفت: این قانون جدید و اعتراضات مربوط به آن  می توانند هزینه اقتصادی، سیاسی و اعتباری را به دولت هند تحمیل کنند. این دولت تاکنون یک مسیر هموار پیش روی خود داشته است.

 

وی افزود: هرچه اعتراضات ادامه یابند، خطر اعتباری برای دولتی که به دنبال جذب سرمایه گذاری خارجی است افزایش می یابد.

 

مامتا بانرجی سروزیر ایالت بنگال که با اصلاح قانون شهروندی هند مخالف بوده است گفت: اعتراضات صلح آمیز تا زمانی که این اصلاحات لغو شوند ادامه خواهد داشت.

 

قطعی اینترنت در ۲۲ منطقه ایالت اوتار پرادش

 

نشریه ” تایمز او ایندیا” روز جمعه گزارش داد: دولت یوگی ادیتیانات سروزیر ایالت اوتار پرادش خدمات اینترنت را در ۲۲ منطقه این ایالت تا نیمه شب جمعه قطع کرده است.

 

این اقدام با هدف جلوگیری از برگزاری اعتراضات گسترده در ایالت اوتار پرادش انجام شده است. نیروی های امنیتی و پلیس همچنین در روز جمعه با توجه به برگزاری نماز جمعه در مناطق مختلف این ایالت، گشت زنی را افزایش داده و در مناطق حساس مستقر شده اند.

 

در دهلی نو نیز صد ها معترض روز جمعه پس از حضور در نماز جمعه در مقابل مسجد جامع این شهر واقع در  بخش قدیمی این کلان شهر تجمع کردند.

 

این معترضان علیه اصلاح قانون شهروندی و همچنین طرح ثبت نام شهروندان شعار دادند. معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی مبنی بر ” در هند شکاف ایجاد نکنید” از معترضان خواستند تا از خشونت دوری کنند.

 

نیروی پلیس به دنبال استفاده از سپر های الکتریکی در دهلی

 

نیروی پلیس در دهلی نو اعلام کرده است که با هدف متفرق کردن افراد با کمترین خشونت، از سپر های الکتریکی با قابلیت انتقال شوک استفاده می کنند.

 

اعتراض ها در بخش هایی از دهلی نو در دو هفته گذشته به خشونت کشیده است و چندین نفر از معترضان و همچنین نیروی پلیس در این درگیری ها مجروح شده اند.

 

رهبر حزب کنگره:  طرح ثبت نام شهروندی یک حمله به بخش فقیر جامعه هند است

 

راهول گاندی رهبر حزب مخالف کنگره روز جمعه اعلام کرد که طرح ثبت نام شهروندی و همچنین طرح ملی آمار هند در واقع یک هزینه اضافه را بر جامعه فقیر هند تحمیل می کند.

 

وی با اشاره به طرح مبارزه با پول سیاه مدعی شد که  “طرح ثبت نام شهروندی و همچنین طرح ملی آمار هند مانند مبارزه با پول سیاه از جامعه فقیر هند اخاذی می کنند. این طرح ها پول بخش فقیر جامعه را به جیب چند نفر محدود منتقل می کند.

 

دولت هند سه شنبه هشتم نوامبر(۱۸ آبان) ۲۰۱۶ در پیام فوری تلویزیونی اعلام کرد که اسکناس های ۵۰۰ و ۱۰۰۰ روپیه ای به ارزش  ۱۵ تریلیون و ۴۴۰ میلیارد روپیه  یا  ۸۶ درصد از پول درگردش در اقتصاد هند،  از ساعت ۲۴  اعتبار قانونی  نخواهد داشت.

 

مودی، دلیل این تصمیم فوری را مبارزه با اسکناس های تقلبی، پول سیاه ،فساد و تروریسم عنوان کرد.

 

وزیر کشور هند: هیچ فردی حقوق شهروندی خود را از دست نخواهد داد

 

آمیت شاه  وزیر کشور هند روز جمعه اعلام کرد که هیچ فردی در هند حقوق شهروندی خود را از دست نخواهد داد و حزب کنگره در حال انتشار شایعه می باشد.

 

وی در سخنرانی خود در ایالت هیماچال پرادش ضمن حمایت از اصلاح قانون شهورندی هند گفت: حزب کنگره و گروه های وابسته به آن در حال انتشار شایعه  سلب تابعیت و حقوق شهروندی اقلیت ها در هند می باشند. هیچ فردی حقوق شهروندی خود را از دست نخواهد داد. من از رهبر حزب کنگره می خواهم تا ثابت کند که در اصلاحات قانون شهروندی اشاره ای به سلب حقوق شهروندی فردی شده است.

 

آمیت شاه تاکید کرد: اصلاح قانون شهروندی  با هدف اعطای حقوق شهروندی به اقلیت های مهاجر به هند از سه کشور افغانستان، پاکستان و بنگلادش مطرح شده است.

 

نارندرا مودی نخست وزیر هند نیز چند روز پیش در جریان سخنرانی خود در دهلی نو اعلام کرد که مسلمانان هند نباید هیچ نگرانی در مورد اصلاح قانون شهروندی و طرح ثبت نام شهروندی این کشور داشته باشند و احزاب سیاسی مخالف در حال انتشار اخبار کذب و شایعه در این مورد هستند.

 

رائول گاندی رهبر حزب کنگره، حزب اصلی مخالف دولت هند ادعا کرده است  دولت نارندرا مودی با قانون جدید شهروندی و طرح ثبت شهروندی ملی جامعه هند را دچار شکاف می کند.

 

پرییانکا خواهر رائول گاندی نیز در اعتراض به سرکوب دانشجویان توسط پلیس در دروازه هند، بنای یادبود قربانیان جنگ بست نشست.

ایرنا

درحالیکه اعتراضات در هند همچنان ادامه دارد حزب “کنگره” فراخوان برای تظاهرات داد

حزب مخالف موسوم به حزب “کنگره” در هند یک روز بعد از آنکه نخست وزیر این کشور از قانون مناقشه‌برانگیز دولتش برای اعطای شهروندی هند به اقلیت‌های غیرمسلمان چند کشور همسایه دفاع کرد، برای برپایی “تظاهرات سکوت” در دهلی‌نو فراخوان داد.

ادامه

اعتراضات اجتماعی, افغانستان, انگلستان, بنگلادش, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, خبر, هندوستان

پنجمین روز اعتراضات به قانون اعطای شهروندی به مهاجران غیرمسلمان در هند

پلیس هند روز یکشنبه برای متفرق کردن صدها معترضی که در مخالفت با قانون جدید اعطای شهروندی به مهاجران غیرمسلمان به خیابان‌های دهلی آمده بودند و خودروها را آتش می‌زدند، از گاز اشک‌آور استفاده کرد.

ادامه

اعتراضات اجتماعی, افغانستان, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر, هندوستان

تحولات ماه‌های اخیر در کشمیر آیا بخشی از برنامه انهدام هند سکولار است؟

سیستم سیاسی هند درحال از هم پاشیده شدن است و حزب حاکم ملی‌گرا/هندوی “بهاراتیا جاناتا” (BJP)، به حمایت راست‌گرایان جهان متکی است.

ادامه

انگلستان, ایتالیا, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, دیدگاه, مقاله, هندوستان

هشدار سازمان جهانی هواشناسی؛ گرم‌ترین دهه ثبت شد

کارشناسان سازمان جهانی هواشناسی هم‌زمان با برپایی اجلاس آب‌وهوایی سازمان ملل در مادرید اسپانیا، با ارائه گزارشی هشدار دادند، دهه گذشته گرم‌ترین سال‌های کره زمین بوده است.

ادامه

اسپانیا, امریکا, جهان, خبر, روسیه, محیط زیست, هندوستان