مذاکرات غیررسمی بین پکن و واشنگتن در حوزه تسلیحات هستهای در حالی ادامه دارد که درز راهبرد ضدچینی کاخ سفید به رسانهها، یک جنگ رسانهای بین دو طرف را در این حوزه رقم زد. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از شبکه تلویزیونی آمریکایی «سیانبیسی»، رسانههای دولتی چین و وزارت خارجه این کشور به شدت ... جنگ رسانهای چین و آمریکا درباره زرادخانههای اتمی دو کشور
نیویورک تایمز: پوتین برای برانگیختن خشم واشنگتن تنها به چهار روز زمان نیاز داشت
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به سفر اخیر رئیس جمهور روسیه به کره شمالی و ویتنام اشاره کرد و نوشت: ولادیمیر پوتین برای برانگیختن خشم واشنگتن تنها به چهار روز زمان نیاز داشت. به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا، در گزارش این روزنامه آمریکایی آمده است: استقبال از پوتین در پیونگ یانگ و عقد معاهده دفاعی ... نیویورک تایمز: پوتین برای برانگیختن خشم واشنگتن تنها به چهار روز زمان نیاز داشت
پوتین: جهان به نقطه بیبازگشت نزدیک شده است/ روسیه را فریب دادند
رئیسجمهور روسیه تأکید کرد که روسیه هیچ قصدی برای حمله به اوکراین نداشت و تلاش میکرد این مسئله را با گفتوگو حل کند، اما غرب همه پیشنهادهای مسکو را رد کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه امروز جمعه در نشست مطبوعاتی پس از دیدار با وزیر خارجه ... پوتین: جهان به نقطه بیبازگشت نزدیک شده است/ روسیه را فریب دادند
پوتین دستور آغاز رزمایش هستهای را صادر کرد
وزارت دفاع روسیه تائید کرد رئیسجمهور این کشور برای مقابله با تهدیدهای غرب دستور آغاز رزمایش هستهای را صادر کرده است. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ وزارت دفاع روسیه روز دوشنبه گزارش داد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور این کشور دستور آغاز آمادهسازی برای انجام رزمایشهای نظامی در زمینه استفاده از سلاحهای هستهای غیراستراتژیک را صادر کرده ... پوتین دستور آغاز رزمایش هستهای را صادر کرد
هشدار روسیه در مورد شروع جنگ هستهای به دلیل تحرکات ناتو
روسیه نسبت به خطر وقوع جنگ بین قدرتهای هستهای به دلیل استراتژی ناتو هشدار داد. گنادی گاتیلوف، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در ژنو، امروز پنجشنبه تأکید کرد که بزرگترین خطر هستهای که در حال حاضر با استراتژی تشدید تنش از سوی آمریکا و ناتو در بحران اوکراین مرتبط است، میتواند منجر به رویارویی ... هشدار روسیه در مورد شروع جنگ هستهای به دلیل تحرکات ناتو
فارن پالیسی؛ جنگهای آینده به خاک آمریکا نیز کشانده میشود
پیشرفتهای صورت گرفته در دنیای امروز جنگافزارهای نظامی، فناوریهای جدیدی را در اختیار چین و روسیه قرار داده که میتواند پایگاهها و شبکه لجستیک نظامی آمریکا را، حتی بخشهایی که در داخل خاک این کشور است، به نابودی بکشاند.
بنا بر گزارش «فارن پالیسی»، آمریکا در تقریبا تمام تاریخ خود، از موهبت جنگیدن در نبردهایی خارج از خاک خود و در سرپناههایی امن برخوردار بوده و تقریبا هیچ نبرد بینالمللی مهمی نه در داخل کشور آمریکا و نه در قارهای که این کشور در آن قرار گرفته برپا نشده است و حتی در جنگ جهانی دوم و حمله ژاپن به «پرل هاربر» نیز حملات جدی، سواحل آمریکا را تهدید نکرد. علاوه بر این، پایگاههای آمریکا در خاک کشورهای دیگر نیز در تمام سالهای گذشته با تهدیدات نظامی بسیار محدودی مواجه شده است.
همین مصونیت نظامی بیسابقه، به آمریکا اعتماد به نفس داده بود تا بتواند از پناهگاههایی آسیبناپذیر و به لحاظ جغرافیایی قابل جابهجایی حملات گستردهای را علیه دیگر کشورها صورت دهد. به عنوان مثال، ارتش آمریکا در جنگهای اخیر افغانستان، عراق، لیبی و حتی صربستان از پایگاهها و شبکه لجستیک خود که از قلب آمریکا به مرزهای دشمنهای ساختگیاش گسترده شده، حملاتی را انجام دهد و این اطمینان وجود داشته باشد که هیچ حمله متقابلی به داخل خاک آمریکا که هیچ، حتی به نزدیکی قاره آمریکا نیز کشیده نمیشود.
اما تحلیلگر این نشریه آمریکایی بر این باور است که با پیشرفتهای صورت گرفته در زمینههای هوافضا، رباتیک، یادگیری ماشین، چاپ سهبعدی و فناوریهای نانو، در جنگهای آینده، فناوریهای جدید به قدرتهای بزرگ و رقیب آمریکا نظیر چین و روسیه این قدرت را خواهد داد تا حملاتی دقیق و مرگبار را به پایگاههای نظامی و شبکه لجستیک این کشور بکشانند و این مسئله حتی میتواند شامل تجهیزات نظامی آمریکا در داخل خاک این کشور نیز بشود.
به عنوان مثال، موشکهای مافوق صوت جدید میتواند سرعت و برد موشکهای بالستیک را با قدرت مانور و دقت موشکهای کروز ترکیب کند. هواپیماهای بدون سرنشین و گلایدرهای بدون موتور زیردریایی به برد فرااقیانوسی رسیدهاند. الگوریتمهای کشف شده میتواند حملات بیش از یکهزار هواپیمای بدون سرنشین را به صورت همزمان هماهنگ کند و یا حتی دستگاههای چاپگر سه بعدی کربنی قادرند در مدتی کمتر از یک روز، بیش از هزار هواپیمای بدون سرنشین را با هزینهای کمتر از ۱۰ دلار برای هر فروند تولید کنند و در نهایت نیز علم مواد نانو میتواند این تجهیزات بدون سرنشین را به کلاهکهای مرگباری مجهز کند که قدرت تخریب آنها چندین برابر مواد منفجره متعارف است.
بر اساس این گزارش، توسعه این تجهیزات پیشرفته نظامی و قرار گرفتن آن در اختیار قدرتهایی چون روسیه و چین، باعث شده تا شیوههای فعلی نبرد آمریکا دیگر منسوخ شده به نظر برسد چرا که این دو قدرت بزرگ امروز زرادخانههایی پر از موشکهای دوربرد و هواپیماهای بدون سرنشین مجهز به تسلیحات جدید در اختیار دارند که مصونیت آمریکا از هرگونه عملیات نظامی را به چالش کشیده است.
امروز، برخلاف گذشته که حمله به پایگاههای آمریکا نیازمند حملاتی ویژه و یا حملات هستهای بود که میتوانست با پاسخ جدی آمریکا مواجه شود، دو کشور چین و روسیه با تجهیزاتی که در اختیار دارند میتوانند تعداد بسیار زیادی از موشکهای متعارف را با استفاده از تجهیزات بدون سرنشین بسیار کم هزینه با سرعتی غیرقابل توصیف به سمت پایگاههای آمریکا روانه کنند و بدون اینکه ارتش آمریکا حتی فرصت واکنش پیدا کند، تمام این تجهیزات در جا نابود شوند. ارتش آمریکا نیز به نظر نمیرسد که آمادگی چندانی برای مواجهه با اینگونه حملات را داشته باشد چرا که اکثر پایگاههای این کشور به سامانههای پدافندی مجهز نیست و اگر هم باشد، تعداد آن بسیار اندک است و به دلیل تصوری منسوخ شده که این کشور همچنان درباره مصونیت نظامی خود دارد، اغلب تجهیزات نظامیاش را با حفاظت بسیار اندک در پایگاههایش مستقر کرده است. علاوه بر این، نیروهای لجستیک آمریکا عمدتاً شامل کشتیهای غیرمسلحی میشود که با قدرت بخار کار میکنند و ناوها و زیردریاییهای آمریکایی نیز قابلیت تجهیز مجدد زمانی که در وسط دریاها و اقیانوسها هستند، را ندارند و در زمان نبردهای احتمالی باید میان منطقه جنگ و تعداد اندک شماری از بنادر قابل دسترس آمریکا و متحدان این کشور در رفتوآمد باشند.
از سوی دیگر، ارتش آمریکا در تلاش برای مقابله با قابلیتهای ضد دسترسی (A2/AD) چین و روسیه، وابستگی خود به سامانههای نظامی که نیازمند پایگاهها و شبکه لجستیک نظامی امن است، افزایش داده که همین مسئله اوضاع را برای آمریکا بسیار وخیمتر خواهد کرد. به عنوان مثال، آمریکا برای این کار از سامانه هوایی B-21 استفاده میکند که هنوز عملیاتی نشده اما روسیه و چین هماکنون نیز توانایی نابود کردن این سامانههای هوایی را دارند.
تسنیم
اعتراف مجله آمریکایی به برتری قابل توجه سامانههای موشکی روسیه
یک مجله نظامی آمریکایی یادآور شد که استقرار موشکهای مافوق صوت «زیرکن» (که در جهان نمونه مشابه ندارد) و سامانههای موشکی «کالیبر» روسیه در اقیانوس آرام، به برتری آمریکا در این منطقه پایان خواهد داد.
نشریه آمریکایی: زیردریاییهای روسیه بهتنهایی قادر بهنابودی آمریکا هستند
به نوشته مجله «نشنال اینترست»، روسیه زیردریاییهایی در اختیار دارد که قادرند شهرها و پایگاههای نظامی در خاک ایالات متحده را نابود کنند، حتی اگر آمریکا در حمله پیشدستانه نیروهای هستهای روسیه را از بین برده باشند.
روسیه دو بمب افکن با قابلیت حمل سلاح هستهای نزدیک آمریکا مستقر کرد
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که دو فروند بمب افکن دورپرواز راهبردی توپولف۱۶۰ که توانایی حمل موشک های هسته ای دارد را در منطقه آنادیر خود که در شرقی ترین نقطه روسیه و در فاصله نزدیک از شرق آمریکا قرار دارد، مستقر کرده است.
ماکرون خواستار افزایش همکاری دفاعی در اروپا شد
امانوئل ماکرون، طی رژه نمایشی نیروهای اروپایی در روز جشن ملی فرانسه و در کنار آنگلا مرکل و رهبران دیگر کشورهای اروپایی، خواستار یک “اروپای دفاعی” شد.
مقامهای آمریکایی: ارتش چین به زودی با ارتش آمریکا برابری میکند
رابرت ورک» در گزارشی که با همکاری گرِگ گرانت، معاون ویژه سابق وزارت دفاع آمریکا نوشته درباره تهدید چین هشدار داد.