آمریکا بازنده رقابت قدرت‌های هسته‌ای خواهد شد؟

کارشناسان آمریکایی اعتقاد دارند که مدرن کردن تجهیزات هسته‌ای این کشور باید هر چه زودتر شروع شود ولی به نظر می‌رسد در رقابت با چین و روسیه، غرب در حال عقب افتادن است. به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تلگراف، پیش بینی می شود ظرف یک دهه چین به اندازه آمریکا کلاهک هسته‌‌ای ... آمریکا بازنده رقابت قدرت‌های هسته‌ای خواهد شد؟

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب

سناتور آمریکایی: با تصمیم دادگاه برای بازداشت نتانیاهو و گالانت موافق هستم

برنی سندرز نماینده مجلس سنای آمریکا از ایالت ورمونت در بیانیه‌ای با اشاره به صدور حکم بازداشت نخست‌وزیر و وزیر جنگ سابق اسرائیل گفت: با تصمیم دادگاه بین‌المللی کیفری در مورد بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت موافق هستم. به گزارش بامداد جمعه ایرنا، در بیانیه سناتور ایالت ورمونت آمده است: موافقت‌نامه‌های ژنو پس از ... سناتور آمریکایی: با تصمیم دادگاه برای بازداشت نتانیاهو و گالانت موافق هستم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سوئیس, فلسطین, گرسنگی

تولسی گابارد؛ آزمایشگاه‌های آمریکا در اوکراین باید «فوراً بسته شوند»

مدیر پیشنهادی ترامپ برای منصب ریاست اطلاعات ملی ایالات متحده ضمن انتقاد از دولت بایدن خواستار بسته شدن آزمایشگاه‌های بیولوژیکی در اوکراین شد. سرهنگ تولسی گابارد، مدیر پیشنهادی دونالد ترامپ برای منصب ریاست اطلاعات ملی ایالات متحده گفت که دولت بایدن از ۲۵ تا ۳۰ آزمایشگاه بیولوژیکی با پاتوژن‌های خطرناک در اوکراین و بیش از ... تولسی گابارد؛ آزمایشگاه‌های آمریکا در اوکراین باید «فوراً بسته شوند»

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اوکراین, بیولوژیکی, تحلیل, جهان, روسیه, صلح, ناتو

سندرز: آمریکا نباید چشم خود را به روی رفتار اسرائیل در نقض حقوق فلسطینی‌ها ببندد

برنی سندرز سناتور مستقل آمریکایی گفت که ایالات متحده نباید چشم خود را به روی نقض حقوق فلسطینی‌ها توسط اسرائیل ببندد. به گزارش ایرنا به نقل از الجزیره، این سناتور ایالت ورمونت چهارشنبه در صحن سنای آمریکا اظهار کرد: بسیاری از افراد به صحن می‌آیند درباره حقوق بشر صحبت می‌کنند. نمی‌توان نقض حقوق بشر در ... سندرز: آمریکا نباید چشم خود را به روی رفتار اسرائیل در نقض حقوق فلسطینی‌ها ببندد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, فلسطین

فارن پالسی: چامسکی حق دارد؛ آمریکا متظاهر است

اندیشمند آمریکایی می‌گوید ایالات متحده پشت آرمان‌های انسانی دروغین پنهان شده و رنجی که به دیگر ملت‌های جهان تحمیل کرده را توجیه می‌کند. به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مقاله‌ای به بررسی کتاب جدید «نوآم چامسکی» اندیشمند برجسته آمریکایی و منتقد سفت و سخت سیاست خارجه ایالات متحده پرداخته است. به گزارش فارن پالسی، بیش ... فارن پالسی: چامسکی حق دارد؛ آمریکا متظاهر است

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, تحلیل, جهان, خاورمیانه, صربستان, عراق

نگرانی سندرز از زد و بندهای پشت پرده سران دموکرات

نظرسنجی موسسه امرسون نشان می‌دهد که سندرز آرای خود را در سطح سراسری، به آرای جو بایدن نامزد پیشتاز دموکرات‌ها رسانده و حتی در رقابت مستقیم با ترامپ، شانس بیشتری برای پیروزی بر رئیس جمهور فعلی آمریکا دارد.

 

برنی سندرز، سناتور ۷۸ ساله ایالت ورمونت، تجربه خوبی از رقابت‌های درون حزبی دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ میلادی ندارد. تقلب آشکار سران حزب دموکرات در انتخابات درون حزبی ایالت نیویورک در سال ۲۰۱۶ (که منجر به محروم شدن تعداد زیادی از طرفداران سندرز از رای دادن شد)، به همراه مجموعه‌ای از تخلفات انتخاباتی در ایالت آیووا و …. و در نهایت، حمایت مطلق سوپر دلیگیت‌ها از هیلاری کلینتون سبب شد تا مسیر پیروزی وزیر خارجه سابق آمریکا در رقابت‌های درون حزبی هموار شود. به عبارت بهتر، در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ میلادی نیز سندرز نمایش خوب و سرسختانه‌ای در برابر هیلاری کلینتون رقیب اصلی دموکرات خود داشت اما در نهایت، لابی گری‌های پشت پرده سران حزب دموکرات و سوپر دلیگیت‌ها به سود هیلاری کلینتون سبب شد تا سندرز عملا نتواند به دور پایانی رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری راه پیدا کند. همین مسئله منجر به خشم بسیاری از طرفداران سندرز از هیلاری کلینتون شد، تا جایی که آرای بخشی از طرفداران سناتور ایالت ورمونت، به سود دونالد ترامپ و به ضرر حزب دموکرات به گردش در آمد.

 

سندرز در نظرسنجی‌ها پیشتاز است

 

انتشار نظرسنجی‌های اخیر موسسه امرسون، بار دیگر نام سندرز را بر سر زبان‌ها انداخته است. این نظرسنجی نشان می‌دهد که سندرز آرای خود را در سطح سراسری، به آرای جو بایدن نامزد پیشتاز دموکرات‌ها رسانده و حتی در رقابت مستقیم با ترامپ، شانس بیشتری برای پیروزی بر رئیس جمهور فعلی آمریکا (نسبت به بایدن و وارن ) دارد.

 

سندرز در نظرسنجی سراسری امرسون، توانسته است حمایت ۲۷ درصد از رای دهندگان دموکرات (به مانند بایدن) را به دست بیاورد. تساوی آرای بایدن و سندرز خبر خوبی برای معاون رئیس جمهور سابق آمریکا نیست. یک رمزگشایی ساده از این نظرسنجی نشان می‌دهد که بخش مهمی از آرای خاموش در حزب دموکرات، به سود سندرز به گردش در آمده است. اگر این روند تا فرا رسیدن سال ۲۰۲۰ یعنی زمان برگزاری انتخابات درون حزبی دموکرات‌ها حفظ شود، شرایط برای رقبای وی بسیار سخت خواهد شد.

 

نقش ماجرای اوکراین گیت در کاهش آرای بایدن

 

بدون شک، نقش ماجرای اوکراین گیت در کاهش آرای بایدن در میان دموکرات‌ها و هدایت بخشی از آرای وی به سود دیگر نامزدها، از جمله سندرز در این معامله غیر قابل انکار است. آنچه مسلم است اینکه ماجرای اوکراین گیت و ضربه‌ای که طرح این مسئله به ترامپ و بایدن وارد کرده است، منجر به اقبال بخش زیادی از رای دهندگان دموکرات به سندرز شده است. آنها ترجیح داده‌اند از ریسک پذیری بیشتر در خصوص انتخاب بایدن به عنوان رئیس جمهور آینده آمریکا خودداری کنند. البته بایدن در مناظره‌ها و میتینگ‌ها و سخنرانی‌های انتخاباتی بعدی خود سعی خواهد کرد تا قبل از فرا رسیدن انتخابات ایالتی آیووا، بازی را تغییر دهد اما فعلا در این خصوص ناکام مانده است.

 

ماجرا به این نقطه ختم نمی‌شود، نظرسنجی موسسه امرسون نشان می‌دهد که اگر سندرز به رقابت نهایی با ترامپ راه پیدا کند، تنها فردی خواهد بود که قادر به شکست رئیس جمهور آمریکاست. بر این اساس، سندرز در رقابت مستقیم با ترامپ ۵۰ درصد آرای عمومی و ترامپ ۴۹ درصد را کسب خواهند کرد.

 

دغدغه‌های سندرز در ایالات سرنوشت ساز

 

برنی سندرز در واکنش به نظرسنجی سراسری اخیر موسسه امرسون، نسبت به پیروزی در انتخابات درون حزبی دموکرات‌ها و متعاقبا پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ ابراز امیدواری کرده است. همچنین انتشار این نظرسنجی به صوررت خودکار منجر به تقویت موضع طرفداران سندرز شده است. در هر حال برنی سندرز باید در ایالات اولیه و تعیین کننده‌ای مانند آیووا، نیوهمپشایر و کارولینای جنوبی و نوادا در برابر رقبای خود نهایت و حداکثر امتیازات ممکن را کسب کند. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که حداقل در دو ایالت آیووا و نیوهمپشایر، سندرز وضعیت مناسبی دارد، با این حال در این دو ایالت نیز نمی‌توان وی را پیروز از پیش تعیین شده رقابت فشرده دموکرات‌ها دانست.

 

نظرسنجی‌های ایالتی که از سوی سایر موسسات نظرسنجی از جمله دانشگه کوئینیپیاک و سی ان ان صورت گرفته است نیز نشان دهنده تقویت موقعیت درون حزبی سندرز پس از افشای ماجرای اوکراین گیت است. سندرز معتقد است که در صورت پیروزی در رقابت‌های درون حزبی دموکرات‌ها، قادر خواهد بود در دور پایانی و در ایالات خاکستری مانند اوهایو، فلوریدا، ویسکانسین، پنسیلوانیا و میشیگان بر ترامپ پیروز شود. ضمن آنکه نظرسنجی امرسون در ایالت مهم و تعین کننده “اوهایو” نیز نشان می‌دهد که سندرز با فاصله ۶ درصد از ترامپ پیشی گرفته و در رقابت مستقیم با رئیس جمهور آمریکا پیروز خواهد بود. سه شکست متوالی جمهوریخواهان و ترامپ در انتخابات درون حزبی و فرمانداری‌های ویرجینیا، کنتاکی و لوئیزیانا نیز نشان داده است که ترامپ حتی بر روی ایالت متمایل به حزب جمهوریخواه (که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آرای خود را به سود ترامپ به گردش در آورده بودند) نیز نمی‌تواند حساب ویژه‌ای باز کند، حال تکلیف ایالت خاکستری و متمایل به حزب دموکرات کاملا مشخص است.

 

سندرز این بار سکوت نخواهد کرد

 

هر چند سندرز در برهه فعلی سعی دارد سخنی از تجربه تلخ خود در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ به میان نیاورد، اما نارضایتی و دلخوری شدید وی از سران حزب دموکرات به قوت خود باقیست. به نظر می‌رسد اگر این بار سوپردلیگیت‌ها و شخصیت‌های با نفوذ در حزب دموکرات بخواهند به سود بایدن وارد عمل شده و زمینه را برای پیروزی وی فراهم سازند، سندرز سکوت خود را در بحبوحه برگزاری رقابت‌های انتخابات درون حزبی دموکرات‌ها بشکند. در این صورت حزب دموکرات با بحران سختی در انتخابات مواجه خواهد شد.

تسنیم

اعتراف مجله آمریکایی به برتری قابل توجه سامانه‌های موشکی روسیه

یک مجله نظامی آمریکایی یادآور شد که استقرار موشک‌های مافوق صوت «زیرکن» (که در جهان نمونه مشابه ندارد) و سامانه‌های موشکی «کالیبر» روسیه در اقیانوس آرام، به برتری آمریکا در این منطقه پایان خواهد داد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, مسابقه تسلیحاتی

ورشکستگی کشاورزان آمریکایی؛ نتیجه جنگ تجاری واشنگتن و پکن

بیزینس اینساید در گزارشی به موضوع جنگ تجاری آمریکا و چین و تاثیر آن بر کشاورزان آمریکایی پرداخته و نوشته است که آمار ورشکستگی کشاورزان آمریکایی از سال ۲۰۱۱ به بالاترین میزان خود رسیده است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین, خبر, دهقانی, شرق آسیا

ویتنام برنده جنگ تجاری آمریکا و چین

درحالی‌که ویتنام از نظر صادرات کالا به ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۸ در رتبه دوازدهم قرار داشت، در سال جاری و تحت تاثیر جنگ تجاری به جایگاه هفتم صعود کرده است.   ۱۸ ماه از جنگ تجاری میان ایالات متحده آمریکا و چین می‌گذرد و بسیاری از کمپانی‌های آمریکایی برای آنکه مشمول تعرفه‌های مقابله‌جویانه ... ویتنام برنده جنگ تجاری آمریکا و چین

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, ویتنام