رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل؛ ما شکست خوردیم

رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل در نامه‌ای سرگشاده، به شکست از مقاومت فلسطین در عملیات «طوفان‌الاقصی» اعتراف کرد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، روزنامه «جروزالم پست» در گزارشی درباره «هرتزی هالیوی» رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل نوشت که صهیونیست‌ها، هالیوی را به خاطر تحمیل بزرگترین شکست نظامی تاریخ به این رژیم و به عنوان کسی ... رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل؛ ما شکست خوردیم

ادامه

اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین

مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه عضویت فلسطین را به رأی می‌گذارد

مجمع عمومی سازمان ملل روز جمعه آینده پیش‌نویس قطعنامه به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان یک عضو کامل را به رأی می‌گذارد به گزارش ایسنا، مجمع عمومی سازمان ملل متحد صبح روز جمعه آینده (۲۱ اردیبهشت‌ماه) بررسی پیش‌نویس قطعنامه جدیدی مبنی‌بر درخواست به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان یک عضو کامل و هم‌ردیف و همانند ... مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه عضویت فلسطین را به رأی می‌گذارد

ادامه

آمریکا, انگلیس, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, سوئیس, فلسطین

جبهه مردمی برای آزادی فلسطین: رژیم اشغالگر خواسته‌های مقاومت را بپذیرد، مذاکرات پیش برود

جبهه مردمی برای آزادی فلسطین تاکید کرد اگر رژیم اشغالگر خواسته‌های عادلانه مقاومت را نپذیرد هیچ‌گونه پیشرفتی در مذاکرات حاصل نمی‌شود. به گزارش ایسنا، جبهه مردمی برای آزادی فلسطین بر وضوح خواسته‌های مقاومت که شامل توقف کامل جنگ، عقب‌نشینی نیروهای اشغالگر از غزه، یک معامله تبادل جدی و بازگشت آوارگان به خانه‌هایشان است، تاکید کرد. ... جبهه مردمی برای آزادی فلسطین: رژیم اشغالگر خواسته‌های مقاومت را بپذیرد، مذاکرات پیش برود

ادامه

اسراییل, اشغالگری, تجاوز نظامی, تحلیل, جهان, خاورمیانه, فلسطین

تجمع اعتراضی دانشجویان کوبایی علیه جنایت‌های اسرائیل+ فیلم

دانشجویان دانشگاه هاوانای کوبا تجمعی اعتراضی را علیه جنایت‌های اسرائیل برگزار کردند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، دانشگاه‌های جهان یکی پس از دیگری شاهد خیزش دانشجویان بیدار علیه جنایت‌های اسرائیل در حق فلسطینیان به ویژه در نوار غزه است. منابع خبری گزارش دادند که این بار دانشگاه هاوانا شاهد تجمع اعتراضی ضدصهیونیستی ... تجمع اعتراضی دانشجویان کوبایی علیه جنایت‌های اسرائیل+ فیلم

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, دانشجویی, صهیونیسم, فرانسه, فلسطین, کانادا, کوبا

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: حمله به کاروان کمک‌های اردن نفرت‌انگیر است

جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه اسرائیل باید شرایط ارسال ایمن کمک‌های بشردوستانه به غزه را فراهم کند، افزود: این نفرت‌انگیز است که افرادی که چیزی کم ندارند، مانع رسیدن غذا به نیازمندان شوند. به گزارش بامداد شنبه ایرنا به نقل از آناتولی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا حملات غیرقانونی شهرک‌نشینان ... مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: حمله به کاروان کمک‌های اردن نفرت‌انگیر است

ادامه

اتحادیه اروپا, اسراییل, اشغالگری, بیانیه, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, فلسطین, گرسنگی

اهمیت استقرار ۷۰۰ کیلومتری ارتش سوریه در شمال و شرق این کشور چیست؟

ارتش سوریه طی یک ماه گذشته موفق شد کنترل بیش از ۷۰۰ کیلومتر از مناطق اشغال شده خود را باز پس بگیرد که ۳۰۰ کیلومتر از آن، در نوار مرزی با ترکیه واقع شده است.

 

شمال و شمال شرق سوریه پس از آغاز تجاوز نظامی ترکیه به این منطقه تحت عنوان «چشمه صلح» بار دیگر، آبستن تحولات بسیاری شده است.

 

درگیری‌های میدانی پیچیده در شمال سوریه، نشانگر میزان کشمکش منطقه‌ای و بین‌المللی بر سر خاک سوریه است. شاید مهم‌ترین نقطه عطف در نقشه استقرار میدانی نیروهای نظامی، استقرار ارتش سوریه در شرق فرات (شرق سوریه) است که با حمایت روسیه صورت گرفت. در واقع یک ماه پس از تصمیم ارتش سوریه برای حمایت از مناطق شمالی خود در برابر تجاوزات ترکیه، نیروهای سوری در بیش از ۷۰۰ کیلومتر مربع مستقر شده‌اند که ۳۰۰ کیلومتر از آن در نوار مرزی ترکیه است.

 

روزنامه الاخبار لبنان امروز شنبه به بررسی ابعاد و اهمیت استقرار ارتش سوریه در نوار مرزی با ترکیه و مناطق شرقی سوریه پرداخت و نوشت، ارتش سوریه دو روز پیش، مرحله مهمی از استقرار نیروهای خود در منطقه «الجزیره» را به پایان رساند؛ به گونه‌ای که نیروهای گارد مرزی ارتش سوریه از «ریف الجوادیه» تا «عین دیوار» واقع در مرزهای سوریه-عراق-ترکیه به طول ۵۵ کیلومتر مستقر شدند. این اتفاق پس از هفت سال رخ داد.

 

استقرار ارتش سوریه در این منطقه، اهمیت راهبردی دارد؛ زیرا در منطقه‌ای قرار دارد که یک نقطه ارتباطی مهم مرزی است و همین مسئله باعث خواهد شد که زمینه برای استقرار آتی ارتش سوریه در مرزهای عراق فراهم شود. کما اینکه ارتش سوریه خواهد توانست در مناطق دیگری مستقر شود که «انبار نفتی و گازی» سوریه است و دولت سوریه خواهد توانست پس از هر توافق سیاسی با شبه‌نظامیان کُرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه»، بار دیگر، کنترل مناطق مذکور را به دست گیرد.

 

به گزارش الاخبار، با استقرار ارتش سوریه در ریف‌های «المالکیه» و «رمیلان» واقع در استان الحسکه (شمال شرق)، استقرار خود را تکمیل کرد. استقرار ارتش سوریه از ریف شمال شرقی «رأس العین» تا عین دیوار در طول بیش از ۲۰۰ کیلومتر است. کما اینکه نیروهای سوری از اطراف شهرک «مبروکه» در جنوب غرب رأس العین در امتداد مسیر بین‌المللی «M-4» تا شهرکهای «تل تمر» و «ابو راسین» در ریف شمال غربی الحسکه به طول ۱۰۰ کیلومتر مستقر شدند. ارتش سوریه چند روز پیش در مرزهای خود با ترکیه از ریف غربی «تل ابیض» تا «منبج» به طول بیش از ۱۰۰ کیلومتر و از غرب منبج تا «عین عیسی» به طول ۱۰۰ کیلومتر استقرار یافت و بدین ترتیب کنترل بیش از ۳۰۰ کیلومتر از مرز خود با ترکیه را به دست گرفت.

 

همزمان با استقرار ارتش سوریه، نیروهای روس نیز در این منطقه حضور گسترده‌ای پیدا کردند تا از این مسئله، از نظر نظامی و سیاسی استفاده کنند. مسکو، فرودگاه بین‌المللی قامشلی که در نزدیکی نیروهای آمریکایی و مرز ترکیه قرار دارد، به یک پایگاه نظامی برای نیروهای خود تبدیل کرد.

 

روسیه همچنین از موقعیت جغرافیایی شهر عین عیسی بین منبج و الحسکه استفاده کرد و آن را پایگاهی برای هماهنگی عملیاتهای نظامی قرار داد و به صورت مشترک با ارتش سوریه، اتاق عملیات نظامی تشکیل داد. در واقع روسیه، عمدا، نیروهای خود را در پایگاههای در صرین، منبج و عین العرب مستقر کرد که پیشتر در اشغال نظامیان آمیکایی قرار داشت تا نشان دهد که سیاست اخراج نظامیان آمریکا از نیمی از مساحت تحت اشغال آنان در سوریه را به خوبی اجرایی کرده است.

 

اما آمریکا تصمیم خود را برای باقی ماندن در منطقه الجزیره سوریه اتخاد کرد، ولی جدول زمانی مشخصی برای مدت زمان باقی ماندن در این منطقه ارائه نکرد. البته شبه‌نظامیان کُرد با وجود خیانت آمریکا به آنان پس از آغاز عملیات ترکیه در شمال سوریه (+) ولی هنوز به واشنگتن امید دارد.

 

«الهام احمد» رئیس اجرایی نهاد موسوم به «شورای دموکراتیک سوریه» (شاخه سیاسی نیروهای دموکراتیک) گفت که آمریکایی‌ها به کُردها گفته‌اند که از تصمیم خود برای خروج از سوریه منصرف شده‌اند و در مناطق شمالی سوریه حضور خواهند داشت، ولی بر نیمی از مساحت تحت اشغال خود پیش از عملیات ترکیه، مسلط خواهند بود.

 

بنا بر این گزارش، با وجود این اظهارات، ولی آمریکا، اقدامی برای استقرار در شمال و شرق سوریه انجام نداده است، بلکه نظامیان این کشور در اطراف میادین نفتی سوریه و برخی از شهرهای استان الحسکه حضور دارند.

 

اکنون آمریکایی‌ها در این مناطق مستقر هستند: «قسرک» و «لایف ستون» در ریف غربی الحسکه، «هیمو» و میدان نفتی «عوده» در ریف قامشلی، المالکیه و رمیلان و اداره نفت الجبسه در ریف جنوبی الحسکه. آمریکا حضور خود را در ریف دیرالزور، با تانک و تجهیزات نظامی به ویژه در میادین «الجفره»، «التنک»، «کونیکو» و «العزبه» تقویت کرده است.

 

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا صراحتا هدف از ابقای نظامیان این کشور در سوریه را نفت اعلام کرد و گفت: «نفت را حفظ می‌کنیم. این را به خاطر داشته باشید؛ من همیشه گفته‌ام. نفت را باید حفظ کنیم. می‌خواهیم نفت را حفظ کنیم. ۴۵ میلیون دلار در ماه!. نفت را باید حفظ کرد. ما از نفت محافظت کرده‌ایم»

فارس

سازمان ملل خواستار تحقیق درباره قتل ۸ نفر از اعضای یک خانواده فلسطینی شد

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد از اسرائیل خواست تا درخصوص پرونده قتل ۸ نفر از اعضای یک خانواده فلسطینی در ماجرای حمله هوایی اخیر این رژیم به نوار غزه در اقدامی فوری تحقیقات خود را آغاز کند.

ادامه

اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, فلسطین